Sofija Maravić
28.09.2021
Ogulin, Karlovačka, Sjeverna

Nacionalnoj kampanji Hrvatska volontira prikuljučila se i Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom " Radost". Dana  28.09. 2021. u prostoru udruge održana je kreativna radionica, na kojoj su dva volontera i članovi udruge  izrađivali ukrasne predmete i Božićne čestitke pripremajući se za nadolazeće blagdane.

# Osobe s invaliditetom
ISPLETI PA RECI
02.10.2021
Sutivan, Splitsko-dalmatinska, Južna

VELI MOST, SUTIVAN OD 16:30 - 18:30 

Druženje sa mjestanima sa ciljem upoznavanja novih ljudi i očuvanja tradicije druženja uz ručni rad. Cilj druženja je populariziranje pletenja i heklanja na javnim mjestima i u javnom prijevozu, cekaonicama, radnim mjestima pod pauzom, te moderniziranje ovog zdravog hobija. Svatko stvara rukama ono što želi. Iskusniji besplatno dijele savjete i trikove sa pocetnicima.

# Djeca # Mladi # Stari i nemoćni # Osobe s invaliditetom # Umjetnost i kultura # Obrazovanje
Institut za STEM edukaciju i afterschool programe
02.10.2021
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Institut za STEM edukaciju i afterschool programe udruga je koja okuplja mlade znanstvenike, inženjere, stručnjake iz područja odgoja-i obrazovanja i rada s djecom te sve zaljubljenike u edukativne tehnologije s ciljem popularizacije STEM-a u vrtićima i školama i kvalitetnog provođenja slobodnog vremna (after school). 

U sklopu akcije Hrvatska volontira: Mini festival koji su osmislila i organizirala djeca s Voloskog♻️♥️

U pomoć su im pristigli udruga Srce za Volosko, Marotti Windsurf Volosko, Institut za STEM edukaciju i afterschool programe i MO Volosko.

Institut za STEM edukaciju i afterschool programe organizira volontersku akciju "Isprogramiraj robotića u eko misiji"

# Djeca # Mladi # Zaštita okoliša # Obrazovanje
Srednja škola Duga Resa
29.09.2021
Duga Resa, Karlovačka, Sjeverna

Knjižničarka i profesori, članovi preventivnog tima će u suradnji s razrrednicima održat pedagoške radionice o volontiranju i volonterima kako bi učenike upoznali s tim pojmovima i manifestacijom Hrvatska volontira, te privukli dodatne volontere u školski volonterski klub. 

# Obrazovanje
Srednja škola Duga Resa
01.10.2021
Duga Resa, Karlovačka, Sjeverna

Kroz radionicu Nestandardni načini množenja polaznici radionice upoznati će se sa drevnim načinom množenja baziranim na vedskoj i japanskoj matematici. U prvom dijelu radionice upoznat će se sa metodama, a u drugom dijelu radionice će iste provježati na konkretnim primjerima koje će samostalno osmisliti. 

# Obrazovanje
Srednja škola Duga Resa
01.10.2021
Duga Resa, Karlovačka, Sjeverna

Srednja škola Duga Resa sa svojim učenicima iz smjera opća gimnazija za učenike četvrtih razreda osnovnih škola grada Duga Rese organiziraju natjecanje spretnosti korištenja tablice množenja. Natjecanje će se održati u školskoj knjižnici srednje škole.

# Obrazovanje
Društvo prijatelja životinja Faun Kutina
03.10.2021
Kutina, Sisačko-moslavačka, Sjeverna

Ususret Međunarodnom danu zaštite životinja koji se obilježava 04. listopada DPŽ Faun Kutina organizira druženje u dvorištu kluba Baraka. Aktivnost će se održati 03.10.2021, radi nemogućnosti dobivanja ranijeg termina navedene lokacije. Toga dana građani Kutine moći će se upoznati sa našim radom, sa našim štićenicima i volonterima. Imati ćemo edukativne materijale i građani će moći dobiti sve informacije koje ih zanimaju. DPŽ Faun Kutina tijekom cijele godine, svakodnevno radi na edukaciji građana i na zbrinjavanju napuštenih i bolesnih životinja.

EKONOMSKA ŠKOLA BRAĆA RADIĆ
01.10.2021
Đakovo, Osječko-baranjska, Istočna

U petak, 1.10.2021. učenici Ekonomske škole "Braća Radić" zajedno s radijskom postajom Tranzistor  prikupljat će igračke za djecu koja iz cijele Hrvatske dolaze na liječenje u  KBC Zagreb. Igračke i slikovnice potrebno je dezinficirati i pakirati u prozirni papir te donijeti u školsku knjižnicu, a nakon toga igračke će se proslijediti na radijsku postaju Tranzistor koja je službeni centar prikupljanja za ovaj dio Hrvatske.Organizator prikupljanja igračaka u Ekonomskoj školi "Braća Radić" je volonterski klub T.E.S.A. koji broji 18 učenika volontera i 8 nastavnika. Inicijator cijele akcije je sestra Bernardica Pavlić Pračić.

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac Slatina
29.09.2021
Slatina, Virovitičko-podravska, Sjeverna

Volonteri Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac, Slatina ove godina za članove Udruge (odrasle osobe s intelektualnim teškoćama) odlučili su organizirati druženje u vidu zajedničkog izlaska koji podrazumijeva šetnju gradom i odlazak u slastičarnicu na kolać ili u kafić na piće. 

Što se tiče članova Udruge, riječ je o odraslim osobama s intelektualnim teškoćama u dobi od 18 do 55 godina koje više manje redovito sudjeluju u dnevnim i tjednim aktivnostima Udruge. Također, radi pandemije korona virusa te nedostatnog prostora, druženja s volonterima svela su se na minimum te će se ovom aktivnošću, koja je zamišljena kao druženje 1 na 1, potaknuti zbližavanje i bolje upoznavanje volontera s članovima Udruge. 

# Osobe s invaliditetom
Centar za nestalu i zlostavljanu djecu
29.09.2021
Osijek, Osječko-baranjska, Istočna

Centar za nestalu i zlostavljanu djecu objavljuje poziv na volonterski angažman za tri volonterske pozicije:

1. Volonter/ka u poludnevnom boravku

2. Mentor/ica u projektu „Najbolji ja“

3. Pomoć u organizaciji i provedbi projektnih aktivnosti. 

 

Volonteri Centru predstavljaju vrijedni resurs koji doprinosi kvaliteti rada s djecom i mladima jer se na taj način omogućuje individualni pristup korisnicima, a također se stvara pozitivna atmosfera u kojoj se širi tolerancija i prihvaća različitost. Iz tog razloga, Centar je u stalnoj potrazi za volonterima koji će biti dio našeg tima i koji će se uključiti u rad s korisnicima te pomagati oko provedbe naših programa.

Poziv je namijenjen osobama oba spola, u dobi od minimalno 16 godina nadalje, koje bi postale volonteri u poludnevnom boravku, mentori djeci i mladima u rizičnom socijalnim okruženju ili s problemima u ponašanju te volonteri koji će pomoći u provedbi projektnih aktivnosti. Poželjno je da volonteri budu s područja Slavonije, ali nije uvjet jer je omogućeno uključivanje volontera u online način rada. 

Volonterski angažman traje tijekom cijele školske godine 2021./2022. godine ili duže, a volonteri u dogovoru s djelatnicima sami odlučuju koliko i kada će volontirati. U slučaju pogoršanja epidemiološke situacije, volontiranje će biti organizirano online (online pomoć u učenju, online radionice i slično).

Poželjno je da je volonter/ka bude odgovorna, fleksibilna, kreativna i strpljiva osoba, motivirana za rad s djecom i mladima.

Prije uključivanja u volonterski angažman, volonteri prolaze intervju kako bi dobili odgovore na svoja pitanja i edukaciju za specifične volonterske pozicije za koje se prijavljuju.

Udruga osoba sa cerebralnom paralizom Srce
29.09.2021
Split, Splitsko-dalmatinska, Južna

Na našim radionicama :

Glazbena: potrebni su nam volonteri kao prateći glasovi za svakog izvođača na glazbenoj radionici i podrška kod osoba s invaliditetom u kolicima prilikom dolaženja u udrugu.

Dramska radionica: volonteri za poticanje, objašnjavanje glumačkih pokreta, izražavanje emocija, ekspresija, pamćenje teksta i učenje ponašanja na sceni i komunikacije s publikom, timski rad u grupi.

Fizikalna radionica: pomaganje članovima kod dolaženja, pripremanje za fizikalnu radionicu i komunikacij s članovima

Radionica Oblikujmo kreativno : pomoć članovima i podrška kod izrade predmeta  od gline.

I...druženje s članovima na kavicama i opuštajućim razgovorima, razvijanje verbalne komunikacije.

 

# Osobe s invaliditetom
Gradsko društvo Crvenog križa Opatija
29.09.2021
Opatija, Primorsko-goranska, Zapadna

Uz rekreativni aeorbni trening za opću populaciju u suradnji za Nastavnim zavodom za javno zdravstvi i Thallasso terapijom Opatija, GDCK Opatija će povodom tog dana mjeriti krvni tlak sudionicima.

# Zdravstvo
GK Bol
24.09.2021
Split, Splitsko-dalmatinska, Južna

Cilj akcije "Zlatni Bol" je istaknuti osobitosti GK Bol i istražiti ih u miješanoj skupini učenika 5. razreda i aktivnih umirovljenika, korisnika istoimenog projekta.

Sastoji se od 3 komponente:

1.      Obilazak GK uz vođenje prof. Duje Jakovčevića u trajanju oko 1h. Sudionici obilaska učenici i stariji, će uočavati zanimljivosti, fotografirati ih mobitelima, a fotografije poslati koordinatorici akcije Antoniji Šitum Jakovčević. Obilazak je planiran za 24.9. (petak)

2.      Vođeni razgovor u prostoru GK s djecom i starijima o informacijama i dojmovima s obilaska. Razgovor će voditi Nives Ivelja, dipl. psihologinja. Razgovor će se snimati, a sadržaji koristiti za izradu kratkog filma. Snimanje će obaviti Antonija Šitum Jakovčević i snimateljica. Razgovor je planiran u petak 1.10. na Međunarodni dan starijih osoba.

3.      Izrada filmića i distribucija. Korištenjem prikupljenih snimaka izradit će se kratki film o GK Bol koji će biti dostupan za distribuciju svima uključenima.

# Djeca # Stari i nemoćni
IKS FESTIVAL
01.10.2021
Split, Splitsko-dalmatinska, Južna

Naziv volonterske pozicije: ASISTENT/ICA PRI ISTRAŽIVANJU JAVNOG MIŠLJENJA

Opis aktivnosti koje će volonter/-ka obavljati:

  • dostavljanje Ankete stanovnicima stare gradske jezgre i njenih kontaktnih zona (Grad Split) temeljem unaprijed pripremljenih anketnih obrazaca,
  • pomoć ispitanicima prilikom ispunjavanja anketnih obrazaca,
  • izvještavanje supervizora o broju obavljenih anketiranja na dnevnoj razini,
  • doprinos unaprjeđenju postupka anketiranja koje pruža provodi organizator volontiranja i time posredni doprinos poboljšanju rada društveno kulturnog centra Solar

Očekivani rezultati/ciljevi:

  • uspješno provedena promotivna kampanja i organizacija događanja

Supervizor/-ica: Koordinator DKC-a SOLAR i Asistentica Koordinatorice DKC Solar (Element 1 – IKS FESTIVAL)

Potrebne vještine: urednost, točnost i snalažljivost.

Način motiviranja:

po završetku volonterskog angažmana, Volonterima će biti uručene zahvalnice za volontiranje u DKC-u SOLAR. Volonterski rad bit će upisan u volontersku knjižicu, a tijekom svih aktivnosti volonteri će imati prilike surađivati sa stručnim timom DKC-a SOLAR na provedbi EU projekta, čiji konačni rezultati će se odraziti na uspješnost kulturno-umjetničkih sadržaja s ciljem revitalizacije kontaktne zone povijesne jezgre grada Splita.

Izvještavanje:

volonter će na mjesečnoj razini Supervizoru dostaviti izvještaj na unaprijed pripremljenom obrascu koji će uključivati sljedeće podatke: datum aktivnosti, opis obavljenog posla, uloženo vrijeme, ukupan broj volonterskih sati za tekući mjesec, dodatne napomene volontera, dodatne napomene organizatora volontera i datum podnošenja izvještaja.

# Umjetnost i kultura
GDCK GOSPIĆ
01.10.2021
Gospić, Ličko-senjska, Zapadna

Na Međunarodni dan starijih osoba volonteri će posjetiti naše korisnike socijalnog programa. Planirano je druženje uz društvene igre, te podjela poklon paketa istima.

GDCK GOSPIĆ
30.09.2021
Gospić, Ličko-senjska, Zapadna

Planirano je uređenje "Doma Rosulje", odnosno uređenje zelene površine oko istog.

GDCK GOSPIĆ
29.09.2021
Gospić, Ličko-senjska, Zapadna

Izlet s korisnicima " Dnevnog boravka". Predviđen je obilazak Memorijalnog centra Nikola Tesla, kao i odlazak na Baške Oštarije gdje je planirana zakuska i okrjepa.

GDCK GOSPIĆ
28.09.2021
Gospić, Ličko-senjska, Zapadna

Spremanje ogrijeva za zimu starjim osobama, cijepanje i slaganje.

GDCK GOSPIĆ
27.09.2021
Gospić, Ličko-senjska, Zapadna

Mjerenje krvnog tlaka i razine šećera u krvi građanima, te savjetovanje istih o daljnjem postupanju gdje su otkrivene povišene vrijednosti.

Centar za održivi razvoj
01.10.2021
Imotski, Splitsko-dalmatinska, Južna

Ekološku akciju „Za čišću Imotu“ provodi Centar za održivi razvoj u suradnji s Tehničkom školom Imotski. Planiramo najprije očistiti okoliš imotskih srednjih škola, a potom zasaditi tri masline. Cilj je da čišćenje okoliša škola i sadnja maslina uđu u tradiciju i nastave se provoditi svake godine u okviru lokalnog volonterskog centra.

# Mladi
Centar za održivi razvoj
02.10.2021
Imotski, Splitsko-dalmatinska, Južna

U novoj školskoj godini ponovno otvaramo vrata učenicima koji trebaju pomoć u učenju 2. listopada u 9 sati. Volonterski program „Pomoć u učenju“ nastavak je aktivnosti koje provodimo desetak godina, a zadnjih godina u okviru lokalnog volonterskog centra. Programom se omogućuje volonterska poduka učenicima osnovnih škola, i to hrvatskog, engleskog i matematike. U akciju planiramo uključiti minimalno 5 volontera koji će obavljati pomoć u učenju iz različitih obrazovnih područja. Organizacija volonterske pomoći u učenju (instrukcije) djeci iz socijalno i materijalno ugroženih obitelji provodi u suradnji s Centrom za socijalnu skrb Imotski i partnerskim školama. 

# Djeca
Udruga 4 lista
28.09.2021
Osijek, Osječko-baranjska, Istočna

Osječka Udruga “4 lista” poziva sve ljubitelje životinja na volontiranje i rad s konjima u obliku pomoći oko terapijskog jahanja te pomoći u održavanju prostora i konja. Potrebni su nam volonteri u popodnevnim satima u vremenu od 16 do 20 h. Cilj Udruge je usrećiti svaku osobu koja dođe na naš mali ranč u Tvrđavici, bilo da se radi o terapijskom ili rekreacijskom jahanju, druženju s konjima ili općenito druženju i uživanju u prirodi. Volonterima nije potrebno nikakvo prethodno znanje, samo volja za učenjem i pomaganjem!
 

# Djeca # Mladi # Osobe s invaliditetom # Zaštita okoliša # Sport # Zaštita životinja
Udruga gluhoslijepih osoba grada Osijeka i Osječkobaranjske županije
29.09.2021
Osijek, Osječko-baranjska, Istočna

Volonteri   pridružite nam se  na edukativnim i rekreativnim radionicama namijenjenim gluhoslijepim, gluhim, nagluhim, slijepim i slabovidnim osobama u Udruzi gluhoslijepih osoba grada Osijeka i Osječko-baranjske županije. Prošećite s našim članovima i naučite nešto novo iz povijesti našeg grada.

 

Aktivnosti u koje će volonteri biti uključeni su pružanje pomoći i podrške korisnicima u kretanju i pružanju vizualnih i slušnih informacija prilikom održavanja edukativnih i rekreativnih radionica u prirodi.

# Osobe s invaliditetom
OŠ Nikola Andrić Vukovar
25.09.2021
Vukovar, Vukovarsko-srijemska, Istočna

Volonteri  OŠ Nikole Andrića u ovoj volonterskoj akciji će pomagati na poljoprivrednom gospodarskom imanju " Dunavski raj" i knjičkom klubu.

Akcije u koju će biti volonteri uključeni su uređenje okoliša,bojanje ograde i briga o životinjama.

ACT Hrvatska
02.10.2021
Split, Splitsko-dalmatinska, Južna

ACT Hrvatska se pridružuje nacionalnoj kampanji Hrvatska volontira pripremom obroka za beskućnike u Splitu i Puli u subotu 2. listopada 2021.

Udruga Eko Brezna
01.10.2021
Slavonski Brod, Brodsko-posavska, Istočna

Udruga Eko Brezna u suradnji s Udrugom Vivak - udruga za kreativni razvitak djece i mladih iz Slavonskog Broda, OŠ. Vladimir Nazor Slavonski Brod te Obrtom za čuvanje djece Smješko organizira volontersku aktivnost "Kroz igru odgajamo društvno-odgovorne građane". 

Učenici osnovne škole i članovi udruge Vivak (osnovnoškolska djeca) u suradnji sa svojim nastavnicima i članovima udruge osmislit će i izvesti priredbu (igrokaz) "Mali ljudi velikog srca" putem koje će najmlađe (djecu od 1. -  6. godina koja se nalaze u dnevnom boravku Obrta za čuvanje djece Smješko) upoznati s važnosti međusobnog pomaganja, prijateljskog razumijevanja, suosjećanja za druge (svoje prijatelje) i svoju lokalnu zajednicu u potrebi. Također će učenici, uz pomoć volontera, s djecom igrati razne igre i pjevati pjesmice koje će ih motivirati na pomaganje, važnost druženja, čuvanja i brigu o okolišu te o važnosti prijateljstva i poznavanja potreba svoje lokalne zajednice. Volonteri u ovoj aktivnosti (predstavnici Udruge Eko Brezna, Udruge Vivak i OŠ V. Nazor) pored pripreme programa volonterske aktivnosti pripremiti će kolačiće i kiflice za sudionike aktivnosti.

Ovakvom aktivnosti želi se najmlađe upoznati s važnošću pomaganja drugima, prijateljima u nevolji i upoznati ih s pojmom volontiranja u lokalnoj zajednici. Učenike i članove udruge Vivak (osnovnoškolska djeca) koja će sudjelovati u aktivnostima također se želi usmjeravati u području volontiranja (odgoj za volontiranje) tako da po završetku osnovne škole kod njih zadržimo/potaknemo želju za aktivnim volontiranjem u lokalnoj zajednici te da ih odgajamo u društveno odgovorne građane.

# Djeca # Mladi
Ženska grupa Karlovac Korak
01.10.2021
Karlovac, Karlovačka, Sjeverna

Ženska grupa Karlovac "Korak" u sklopu svojih brojnih aktivnosti usmjerenih na zaštitu prava žena i djece, a osobito na prevenciju nasilja nad ženama i djecom, organizira u suradnji s Policijskom upravom karlovačkom tečaj samoobrane za djevojke i žene. Cilj ovog tečaja je podučiti sudionice da prepoznaju signale opasnosti te kroz tehnike samoobrane izbjegnu, spriječe ili neutraliziraju moguće tjelesne napade. Aktivnim sudjelovanjem i izvođenjem tehnika i taktičnog postupanja djevojke i žene osnažuju se za odlučno i učinkovito postupanje u stresnim situacijama uličnog uznemiravanja ili nasilja. Jednosatni tečaj u dvije grupe će se održati u prostorijama sportske dvorane Policijske postaje Karlovac, a vodit će ga dvojica volontera, policijski službenici interventne policije PP Karlovac. Namijenjen je učenicama Mješovito industrijsko-obrtničke škole u Karlovcu, kao i zaposlenicama Centra za socijalnu skrb Karlovac i Ženske grupe Karlovac "Korak". Aktivnost se provodi u sklopu ovogodišnje nacionalne kampanje Hrvatska volontira i projekta "Lily" Ministarstva unutarnjih poslova.

# Mladi
FRANJEVAČKI SVJETOVNI RED MJESNO BRATSTVO TRSAT
02.10.2021
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

"Ulične svjetiljke" su projekt kojem je osnovna zadaća briga o beskućnicima i  osobama koje su u riziku od beskućništva. U sklopu projekta izdaje se časopis "Ulične svjetiljke" koji je prije 13 godina bio prvi u Hrvatskoj takve prirode. Časopis svojim tekstovima nastoji približiti socijalnu problematiku građanstvu, a u njegovu nastajanju sudjeluju svojim tekstovima i sami korisnici ovog projekta. Časopis korisnici nude na ulicama gradova te na taj način zarađuju sebi za osnovna životna sredstva i dolaze u izravan kontakt s kupcima koji se imaju prilike susresti s osobama na margini. Kako bi popularizirali naš projekt promoviramo časopis najčešće izravno organiziranjem promocija na ulicama gradova. 

Pozivamo sve zainteresirane volontere da se uključe u promociju na način da dođu 02.10.2021.u 9 sati na Trg Riječke rezolucije. Svaki će volonter imati priliku iskušati kako je to prodavati časopis na ulicama grada, a  u tome će ih voditi korisnici našeg projekta. Nakon dodjele volontera našim korisnicima, odlaze na određeni punkt na Korzo gdje će kroz dva sata moći doživjeti svakodnevnicu naših korisnika.

# Stari i nemoćni
FRANJEVAČKI SVJETOVNI RED MJESNO BRATSTVO TRSAT
02.10.2021
Pula (Pola), Istarska, Zapadna

"Ulične svjetiljke" su projekt kojem je osnovna zadaća briga o beskućnicima i osobama koje su u riziku od beskućništva. U sklopu projekta izdaje se časopis "Ulične svjetiljke" koji je prije 13 godina bio prvi u Hrvatskoj takve prirode. Časopis svojim tekstovima nastoji približiti socijalnu problematiku građanstvu, a u njegovu nastajanju sudjeluju svojim tekstovima i sami korisnici ovog projekta. Časopis korisnici nude na ulicama gradova te na taj način zarađuju sebi za osnovna životna sredstva i dolaze u izravan kontakt s kupcima koji se imaju prilike susresti s osobama na margini. Kako bi popularizirali naš projekt promoviramo časopis najčešće izravno organiziranjem promocija na ulicama gradova. 

Pozivamo sve zainteresirane volontere da se uključe u promociju na način da dođu 02.10.2021.u 10 sati u Flanatičku ulicu, blizu fontane. Svaki će volonter imati priliku iskušati kako je to prodavati časopis na ulicama grada, a u tome će ih voditi Josip, naš dugogodišnji  korisnik projekta. Volonteri će kroz sat vremena moći doživjeti svakodnevnicu naših korisnika na ulici. 

# Stari i nemoćni
FRANJEVAČKI SVJETOVNI RED MJESNO BRATSTVO TRSAT
30.09.2021
Varaždin, Varaždinska, Sjeverna

"Ulične svjetiljke" su projekt kojem je osnovna zadaća briga o beskućnicima i osobama koje su u riziku od beskućništva. U sklopu projekta izdaje se časopis "Ulične svjetiljke" koji je prije 13 godina bio prvi u Hrvatskoj takve prirode. Časopis svojim tekstovima nastoji približiti socijalnu problematiku građanstvu, a u njegovu nastajanju sudjeluju svojim tekstovima i sami korisnici ovog projekta. Časopis korisnici nude na ulicama gradova te na taj način zarađuju sebi za osnovna životna sredstva i dolaze u izravan kontakt s kupcima koji se imaju prilike susresti s osobama na margini. 

U ovu akciju uključiti će se profesori i učenici Gospodarske škole u Varaždinu. Edukacija mladih ljudi naša je obaveza i zadatak, a kad su profesori senzibilizirani za potrebite, onda nam je posao lagan. Odgoj mladih na način da primjećuju stvari oko sebe i mijenjalu na bolje, zalog su za našu budućnost.

# Stari i nemoćni
Hrvatski kulturni dom na Sušaku
30.09.2021
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Volonterski program Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku (Rijeka) nasljeđe je projekta Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture te volonteri daju velik doprinos u organizaciji kulturnih događanja na području grada Rijeke. 

Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci organizira kamp za brucoše - Ribroo od 30.9. do 3.10.2021. Pilot projektom naziva „kulTURA“ kojeg prvodi Studentski kulturni centar (SKC) brucošima će se omogućiti vodstvo Rijekom, od Kampusa do Omladinskog kulturnog centra Palach (galerija SKC). Ideja je ukazati na važne povijesne punktove Rijeke, ali i zanimljivosti te njima primamljive sadržaje. U sklopu ture brucošima će biti prezentirana povijest HKD-a, a volonteri će prenijeti svoja dragocjena volonterska iskustva na kulturnim događanjima i potaknuti studente na uključivanje u volonterski program HKD-a.
 

# Umjetnost i kultura
Udruga Maštara
29.09.2021
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Dječje igralište iza zgrade PBZ-a u Korenici mjesto je koje može primiti velik broj djece, mladih i roditelja. Vremenski uvjeti su ostavili traga na postojećim spravama, a pojedini dijelovi igrališta su zarasli u biljke i korov. U suradnji s Općinom Plitvička Jezera, Osnovnom školom dr. Franje Tuđmana i Centrom za socijalnu skrb Gospić dogovoreno je ograđivanje jednog dijela igrališta i dodatno uređenje, a građani svoj doprinos mogu dati tako da sve zajedno pomognu zašareniti i uljepšati. Ljepša okolina za djecu znači i ljepšu okolinu za mlade i odrasle, zato zasučite rukave i pridružite nam se u srijedu od 10 do 15 sati!

# Djeca # Mladi # Zaštita okoliša
Udruga Maštara
02.10.2021
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Jesenskim bojama želimo pridružiti i neke druge, zato tražimo brojne vrijedne ruke i ručice za ovaj šareni pothvat ;) Uljepšat ćemo dane djeci šarenom igrom na povratku iz vrtića i škole, mamama i tatama, bakama i djedovima osigurat ćemo lijepo mjesto za predah, a svima koji borave na dječjem igralištu Kalimero pružiti ljepši doživljaj na zraku bez odbačenih čikova cigareta. Jedan od najboljih osjećaja je osjećaj korisnosti, zato si ga priuštite za početak sljedećeg vikenda, odmah će i njegov ostatak biti bolji :)

# Djeca # Mladi # Zaštita okoliša
Hrvatski kulturni dom na Sušaku
02.10.2021
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Volonterski program Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku (Rijeka) nasljeđe je projekta Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture te volonteri daju velik doprinos u organizaciji kulturnih događanja na području grada Rijeke.

Kako su volonteri aktivni članovi zajednice, u subotu 2. listopada uključit će se u projekt "Sportsko susjedstvo" u organizaciji Inicijative građana "Kvart za 5" te će pomoći brusiti i bojati klupice na Klobučarićevom trgu u Rijeci.

# Umjetnost i kultura
Ekonomska škola Mije Mirkovića Rijeka
29.09.2021
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Volonteri/ke volonterskog kluba "Vitamin V" čistit će i uređivati okoliš te saditi trajnice u dvorištu  Ekonomske škole Mije Mirkovića Rijeka.

Aktivnost će se održati 29.9.2021.g. u srijedu od 12,20 do 15,00 sati.

 

# Zaštita okoliša
Hrvatski kulturni dom na Sušaku
02.10.2021
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Volonterski program Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku (Rijeka) nasljeđe je projekta Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture te volonteri daju velik doprinos u organizaciji kulturnih događanja na području grada Rijeke.

Volonteri će u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku dočekivati posjetitelje gostujuće stand up predstave "Oženjeni" i skenirati im COVID putovnice na ulazu.

# Umjetnost i kultura
CARPE DIEM
02.10.2021
Karlovac, Karlovačka, Sjeverna

Udruga Carpe Diem u suradnji sa Domom za odgoj djece i mladeži organizira volontersku akciju farbanja zida na prostoru gdje borave djeca koja nisu na stalnom smještaju. Dom i udruga surađuju već duži niz godina i suradnja se uvijek pokazala vrlo uspješnom, pogotovo kad su u pitanju kreative radionice i akcije. Nakon sudjelovanja na nekoliko akcija crtanja i bojanja murala u gradu Karlovcu, došlo je vrijeme i da se ukrasi i dio njihovog svakodnevnog prostora. U volonterskoj akciji sudjelovat će djeca, mladi, odgajatelji i volonteri.

Lokalni volonterski centar Zelina
30.09.2021
Sveti Ivan Zelina, Zagrebačka, Sjeverna

Na radionici će sudjelovati volonteri koji će krojiti, šivati, bojiti platna i drvnu građu koja će se koristiti u interaktivnom prostoru SRCE- Udruge djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji. Prostor će biti namijenjen djeci, odraslima te zainteresiranoj javnosti koji će moći aktivno sudjelovati u kreativnim i edukativnim radionicama te se pobliže upoznati s radom Udruge. 

 

# Osobe s invaliditetom
Hrvatski kulturni dom na Sušaku
30.09.2021
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Volonterski program Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku (Rijeka) nasljeđe je projekta Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture te volonteri daju velik doprinos u organizaciji kulturnih događanja na području grada Rijeke.

Volonteri će biti uključeni u organizaciju književne večeri u sklopu projekta "Knjiga na nezgodnim mjestima" Gradske knjižnice Rijeka kada će na krovu Tower Centra Rijeka gostovati Nenad Ivić, hrvatski književni povjesničar i teoretičar i jedan od najvećih domaćih stručnjaka za razvoj kulture čitanja, koji će upravo u kontekstu Godine čitanja 2021. održati izlaganje i razgovor na temu knjige na nezgodnim mjestima kroz povijest i negdašnjim praksama pisanja i čitanja.

# Umjetnost i kultura
Amadea
01.10.2021
Đakovo, Osječko-baranjska, Istočna

01.10. (petak) Udruga Amadea će obilježiti Hrvatska volontira kroz podjelu letaka na frekventnim lokacijama u gradu Đakovu. Volonteri udruge će predstavljati svoja iskustvo volontiranja sa starijim te pozivati građane lokalne zajednice na uključivanje.

Članovi i volonteri udruge Amadea te članovi Matice umirovljenika Đakovo, druženjem u prirodi (vanjskim prostorima Centra Amadea) razmjeniti će svoja iskustva, poteškoće, rizike, te posljedice s kojima su se susreli za vrijeme pandemije izazvane koronavirusom. Zajednički će iza toga svi uživati u Danu palačinki.

Hrvatski kulturni dom na Sušaku
29.09.2021
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Volonterski program Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku (Rijeka) nasljeđe je projekta Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture te volonteri daju velik doprinos u organizaciji kulturnih događanja na području grada Rijeke.

Od 1. listopada volonterima će na raspolaganju biti prostor za druženje i dnevni boravak u čijem će preseljenju iz prostora Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku do Križanićeve ulice u Rijeci biti angažirani volonteri.

# Umjetnost i kultura
Lokalna akcijska grupa Vallis Colapis
01.10.2021
Ozalj, Karlovačka, Sjeverna

Ovom edukacijom koja je osmišljena na projektu "Volonterski centar Kupa", LAG Vallis Colapis želi potaknuti učenike na volontiranje, istaknuti primjere dobre prakse i dobrobiti volontiranja. 

Tako ćemo u suradnji sa školama OŠ u Netretiću i Rečici provesti interaktivnu edukaciju o volonterstvu prilagođenu učenicima kroz igru, a s ciljem kako bi bili bolje upoznati s volontiranjem i prilikama koje volontiranjem mogu ostvariti, kao i osobnu dobrobit i zadovoljstvo koje iz toga proizlazi (pomaganje drugima, rad za zajednicu i sl.). Učenike ćemo pitati što je za njih volontiranje, što će potaknuti razgovor kroz koji ćemo učenicima predstaviti vlastite primjere dobre volonterske prakse.

Želja nam je da se zajedno sa školama koje sudjeluju u projektu "Volonterski centar Kupa" pridružimo jedanaestoj kampanji Hrvatska volontira kako bismo zajedno istaknuli potencijal za društveni razvoj koji se oslobađa volontiranjem,a time ćemo ujedno promovirati volonterstvo u sklopu projekta "Volonterski centar Kupa" kojeg financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

# Mladi # Obrazovanje
Dom za odrasle osobe Sveti Frane Zadar
01.10.2021
Zadar, Zadarska, Južna

Korisnici i radnici Doma za odrasle osobe Sv. Frane Zadar će pomoći jednom od korisnika vaninstitucionalnih usluga Doma u sređivanju okućnice ili prostorije u stanu. Cilj je da ove godine naši korisnici i zaposlenici budu volonteri te tako dio važne društvene mreže.

Udruga socijalnih radnika
29.09.2021
Zadar, Zadarska, Južna

Volonterski centar Zadar će u svojim prostorijama održati radionicu "Biti volonter" za sve zainteresirane volontere/ke kako bismo im približili volonterstvo, što ono jest i što omogućuje volonterima odnosno lokalnoj zajednici kojoj se pomaže. Navedena radionica dio je redovnih aktivnosti Volonterskog centra Zadar koje provodimo u sklopu projekta "Pokretačka snaga volonterstva", financiranog od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

# Mladi # Obrazovanje
Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin
30.09.2021
Varaždin, Varaždinska, Sjeverna

Cilj je ovogodišnje akcije okupiti volontere svih dobnih skupina te kroz međugeneracijsku solidarnost  pomoći starim i nemoćnim osobama cijepanjem i slaganjem drva za ogrjev. Trebamo vrijedne pčele radilice da spreme med (odnosno drva :) ), da naša baka Verica slatko dočeka zimu! 

Bzz-bzz.. pčelice imaju osiguran ručak (i medicu kad završe ;) ) 

Udruga žena Vukovar
28.09.2021
Vukovar, Vukovarsko-srijemska, Istočna

Udruga žena Vukovar u suradnji sa Općinom Borovo i Sportsko-ribolovnim udruženjem "Sloga" organizira volontersku akciju čišćenja obale Dunava u Borovu ( dio obale kod Trga palih boraca)  u kojoj će sudjelovati volonteri iz Vukovara i Borova.

# Zaštita okoliša
Poslijediplomsko središte Dubrovnik Sveučilišta u Zagrebu
27.09.2021
Dubrovnik, Dubrovačko-neretvanska, Južna

Volonterka akcija usmjerena borbi protiv predrasuda kroz metodu žive knjiznice

Udruga IKS
01.10.2021
Petrinja, Sisačko-moslavačka, Sjeverna

Kroz navedenu aktivnost stariji će moći kroz crteže ili pisani oblik ostaviti svoje uspomene i sjećanja koje žele prenijeti mlađim generacijama.Cilj aktivnosti je smanjiti međugeneracijski jaz između starije i mlađe populacije i omogućiti njihovo zajedničko funkcioniranje unutar kontejnerskog naselja Mošćenica.

# Djeca # Mladi # Stari i nemoćni
Udruga socijalnih radnika
29.09.2021
Zadar, Zadarska, Južna

Volonterski centar Zadar organizirat će radionicu na kojoj će volonteri podučavati korisnike Doma za starije i nemoćne osobe Zadar korištenju tableta. Navedena radionica dio je redovnih aktivnosti Volonterskog centra Zadar koje provodimo u sklopu projekta "Pokretačka snaga volonterstva", financiranog od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

# Stari i nemoćni # Obrazovanje
FRANJEVAČKI SVJETOVNI RED MJESNO BRATSTVO TRSAT
02.10.2021
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

"Ulične svjetiljke" su projekt kojem je osnovna zadaća briga o beskućnicima i osobama koje su u riziku od beskućništva. U sklopu projekta izdaje se časopis "Ulične svjetiljke" koji je prije 13 godina bio prvi u Hrvatskoj takve prirode. Časopis svojim tekstovima nastoji približiti socijalnu problematiku građanstvu, a u njegovu nastajanju sudjeluju svojim tekstovima i sami korisnici ovog projekta. Časopis korisnici nude na ulicama gradova te na taj način zarađuju sebi za osnovna životna sredstva i dolaze u izravan kontakt s kupcima koji se imaju prilike susresti s osobama na margini. Kako bi popularizirali naš projekt promoviramo časopis najčešće izravno organiziranjem promocija na ulicama gradova. 

Pozivamo sve zainteresirane volontere da se uključe u promociju na način da dođu 02.10.2021.u 9 sati na Trga bana Josipa Jelačića kod kipa. Svaki će volonter imati priliku iskušati kako je to prodavati časopis na ulicama grada, a u tome će ih voditi korisnici našeg projekta. Nakon dodjele volontera našim korisnicima, odlaze na određeni punkt oko Trga gdje će kroz dva sata moći doživjeti svakodnevnicu naših korisnika. 

# Stari i nemoćni
Udruga žena Vukovar
27.09.2021
Vukovar, Vukovarsko-srijemska, Istočna

Udruga žena Vukovar organizira volontersku akciju pečenja kolača koji će biti podjeljeni osobama treće životne dobi 1. listopada kada se obilježava Međunarodni dan starijih osoba. Volonterska akcija odvijati će se u prostoru Udruge žena Vukovar a trajati će tri dana. Prva dva dana, ponedjeljak 27.09.2021. i 29.09.2021. predviđeni su za pripremu, pravljenje i pečenje kolača a treći dan akcije 30.09.2021. predviđen je za pakiranje kolača.

# Stari i nemoćni
Mediteranski kiparski simpozij
01.10.2021
Labin, Istarska, Zapadna

Akcija čišćenja Parka skulptura Dubrova održati će se 1.10.2021 u popodnevnim satima (od 16:00 do sumraka), a kombinirati će hodanje i trčanje u prirodi uz čišćenje površina i kutaka od smeća. Za najuspješnije "čistače" organizatori će organizirati prigodne poklone kao nagradu za trud. Udruga Mediteranski kiparski simpozij koja upravlja parkom skulptura Dubrova kraj Labina i njeni članovi sudionike će upoznati s kulturno-umjetničkom važnosti Parka kao i važnosti održivog razvoja i očuvanja okoliša, dok će Udruga Alfa Albona osmisliti igre kako bi čišćenje bilo što zanimljivije te educirati o pravilnom odlaganju otpada. U akciju se uključuje i TD 1. Maj Labin koji će odvesti sakupljeno smeće na krajnju lokaciju.

# Zaštita okoliša
Udruga za rad s mladima Breza
01.10.2021
Osijek, Osječko-baranjska, Istočna

Volonterska akcija Interkulturalno druženje - Upoznavanje nepalske i hrvatske kulture koju vode Udruga za rad s mladima Breza, DKolektiv te Centar za mir, nenasilje i ljudska prava - Osijek, organiziraju jednondnevno druženje u kojem će se povezati te predstaviti nepalska i hrvatska kultura kroz kuharske radionice.

Time želimo potaknuti mlade kako je bitno upoznati druge kulture i drugačiju tradiciju te pored toga steči nova prijateljstva.

 

Udruga za sindrom Down Međimurske županije
02.10.2021
Čakovec, Međimurska, Sjeverna

Udruga za sindrom Down Međimurske županije poziva vas na vježbanje s dječicom s Down sindromom u gimnastočkoj dvorani Macanovog doma.

Predviđene su ražličite motoričke aktivnosti, igre i poligoni.

# Djeca # Mladi # Osobe s invaliditetom # Sport
OŠ Eugen Kumičić Rijeka
29.09.2021
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Školski  volonteri (Mali veliki učitelji - učenici  iz starijih razreda) prezentirat će prvašićima zabavno-edukativnu  priču Orianne Lallemand "Vuk koji je htio biti druge boje" te ih nakon toga (koristeći vještinu aktivnog slušanja) voditi kroz  razgovor o suštini priče, osjećajima koje je pobudila,  povezivanje  s dječjim iskustvima i izražavanje njihovih promišljanja. Aktivnost će doprinijeti jačanju pozitivne slike od sebi (i kod mališana i kod volontera), komunikaciji i međuvršnjačkoj suradnji i predstavljati doprinos identitetu škole kao mjesta u kojem se njeguju vrijednosti koje promiču suradnju, samopoštovanje i samopouzdanje.

# Djeca
Volonterski klub Prirodoslovne škole Vladimira Preloga
27.09.2021
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Povodom Svjetkog dana zaštite životinja u našoj školi provest će se akcija sakupljanja potrepština za skloništa za napuštene životinje. Akcija će trajati tjedan dana, od 27.rujna do 1. listopada. Kutije s obavijesti će se nalaziti na ulazu u školu. Sve sakupljene potrepštine odnijet će se skloništima za životinje koje su u potrebi. Cilj akcije je poboljšati standarde životinjskog blagostanja pružajući potporu organizacijama koje skrbe o životinjama. Geslo naše akcije će biti: Mislimo na peseke i mace!

# Zaštita životinja
Udruga za djecu s teškoćama u razvoju Zvončići
29.09.2021
Karlovac, Karlovačka, Sjeverna

U sklopu ovogodišnje akcije "Hrvatska volontira" Udruga Zvončići organizirat će volontersku akciju pod nazivom "Zvončići za prirodu" koja će se održati 29.09.2021. godine s početkom u 12:00 sati. Volonterskom akcijom uredio bi se park ispred Udruge u sklopu kojeg je dječje igralište kao i okoliš oko Udruge. U akciju bi uključili i stanare zgrade u kojoj Udruga djeluje kao i roditelje naših malih korisnika. Cilj ove akcije je pružiti kvalitetnije uvjete boravka u prirodi našim korisnicima i njihovim roditeljima, koji svoje vrijeme čekajući na terapije provode u parku i igralištu, kao i stanarima okolnih zgrada.

# Djeca # Osobe s invaliditetom
Udruga mladih Feniks
01.10.2021
Oroslavje, Krapinsko-zagorska, Sjeverna

Udruga mladih Feniks će u suradnji s Lokalnim volonterskim centrom „Orkas“ provesti ekološku volontersku akciju. U sklopu volonterske akcije uredit će se dvorište Osnovne škole Vladimir Bosnar u Stubičkim Toplicama.

Dvadesetak volontera će u petak, 01. listopada u 8:00 h očistiti dvorište škole te posaditi cvijeće i zelenilo. Na taj će se način učenicima i osoblju OŠ Vladimir Bosnar omogućiti ljepši, ugodniji i kvalitetniji boravak na otvorenom. 

Cilj volonterske akcije, jest želja da se ovaj prostor učini još ljepšim i ugodnijim za svakodnevni boravak. Također, akcijom će se potaknuti lokalna zajednica, a prvenstveno mladi (učenici) na volontiranje kao i promocija važnosti suradnje organizacija civilnog društva i lokalnog stanovništva.

# Djeca # Mladi # Zaštita okoliša
Društvo tjelesnih invalida grad Rijeka
29.09.2021
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Devet volontera će u srijedu 29.09.2021. godine od 9 do 12 sati očistitismeće te urediti okoliš udruge kao i prostorije" Kluba za treću dob". Predvidjeli smo sljedeće aktivnosti:

- uklanjanje otpada i smeća iz okoliša Udruge na adresi Ivana Ćikovića Belog 8a, Rijeka

- pranje tende iznad ulaza

-čišćenje kuhinje u "Klubu za treću dob", gdje se, na istoj adresi održavaju radionice starijih osoba.

Udruga ZvoniMir
30.09.2021
Knin, Šibensko-kninska, Južna

Volonterska aktivnost sastojat će se od skupljanja otpada na području Polače kod Knina. Volonterima će biti osiguran prijevoz, osveženje, te po zahtjevu mogu dobiti potvrdu o volontiranju od strane VC Iskra.

# Zaštita okoliša
CARPE DIEM
01.10.2021
Karlovac, Karlovačka, Sjeverna

Udruga Carpe Diem u suradnji sa Udrugom za inkluziju i promicanje kvalitete življenja djece i mladih s teškoćama Frendofon 1.10. u 18 sati organiziraju edukativnu i inkluzivnu bubnjarsku radionicu  za djecu i mlade s teškoćama u razvoju te njihove roditelje. Radionicu će voditi Ines Bunčić, radni terapeut koja u svom radu primjenjuje tehniku zvukoterapije. 

# Djeca # Mladi # Umjetnost i kultura # Obrazovanje
Sofija Maravić
28.09.2021
Ogulin, Karlovačka, Sjeverna

Kreativna radionica, izrada ukrasnih predmeta za Advent, salvetna tehnika,oslikavanje staklenih i drvenih predmeta, izrada božićnih čestitki

# Osobe s invaliditetom
Udruga za promicanje dobrobiti djece Portić
01.10.2021
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Radionice pletenja i heklanja okupljaju sve zainteresirane volontere i članove Udruge, bez obzira na predznanje. Materijal je osiguran. Predmeti koji se naprave daruju se u humanitarne svrhe ( dječjim domovima i sl. ustanovama) i prodaju se na Božićnom sajmu na štandu Udruge.

# Umjetnost i kultura
Mjesni odbor Bili brig
02.10.2021
Zadar, Zadarska, Južna

U akciji će volonteri prebojavati išarane zidove po dvorištima u zadarskom kvartu Bili brig.

# Umjetnost i kultura
Volonterski centar Istra
02.10.2021
Ližnjan (Lisignano), Istarska, Zapadna

Volonterski centar Istra i Udruga ZUM u sklopu projekta solidarnosti "Za održivu budućnost" te u sklopu manifestacije Hrvatska volontira 2021. organiziraju volontersku akciju čišćenja obale i priobalja kod uvale Kale u Šišanu, u subotu, 02. listopada 2021., od 11 do 15 sati.

# Mladi # Zaštita okoliša
Udruga Dyxy
29.09.2021
Split, Splitsko-dalmatinska, Južna

Radionica će se baviti filmom kao medijem, procesom njegovog nastajanja i njegovim različitim formama.
Polaznici će kroz radionicu, na pojednostavljeni način, biti upoznati sa različitim fazama nastajanja filma.

Lokalna akcijska grupa Vallis Colapis
30.09.2021
Ozalj, Karlovačka, Sjeverna

„Zajedno za bolji Ozalj“ volonterska je akcija osmišljena kao aktivnost unutar projekta „Aktiviraj se u mirovini“ (financiranog iz Europskog socijalnog fonda) u okviru Programa međugeneracijske suradnje s ciljem smanjenja međugeneracijskog jaza između mlađih osoba i umirovljenika te poticanja na međusobno razumijevanje i solidarnost.

Ova volonterska akcija provest će se u suradnji s nositeljem projekta Gradskim društvom Crvenog Križa Ozalj, partnerima Maticom umirovljenika Ozalj i Taekwondo klubom Ozalj te sa Savjetom mladih Grada Ozlja i Udrugom dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske Ogranak Ozalj (UDVDR Ogranak Ozalj).

Akcijom sakupljanja otpada na Gradskom kupalištu u Ozlju (kupalište ispod HE "Munjara") cilj je promovirati volontiranje i manifestaciju Hrvatska volontira te podići svijest lokalne zajednice o važnosti suradnje i solidarnosti, povezati različite generacije te istovremeno pridonijeti očuvanju okoliša naše lokalne zajednice.  

Volonterskom akcijom „Zajedno za bolji Ozalj“ također nastojimo podsjetiti na važnost volontiranja za razvoj otpornosti zajednice u izvanrednim situacijama poput pandemije koja je u tijeku te kako zajedništvo i suradnja mogu ubrzati proces oporavka zajednice. Upravo iz tog razloga ova akcija bit će provedena na otvorenom i u skladu s epidemiološkim mjerama.

# Mladi # Stari i nemoćni # Zaštita okoliša
Medicinska škola u Rijeci
30.09.2021
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Učenici Medicinske škole u Rijeci će u dvorištu škole vježbati sa zainteresiranim učenicima i djelatnicima vježbe za vrat i rameni obruč. Cilj je prevencija simptoma cervikalnog, cervikocefalnog i cervikobrahijalnog sindroma.

# Mladi # Zdravstvo # Obrazovanje
Liga za prevenciju ovisnosti
29.09.2021
Split, Splitsko-dalmatinska, Južna

Ono što izradimo svojim rukama ima posebnu vrijednost. U sklopu akcije Hrvatska volontira volonteri Lige za prevenciju ovisnosti će sa štićenicima Dječjeg doma Maestral izrađivati zahvalnice i prigodne čestitke za prijatelje i podržavatelje ustanove. Ulaganjem truda, vremena i ljubavi upravo to poklanjamo jedni drugima. Poigrat ćemo se kartonima, bojama, ukrasima, trakama i iznenaditi jedni druge svojom kreativnošću.

OŠ SILVIJE STRAHIMIR KRANJČEVIĆ
01.09.2021
Levanjska Varoš, Osječko-baranjska, Istočna

Prostor koji je bio zapušten i neiskorišten zajedničkim snagama učenika,učitelja, roditelja, načelnika, komunalnog poduzeća "Maslačak" ponovno smo izgradili oazu mira za sve žitelje naše Općine. Naš posao tu nije završio već smo se dogovorili o slijedećim akcijama koje ćemo provoditi na ovom prostoru. Pošumljavanje smo vršili sadnicama jele i pitomog kestena, a prostor Park šume smo ograničili živom ogrado od sadnica brijesta  i hibiskusa koje ćemo vremenom oblikovati. Svako od nas ostavio je neki zalog za budućew generacije!

# Obrazovanje
Osnovna škola Grohote
27.09.2021
Grohote, Splitsko-dalmatinska, Južna

Volonterskom aktivnošću „Kistom kroz vrtnu učionicu 2“  Osnovna škola Grohote organizira radionice oslikavanja dijelova školskog dvorišta koji se koristi kao vrtna učionica i prostor za druženje i igru.

Cilj ovogodišnje aktivnosti je, kroz radionice oslikavanja i kreativnog izražavanja učenika, dovršiti mural na istočnoj strani školskog dvorišta, obnoviti boju i zaštitu na prodajnoj kućici Učeničke zadruge i Volonterskog kluba, oslikati spremnike papira u školskom dvorištu.

# Djeca # Mladi # Zaštita okoliša # Umjetnost i kultura # Obrazovanje
GRADSKO DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA ZADAR
29.09.2021
Zadar, Zadarska, Južna

Akcija čišćenja priobalja u mjestu Maslenica Jasenice . Prikupljupljanje i razvrstavanje otpada.

Kulturno umjetničko društvo Mijo Stuparić
29.09.2021
Velika Ludina, Sisačko-moslavačka, Sjeverna

Kulturno-umjetničko društvo „Mijo Stuparić“ osim očuvanjem narodnog ruha i običaja brine i o skladnom suživotu svih mještana Općine Velika Ludina - općine na čijem području djeluje. S tim ciljem povodom ovogodišnje akcije uz izradu videomaterijala te suvenira pod nazivom „Kutak za osmijeh“, za potrebite (uz osobe s malim novčanim primanjima misli se i na osobe s invaliditetom te osobe smještene u domove na općinskom području) organizira i akcije prikupljanja obuće i odjeće te hrane, a budući da je kraj rujna rezerviran i za obilježavanje Dana župe prilika će to biti i za uređenje okoliša oko crkve.

Prikupljanje će se odvijati u dogovoru sa Caritasom Župe Ludina od 29.9.2021. do 02.10.2021.,  uređenje okoliša 29.9., a izrada suvenira i videomaterijala 30.9.

# Stari i nemoćni # Osobe s invaliditetom # Zaštita okoliša # Umjetnost i kultura
Graditeljska škola za industriju i obrt Rijeka
27.09.2021
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Priprema i izrada digitalne čestitke u programu CANVA:

-prikupljanje fotografija školskog zvona;

-izabrane fotografije će se pripremiti za različita oslikavanja prema individualnom umjetničkom izražavanju učenica i učenika;

Završetak naše aktivnosti biti će objavljivanje digitalnih čestitki u digitalnom školskom listu GIO.

 

# Umjetnost i kultura
Osnovna škola Zorke Sever
29.09.2021
Popovača, Sisačko-moslavačka, Sjeverna

Osnovna škola Zorke Sever organizira edukativne radionice za učenike i njihove roditelje. Radionice će se održati u prostoru škole uz poštivanje svih epidemiloških mjera. 

 

Radionice:

1. Inkluzivni odgoj i obrazovanje u OŠ Zorke Sever - Ivana Čubrilo Franjić, prof. rehabilitator

 

2. Aktivnosti u polju edukacije učenika u STEM području - Elvisa Sekulić, učitelj mentor

 

3. Vježbanje je zdravo

Ana Zrinščak, mag.cin. i Damir Štimac

prof. kineziologije

4. Vještina slovkanja engleskih riječi

Tea Dolenčić, prof. engleskog i mađarskog jezika i kulture

 

Predstavljanje Volonterskog kluba

Marina Međimurec Čupić, učitelj mentor

Srednja škola Dalj
29.09.2021
Dalj, Osječko-baranjska, Istočna

Volontiranjem dajemo i činimo dobro za sebe. Predavanje i prezentacija o važnostima volonterstva održat će se na satima razredne zajednice. Učenici naše škole provest će humanitarnu akciju prikupljanja hrane i potrepština za napuštene  životinje u azilu u Osijeku. Akcija završava posjetom i šetnjom pasa u istoimenom azilu. 

# Mladi # Obrazovanje
Don Kihot terapije pomoću konja
02.10.2021
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

 

Dana 2.10.2021. godine Udruga Don Kihtot - terapije pomoću konja od 13:00 do 18:00 sati organizirat će volontersku akciju na imanju u Šimunčevcu bb, Dobrodol - Sesvete. U akciji volonteri će imati priliku pomoći članovima i volonterima udruge u čišćenju, obnavljanju i uređenju okoliša udruge. 

Čistit ćemo zarasle dijelove imanja, čistiti ispuste od sitnih granja, sve pograbljatii, čupati korov oko kuće, urediti gredice, posaditi cvijeće, izvući drva iz šume te ih spremiti za zimu, nadamo se i prebojati nepobojane klupice i drvene elemente. Dakle, potrudit ćemo se da u jednom danu poboljšamo sveukupni izgled i urednost našeg imanja. I pozivamo sve da nam se pridruže!

# Osobe s invaliditetom
Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Županja
30.09.2021
Županja, Vukovarsko-srijemska, Istočna

Sudionici projekta "Stariji za starije - umrežavanje socijalnih usluga u zajednici" čiji je nositelj Hrvatski Crveni križ, a kojemu je Gradsko društvo Crvenog križa Županja partner pakirat će pakete higijene te ih podijeliti potrebitim osobama starijim od 65 godina. 

# Stari i nemoćni
Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Županja
29.09.2021
Županja, Vukovarsko-srijemska, Istočna

Sudionici projekta "Stariji za starije - umrežavanje socijalnih usluga u zajednici" čiji je nositelj Hrvatski Crveni križ, a kojemu je Gradsko društvo Crvenog križa Županja partner uređivat će prostor Udruge matice umirovljenika Županja gdje se redovno okupljaju, druže, educiraju i provode razne radionice. Volonteri, osobe starije od 65 godina radit će na poslovima čišćenja unutarnjeg prostora i okoliša. 

# Stari i nemoćni
Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Županja
29.09.2021
Županja, Vukovarsko-srijemska, Istočna

Cjelodnevni boravak za odrasle osobe s intelektualnim i mentalnim oštećenjem Gradskog društva Crvenog križa Županja i naši poznati županjski umjetnici pozivaju Vas na likovnu koloniju i druženje s našim korisnicima i umjetnicima volonterima.

Iskoristit ćemo lijepo vrijeme te bojama ispratiti ljeto. Dođite i vi! 

# Osobe s invaliditetom # Umjetnost i kultura
Dom za starije osobe Trešnjevka
29.09.2021
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Volonterska akcija uređenja okoliša Doma za starije osobe Trešnjevka Zagreb, održat će se u srijedu 29.09.2021. s početkom u 10 sati na obje lokacije Doma, Trgu S. Penkale 1 i Podružnici Drenovačkoj 30. Korisnici Doma će zajedno sa djelatnicima uređivati povrtnjake, grabljati lišće, urediti park, itd.

Udruga za održivi razvoj Osejava
21.09.2021
Makarska, Splitsko-dalmatinska, Južna

Volonteri Udruge za održivi razvoj Osejava obilježavaju Tjedan održivog razvoja i sudjeluju u kampanji Hrvatska volontira kroz akciju uklanjanja natpisa sa stijena na jedinstvenoj plaži Nugal u Makarskoj. 

Lokalni volonterski centar Volontiraj s Osmjehom Pleternica
27.09.2021
Pleternica, Požeško-slavonska, Istočna

Udruga za djecu s posebnim potrebama i poteškoćama u učenju ''Osmjeh'' osnovana je s ciljem pomoći djeci i odraslima s posebnim potrebama i poteškoćama u učenju. Rad udruge je usmjeren na stručnu pomoć, razne aktivnosti i akcije kako bi što više doprinijeli samostalnosti članova, uspješnijem izvršenju zadataka i savladavanju školskog gradiva. Kroz godine postojanja uspjeli smo ostvariti veći broj volontera, od osnovnoškolaca do osoba u mirovini, a već nekoliko godina sudjelujemo u humanitarnom radu i akcijama uz pomoć volontera diljem županije. 

S obzirom na dolazak hladnijih dana, udruga je odlučila organizirati još jednu volontersku akciju s ciljem pomoći djeci, mladima i starijima i nemoćnima slabijeg imovinskog stanja. Kroz ovu akciju prikupljati ćemo čizme, zimske jakne i kapute. Naravno, sva odjeća i obuća ne smije biti poderana i prljava. Prikupljanje će se odvijati u prostoru Centra udruga u Pleternici od 27.9.2021. do 30.09.2021. 

27.09. i 29.09. prikupljanje će se odvijati od 13:00 do 18:00, a 28.09. i 30.09. od 9:00 do 14:00.

 

 

# Djeca # Mladi # Stari i nemoćni # Osobe s invaliditetom
Udruga za promicanje i zaštitu ljudskih prava Humanum
27.09.2021
Požega, Požeško-slavonska, Istočna

ZA OSMIJEH STARIJIH - Kampanja borbe protiv nasilja nad osobama treće životne dobi Udruga za zaštitu i promicanje ljudskih prava Humanum, kao humanitarna neprofitna organizacija u sklopu projekta „Kutak za sretnije starenje III“ organizira javnu kampanju borbe protiv nasilja nad osobama treće životne dobi pod nazivom „Za osmijeh starijih“ s ciljem ukazivanja na važnost i problematiku borbe protiv nasilja nad osobama starije životne dobi. Kampanja se organizira u vremenskom periodu od 27.09. – 01.10. 2021. godine. HODOGRAM DOGAĐANJA 27.09.2021. – 01.10.2021. Izložba plakata u šetališnoj zoni ul. Sv. Florijana 29.09. 2021. Interaktivna edukativna predavanja o problemima i nužnosti borbe protiv nasilja nad osobama starije životne dobi u suradnji s Policijskom upravom Požeško-slavonskom i Obiteljskim centrom Požeško-slavonske županije Požega; Puštanje simboličnih ljubičastih balona u znak solidarnosti i želje za sprječavanjem nasilja nad osobama starije životne dobi 30.09.2021. - 01.10.2021. Postavljanje info štanda u šetališnoj zoni ul. Sv. Florijana uz dijeljenje info letaka i brošura o problemu nasilja, znakovima nasilja te kome se može obratiti i kome prijaviti nasilje; uz dijeljenje simboličnih mašnica ljubičaste boje 01.10.2021. povodom Međunarodnog dana starijih organizirat ćemo prigodno darivanje korisnika dnevnog boravka u Jakšiću uz kratki glazbeni program.

HCK GRADSKO DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA DELNICE
30.09.2021
Delnice, Primorsko-goranska, Zapadna

02. rujna u Hrvatskoj se obilježava Nacionalni dan prevencije raka dojke.

U suradnji s Udrugom NADA iz Rijeke, 30. rujna 2021. godine s početkom u 9 sati na Trgu 138. brigade HV u Delnicama prodavati ćemo crvene i roza ruže simbol prevencije raka dojke. 

Cilj akcije je ukazati na važnost prevencije i odazivanja žena na prenventivne programe ranog otkrivanja raka. Dijagnostika i liječenje raka dojke neprestano napreduje stoga je ključno rano otkrivanje tumora koje će omogućiti ciljano liječenje i povećanje izgleda uspješnog izliječenja raka dojke.

# Zdravstvo
Hrvatski kulturni dom na Sušaku
28.09.2021
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Volonterski program Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku (Rijeka) nasljeđe je projekta Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture te volonteri daju velik doprinos u organizaciji kulturnih događanja na području grada Rijeke. 

Od 28. rujna do 1. listopada volonteri će biti domaćini posjetiteljima na pričopredstavi "Četiri godišnja doba" i pomagati voditeljima reciklažne obiteljske radionice izrade lutaka "Reci lutka" u organizaciji Gradskog kazališta lutaka Rijeka.

# Umjetnost i kultura
HCK Gradsko društvo Crvenog križa Donja Stubica
01.10.2021
Donja Stubica, Krapinsko-zagorska, Sjeverna

Gradsko društvo Crvenog križa Donja Stubica u suradnji sa dječjim vrtićem Bubamara te patronažnim sestrama Doma zdravlja KZŽ ispostava Donja Stubica obilježit će Međunarodni dan starijih osoba. Zajedno planiramo druženje na otvorenom u Parku Jure Stubičanca sa našim starijim sugrađanima. Djeca iz DV Bubamara će održati prigodni folklorni program, dok će volonteri mjeriti tlak i šećer u krvi.

# Stari i nemoćni
Drustvo za istraživanje i potporu
29.09.2021
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Mi, DIPovci smo jedna jako vrijedna ekipa! Kad nismo u prostoru udruge u gradu, onda brinemo o našem vrtu na Viškovu. Kao što pretpostavljate, imamo posla preko glave. Od košnje trave i čupanja korova, preko uređenja prostora do presađivanja i branja ljekovitog bilja - ponekad ne znamo otkud početi. Zbog ljetnih vrućina, priznajemo, malo smo ga zanemarili - i zato nam treba pomoć vrijednih volontera. Jako bi nas veselilo kad bi na radionicu sa sobom donijeli jednu sadnicu koju ćemo zajedno posaditi u naš vrt. Ne brinite, dobro ćemo brinuti o novim biljčicama! 

Udruga Društvo za istraživanje i potporu (DIP) bavi se mladima s teškoćama u razvoju i psihosocijalnom funkcioniranju te mladima u NEET situaciji. 
Više informacija možete pronaći na web stranici https://dip.hr/ i facebook stranici https://www.facebook.com/istrazivanjeipotpora.

# Mladi # Osobe s invaliditetom
Hrvatski kulturni dom na Sušaku
27.09.2021
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Volonterski program Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku (Rijeka) nasljeđe je projekta Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture te volonteri daju velik doprinos u organizaciji kulturnih događanja na području grada Rijeke. 

U sklopu šesnaestog izdanja interdisciplinarnog festivala "Moje, tvoje , naše" u organizaciji udruge Drugo more volonteri će biti angažirani na prijemu sudionika te će pomagati u organizaciji konferencije.

# Umjetnost i kultura
Udruga za mlade Agora
01.10.2021
Duga Resa, Karlovačka, Sjeverna

Jednodnevni volonterski događaj volontera udruge za mlade Agora i Matice umirovljenika Duga Resa gdje će volonteri okupljene poučiti tradicionalnim plesovima našega podneblja. Događaj je namijenjen sudionicima svih uzrasta, a održat će se u Prostoru za mlade u Dugoj Resi. Broj sudionika bit će ograničen. Ovim događajem, potičemo inkluziju starije i mlađe populacije. Upravo je zato moto i naziv događaja Plešimo jedno tj. Zaplešimo zajedno. Također, ovime potičemo polaznike na važnost uzajamnog razumijevanja, ali i važnost dnevne fizičke aktivnosti. 

# Mladi # Stari i nemoćni # Umjetnost i kultura
Snježana Carević Tomac
01.10.2021
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

OŠ Centar u Rijeci ima područnu školu Orehovica gdje Volonterski klub "Volontiram-profitiram" svake godine okupi i uređuje s učiteljima i učenicima okoliš.  Dana 1. listopada kada je u tijeku Hrvatska volontira, odlučili smo u suradnji s Mjesnim odborom Orehovica te komunalnom čistoćom uljepšati drvorište i okoliš naše područne škole. Također ćemo individualno doprinijeti uljepšavanju okoliša škole sadnicama, po mogućnosti zimzelenim kako bi nam s godinama činile veći hlad i tijekom cijele godine zazelenile poglede kroz prozor učionica. Pri tome  nam majviše pomažu učitelji i djelatnici PŠ Orehovica, roditelji i MO Orehovica i komunalna čistoća.  Također pozivamo sve ostale ljude dobre volje koji su u mogućnosti da nam se pridruže. Zajedno ćemo se potruditi da nam bude zeleno, uredno i čisto.

# Djeca # Zaštita okoliša
Udruga Petrože Krušljevo Selo
29.09.2021
Oroslavje, Krapinsko-zagorska, Sjeverna

U razdoblju od 29.09.-02.10. članovi udruge PETROŽE i volonteri u suradnji sa Područnom školom Krušljevo Selo, Osnovnom školom Oroslavje i STUB-KLUBOM, će u sklopu kampanje mladih "Mladi za selo" izrađivati kućice za ptice, kućicu za ježa i kućicu za šišmiše. Budući se radi o ugroženim i zaštićenim vrstama kojih ima sve manje u našem okolišu i zajednici, članovi udruge i mladi tom akcijom upozoravaju na važnost očuvanja bioraznolikosti, ugroženost pojedinih životinjskih vrsta i važnost ekološke osviještenosti djece, mladih i cjelokupne zajednice. Nakon izrade, obrade i bojanja, kućice će se postaviti na određene lokacije na području Krušljevog Sela i u okoliš Područne škole.

Udruga veterana Hrvatske ratne mornarice
01.10.2021
Split, Splitsko-dalmatinska, Južna

Ronioci Udruge veterana HRM i RK Nautilus provesti će akciju čišćenja podmorja u akvatoriju Jelse i Vrboske na otoku Hvaru.

Srednja škola dr Antuna Barca Crikvenica
23.09.2021
Crikvenica, Primorsko-goranska, Zapadna

Srednja škola dr. A. Barca provodi akciju sakupljanja sredstava za socijalnu samoposlugu. Potrebne namirnice : ulje, riža, šećer, šamponi i dr. trajne namirnice.

Gradsko društvo Crvenog križa Opatija
01.10.2021
Opatija, Primorsko-goranska, Zapadna

Inkluzija rizičnih skupina u zajednicu na način da ćemo uz igru prikazati pružanje prve pomoći.Vježbati će na mini lutkama za reanimaciju.

Klub mladih organizirati će mini turnih za osobe s invaliditetom Grad Opatije.

Društvo Naša djeca Zabok
01.10.2021
Zabok, Krapinsko-zagorska, Sjeverna

Društvo „Naša djeca“ Zabok, s djecom, članovima i članicama Dječjega gradskog vijeća, Dječjeg foruma i volonterkama i volonterima DND-a oslikat će u sklopu 10. KIKI festivala prilaz Kinu Zabok.

Cilj volonterske akcije je uljepšavanje grada Zaboka, druženje djece te promocija volontiranja i odgoja za volontiranje.

# Djeca # Mladi # Umjetnost i kultura
UDRUGA RODITELJA DJECE S POTEŠKOĆAMA U RAZVOJU Moje dijete SOLIN
30.09.2021
Solin, Splitsko-dalmatinska, Južna

U četvrtak, 30. rujna 2021. održat ćemo Dan volonterskog rada u našoj udruzi.

Planiramo uređenje okoliša, kao i oslikavanje ulaza u prostorije Udruge.

Pozvali bi stanare zgrade u kojoj Udruga djeluje na druženje i zajedničko čišćenje okoliša, a sve sa ciljem da nam okoliš u kojem  živimo i radimo bude ljepši i da razvijemo dobrosusjedske odnose.

# Osobe s invaliditetom
Udruga socijalnih radnika
28.09.2021
Zadar, Zadarska, Južna

Učenici Strukovne škole Vice Vlatkovića obojat će zidove prostora Posudionice medicinskih pomagala Zadar. Posudionica medicinskih pomagala osnovana je 2016. godine s ciljem poboljšanja zdravstvene skrbi i kvalitete života slabije pokretnih, nepokretnih i palijativnih pacijenata te pomoći članovima obitelji i profesionalcima koji o njima skrbe, a usluga posuđivanja je besplatna i dostupna svim građanima s područja Zadarske županije.

# Mladi # Osobe s invaliditetom # Zdravstvo
KUMIČIĆ VOLONTERI
26.09.2021
Velika Gorica, Zagrebačka, Sjeverna

Volonterski klub OŠ Eugena Kumičića u Velikoj Gorici KUMIČIĆ VOLONTERI organizira pisanje 115 razglednica korisnicima Doma za starije OAZA na Ključić Brdu povodom Međunarodnog dana starijih osoba koji se obilježava 1.listopada. U akciji će sudjelovati učenici i volonteri OŠ Eugena Kumičića koji će pod vodstvom koordinatora Volonterskog kluba, psihologinje, knjižničarke i učiteljica lijepim riječima uljepšati korisnicima Doma njihov dan. Na ovaj način, nastavit ćemo tradiciju druženja naših volontera s korisnicima Doma OAZA  koju  ove godine zbog epidemiološke situacije ne možemo održati posjetom volontera Domu, kao što smo to radili prijašnjih godina.

KUD REPUŠNICA
02.10.2021
Repušnica, Sisačko-moslavačka, Sjeverna

KUD „Repušnica“ iz Repušnice osnovan je 1930. godine. U 40 godina kontinuiranog rada ostvareno je gotovo 1100 nastupa sudjelovanjem na brojnim međunarodnim susretima i smotrama folklora u Hrvatskoj i inozemstvu. U društvu djeluje 70-ak aktivnih članova u četiri skupine: dječjoj, tamburaškoj, pjevačkoj i folklornoj skupini. Društvo je inicijator manifestacija „Repušnički susreti“, te „Dani repušničke kulture“. KUD "Repušnica" izdao je dvije fotopublikacije/ knjige, "Leta letiju- tradicija ostaje" 2012. godine i „Narodno ruho Repušnice“ 2015. godine povodom 85. obljetnice društva uz potporu Grada Kutine, sisačko-moslavačke županije i Ministarstva Kulture Republike Hrvatske. 2016. godine izdao je "Tamburašku pjesmaricu Moslavine" gdje je skupljeno 72 skladbe (plesovi i pjesme) koje KUD "Repušnica" izvodi na nastupima. Društvo je izdalo i dvostruki CD "Pjesme i plesovi" u nakladi Croatia Recordsa, 2018. te je bio nominiran za nagradu Porin u kategoriji folklorne glazbe. Povodom 90. godina postojanja izdane su dvije knjižice i to "Čuli jesmo, Fašniku se sudi" o običaju fašnika, te "Moslavačko Vincekovo" o običaju na blagdan sv. Vinka. 

KUD "Repušnica" iz Repušnice u 2020 godini dobitnik je Nagrade Sisačko - moslavačke županije za doprinos ugledu i promidžbi Sisačko - moslavačke županije, te Godišnje nagrade Grada Kutine.


Na radionici "Upoznavanje vrsta folklorne obuće, prigode i održavanje" povodom manifestacije Hrvatska volontira 2021. upoznati ćemo prisutne o vrstama folklorne obuće, kako se razlikovala obuća djece i mladih od obuće za odrasle, te kakva se obuće nosila u određenim prigodama (poslovi u polju, odlazak na misu,...)

# Djeca # Mladi # Stari i nemoćni # Osobe s invaliditetom # Umjetnost i kultura
KUD REPUŠNICA
01.10.2021
Repušnica, Sisačko-moslavačka, Sjeverna

KUD „Repušnica“ iz Repušnice osnovan je 1930. godine. U 40 godina kontinuiranog rada ostvareno je gotovo 1100 nastupa sudjelovanjem na brojnim međunarodnim susretima i smotrama folklora u Hrvatskoj i inozemstvu. U društvu djeluje 70-ak aktivnih članova u četiri skupine: dječjoj, tamburaškoj, pjevačkoj i folklornoj skupini. Društvo je inicijator manifestacija „Repušnički susreti“, te „Dani repušničke kulture“. KUD "Repušnica" izdao je dvije fotopublikacije/ knjige, "Leta letiju- tradicija ostaje" 2012. godine i „Narodno ruho Repušnice“ 2015. godine povodom 85. obljetnice društva uz potporu Grada Kutine, sisačko-moslavačke županije i Ministarstva Kulture Republike Hrvatske. 2016. godine izdao je "Tamburašku pjesmaricu Moslavine" gdje je skupljeno 72 skladbe (plesovi i pjesme) koje KUD "Repušnica" izvodi na nastupima. Društvo je izdalo i dvostruki CD "Pjesme i plesovi" u nakladi Croatia Recordsa, 2018. te je bio nominiran za nagradu Porin u kategoriji folklorne glazbe. Povodom 90. godina postojanja izdane su dvije knjižice i to "Čuli jesmo, Fašniku se sudi" o običaju fašnika, te "Moslavačko Vincekovo" o običaju na blagdan sv. Vinka. 

KUD "Repušnica" iz Repušnice u 2020 godini dobitnik je Nagrade Sisačko - moslavačke županije za doprinos ugledu i promidžbi Sisačko - moslavačke županije, te Godišnje nagrade Grada Kutine.


Na radionici "Izrada božićnih ukrasa sa folklornim motivima recikliranjem CDa/DVDa" povodom manifestacije Hrvatska volontira 2021. možete sa nama izrađivati božićne ukrase za bor i kuću. Ukrasi su od starih CD-a i DVD-a, a ukrašavat ćemo ih folklornim motivima kao što su vez i čipka na moslavačkim nošnjama.

# Djeca # Mladi # Stari i nemoćni # Osobe s invaliditetom # Umjetnost i kultura
Ekološka udruga Krka Knin
30.09.2021
Knin, Šibensko-kninska, Južna

U sklopu manifestacije Hrvatska volontira Ekološka udruga „Krka“ Knin u suradnji sa udrugom „Atribut“ Knin  i svojim volonterima organiziraju aktivnosti „Pub qiuz“ na temu ekološke osviještenosti i promotivnu aktivnost informiranja o važnosti volonterstva kroz prezentaciju volonterskog iskustva s osvrtom i na međunarodno iskustvo. Cilj ovih aktivnosti je podizanje svijesti o važnosti očuvanja i zaštite okoliša, stvaranje pozitivnog stava prema volonterskom radu, prepoznavanje važnosti volontiranja kao doprinos poboljšanja kvalitete življenja u lokalnoj zajednici i promjena u društvu. 

# Zaštita okoliša
KUD REPUŠNICA
30.09.2021
Repušnica, Sisačko-moslavačka, Sjeverna

KUD „Repušnica“ iz Repušnice osnovan je 1930. godine. U 40 godina kontinuiranog rada ostvareno je gotovo 1100 nastupa sudjelovanjem na brojnim međunarodnim susretima i smotrama folklora u Hrvatskoj i inozemstvu. U društvu djeluje 70-ak aktivnih članova u četiri skupine: dječjoj, tamburaškoj, pjevačkoj i folklornoj skupini. Društvo je inicijator manifestacija „Repušnički susreti“, te „Dani repušničke kulture“. KUD "Repušnica" izdao je dvije fotopublikacije/ knjige, "Leta letiju- tradicija ostaje" 2012. godine i „Narodno ruho Repušnice“ 2015. godine povodom 85. obljetnice društva uz potporu Grada Kutine, sisačko-moslavačke županije i Ministarstva Kulture Republike Hrvatske. 2016. godine izdao je "Tamburašku pjesmaricu Moslavine" gdje je skupljeno 72 skladbe (plesovi i pjesme) koje KUD "Repušnica" izvodi na nastupima. Društvo je izdalo i dvostruki CD "Pjesme i plesovi" u nakladi Croatia Recordsa, 2018. te je bio nominiran za nagradu Porin u kategoriji folklorne glazbe. Povodom 90. godina postojanja izdane su dvije knjižice i to "Čuli jesmo, Fašniku se sudi" o običaju fašnika, te "Moslavačko Vincekovo" o običaju na blagdan sv. Vinka. 

KUD "Repušnica" iz Repušnice u 2020 godini dobitnik je Nagrade Sisačko - moslavačke županije za doprinos ugledu i promidžbi Sisačko - moslavačke županije, te Godišnje nagrade Grada Kutine.


Na radionici "TAMBURU JE SVIRAT LAKO - PITAJTE NAS KAKO!" povodom manifestacije Hrvatska volontira 2021. možete se upoznati sa tradicijskim instrumentima Moslavine, te kako se sviraju. Također možete saznati sve o radu naše tamburaške skupine, te kako joj se pridružiti.

# Djeca # Mladi # Umjetnost i kultura
Udruga mladih Feniks
01.10.2021
Oroslavje, Krapinsko-zagorska, Sjeverna

Udruga mladih Feniks će u suradnji s Lokalnim volonterskim centrom „Orkas“ i Osnovnom školom Oroslavje provesti volontersku akciju uređenja školskog dvorišta Područne škole Krušljevo Selo. 

Dvadeset volontera će u petak, 01. listopada od 12:00 sati urediti školsko dvorište Područne škole Krušljevo Selo. U sklopu ekološke volonterske akcije počistiti će se i izravnati gredice koje se nalaze u školskom vrtu. Osim toga, posaditi će se i dvije sadnice stabala. Na taj način učenicima Područne škole Krušljevo Selo omogućiti će se ljepši i ugodniji boravak na otvorenom. 

Cilj volonterske akcije, jest želja da se ovaj prostor učini još ljepšim i ugodnijim za svakodnevni boravak učenika. Također, akcijom će se potaknuti lokalna zajednica, a prvenstveno mladi (učenici) na volontiranje kao i promocija važnosti suradnje organizacija civilnog društva i lokalnog stanovništva.

# Djeca # Mladi # Zaštita okoliša
OFS MB Trsat Prihvatilište za beskućnike Ruže sv Franje
29.09.2021
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Franjevački svjetovni red – Mjesno bratstvo Trsat, prije 14 godina pokrenulo je projekt Prihvatilišta za beskućnike „Ruže sv. Franje“, prvog takvog u Gradu Rijeci. Prihvatilište pruža besplatni prihvat i skrb potrebitih (siromašni, beskućnici)  bez obzira na dob, spol, rasu i vjeroispovijest. Cilj rada Prihvatilišta jest priprema i osposobljavanje korisnika za ponovnu integraciju u društvo, ovisno o preostalim psihofizičkim sposobnostima, provodeći s njima program radne terapije i rehabilitacije.

Na projektu, uz provoditelje, sudjeluje i veliki broj volontera koji prolaze edukaciju za rad sa ovom marginaliziranom skupinom. Korisnici se kroz rad sa volonterima zajednički uče i razvijaju različite socijalne vještine (poput timskog rada, podjele odgovornosti, asertivnog komuniciranja, rješavanja sukoba na pozitivan način), volonteri pomažu u vraćanju samopouzdanja i pomažu u učenju vještina važnih za izgradnju pozitivnih međuljudskih odnosa.

U nacionalnoj kampanji Hrvatska volontira, naši volonteri uključit će se u aktivnost pripreme i posluživanje večere korisnicima Prihvatilišta, kao i u neformalno druženje s njima. 

# Stari i nemoćni
JU NP RISNJAK
29.09.2021
Crni Lug, Primorsko-goranska, Zapadna

Čišćenje staza i održavanje prohodnosti i putova i staza na području parka. Podrezivanje grana i uklanjanje grmlja sa staza.

# Zaštita okoliša
Humanitarna udruga fra Mladen Hrkać
29.09.2021
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

"Kuhajmo zajedno" kulinarska je radionica s korisnicima Humanitarne udruge "fra Mladen Hrkać" Zagreb koji u Gradu Zagrebu borave na liječenju. Tijekom radionice s korisnicima se razgovara na temu prehrane, educira ih se i potiče da svoje životne navike poboljšaju. 

Osim toga, tijekom radionice se pripremaju određena jela na kreativan način s posebnim naglaskom da su jela prilagođena zdravstvenom stanju korisnika. 

Priključi se ovoj aktivnosti i #pomozimozajedno za zdravlje i zdrave navike naših korisnika. 

# Djeca # Mladi # Stari i nemoćni # Osobe s invaliditetom # Zdravstvo
Humanitarna udruga fra Mladen Hrkać
29.09.2021
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Podjela humanitarne pomoći u obliku hrane osobama u potrebi na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije. Podjela se održava na terenu i paketi se izravno dodjeljuju korisnicima. 

Opis volonterskih aktivnosti: vođenje evidencije izdane donacije, priprema i izdavanje donacije, razgovor s korisnicima i podrška.

#BudiTuTrebamTe

Potrebna predanost: minimalno 2 sata

# Stari i nemoćni # Osobe s invaliditetom
Smijesak za sve
01.10.2021
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Udruga „Smiješak za sve“ ove godine u sklopu manifestacije „Hrvatska volontira“ 1. listopada u prijepodnevnom terminu organizira 5. Dekicu za snove, jednodnevnu akciju čitanja, druženja i volontiranja koja okuplja djecu svih uzrasta. Volonterskoj akciji će se pridružiti oko 300-ak djece na 9 lokacija u Petrinji, Glini i Hrvatskoj Kostajnici.

Za vrhunski doživljaj pobrinut će se tete i stričeki pričalice, korporativni volonteri, glumci, književnici, nastavnici i odgojitelji koji će svoje čitalačke i pripovjedačke vještine na dekicama prostrtim u dvorištima škola i parkova prenijeti mališanima i srednjoškolcima. U sklopu akcije organizira se i svečano otvorenje Smiješkove knjižnice u kontejnerskom naselju u Petrinji.

# Djeca # Mladi
OŠ Antuna Gustava Matoša
07.10.2021
Čačinci, Virovitičko-podravska, Sjeverna

Volonterski klub OŠ Antuna Gustava Matoša, "Matoševe pčelice", planira održati humanitarni sajam u kojem bi sudjelovali učenici i učitelji škole te će biti pozvane i ostale organizacije i udruge Općine Čačinci. Sredstva prikupljena na sajmu bit će donirana obitelji iz Čačinca koja se naglo našla u teškom položaju.

Osnovna škola Dalj
29.09.2021
Dalj, Osječko-baranjska, Istočna

Uklanjanje otpada i smeća iz okoliša - učenici i nastavnici će, prema svojemu odabiru i prema rasporedu, čistiti ulice Dalja, obalu Dunava, sportska igrališta, park... 

# Djeca # Mladi # Zaštita okoliša # Zaštita životinja
Osnovna škola Dalj
01.10.2021
Dalj, Osječko-baranjska, Istočna

Sadnja stabala uz školsko igralište. 

# Djeca # Mladi # Zaštita okoliša # Obrazovanje
Osnovna škola Dalj
29.09.2021
Dalj, Osječko-baranjska, Istočna

Bojenje školske ograde u vesele i žive boje. Učenici će sa svojim učiteljima, prema rasporedu, bojati dio školske ograde. Nastavak je to aktivnosti započete prošle školske godine. Ograda je duga i posla ima za sve :)

# Djeca # Mladi # Obrazovanje
Osnovna škola Dalj
28.09.2021
Dalj, Osječko-baranjska, Istočna

Učitelji razredne nastave i razrednici u predmetnoj nastavi održat će pedagoške radionice o volontiranju i volonterima kako bi učenike upoznali s tim pojmovima i manifestacijom Hrvatska volontira. 

# Djeca # Mladi # Obrazovanje
Obrtnička škola Požega
29.09.2021
Požega, Požeško-slavonska, Istočna

Kreativnost, ekologija i inkluzija tri su poveznice koje u ovogodišnju kampanju Hrvatska volontira udružuju Obrtničku školu Požega, MI- udrugu roditelja djece i osoba s poteškoćama u razvoju te Udrugu Oppidum.
Udruga Oppudum će kroz virtualnu edukaciju upoznati učenike volontere s inkluzivnim volontiranjem i time ih pripremiti za planirane aktivnosti.

Korisnici udruge MI kroz niz kreativnih radionica koje će se provoditi u tjednu od 27.09. do 01.10. oslikavati će dijelove tkanina jesenskim motivima i crtežima u bojama jeseni. Tako oslikani uzorci aplicirati će se na platnene torbe od recikliranih materijala koje će izraditi učenici Volontersko kreativnog kluba Obrtničke škole Požega u školskoj radionici. Crtežima oplemenjene torbe učenici će pokloniti korisnicima udruge, te ih educirati o prednostima njihova korištenja, prvenstveno kao trajnu zamjenu za ekološki neprihvatljive plastične vrećice. Kroz druženje ukazati će se na ekologiju ali potaknuti i modna osviještenost i kreativnost u službi očuvanja prirode.

Kroz zajedničko druženje i stvaranje, timski rad, iskustveno učenje živjeti će se inkluzija koja će zasigurno potaknuti nove ideje, druženja i prijateljstva.

# Osobe s invaliditetom # Zaštita okoliša # Obrazovanje
Volonterski klub Kapljica
02.10.2021
Zadar, Zadarska, Južna

2. 10 . volonteri će posjetiti nekoliko korisnika pučke kuhinje na području Zadra te im dostaviti pripremljene obroke.

# Stari i nemoćni
KUU Sklad Bakar
29.09.2021
Bakar, Primorsko-goranska, Zapadna

Uređenje staze do Bakarca: inicijativa je pokrenuta od bakarskih roditelja čija djeca pješače prometnom magistralom do Bakarca, kamo odlaze na ljetno kupanje. Uređenjem starog služnog puta ispod magistrale omogućit ćemo djeci sigurniji odlazak na kupanje, a rekreativcima lijepu dugačku stazu za šetnju Bakarskim zaljevom od Urinja do Bakarca (cca 8-10 km).

Akciju ćemo provoditi 3 dana, od srijede 29.09.2021. do petka 01.10.2021. svaki dan od 16:00 do 19:00. Volontere čeka okrjepa i alat. Na stazi ima oštrog trnja, pa molimo da volontere da odaberu odjeću koju ne žale oštetiti.

Volonterske aktivnosti su sljedeće:

- rezanje i sječa šikare, 
- grabljanje, fino čišćenje i prikupljanje šikare, 
- sanacija prikupljene šikare (paljenje)
- zbrinajavnje prikupljenog otpada
- zidarski radovi – podzidavanje urušene staze, 
- proširivanje staze
- čišćenje izvora Potočina
- markiranje staze

 

 

# Mladi # Zaštita okoliša # Sport
Koprivnička inicijativa volontera i aktivista
02.10.2021
Koprivnica, Koprivničko-križevačka, Sjeverna

Udruga Kopriva kao član Foruma udruga nezavisne kulture (FUNK) ovom prilikom u sklopu manifestacije Hrvatska volontira planira u subotu 2.10. izraditi određene vanjske komade namještaja od starih paleta. Tom prilikom ćemo iste i bojati kako bi se zaštitili od vanjskih utjecaja. A isti će služiti za kulturne i glazbene događaje koji se odvijaju u vanjskom djelu prostora Funka odnosno ispred zgrade 16 u Koprivnmičkom kampusu. 

Dobrodošli su koji žele u tome pomoći dok Udruga osigurava sve potrebne materijale, alate i osvježenja za volontere. 

# Umjetnost i kultura
Koprivnička inicijativa volontera i aktivista
29.09.2021
Koprivnica, Koprivničko-križevačka, Sjeverna

U sklopu ovogodišnje manifestacije "Hrvatska volontira", Udruga Kopriva će održati događaj Uređenje dječjeg igrališta i vrtne sjenice "Zajedničkim eko vrtovima". Udruga Kopriva već tradicionalnu ovu manifestaciju provodi na Zajedničkim eko vrtovima koji se nalaze na kraju Špoljarske ulice u Koprivnici, a koji su primjer ekološkog, zajedničkog, urbanog vrtlarstva. Budući da se zajednička infrastruktura na Zajedničkim eko vrtovima svake godine treba obnoviti, a da je projekt Zajedničkih eko vrtova namijenjen dobrobiti šire zajednice, uključivanje volontera u obnovu infrastrukture primjer je volonterskog doprinosa cjelokupnoj zajednici. 

Manifestacija će se održati u subotu, 29.9.2021. godine od 17:00 do 20:00 sati, a sav pribor, materijae i osvježenje će osigurati Udruga Kopriva. 

# Zaštita okoliša
Udruga invalida rada Zagreba
02.10.2021
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

UIR Zagreba organizirat će zajednički posjet park šumi Jelenovac u Zagrebu za sve teško pokretne korisnike koji samostalno nisu u mogućnosti prošetati po brdovitim terenima. Zamisao je da svaki korisnik ima osobnog vodiča i pomoć pri uspinjanju i silaženju tijekom šetnje po Jelenovcu. U aktivnost će se volontiranjem uključiti djelatnici  UIR Zagreba, ali dobrodošli su i svi koji nam se žele pridružiti. 

# Osobe s invaliditetom
PRONI Centar za socijalno podučavanje
01.10.2021
Vukovar, Vukovarsko-srijemska, Istočna

PRONI Centar u suradnji s Udrugom roditelja djece s poteškoćama u razvoju Vukovarski leptirići planira provesti volontersku akciju u prostoru pomenute Udruge. Izrađivat će se senzorne ploče koje će biti postavljene na ulazu u udrugu te će djecu poticati na istraživanje i interakciju, razvoj fine motorike, učenje uzrok - posljedica, vizualne podražaje kroz razne boje i oblike te puno taktilne stimulacije. Senzorne ploče doprinose senzomotoričkom razvoju kod svakog djeteta, a posebice kod djeteta s teškoćama u razvoju.

 

# Djeca # Osobe s invaliditetom
Društvo Naša djeca Opatija
29.09.2021
Opatija, Primorsko-goranska, Zapadna

Putujući likovno-kreativni program i program Bajkaonica namijenjen djeci predškolskog i školskog uzrasta.
U sklopu programa „DND U SUSRET DJECI“ organizirano je pripovijedanje priča, igre i kreativno-stvaralačke radionice. Održat će se u srijedu, 29. rujna 2021. od 17:00 do 19:00 h na Dobreću.
Uz radionice otvorenog tipa, bit će postavljen i informativni štand s prilozima o radu udruge. Voditelji radionice i programa bit će volonterke Društva "Naša djeca" Opatija, studentice pedagogije Ana Marija Perčić i Katarina Jeletić.
 
02. listopada 2021. od 10:30 do 12:00 h bit će održana Bajkaonica u galeriji Laurus, ili u slučaju sunčanog vremena na dječjem igralištu Cipera. Voditelj programa je volonterka, Antonia Katić, apsolvent predškolskog odgoja. U sklopu programa bit će održano pripovijedanje priča našeg kraja, igre i likovno-kreativna radionica. Uz program, dijelit će se promidžbeni materijali udruge.

# Djeca
Volonterski centar Osijek
30.09.2021
Osijek, Osječko-baranjska, Istočna

Zajedno s korisnicima Doma za starije i nemoćne osobe Osijek i volonterima naše organizacije posjetit ćemo Park prirode Kopački rit i napraviti pravo međugeneracijsko druženje i razmjenu iskustava. 

Posjetitelji će kroz druženje s mladima imati priliku doživjeti popularnu prirodnu i turističku atrakciju - močvarni dom tisućama bioloških vrsta.

Aktivnost održavamo uoči Međunarodnog dana starijih osoba, koji se obilježava svake godine 1. listopada.

# Stari i nemoćni
Mreža udruga Zagor
28.09.2021
Zabok, Krapinsko-zagorska, Sjeverna

Članovi Volonterskog kluba Gimnazije AGM Zabok će u sklopu volonterske akcije biti podijeljeni u skupine i pripremiti južne tribine sredstvom za impregnaciju nakon čega slijedi bojanje i oslikavanje tribina. Cilj akcije je razvijati zajedništvo, timski i volonterski duh, komunikacijske vještine te vještine umjetničkog izražavanja kao i doprinos zajednici u kojoj živimo.

# Mladi
Zaklada Ivanova kuća
30.09.2021
Kutina, Sisačko-moslavačka, Sjeverna

Potrebno je urediti unutarnji i vanjski prostor Zaklade radi održavanja radionica i boravka starijih osoba i osoba oboljelih od Alzheimera.

# Stari i nemoćni
Osnovna škola Klana
02.10.2021
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Voontiranje u suradnji sa Socijalnom samoposlugom u jednom od trgovačkih centara u gradu Rijeci. Prikupljanje namirnica za potrebne obitelji grada Rijeke i okolice. Volonteri informiraju kupce/posjetitelje trgovačkog centra o radu Socijalne samoposluge i o trenutnim potrebama za namirnicama. 

# Stari i nemoćni
HandbALL IN
02.10.2021
Metković, Dubrovačko-neretvanska, Južna

HandbALL IN  je sportski program koji je drugačija od drugih jer u svoje redove upisuje djecu i mlade s teškoćama u razvoju. Program je započeo s radom prije tri godine u Zagrebu, a od ove jeseni i djeca iz Metkovića i okolice će moći uživati u njemu. Zahvaljujući podršci gradonačelnika Dalibora Milana i grada Metkovića koji sufinancira ovaj projekt, program će biti potpuno besplatan za svu djecu i mlade s teškoćama u razvoju.

Program je okupio mnoge poznate rukometaše i rukometašice pa osim začetnice i voditeljice programa bivše hrvatske rukometne reprezentativke Maide Arslanagić, ambasadori su proslavljeni rukometaši Domagoj Duvnjak i Jelen Grubišić, koordinatorica je bivša rukometna reprezentativka Ivanka Momčilović poznatija kao Hrgović, dok je koordinatorica programa u Metkoviću nekadašnja rukometašica, magistra kineziologije, Romana Ćuže.

U partnerstvu sa Športskom zajednicom Grada Metković HandbALL IN će imati svoj prvi trening 2.listopada od 9 do 10 sati u Gradskoj sportskoj dvorani Metković.

Treninzi s elementima rukometne igre prilagođeni su svakom djetetu individualno prema njegovim sposobnostima, a kako bi se lakše nosili s izazovima u rad programa uključeni su asistenti u treningu. Djeca koja ne mogu samostalno trenirati imaju svog asistenta u treningu čija je uloga osigurati individualizirani pristup svakome djetetu te prilagoditi mu zadani zadatak.

Asistenti u treningu su volonteri iz različitih sfera, od studenata do bivših sportaša, učiteljica u školi i roditelja djece

 

# Osobe s invaliditetom # Sport
Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva
29.09.2021
Pula (Pola), Istarska, Zapadna

Ova volonterska akcija organizirana je od strane Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva uz potporu nekoliko dionika: Dječji Vrtić Maslačak Pula, Natura Histrica, Svijet biljaka d.o.o., Max City d.o.o. te Brioni d.o.o. U okviru prvog dana akcije sa djecom iz vrtića, uz pomoć djelatnika vrtića i volontera Zaklade, pripremit će se i izgraditi hotel za kukce. Tada će predstavnica Natura Histrice održati djeci prilagođeno predavanje o kukcima i važnosti oprašivanja. Sljedeći dan djecu će autobus Brioni d.o.o. zajedno sa izrađenim hotelom za kukce odvesti do Svijeta Biljaka gdje će djeca, zajedno sa djelatnicima Svijeta Biljaka i vrtića te volontera iz Zaklade postaviti hotel na prikladno mjesto. Iza toga, djelatnici Svijeta biljaka djeci će održati prilagođeno predavanje o mediteranskom bilju, eteričnim uljima i zdravlju. Nakon provedene akcije će se u Max City shopping centru organizirati izložba fotografija sa volonterske akcije koja će biti izložena 10 dana i prikazivati tijek aktivnosti.
Akcija obuhvaća pripremu materijala za sklapanje hotela, sklapanje samog hotela, prijevoz, dva predavanja, postavljanje hotela, 10-dnevnu izložbu fotografija sa aktivnosti uz pripremne radnje za istu.

 

# Djeca # Zaštita okoliša # Zaštita životinja
Udruga "Kolajna ljubavi"
02.10.2021
Lipik, Požeško-slavonska, Istočna

Udruga "Kolajna ljubavi" u suradnji s Udrugom slijepih Pakrac - Lipik, pomaže slijepim i slabovidnim osobama u proslavi i obilježavanju dana grada Lipika. Naši volonteri će asistirati  pri organizaciji tradicionalnog turnira u pikadu, podjeli hrane te imati prilike uljepšati osobama s posebnim potrebama ovaj dan. Po završetku turnira, odlazi se na proslavu i na fišijadu.

Volontirati će se s osobama koje rijetko kad imaju priliku sudjelovati u sportskim aktivnostima i proslavama, pa ćemo ih ovim događanjem razveseliti. Lijepo je pomagati, pa postanite i vi nositelji filantropije u Pakracu!

# Osobe s invaliditetom # Sport
OŠ Slava Raškaj
29.09.2021
Ozalj, Karlovačka, Sjeverna

Od 29.9. do 1.10. bit će organizirano oslikavanje zida na igralištu Osnovne škole „Slava Raškaj“ Ozalj te uređenje i oslikavanje vanjskog prostora Područne škole „Mali Erjavec“. U akciji će sudjelovati učenici volonteri školskog volonterskog kluba „Krug“ te djelatnici škole.

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica
29.09.2021
Koprivnica, Koprivničko-križevačka, Sjeverna

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, 29. rujna 2021. godine organizirat će u Socijalnoj samoposluzi za svoje korisnike redovnu podjelu prehrambenih namirnica i higijenskih potrepština koje će djeliti volonteri. Sljedeći dan 30. rujna 2021. godine u Klubu umirovljenika koji je osnovan u sklopu projekta 'Volonter penzioner' održat će se informatička radionica za članove Kluba, a volonteri će im pomagati u praktičnom djelu predavanja. 

# Mladi # Stari i nemoćni
HCK Gradsko društvo Crvenog križa Nova Gradiška
29.09.2021
Nova Gradiška, Brodsko-posavska, Istočna

Od samog početka cijepljenja protiv virusa COVID 19 volonteri Gradskog društva Crvenog križa Nova Gradiška pomažu pri organizaciji akcija cijepljenja građana. 

Tako se i u mjesecu rujnu nastavljaju redovne asistencije pri provođenju akcije cijepljenja koje će biti organizirane u Društvenom Domu 29. i 30. 09.2021. god.

# Zdravstvo
Centar za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači
01.10.2021
Split, Splitsko-dalmatinska, Južna

Akcija je otkazana zbog bolesti voditeljice.

 

Pridružite nam se u našim kreativnim radionicama – u sklopu keramičke radionice zajedno s našim korisnicima ćemo izrađivati suvenir keramičku vazu koja će se  upotrijebiti za mediteransko bilje/dalmatinske začine,

Vjerujemo da će  keramička  vaza naći mjesto u našim domovima !

- pod vodstvom radne instruktorice u keramičkoj radionici Anke Bartičević

Budući da će se radionice održavati u zatvorenom prostoru, kako bi poštivali epidemiološke mjere broj volontera je ograničen na 5.

# Osobe s invaliditetom
Inkluzivna kuća Zvono
29.09.2021
Belišće, Osječko-baranjska, Istočna

Lokalni volonterski centar Zvono i ove školske godine nastavlja s besplatnom pomoći u učenju za učenike osnovnih škola. Pomoć u učenju pokazala se izuzetno važnom u razdoblju pandemije, za vrijeme online nastave. Tijekom manifestacije Hrvatska volontira svi zainteresirani volonteri mogu nam pomoći i uključiti se u rad s učenicima, pisati zadaće, pripremati se za provjere znanja, učiti i ponavljati gradivo.

Volonteri će s korisnicima aktivnosti Pomoć u učenju odraditi instrukcije iz različitih predmeta ovisno o potrebama učenika. Svaki volonter imat će svog učenika s kojom će raditi ovisno o individualnim potrebama za određenim predmetom. Ukupno će se odraditi 20 volonterskih sati.

Pomoć u učenju provodi se u sklopu programa Zvono inclusive koji financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

# Djeca # Obrazovanje
Centar za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači
01.10.2021
Split, Splitsko-dalmatinska, Južna

Pozivamo volontere da zajedno oživimo naš plastenik sadnjom i pikiranjem sadnica mirisnog mediteranskog bilja, što će nam omogućiti da u proljeće  pokrenemo novu volontersku akciju - sadnicama ćemo oplemeniti vrtove u sklopu našeg Centra mirisnim mediteranskim biljem.

-kroz cijelu akciju će nas voditi radna instruktorica za hortikulturu Danijela Reić-Šarić

 

# Osobe s invaliditetom
Centar za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači
29.09.2021
Split, Splitsko-dalmatinska, Južna

Epidemija virusa Covida-19 zaustavila je naša druženja i otuđila nas je od radosti zajedničkog susreta zbog toga pokrećemo akciju rekreacijsko druženje u prirodi pod nazivom:

Zajedno u prirodu –zapedalirajmo na Marjanu"

 - pod vodstvom prof. kineziologije Ivane Miline Šiklić

 

 

# Osobe s invaliditetom # Sport
Udruga Sakramenski
25.09.2021
Medulin, Istarska, Zapadna

Događaj naziva "Mali i veliki volonteri u akciji" održati će se u organiizaciji udruga Sakramenski, Mutila i Format u subotu, 25. 09. 2021. Tom prilikom održati će se radna akcija uređenja dvorišta i okućnice objekta "Šantadura" - centra baštine i održivog razvoja u Medulinu, u trajanju od 10 do 14 sati.

Svoj su dolazak već najavili učenici OŠ dr. Mate Demarina Medulin u pratnji profesorice likovne kulture, a oni će u sklopu događaja oslikati mural i njime uljepšati ogradni zid unutar dvorišta centra "Šantadur".

Uz članove udruga organizatora, dobrodošli su i mještani i ostali zainteresirani svih generacija, jer ovo neće biti isključivo radna akcija, već će to biti prilika i za zabavu i neformalnu razmjenu iskustava i edukaciju.

Farbati će se ograda i zid, uređivati dječji kutak, zasaditi pokoju biljku, održati će se i pokazna radionica pripreme prirodnih sredstava za čišćenje kuće i za korištenje u vrtu.

Održat će se i mini sajam razmjene sjemena, sadnica i presadnica, pa stoga poziv organizatori upućuju i svim ljubiteljima bilja i cvijeća, da donesu upravo sjeme i biljke koje mogu i žele razmjeniti s drugima.

Ovim se događajem centar Šantadur i udruge Sakramenski, Mutila i Format uključuju u obilježavanje dva značajna datuma, odnosno manifestacije, prvi je "Europski tjedan održivog razvoja 2021.", a drugi upravo "Hrvatska volontira 2021.".  

Članovi navedenih udruga događaj "Mali i veliki volonteri u akciji" organiziraju i provode volonterski, a troškove za potrebe realizacije iste financira iz svoga proračuna Općina Medulin.

# Djeca # Umjetnost i kultura # Obrazovanje
Mali zmaj
29.09.2021
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Do sada je Mali zmaj opremio i namjestio dječje sobe za oko 90 djece s područja pogođenog potresom. Iduću etapu ovog projekta planiramo provesti u sklopu "Hrvatska volontira". U planu je opremanje 18 dječjih soba u obiteljskim kućama koje se obnavljaju i u kontejnerskim naseljima. Akcija će se provoditi u ekipama po minimalno 3 osobe i u svakoj ekipi je vozač kombija ili manjeg dostavnog vozila i još dvije osobe koje će pomoći sa sklapanjem dostavljenog namještaja ukoliko je to potrebno. Bitno je da svaka ekipa nosi sa sobom osnovni alat. Ako obitelji ne trebaju pomoć pri sastavljanju, zadatak je samo dostaviti i istovariti sve potrebno. Naša procijena je da će biti potrebno 6 ekipa po 3 osobe i da će svaka ekipa dobiti 3 adrese (dvije za dostavu + jednu adresu za dostavu i sastavljanje namještaja). Preduvjeti koji se traže: spremnost na fizičku aktivnost, iskustvo u sastavljanju namještaja ili bas snalažljivost u praćenju uputa, osnovni alat
Dobrodošli su i vozači kombija te posebno pozivamo one koji imaju svoj kombi ili manje dostavno vozilo da se uključe i pomognu sa prijevozom.

# Djeca
Mreža udruga Zagor
20.09.2021
Zabok, Krapinsko-zagorska, Sjeverna

Mreža udruga Zagor u partnerstvu s Multimedijalnim centrom "STUB-KLUB" te suradnicima udrugom Petrože - Krušljevo Selo organizira volontersku akciju izrade klupa od paleta. Izrađene klupe oslikat će se te postaviti kod osnovne škole.

# Djeca # Mladi
Osnovna škola Klana
01.10.2021
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Prikupljanje namirnica za potrebite grada Rijeke i okolice na glavnoj gradskoj ulici u Rijeci, Korzo. Prikupljanje se odvija u suradnji sa Socijalnom samoposlugom. 

# Djeca # Stari i nemoćni
DRAGODID
27.09.2021
Cavtat, Dubrovačko-neretvanska, Južna

U okviru 17. međunarodnog suhozidnog kongresa, 20-ak sudionika iz Grčke, Francuske, Hrvatske, Crne Gore, Poljske i Slovenije od 27. do 30.9.2021. obnovit će suhozidnu lokvu koja lokalnom stanovištvu Pločica i okolnih konavoskih sela služi za navodnjavanje.

Radove će voditi Kallokva, obrt koji se u posljednjih nekoliko godina specijalizirao za obnovu i zaštitu malih vodenih staništa na kršu, a organizatori su DRAGODID i francuska mreža S.P.S.

Cilj radionice je osvijestiti važnost očuvanja močvarnih staništa i očuvanja graditeljske baštine koji su nam ostavljeni na korištenje, promovirati važnost samoodrživosti malih zajednica u dobrom gospodarenju vodom i očuvati bioraznolikost močvarnog staništa koje je i dalje u uporabi.

Projekt podržavaju Ministarstvo kulture i medija, Općina Konavle, LUSH i Hrvatske vode.

Napomena: prijave za sudjelovanje na radionici su zatvorene zbog ograničenog broja sudionika.

# Zaštita okoliša # Umjetnost i kultura
Mirovna grupa Oaza
28.09.2021
Beli Manastir, Osječko-baranjska, Istočna

"Oazin" Volonterski centar u ovogodišnjoj kampanji Hrvatska volontira,  učestvuje sa obiteljskim volontiranjem u  Domu za starije i nemoćne osobe Beli Manastir. Volonterska akcija pod nazivom -  Tu smo za Vas! će biti druženje sa  štićenicima Doma  na otvorenom  u njihovom lijepom parku uz  priču, šetnju, igranje društenih igara, razgledanje starih fotografija sa mogućnosti sadašnjeg fotografiranja radi jedne manje  izložbe do kraja godine u njihovom prostoru na temu "nekead i sad".

Osnovna škola Davorin Trstenjak Čađavica
26.09.2021
Čađavica, Virovitičko-podravska, Sjeverna

Učenici će u školi donijeti prehrambene namirnice, školski pribor i higijenske potrepštine. Nakon prikupljanja, iste će učenici sortirati i složiti u pakete koje ćemo usmjeriti obiteljima s našeg područja koji su u potrebi.

Osnovna škola Davorin Trstenjak Čađavica
29.09.2021
Čađavica, Virovitičko-podravska, Sjeverna

Učenici OŠ " Davorin Trstenjak" Čađavica će uz pomoć voditelja i članova volonterskog kluba te domara izraditi drvene klupe. Iste će zaštiti bojom i lakom te postaviti u dvorište škole, na prostoru gdje učenici čekaju autobus i u blizini igrališta.

# Djeca # Mladi
Udruga Oppidum
29.09.2021
Požega, Požeško-slavonska, Istočna

Informacija jednako orijentacija program je udruge Oppidum koji je kroz trogodišnje razdoblje provedbe osigurao mladima s područja Požeško-slavonske županije pristup objektivnim, razumljivim i pouzdanim informacijama o njima važnim područjima kako bi ih se osvijestilo i osnažilo za uključivanje u gospodarske i društvene procese. Uz informiranje o programima mobilnosti, mogućnostima zapošljavanja, formalnog i neformalnog obrazovanja, veliki je fokus posvećen volonterstvu i mogućnostima volontiranja u lokalnoj zajednici ali i inozemstvu.

U tjednu provedbe kampanje Hrvatska volontira, osmislili smo niz interaktivnih prezentacija na temu kriznog volontiranja koje planiramo provesti za volontere školskih volonterskih klubova lokalnih srednjih škola, korisnike i volontere suradničkih OCD-a te zainteresirane članove lokalne zajednice. 

U doba pandemije i učestalih elementarnih nepogoda, kada je pomoć mnogima bila potrebna, isplivala je nova volonterska snaga ljudi koji su se po prvi puta odlučili volontirati. Edukativnim prezentacijama, želimo istaći neke osnovne specifičnosti u slučajevima kriznog volontiranja, ali i pozitivne primjere iz prakse, kako bi sudionike osvijestili o zakonskim okvirima takvog volontirala ali ih i ohrabrili da se i sami uključe u slične aktivnosti.

# Mladi # Osobe s invaliditetom
Srednja škola Glina
01.10.2021
Glina, Sisačko-moslavačka, Sjeverna

Članovi školskog volonterskog kluba Srednje škole Glina Manus Aperta sudjelovat će u volonterskoj akciji popisa knjižne građe u školskoj knjižnici koja je tijekom potresa izgubila dio svog knjižnog fonda. Akcijom želimo potaknuti razvijanje zajedništva i pozitivan odnos prema volontiranju te dati doprinos razvoju kulture čitanja. Također želimo potaknuti i ostale učenike na odgovoran odnos prema čuvanju i postupanju s knjigom te ih motivirati za volontiranje.

# Mladi # Obrazovanje
Udruga distrofičara Krapina
20.09.2021
Krapina, Krapinsko-zagorska, Sjeverna

20. rujna od 13 sati Udruga distrofičara Krapina obilježavala je Europski tjedan mobilnosti te je provela šetnju Krapinom sa svojim članovima i volonterima i na taj način provjerila trenutno stanje pristupačnosti grada. 
Proteklih nekoliko godina radilo se na prilagodbi prijelaza osobama sa invaliditetom te je prilagođen prijelaz jednog mosta, a istovremeno upozorili smo i na mjesta i prilaze institucijama koje još uvijek treba prilagoditi. 

# Osobe s invaliditetom
Srednja škola Delnice
20.09.2021
Delnice, Primorsko-goranska, Zapadna

Uređenje učionice 29

Učenici i nastavnici započet će s uređivanjem i oslikavanjem učinice 4.a razreda. Nakon osmišljavanja idejnog rješenja primjerenog  za prostoriju, započet će pripremne aktivnosti poput izrade nacrta, skidanja stare žbuke, premještanja namještaja, čišćenja i pripremanja podloge te nabave i dopreme materijala kako bi se aktivnost mogla nastaviti i tijekom 1. polugodišta.

# Mladi # Obrazovanje
Srednja škola Delnice
20.09.2021
Delnice, Primorsko-goranska, Zapadna

- organiziran posjet Skloništu za napuštene i nezbrinute pse u Liču

- edukacija i druženje s djelatnicama, upoznavanje s radom Skloništa

- druženje, njega i šetnja pasa u kontroliranim uvjetima radi poboljšanja socijalizacije i zdravlja životinja

# Mladi # Zaštita životinja
Udruga za terapiju i aktivnosti pomoću konja MOGU Osijek
29.09.2021
Osijek, Osječko-baranjska, Istočna

U Udruzi "MOGU" Osijek uvijek se nešto novo događa. Izgradili smo nove štalice za naše životinje koje bi trebalo obojati, no to nije sve. Također, tijekom ove volonterske akcije planiramo urediti i obližnje jahalište te su novi volonteri i više nego dobrodošli.

Volonteri mogu prema svojim željama sudjelovati u sljedećim aktivnostima:

1. bojanje novoizgrađene štalice

2. uklanjanje / čupanje trave iz jahališta

Sve što je potrebno je naići u nekoj starijoj odjeći prikladnoj za prirodu i rad, a sav alat, materijal te boje biti će osigurane u Udruzi.

# Osobe s invaliditetom
Druga gimnazija Zagreb
01.10.2021
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Nakon godinu dana pauze od naših lijepih druženja sa štićenicima Doma za starije i nemoćne sv.Josip, veselimo se ponovnom susretu. Prijašnjih godina družili smo se na plesnim i kretaivnim radionicama, zajedno smo kartali , šetali ili jednostavno sjedili i razgovarali na klupicama ispred Doma. Ove godine planiramo druženje na otvorenom. Uz prigodnu zajedničku pjesmu 'Sve će biti dobro' zajedno ćemo šetati, vježbati korektivnu gimnastiku i glasno zapjevati. Vjerujemo da štićenici jedva čekaju druženje s nama jer nam je svake godine dosad bilo prelijepo.

# Stari i nemoćni
OŠ Vladimira Nazora
01.10.2021
Nova Bukovica, Virovitičko-podravska, Sjeverna

Ovom aktivnošću, akcijom želimo urediti dvorište i okoliš područne škole.

Predvidjeli smo:

- bojanje ograde oko škole 

- bojanje sprava na dječjem igračištu.

- uređenje travnjaka na malonogometnom igralištu

- ucrtavanje i bojanje poligona za djecu.

U planu nam je nabavka mobilnog koša za košarku

# Obrazovanje
Udruga socijalnih radnika
29.09.2021
Zadar, Zadarska, Južna

Volonterski centar Zadar svake godine, povodom Međunarodnog dana volontera 5. prosincadodjeljuje nagradu najvolonteru/ki i organizaciji koji su se posebno istaknuli u području volontiranja.  Nagradu izrađuju volonteri/ke - učenici/e Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar.

Volonterski centar se na ovaj način želi upoznati s radom organizacija na području volonterstva i potaknuti budući volonterski rad. Ujedno, želja nam je potaknuti da se organizacije što više usmjere volonterskom potencijalu i da se njihov dotadašnji i budući rad i trud cijeni i nagrađuje. Vrednovanjem doprinosa pojedinca i organizacija doprinosi se afirmaciji volonterstva. Cilj nagrade koju je osmislio Volonterski centar Zadar je uspostavljanje kvalitetnog odnosa suradnje i međusobne potpore razvoju neprofitnih organizacija koje djeluju na području Zadarske županije i vrednovanje njihovog rada u razvoju civilnog društva Zadarske županije. Nagrada za volontera/ku je oblik vrednovanja volonterskog angažmana volontera i njihovog doprinosa kako civilnom društvu Zadarske županije, tako i civilnom društvu Hrvatske. 

 

# Mladi # Umjetnost i kultura # Obrazovanje
Zelena mreža aktivističkih grupa
01.10.2021
Dubranec, Zagrebačka, Sjeverna

Jesenjske aktivnosti u vrtu, na svježem zraku u Vukomerićkim goricama. Čistimo vrt od ostataka stabljiki rajčica, bundeva, suncokreta, cvijeća. Rahlimo tlo, prignojavamo, popravljamo stazice oko gredica, malčiramo.

Udruga IKS
29.09.2021
Sisak, Sisačko-moslavačka, Sjeverna

Kroz navedenu edukativno-kulinarsku radionicu volonteri će imati priliku iskusiti aktivnosti svakodnevnog življenja osoba sa invaliditetom koji su korisnici Dnevnog centra Udruge slijepih i slabovidnih Sisak. Pružiti kratkoročni dojam volonterima kako izgledaju svakodnevne aktivnosti slijepih osoba, kretanje s povezom kroz prostor kao i same aktivnosti pripreme i kuhanja pod povezom. Nakog završene kulinarske radionice aktivnosti se nastavljaju u obliku sportskih i kreativnih aktivnosti(pikado, društvene igre, izrada nakita.)

# Mladi # Osobe s invaliditetom
Lokalna akcijska grupa Vallis Colapis
30.09.2021
Kravarsko, Zagrebačka, Sjeverna

Od 30.9. do 2.10. će u Kravarskom biti organizirano oslikavanje zida lokalne Osnovne škole Slavko Kolar zidnim muralom s likom književnika po kojem škola nosi ime. Volonterska akcija se provodi u sklopu projekta "Pokrenimo KOK" koji se financira potporom ESF, a provode ga udruge Pet Plus iz Zagreba, LAG Vallis Colapis iz Ozlja, KUD Kravarsko i Udruga umirovljenika iz Kravarskog te Općina Kravarsko. Poznati umjetnik iz Duge Rese, Leonard Lesić: https://www.red-sparrow.net/, će mentorirati rad lokalnih volontera koji će sudjelovati u izradi zidnog murala.

# Djeca # Mladi # Umjetnost i kultura
Udruga Srma
01.10.2021
Sinj, Splitsko-dalmatinska, Južna

1. 10 . će volonteri organizirano posjetiti 5 starijih osoba na području Sinja koje su u potrebi, provesti s njima u razgovoru sat vremena i ako je potrebno nešto počistiti, pospremiti, kupiti

Udruga Srma
30.09.2021
Sinj, Splitsko-dalmatinska, Južna

Kroz 3 sata volonterske aktivnosti volonteri će slagati skladište za Socijalnu samoposlugu Grada Sinja, i potom spojiti pakete za socijalno ugrožene obitelji i radno nesposobne samce

Hrvatski Crveni kriz Gradsko društvo Crvenog kriza Cakovec
30.09.2021
Čakovec, Međimurska, Sjeverna

Podjela humanitarne pomoći u obliku odjeće, deka i dječjih igračaka osobama u potrebi. Podjela se održava u uredu Gradskog društva Crvenog križa Čakovec od 08 do 10 sati. Procjena je da će u navedenom roku po svoju donaciju doći 20-tak potrebitih osoba. 

Opis volonterskih aktivnosti: vođenje evidencije izdane donacije, priprema i izdavanje donacije, razgovor s korisnicima

Potrebna predanost: 2 sata

Srce za Volosko
02.10.2021
Opatija, Primorsko-goranska, Zapadna

Zeleni Volos je mini zeleni festival koji su u potpunosti osmislila djeca iz Voloska (dob od 7 do 12 godina) uz pomoć članova udruge Srce za Volosko i podršku MO Volosko. Zeleni Volos odvit će se u subotu 2. listopada 2021. od 11 do 18 sati Aktivnosti: - čiščenje Malog mula i platoa vaterpolo - čiščenje grota na Velom mulu - čiščenje dječjeg igrališta Brajdica - oplemenjivanje dječjeg igrališta Brajdica s autohtonim biljem - likovne eko-radionice i izložba - poligon spretnosti

# Djeca # Mladi # Zaštita okoliša # Umjetnost i kultura # Obrazovanje # Sport
CARITAS ZAGREBAČKE NADBISKUPIJE
28.09.2021
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Pozivamo zainteresirane volontere za pomoć u uređivanju, prijeko potrebnog, dodatnog prostora Caritasove Kuće „EMAUS“ za djecu bez adekvatne roditeljske skrbi – s ciljem podizanja kvalitete skrbi i njihovog života, obzirom da postojeći prostor ne omogućava radno okupacijske aktivnosti (provođenje raznih kreativnih i tehničkih radionica) ili manje sportske sadržaje (prostor za stolni tenis, pikado..i sl).

Uređivanje dopunskog prostora (prizemlje kuće preko puta matičnog objekta) obuhvaćalo bi sljedeće poslove: raskrčiti prostor od nagomilanih stvari, očistiti, gletanje i ličenje zidova, premještaj arhive iz matične Kuće, preslagivanje stvari, uređivanje po stalažama, uređivanje vanjskog prostora ispred matične kuće.

Cilj ove akcije jest proširenje životnog prostora uz podizanje kvalitete odrastanja djece u Caritasovoj Kući „Emaus“.

 

# Mladi
Udruga slijepih SMŽ Sisak
29.09.2021
Sisak, Sisačko-moslavačka, Sjeverna

Udruga slijepih Sisačko-moslavačke županije -Sisak organizira "Kuhanje na slijepo"  kroz  koje će svi zainteresirani imati priliku bolje upoznati slijepe osobe i načine funkcioniranja unutar aktivnosti svakodnevnog života. Kroz aktivnost kuhanja pod povezom, bez vidnih podražaja pružit ćemo volonterima jedinstvenu mogućnost senzibilizacije za potrebe slijepih i visokoslabovidnih osoba. Kroz interaktivnu edukaciju volonteri će steći nova znanja i vještine o tome kako se slijepe osobe kreču, koji su preduvjeti sigurne i efikasne mobilnosti, kako slijepe osobe koriste računala i mobilne uređaje, te mnoge druge asistivne tehnologije  koje olakšavaju svakodnevni život slijepih osoba.

# Mladi # Stari i nemoćni # Osobe s invaliditetom
Udruga žena operiranih dojki Nada Rijeka
01.10.2021
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Udruga žena operiranih dojki Nada - Rijeka već tradicionalno dugi niz godina obilježava Dan ružičaste vrpce koji je posvećen oboljelima od raka dojke u Hrvatskoj. Navedena akcija je uvijek humanitarnog karaktera te očekujemo odaziv volontera i naših članica koji će dijeliti građanima ruže i informativno-edukativne letke na štandu. Obilježavanju Dana ružičaste vrpce priključuju se mnogobrojni gradovi i općine diljem PGŽ sa kojima udruga Nada surađuje.

# Stari i nemoćni # Osobe s invaliditetom # Zdravstvo
Udruga Nada Zadar
02.10.2021
Zadar, Zadarska, Južna

Udruga za suzbijanje zlouporabe droga i pomoć obiteljima ovisnika "Nada" Zadar organizirat će akciju čišćenja zadarskog kvarta Bili brig od infektivnog i ostalog otpada. U akciji će osim članova Udruge sudjelovati i MO Bili brig.

# Zdravstvo # Zaštita okoliša
Gimnazija Andrije Mohorovičića Rijeka
26.09.2021
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Učenici naše škole prikupljat će školski pribor za učenike Srednje škole Petrinja. Plan je da učenik priprema paket za učenika istog razreda iz Petrinje. Nakon završetka akcije sukladno količini prikupljenog organizirat ćemo prijevoz do Petrinje. 

# Djeca # Mladi # Obrazovanje
Udruga mladih Feniks
26.09.2021
Oroslavje, Krapinsko-zagorska, Sjeverna

Volonteri će s korisnicima programa Pomoć u učenju odraditi instrukcije iz matematike, hrvatskog jezika i engleskog jezika (i ostalih predmeta po potrebi). Ukupno će sudjelovati 15 učenika iz Osnovne škole Oroslavje i Srednje škole Oroslavje. Učenici će kroz pet dana u prostorijama udruge  prolaziti, učiti i vježbati školsko gradivo pripremajući se za ispite znanja, ispravke i rješavajući domaću zadaću. Svaki volonter imat će svoju grupu učenika s kojom će raditi ovisno o individualnim potrebama učenika za određenim predmetom. Ukupno će se odraditi 20 volonterskih sati.

Pomoć u učenju provodi se u sklopu projekta Lokalni volonterski centar „Orkas“ koji financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

# Djeca # Mladi # Obrazovanje
Socijalna Samoposluga Kruh sv Elizabete OFS Gospa Lurdska Žabica
01.10.2021
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Prikuplja se hrana po školama i vrtićima  . Prikupljenu hranu na kraju tijedna preuzimaju volonteri koji s autima dovoze u Socku.  

Gradsko Društvo Crvenog križa Ivanic Grad
29.09.2021
Ivanić-Grad, Zagrebačka, Sjeverna

Uz pomoć djelatnika i naših vjernih volontera planirano je uređenje baraka koje nam služe kao pomoćna skladišta u Ivanić - Gradu. Planirana radna akcija je od 29.09. do 01.10.2021. u tom razdoblju plan je preseliti sve stvari te ih pravilno popisati i urediti radi lakšeg snalaženja te brže i bolje pristupačnosti. 

Socijalna Samoposluga Kruh sv Elizabete OFS Gospa Lurdska Žabica
30.09.2021
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Imamo 30 korisnika kojima nosimo jednom mjesečno paket hrane na adresu. Ne mogu doći sami; invalidi su i nemoćni a sami.  

CeZaM Zaprešić
01.10.2021
Zaprešić, Grad Zagreb, Sjeverna

Provođenjem volonterske akcije Superjunaci za solidarnost planiramo kod zainteresiranih prolaznika/ca i građana/ki grada Zaprešića potaknuti promišljanje o važnosti volonterstva, tolerancije, empatije i brige o drugima. U volontersku akciju uključit ćemo učenike nižih razreda osnovnoškolskog uzrasta (MINI volonteri), kao i ostale zainteresirane građane, koji će na području oko škole pomagati osobama starije životne dobi u nošenju vrećica, mlađoj djeci oko prelaska ceste na pješačkom prijelazu. U sklopu akcije građanima Zaprešića podijelit ćemo kartice s motivirajućim porukama.

# Djeca # Mladi # Stari i nemoćni
Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba (Ustanova Zoološki vrt grada Zagreba)
29.09.2021
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Volonteri iz tih tvrtki u srijedu 29. rujna 2021. godine od  do 13 sati mogu popravljati i uređivati pseće kućice te u šetnju izvesti pse koji u Dumovcu čekaju svoje ljude i odlazak u novi dom

 

Žmergo
18.09.2021
Opatija, Primorsko-goranska, Zapadna

Od 2012. godine, Zelena čistka motivira brojne građane diljem cijele zemlje, čini od njih volontere i okuplja u akcije čišćenja divljih odlagališta otpada, ujedinjene u zajedničkom cilju -   okolišu bez otpada.

To uzbudljivo putovanje počelo je davne 2011. godine. Oduševljene akcijama u Sloveniji i Estoniji, dvije Žmergice ponesene idejom o volonterskoj akciji čišćenja divljih odlagališta otpada u isti dan diljem cijelog svijeta u malom Žmergov ured od svega 17m2, rekle su same sebi: "Mi to moramo napraviti u Hrvatskoj!" 

I tako je sve krenulo. Vrlo brzo su se istomišljenici počeli javljati, okupljati i zajedno promišljati kako doprijeti do čim većeg broja građana i dignuti na noge svih i sve. Potpuno oslonjeni na volonterske snage, bez financija i proračuna, dogodilo se čudo i prva godini kampanje postiže uspjeh kojem su se svi potiho nadali, ali nisu usudili pomisliti da bi se mogao ostvariti.   

U prvoj Zelenoj čistki 2012. godine sudjelovalo je 41.558 građana iz 161 grada i općine, iz svih županija Hrvatske, u najvećoj akciji ikada provedenoj na ovim prostorima, koji su u jednodnevnoj petosatnoj akciji očistili 3.746 t otpada sa 729 divljih odlagališta diljem Lijepe naše! 

Na tom valu pozitive, Zelena čistka se uspješno nastavlja narednih 9 godina te ove, 2021. godine slavi važan jubilej, kako za Udrugu Žmergo kao inicijatora i koordinatora kampanje te predstavnika Hrvatske u sklopu globalne akcije World Cleanup Day u društvu 186 zemalja svijeta, tako i za Opatiju, kao i brojne dosadašnje volontere, partnere i suradnike.

Srce Zelene čistke su upravo aktivni građani, volonteri bez kojih ona nije moguća. Više od 380.000 volontera iz svih dijelova Hrvatske u proteklih 9 godina odvojilo je svoje vrijeme, energiju, a ponekad i financije očistivši iz okoliša preko 33.500 tona otpada! 

Vrhunac ovogodišnje kampanje očekuje nas 18. rujna 2021. kada će se brojni volonteri Zelene čistke po deseti put zaredom, razliti po Hrvatskoj, okupljeni u zajedničkom cilju - čistom okolišu. 

Pridruži se obitelji Zelene čistke! 

Potraži organiziranu akciju čišćenja u  svom kvartu, gradu. Nema takve? Okupi obitelj, prijatelje, susjede i organizirajte svoju. Sretno svima! 

 

# Zaštita okoliša
Socijalna Samoposluga Kruh sv Elizabete OFS Gospa Lurdska Žabica
02.10.2021
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Volonteri sa letkom stoje na ulazu u supermarket i animiraju kupce za donaciju namirnica, a drugi volonteri stoje kod kolica i primaju donaciju.

 

Socijalna Samoposluga Kruh sv Elizabete OFS Gospa Lurdska Žabica
01.10.2021
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Animiramo Socku na Korzu i prikupljamo namirnice -svaki prvi petak u mjesecu 

Socijalna Samoposluga Kruh sv Elizabete OFS Gospa Lurdska Žabica
29.09.2021
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

sortiranje, slaganje, primanje donacija odjeće, obuće, kućne potrepštine

 

Socijalna Samoposluga Kruh sv Elizabete OFS Gospa Lurdska Žabica
29.09.2021
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Volonterka odvjetnica Tomislava Furčić zauzeto pomaže našim korisnicima u svim pravnim savjetima. Svakako ako bi bilo više ljudi koji bi volontirali bilo bi olakšavajuće. 

# Stari i nemoćni
Socijalna Samoposluga Kruh sv Elizabete OFS Gospa Lurdska Žabica
29.09.2021
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Volonter prima korisnike na ulazu po četvero, zbog preventivnih mjera i izvršavanje istih mjera (maskice i rukavice).Dva volontera na kompjutoru djele hranu korisnicima i tu hranu upisuju u komp. KOrisnik dolazi u prostor s iskaznicom na kojoj napisan datum kad treba doći. Volonter daje hranu i potpisuje kod datuma da je paket dodjeljen. Korisnik poslje dodjeljenog paketa odlazi do volonera koji naručuje za drugi put.   

# Mladi
Udruga mladih Mladi u EU
29.09.2021
Šibenik, Šibensko-kninska, Južna

Udruga mladih "Mladi u EU" zajedno sa svojim Volonterskim centrom "POZITIVA" organizira veliku akciju čišćenja i uređenja okoliša na području grada Šibenika. Naime, u suradnji sa Zelenim gradom Šibenik odabrat će se dvije lokacije na području grada Šibenika koje su "kritične" točke grada i narušavaju cjelokupan dojam ljepote, uređenosti i brige o gradu koji je jedan od pet svjetskih gradova koji imaju dva spomenika na UNESCO-voj listi.

U akciju će biti uključeno veliki broj volontera koji će skupljati proizvodni,komunalni i ambalažni otpad te će na taj način građanima grada Šibenik omogućiti kvalitetniji i ugodni život u gradu, a također će potaknuti na podizanje razine svijesti o brizi za okoliš, ali i o samoj važnosti i ulozi volontiranja kao doprinosa lokalnoj zajednici.

# Djeca # Mladi # Zaštita okoliša
Udruga Mi Split
18.09.2021
Split, Splitsko-dalmatinska, Južna

Volontersko-humanitarna akcija 24. Dani volonterskog rada održat će se 18. rujna u splitskom Strossmayerovom parku (Đardinu).

# Djeca # Mladi # Stari i nemoćni # Osobe s invaliditetom # Umjetnost i kultura
Centar za pružanje usluga u zajednici Osijek JA kao i TI
29.09.2021
Osijek, Osječko-baranjska, Istočna

  • Predstavljanje naših aktivnosti zajednici kao uvod u Međunarodni dan mentalnog zdravlja. Predstavljanje časopisa "JA kao i TI", Kreativnog Kutka-izložbenog prostora u samom centru grada te programa zapošljavanja naših korisnika u zajednici putem podjele letaka/časopisa na prometnijim punktovima u gradu zajedno sa našim korisnicima. Volonteri će sudjelovati i u samoj pripremi materijala-kopiranju/presavijanju/klamanju te dogovoru oko načina prezentacije. Otvoreni smo za sve kreativne načine prezentacije. Aktivnost će se provoditi -29.9. i 2.10.
  • Izrada rekvizita za obilježavanje Međunarodnog dana mentalnog zdravlja- 29.09.
  • Bojanje parkinga u vrtu-30.09.
  • Bojanje bine u vrtu-30.09.
  • Sudjelovanje u vrtlarskoj radionici-sadnja začinskog bilja u 4 povišene gredice te unos gnojiva u plastenike-01.10.

Prijatelji životinja
02.10.2021
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Svjetski dan životinja s farmi obilježava se na rođendan vegetarijanca Mahatme Gandhija (2.10.) kako bi se skrenula pozornost na patnju milijardi krava, svinja, pilića i drugih svjesnih bića koja godišnje stradavaju na farmama i u klaonicama diljem svijeta. 

Povodom tog dana postavit ćemo edukativni štand u centru Zagreba čija je svrha upoznavanje građana sa Svjetskim danom životinja s farmi te njihovo informiranje o tome što sve spada pod njihovu zaštitu, poučavanje zašto je taj dan bitan i na koji način dobrobit svih životinja pridonosi društvenom napretku. 

Volonteri će dijeliti informativne letke, pomagati u postavljanju štanda i u radu na štandu te upoznavati ljude sa zaštitom životinja.

# Zaštita životinja
Udruga apstinenata za pomoć pri resocijalizaciji Porat
01.10.2021
Zadar, Zadarska, Južna

U sklopu programa smanjenja šteta Minus virus, povodom dana Hrvatska volontiraudruga Porat svake godine organizira akciju čišćenja infektivnog otpada (iskorištenih igala i šprica) na području Grada Zadra.

Za potrebe akcije volonteri će biti educirani i opremljeni zaštitnom opremom potrebnom za sigurno obavljanje ovakve aktivnosti. Sav iskorišteni pribor koji se prikupi u akciji odlaže se u posebne spremnike i kasnije odlazi na spaljivanje.

Cilj ovakvih akcija koje udruga Porat uspješno provodi već duži niz godina je prevenirati moguće ubode građana, a posebice djece te ih time zaštititi i smanjiti opasnosti od zaraze virusnim hepatitisom B i C i tetanusom. Također, cilj ove akcije je i upozoriti javnost na opasnosti koje prijete od odbačenog infektivnog otpada.

Izuzetna opasnost sastoji se u tome što je nerijetko skriven od pogleda građana i djece u prašini, gustoj travi ili pod lišćem.

# Zdravstvo # Zaštita okoliša
Hrvatski Crveni križ
30.09.2021
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Pomoć u svladavanju školskog gradiva djeci u programu integracije Hrvatskog Crvenog križa

Program integracije namijenjen je osobama koje su dobile međunarodnu zaštitu u Republici Hrvatskoj te njihovim članovima obitelji u svrhu što bržeg, boljeg i kvalitetnijeg uključivanje u svakodnevni život i lokanu zajednicu. U programu integracije veliki je naglasak na pomoć u savladavanja školskog programa djeci  pod međunarodnom zaštitom.

Volonteri u programu provode aktivnosti prvenstveno savladavanja Hrvatskog jezika, ali pružaju podršku i pomoć i u drugim predmetima ovisno o potrebama pojedinaca.

 

# Obrazovanje
Udruga za pomoć osobama s IT Jaglac Orahovica
03.10.2021
Orahovica, Virovitičko-podravska, Sjeverna

3. listopada 2021. godine u organizaciji Grada Orahovice i Turističke zajednice Grada Orahovice održava se 28.prventsvo u kuhanju čobanca, a od 18 h  je koncert  tamburaškog sastava "Gazde". Ovogodišnje događanje je humanitarnog karaktera za udrugu "Jaglac". 

Program i potreba za volonterima:

1. Kuhanje čobanca - ekipa udruge "Jaglac" - podrška u pripremi - 3 volontera

2. Igre u organizaciji udruge Piccollo - asistenti u provedbi igara - 5 volontera 

3. Priprema kokica i lepinja -  10 volontera

 

Udruga za pomoć osobama s IT Jaglac Orahovica
27.09.2021
Orahovica, Virovitičko-podravska, Sjeverna

U tjednu od 27.rujna do 2.listopada 2021. pratite naš FB na kojem ćemo predstaviti neke od naših volontera angažirane na različitim volonterskim pozicijama udruge "Jaglac" te na taj način promovirati primjere dobre prakse kroz njihove  volonterske priče. Udruga "Jaglac" je i dalje otvorena za prijem novih volontera koji nam se mogu javiti porukom u Inbox na FB ili na mail udruge:udruga.jaglac@gmail.com 

 

GRADSKO DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA DUGA RESA
29.09.2021
Duga Resa, Karlovačka, Sjeverna

Cilj je ovogodišnje akcije okupiti volontere svih dobnih skupina te tako kroz međugeneracijsku solidarnost  pomoći starim i nemoćnim osobama cijepanjem i slaganjem drva za ogrijev.

Planinarsko društvo Kamenjak Rijeka
02.10.2021
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Mjesto događaja je Poučna planinarska staza Šuma Striborova u riječkom kvartu Bivio/Kantrida. Aktivnosti su dio stalnog programa Male planinarske škole za predškolce, školarce, roditelje, ostale građane...Osim članova Kamenjaka, volontiraju suradnici iz Gradske knjižnice Rijeka, Srednje škole za primijenjenu umjestnost, Akademije primijenjenih umjetnosti i drugi.    

Savjetovalište Lanterna Makarska
30.09.2021
Makarska, Splitsko-dalmatinska, Južna

Ovogodišnja volonterska akcija planirana je u trajanju od dva dana, 30.09. i 01.10. Planirane aktivnosti su sređivanje životnog prostora od 25 metara kvadratnih u kojem živi mlada obitelj s petoro maloljetne djece. Kroz nekoliko posjeta obitelji, došli smo do zaključka kako je životni prostor neadekvatan za dobar i kvalitetan život. S obzirom da je u obitelji 4 školaraca, planiramo im kroz sitne popravke i nabavku dodatnog potrebnog namještaja, olakšati ispunjavanje školskih obaveza. 

# Djeca # Mladi
Zaklada Sandra Stojić
29.09.2021
Kutina, Sisačko-moslavačka, Sjeverna

Prvi dan 29.09.2021. od 08:00 sati u trgovini dm-a djelatnice će dijeliti letke, brošure Zaklade  a isto tako će snimiti kratki video prilog o kriznom volontiranju. Također volonteri Zaklade koji su volontirali u kriznim situacijama snimit će kratki video film koji ćemo puštati na našim internet stranicama.

Drugi dan 30.09.2021. od 08:00-15:00 biti će Dani otvorenih vrata Zaklade, gdje će se posjetitelji moći informirati o samom radu Zaklde i Volonterskom centru i ostalim stvarima koje ih budu zanimale.

Marija Kaić Zvijerac
16.09.2021
Knin, Šibensko-kninska, Južna

Aktivnost će se sastojati od krečenja prostorija i unošenja drva za ogrjev starim i nemoćnim osobama. Volonterima će biti osiguran prijevoz, hrana i osvježenje, te mogu zatražiti potvrdu o volontiranju od strane Volonterskog centra "Iskra" Udruge ZvoniMir.

# Stari i nemoćni
Tehnička škola Karlovac
30.09.2021
Karlovac, Karlovačka, Sjeverna

Učenici i djelatnici Tehničke škole Karlovac kontinuirano prikupljaju plastične čepove iz domaćinstva za Udrugu oboljelih od leukemije i limfoma iz Čakovca koja ih sortira i vozi na otkup te dobivenim sredstvima pomaže svojim članovima i štićenicima. Za vrijeme ove akcije učenici će preuzeti prikupljene čepove, pregledati ih kako bi se izdvojilo ono što ne ulazi u obzir, te ih pakirati u kutije i pripremiti za prijevoz. Zadnjeg dana akcije, volonteri će čepove odvesti i predati Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma.

SAVEZ IZVIĐAČA HRVATSKE
02.10.2021
Split, Splitsko-dalmatinska, Južna

U velikim požarima, koji sve češće haraju hrvatskom obalom i priobaljem, stradavaju izrazito velike površine šuma.

Globalno povećanje temperatura i sušnih perioda, uzrokovano klimatskim promjenama, dodatno utječe na pojavu i širenje požara. Vatrene stihije, koje su već postale ljetna svakodnevica, iza sebe ostavljaju pustoš s katastrofalnim prirodnim posljedicama. Nestankom šuma nestaju i naši najveći prirodni saveznici u borbi protiv klimatskih promjena. Priroda je nemoćna sama se obraniti i brzo obnoviti te joj je zato potrebna naša pomoć.

Savez izviđača Hrvatske pokrenuo je 2018. godine najveće volontersko pošumljavanje i obnovu opožarenih područja Dalmacije, kampanju simbolično nazvanu Boranka.

Boranka je interaktivna kampanja s ciljem podizanja svijesti građana, pogotovo djece, o važnosti šuma, zaštiti prirode, posljedicama globalnog zatopljenja te prevenciji i zaštiti od požara.

I ove godine nastavljamo s akcijama pošumljavanja.

3. po redu ovogodišnja akcija pošumljavanja Boranka održat će se u subotu, 2.10. na požarištu u splitskom naselju Donje Sitno, iznad Crkve Presvetog Trojstva. Lokacija se nalazi na mapi na sljedećem linku:

https://www.google.com/maps/place/Crkva+Presveto+Trojstvo/@43.5087992,16.5934712,630m/data=!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x0:0x337478fbd4a6a061!8m2!3d43.5077183!4d16.596035

 

Početak akcije predviđen je u 10:00 sati. Za volontere je organiziran prijevoz autobusima koji kreću u 9 sati sa splitskog terminala u Sukoišanskoj. Obavezna je prethodna prijava na mobitel organizatora 091 3639 942 jer je broj mjesta u autobusu ograničen.

Pridruži nam se 2. listopada u Splitu :).

# Zaštita okoliša
Centar za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata
01.10.2021
Split, Splitsko-dalmatinska, Južna

Centar za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata organizira večernju filmsku projekciju na otvorenome 1.10.2021. u Ljetnom kinu Bačvice, Split. 

Prikazivat će se film Žaoka (The Sting) iz 1973. godine redatelja George Roy Hilla. Projekcija počinje u 20:30h, a ulaz je slobodan za sve posjetitelje. 

# Umjetnost i kultura
Centar za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata
30.09.2021
Split, Splitsko-dalmatinska, Južna

U ljetnom kinu Bačvice u Splitu organizirat će se filmska projekcija na otvorenome.

U četvrtak 30.9.2021. prikazat će se filmski klasik Kineska četvrt (Chinatown) iz 1974.godine redatelja Romana Polanskog.

Početak projekcije je u 20:30h. Film traje 130 minuta. Ulaz slobodan.

# Umjetnost i kultura
Udruga Mi Split
01.10.2021
Split, Splitsko-dalmatinska, Južna

Dana 1.10.2021. Udruga "MI - Split obilježit će Međunarodni dan starijih osoba u Splitu u parku Zvončac od 11:00 do 13:00. 

Predstavit će se rezultati istraživanja (prezenterice dr.sc. Gorana Bandalović, dr.sc. Marija lončar i dr.sc. Zorana Šuljug Vučica) o osobnim procjenama vještina, mogućnosti i interesa za uključivanje umirovljenika u život zajednice kroz različite sadržaje i aktivnosti.

Tijekom obilježavanja ovog dana organizirat će se i profesionalno vođena tjelovježba za starije osobe na svježem zraku te druženje uz pjesmu i prigodno osvježenje. 

# Stari i nemoćni
Kršćanska humanitarna udruga Putevi milosti
29.09.2021
Osijek, Osječko-baranjska, Istočna

Volonteri će raditi slijedeće poslove: obilazak starijih i nemoćnih osoba, pomoć u pospremanju, pripremanju obroka, odlazak u trgovinu, ljekarnu, pratnja pri odlasku liječniku, razgovor i druženje s starijim osobama.

Problem koji udruga prepoznaje da su starije osobe često same, napuštene, te se o njima često nema tko brinuti, zbog svoje poodmakle dobi i bolesti nisu u stanju obavljati svakodnevne aktivnosti ili su im one u većoj mjeri otežane. Udruga u svojoj evidenciji ima takve osobe, a planiramo priključiti i neke nove. Volonteri će u svom  obilaziti obitelji ili pojedince i pomagati im u njihovim potrebama. 

# Stari i nemoćni
Udruga Pobjede
29.09.2021
Osijek, Osječko-baranjska, Istočna

Naš Azil ima veliku sreću jer je zemljopisno lociran uz prekrasnu obalu rijeke Drave koja je pretvorena u šetnicu azilskih pasa :)

Sve što je potrebno jest doći do Azila u starijoj, prigodnoj za šetnju šumom, odjeći. Nakon obilaska Azila (ukoliko je nekomu prvi posjet Azilu) volonteri dobiju pse s kojima se mogu uputiti u šetnju uz Dravu ili šumom. Minimalno trajanje jedne šetnje je 45 min.

# Mladi # Zaštita životinja
Agencija lokalne demokracije Sisak
09.10.2021
Sisak, Sisačko-moslavačka, Sjeverna

Agencija lokalne demokracije Sisak i Zajednica sportskih udruga grada Siska u suradnji s Gradom Siskom i Turističkom zajednicom Sisak, sa zadovoljstvom Vas pozivaju na 12. Sajam udruga i ustanova koji se održava 9. listopada 2021. godine na sisačkoj šetnici uz Kupu s početkom u 10:00 sati s predviđenim trajanjem do najduže 13:00 sati.

Sajam se održava u okviru nacionalne manifestacije “Hrvatska volontira 2021.” 

Tijekom Sajma predstaviti će se udruge i ustanove koje u svoj rad uključuju volontere te sportske i tehničke udruge s područja Siska i okolice, kako bi građanima predstavili svoj rad i motivirali ih da se uključe u brojne aktivnosti koje udruge i ustanove nude.

 

Udruga Depaul Hrvatska
01.10.2021
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Udruga Depaul Hrvatska djeluje u Rijeci, u dnevnom centru za beskućnike, Kuća utočišta. Naši korisnici su beskućnici i ostale marginalizirane osobe. Tijekom manifestacije "Hrvatska volontira" uz pomoć zainteresiranih volontera organizirat ćemo akciju čišćenja i obnove smještaja jednog od naših korisnika. 

# Mladi # Osobe s invaliditetom
Udruga Depaul Hrvatska
29.09.2021
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Be - vrt ili Vrt beskućnika projekt je Depaul Hrvatske usmjeren na povećanje mogućnosti zapošljavanja i umanjivanje rizika od socijalne iskučljenosti i siromaštva. Tijekom manifestije "Hrvatska volontira" organiziramo volonterske akcije u našem vrtu, gdje će zainteresirani volonteri volontirati s korisnicima Depaul Hrvatske. Volonterske aktivnosti koje će se održati tijekom manifestacije su: polaganje kamenja na prilazni put (funkcionalna namjena), ograđivanje matičnjaka kamenčićima (ukras kad svrha), čišćenje gredica od korova, okopavanje gredica (priprema za uzgoj zimskih sjetvenih kultura), čišćenje terena od korova (invanzivnog bilja) i smeća.

Udruga Depaul Hrvatska
30.09.2021
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Kao dio ovogodišnje manifestacije "Hrvatska volontira" održati ćemo radionicu "Kruh sv. Vinka". Navedena radionica je aktivnost koja obuhvaća proizvodnju i pakiranje hrskavih aromatiziranih krutona raznih okusa, prehrambenog proizvoda Udruge Depaul Hrvatska. Na radionici će sudjelovati korisnici Udruge i zainteresirani volonteri.  

# Mladi # Stari i nemoćni # Osobe s invaliditetom
Osnovna škola Stjepana Radića Čaglin
30.09.2021
Čaglin, Požeško-slavonska, Istočna

Cilj ove aktivnosti nam je urediti zeleni kutak dvorišta naše škole, koji se nalazi na samom ulazu u dvorište te ga učiniti lijepim i ugodnim mjestom za boravak i igru naših učenika. U planu je sadnja raznih biljnih vrsta (trajnica), izmiještanje staroga te stvaranje novoga kamenjara, uklanjanje starih i bolesnih stabala čempresa.

# Zaštita okoliša
Zasadi stablo ne budi panj
01.11.2021
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Udruga na području cijele Hrvatske koordinira zajedno sa ostalim dionicima projekta lokacije za sadnju, sa ciljem ozelenjavanja zelenih površina te povećanja socijalnog uključenja i dizanje svijesti o potrebi za djelovanjem.

Sadnja se u skladu sa vremenom održava svake jeseni u mjesecu stuednome.

Sve informacije se mogu pronaći na webu www.zasadistablonebudipanj.hr

# Djeca # Mladi # Zaštita okoliša # Obrazovanje
Pokreni se
15.07.2021
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Pokreni se! traži pojačanje! ❤️

✨Ko smo mi?
Pokreni se! je internacionalna grupa mladih koja se zalaže za različita bitna pitanja mladih. Želimo da napravimo kreativno mesto ideja i da malim koracima dođemo do velikih promena! Pokreni se! se bavi različitim bitnim temama i aktivnostima. Teme koje smo pokrili do sada i pokrivamo su: obrazovanje, demokratija, ljudska prava, ravnopravnosti,  feminizam, medijska pismenost, dijalog, edukacije, itd...

✨Ko nam je potreban?
Potrebna nam je mlada osoba koja ima između 15 i 30 godina, koja živi na prostorima Srbije, Bosne i Hercegovine ili Hrvatske (nije bitno koje si nacionalnosti, bitno je da si čovek

Hrabri telefon
27.09.2021
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

"Društveni centar Borovje" je u periodu od 04.06.2021. do 12.06.2021.zaprimao prijave studenata/ica pomagačkih struka za volontiranje na programima Društvenog centra Borovje: voditelj/ica preventivno - socijalizacijskih radionica (čiji je cilj primarna prevencija poremećaja u ponašanju djece i mladih, kao i zlostavljanja i zanemarivanja, kroz različite kreativne sadržaje), i voditelj/ica pomoći pri učenju (čiji je cilj snažiti dijete za samostalno učenje i razvijati radne navike).

Zaprimljeno je ukupno 20 prijava za voditelje/ice radionica i 10 prijava za voditelje/ice pomoći pri učenju. Nakon zaprimljenih prijava, odabrani su volonteri/ke s kojima su održani selekcijski razgovori te je potom donešena konačna odluka o volonterima koji će biti uključeni u volonterske programe "Društvenog centra Borovje".

Prije početka volontiranja, volonteri su dužni sudjelovati na osnovnoj edukaciji te organizacijskom sastanku. Volonteri nakon toga  tijekom cijele školske godine 2021./2022. rade s djecom predškolskog ili osnovnoškolskog uzrasta, jednom tjedno u trajanju od 60 minuta u prostoru Društvenog centra Borovje.

tim Društvenog centra Borovje