Humanitarna udruga fra Mladen Hrkać
29.09.2021
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

"Kuhajmo zajedno" kulinarska je radionica s korisnicima Humanitarne udruge "fra Mladen Hrkać" Zagreb koji u Gradu Zagrebu borave na liječenju. Tijekom radionice s korisnicima se razgovara na temu prehrane, educira ih se i potiče da svoje životne navike poboljšaju. 

Osim toga, tijekom radionice se pripremaju određena jela na kreativan način s posebnim naglaskom da su jela prilagođena zdravstvenom stanju korisnika. 

Priključi se ovoj aktivnosti i #pomozimozajedno za zdravlje i zdrave navike naših korisnika. 

# Djeca # Mladi # Stari i nemoćni # Osobe s invaliditetom # Zdravstvo
Humanitarna udruga fra Mladen Hrkać
29.09.2021
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Podjela humanitarne pomoći u obliku hrane osobama u potrebi na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije. Podjela se održava na terenu i paketi se izravno dodjeljuju korisnicima. 

Opis volonterskih aktivnosti: vođenje evidencije izdane donacije, priprema i izdavanje donacije, razgovor s korisnicima i podrška.

#BudiTuTrebamTe

Potrebna predanost: minimalno 2 sata

# Stari i nemoćni # Osobe s invaliditetom
Smijesak za sve
01.10.2021
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Udruga „Smiješak za sve“ ove godine u sklopu manifestacije „Hrvatska volontira“ 1. listopada u prijepodnevnom terminu organizira 5. Dekicu za snove, jednodnevnu akciju čitanja, druženja i volontiranja koja okuplja djecu svih uzrasta. Volonterskoj akciji će se pridružiti oko 300-ak djece na 9 lokacija u Petrinji, Glini i Hrvatskoj Kostajnici.

Za vrhunski doživljaj pobrinut će se tete i stričeki pričalice, korporativni volonteri, glumci, književnici, nastavnici i odgojitelji koji će svoje čitalačke i pripovjedačke vještine na dekicama prostrtim u dvorištima škola i parkova prenijeti mališanima i srednjoškolcima. U sklopu akcije organizira se i svečano otvorenje Smiješkove knjižnice u kontejnerskom naselju u Petrinji.

# Djeca # Mladi
OŠ Antuna Gustava Matoša
07.10.2021
Čačinci, Virovitičko-podravska, Sjeverna

Volonterski klub OŠ Antuna Gustava Matoša, "Matoševe pčelice", planira održati humanitarni sajam u kojem bi sudjelovali učenici i učitelji škole te će biti pozvane i ostale organizacije i udruge Općine Čačinci. Sredstva prikupljena na sajmu bit će donirana obitelji iz Čačinca koja se naglo našla u teškom položaju.

Daniela Maršalek
29.09.2021
Dalj, Osječko-baranjska, Istočna

Uklanjanje otpada i smeća iz okoliša - učenici i nastavnici će, prema svojemu odabiru i prema rasporedu, čistiti ulice Dalja, obalu Dunava, sportska igrališta, park... 

# Djeca # Mladi # Zaštita okoliša # Zaštita životinja
Daniela Maršalek
01.10.2021
Dalj, Osječko-baranjska, Istočna

Sadnja stabala uz školsko igralište. 

# Djeca # Mladi # Zaštita okoliša # Obrazovanje
Daniela Maršalek
29.09.2021
Dalj, Osječko-baranjska, Istočna

Bojanje školske ograde u vesele i žive boje. Učenici će sa svojim učiteljima, prema rasporedu, bojati dio školske ograde. Nastavak je to aktivnosti započete prošle školske godine. Ograda je duga i posla ima za sve :)

# Djeca # Mladi # Obrazovanje
Daniela Maršalek
28.09.2021
Dalj, Osječko-baranjska, Istočna

Učitelji razredne nastave i razrednici u predmetnoj nastavi održat će pedagoške radionice o volontiranju i volonterima kako bi učenike upoznali s tim pojmovima i manifestacijom Hrvatska volontira. 

# Djeca # Mladi # Obrazovanje
Obrtnička škola Požega
27.09.2021
Požega, Požeško-slavonska, Istočna

Kreativnost, ekologija i inkluzija tri su poveznice koje u ovogodišnju kampanju Hrvatska volontira udružuju Obrtničku školu Požega, MI- udrugu roditelja djece i osoba s poteškoćama u razvoju te Udrugu Oppidum.
Udruga Oppudum će kroz virtualnu edukaciju upoznati učenike volontere s inkluzivnim volontiranjem i time ih pripremiti za planirane aktivnosti.

Korisnici udruge MI kroz niz kreativnih radionica koje će se provoditi u tjednu od 27.09. do 01.10. oslikavati će dijelove tkanina jesenskim motivima i crtežima u bojama jeseni. Tako oslikani uzorci aplicirati će se na platnene torbe od recikliranih materijala koje će izraditi učenici Volontersko kreativnog kluba Obrtničke škole Požega u školskoj radionici. Crtežima oplemenjene torbe učenici će pokloniti korisnicima udruge, te ih educirati o prednostima njihova korištenja, prvenstveno kao trajnu zamjenu za ekološki neprihvatljive plastične vrećice. Kroz druženje ukazati će se na ekologiju ali potaknuti i modna osviještenost i kreativnost u službi očuvanja prirode.

Kroz zajedničko druženje i stvaranje, timski rad, iskustveno učenje živjeti će se inkluzija koja će zasigurno potaknuti nove ideje, druženja i prijateljstva.

# Osobe s invaliditetom # Zaštita okoliša # Obrazovanje
Volonterski klub Kapljica
02.10.2021
Zadar, Zadarska, Južna

2. 10 . volonteri će posjetiti nekoliko korisnika pučke kuhinje na području Zadra te im dostaviti pripremljene obroke.

# Stari i nemoćni
KUU Sklad Bakar
29.09.2021
Bakar, Primorsko-goranska, Zapadna

Uređenje staze do Bakarca: inicijativa je pokrenuta od bakarskih roditelja čija djeca pješače prometnom magistralom do Bakarca, kamo odlaze na ljetno kupanje. Uređenjem starog služnog puta ispod magistrale omogućit ćemo djeci sigurniji odlazak na kupanje, a rekreativcima lijepu dugačku stazu za šetnju Bakarskim zaljevom od Urinja do Bakarca (cca 8-10 km).

Akciju ćemo provoditi 3 dana, od srijede 29.09.2021. do petka 01.10.2021. svaki dan od 16:00 do 19:00. Volontere čeka okrjepa i alat. Na stazi ima oštrog trnja, pa molimo da volontere da odaberu odjeću koju ne žale oštetiti.

Volonterske aktivnosti su sljedeće:

- rezanje i sječa šikare, 
- grabljanje, fino čišćenje i prikupljanje šikare, 
- sanacija prikupljene šikare (paljenje)
- zbrinajavnje prikupljenog otpada
- zidarski radovi – podzidavanje urušene staze, 
- proširivanje staze
- čišćenje izvora Potočina
- markiranje staze

 

 

# Mladi # Zaštita okoliša # Sport
Koprivnička inicijativa volontera i aktivista
02.10.2021
Koprivnica, Koprivničko-križevačka, Sjeverna

Udruga Kopriva kao član Foruma udruga nezavisne kulture (FUNK) ovom prilikom u sklopu manifestacije Hrvatska volontira planira u subotu 2.10. izraditi određene vanjske komade namještaja od starih paleta. Tom prilikom ćemo iste i bojati kako bi se zaštitili od vanjskih utjecaja. A isti će služiti za kulturne i glazbene događaje koji se odvijaju u vanjskom djelu prostora Funka odnosno ispred zgrade 16 u Koprivnmičkom kampusu. 

Dobrodošli su koji žele u tome pomoći dok Udruga osigurava sve potrebne materijale, alate i osvježenja za volontere. 

# Umjetnost i kultura
Koprivnička inicijativa volontera i aktivista
29.09.2021
Koprivnica, Koprivničko-križevačka, Sjeverna

U sklopu ovogodišnje manifestacije "Hrvatska volontira", Udruga Kopriva će održati događaj Uređenje dječjeg igrališta i vrtne sjenice "Zajedničkim eko vrtovima". Udruga Kopriva već tradicionalnu ovu manifestaciju provodi na Zajedničkim eko vrtovima koji se nalaze na kraju Špoljarske ulice u Koprivnici, a koji su primjer ekološkog, zajedničkog, urbanog vrtlarstva. Budući da se zajednička infrastruktura na Zajedničkim eko vrtovima svake godine treba obnoviti, a da je projekt Zajedničkih eko vrtova namijenjen dobrobiti šire zajednice, uključivanje volontera u obnovu infrastrukture primjer je volonterskog doprinosa cjelokupnoj zajednici. 

Manifestacija će se održati u subotu, 29.9.2021. godine od 17:00 do 20:00 sati, a sav pribor, materijae i osvježenje će osigurati Udruga Kopriva. 

# Zaštita okoliša
Udruga invalida rada Zagreba
02.10.2021
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

UIR Zagreba organizirat će zajednički posjet park šumi Jelenovac u Zagrebu za sve teško pokretne korisnike koji samostalno nisu u mogućnosti prošetati po brdovitim terenima. Zamisao je da svaki korisnik ima osobnog vodiča i pomoć pri uspinjanju i silaženju tijekom šetnje po Jelenovcu. U aktivnost će se volontiranjem uključiti djelatnici  UIR Zagreba, ali dobrodošli su i svi koji nam se žele pridružiti. 

# Osobe s invaliditetom
PRONI Centar za socijalno podučavanje
01.10.2021
Vukovar, Vukovarsko-srijemska, Istočna

PRONI Centar u suradnji s Udrugom roditelja djece s poteškoćama u razvoju Vukovarski leptirići planira provesti volontersku akciju u prostoru pomenute Udruge. Izrađivat će se senzorne ploče koje će biti postavljene na ulazu u udrugu te će djecu poticati na istraživanje i interakciju, razvoj fine motorike, učenje uzrok - posljedica, vizualne podražaje kroz razne boje i oblike te puno taktilne stimulacije. Senzorne ploče doprinose senzomotoričkom razvoju kod svakog djeteta, a posebice kod djeteta s teškoćama u razvoju.

 

# Djeca # Osobe s invaliditetom
Društvo Naša djeca Opatija
29.09.2021
Opatija, Primorsko-goranska, Zapadna

Putujući likovno-kreativni program i program Bajkaonica namijenjen djeci predškolskog i školskog uzrasta.
U sklopu programa „DND U SUSRET DJECI“ organizirano je pripovijedanje priča, igre i kreativno-stvaralačke radionice. Održat će se u srijedu, 29. rujna 2021. od 17:00 do 19:00 h na Dobreću.
Uz radionice otvorenog tipa, bit će postavljen i informativni štand s prilozima o radu udruge. Voditelji radionice i programa bit će volonterke Društva "Naša djeca" Opatija, studentice pedagogije Ana Marija Perčić i Katarina Jeletić.
 
02. listopada 2021. od 10:30 do 12:00 h bit će održana Bajkaonica u galeriji Laurus, ili u slučaju sunčanog vremena na dječjem igralištu Cipera. Voditelj programa je volonterka, Antonia Katić, apsolvent predškolskog odgoja. U sklopu programa bit će održano pripovijedanje priča našeg kraja, igre i likovno-kreativna radionica. Uz program, dijelit će se promidžbeni materijali udruge.

# Djeca
Volonterski centar Osijek
30.09.2021
Osijek, Osječko-baranjska, Istočna

Zajedno s korisnicima Doma za starije i nemoćne osobe Osijek i volonterima naše organizacije posjetit ćemo Park prirode Kopački rit i napraviti pravo međugeneracijsko druženje i razmjenu iskustava. 

Posjetitelji će kroz druženje s mladima imati priliku doživjeti popularnu prirodnu i turističku atrakciju - močvarni dom tisućama bioloških vrsta.

Aktivnost održavamo uoči Međunarodnog dana starijih osoba, koji se obilježava svake godine 1. listopada.

# Stari i nemoćni
Mreža udruga Zagor
28.09.2021
Zabok, Krapinsko-zagorska, Sjeverna

Članovi Volonterskog kluba Gimnazije AGM Zabok će u sklopu volonterske akcije biti podijeljeni u skupine i pripremiti južne tribine sredstvom za impregnaciju nakon čega slijedi bojanje i oslikavanje tribina. Cilj akcije je razvijati zajedništvo, timski i volonterski duh, komunikacijske vještine te vještine umjetničkog izražavanja kao i doprinos zajednici u kojoj živimo.

# Mladi
Zaklada Ivanova kuća
30.09.2021
Kutina, Sisačko-moslavačka, Sjeverna

Potrebno je urediti unutarnji i vanjski prostor Zaklade radi održavanja radionica i boravka starijih osoba i osoba oboljelih od Alzheimera.

# Stari i nemoćni
Osnovna škola Klana
02.10.2021
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Voontiranje u suradnji sa Socijalnom samoposlugom u jednom od trgovačkih centara u gradu Rijeci. Prikupljanje namirnica za potrebne obitelji grada Rijeke i okolice. Volonteri informiraju kupce/posjetitelje trgovačkog centra o radu Socijalne samoposluge i o trenutnim potrebama za namirnicama. 

# Stari i nemoćni
HandbALL IN
02.10.2021
Metković, Dubrovačko-neretvanska, Južna

HandbALL IN  je sportski program koji je drugačija od drugih jer u svoje redove upisuje djecu i mlade s teškoćama u razvoju. Program je započeo s radom prije tri godine u Zagrebu, a od ove jeseni i djeca iz Metkovića i okolice će moći uživati u njemu. Zahvaljujući podršci gradonačelnika Dalibora Milana i grada Metkovića koji sufinancira ovaj projekt, program će biti potpuno besplatan za svu djecu i mlade s teškoćama u razvoju.

Program je okupio mnoge poznate rukometaše i rukometašice pa osim začetnice i voditeljice programa bivše hrvatske rukometne reprezentativke Maide Arslanagić, ambasadori su proslavljeni rukometaši Domagoj Duvnjak i Jelen Grubišić, koordinatorica je bivša rukometna reprezentativka Ivanka Momčilović poznatija kao Hrgović, dok je koordinatorica programa u Metkoviću nekadašnja rukometašica, magistra kineziologije, Romana Ćuže.

U partnerstvu sa Športskom zajednicom Grada Metković HandbALL IN će imati svoj prvi trening 2.listopada od 9 do 10 sati u Gradskoj sportskoj dvorani Metković.

Treninzi s elementima rukometne igre prilagođeni su svakom djetetu individualno prema njegovim sposobnostima, a kako bi se lakše nosili s izazovima u rad programa uključeni su asistenti u treningu. Djeca koja ne mogu samostalno trenirati imaju svog asistenta u treningu čija je uloga osigurati individualizirani pristup svakome djetetu te prilagoditi mu zadani zadatak.

Asistenti u treningu su volonteri iz različitih sfera, od studenata do bivših sportaša, učiteljica u školi i roditelja djece

 

# Osobe s invaliditetom # Sport
Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva
29.09.2021
Pula (Pola), Istarska, Zapadna

Ova volonterska akcija organizirana je od strane Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva uz potporu nekoliko dionika: Dječji Vrtić Maslačak Pula, Natura Histrica, Svijet biljaka d.o.o., Max City d.o.o. te Brioni d.o.o. U okviru prvog dana akcije sa djecom iz vrtića, uz pomoć djelatnika vrtića i volontera Zaklade, pripremit će se i izgraditi hotel za kukce. Tada će predstavnica Natura Histrice održati djeci prilagođeno predavanje o kukcima i važnosti oprašivanja. Sljedeći dan djecu će autobus Brioni d.o.o. zajedno sa izrađenim hotelom za kukce odvesti do Svijeta Biljaka gdje će djeca, zajedno sa djelatnicima Svijeta Biljaka i vrtića te volontera iz Zaklade postaviti hotel na prikladno mjesto. Iza toga, djelatnici Svijeta biljaka djeci će održati prilagođeno predavanje o mediteranskom bilju, eteričnim uljima i zdravlju. Nakon provedene akcije će se u Max City shopping centru organizirati izložba fotografija sa volonterske akcije koja će biti izložena 10 dana i prikazivati tijek aktivnosti.
Akcija obuhvaća pripremu materijala za sklapanje hotela, sklapanje samog hotela, prijevoz, dva predavanja, postavljanje hotela, 10-dnevnu izložbu fotografija sa aktivnosti uz pripremne radnje za istu.

 

# Djeca # Zaštita okoliša # Zaštita životinja
Udruga "Kolajna ljubavi"
02.10.2021
Pakrac, Požeško-slavonska, Istočna

Udruga "Kolajna ljubavi" u suradnji s Udrugom slijepih Pakrac - Lipik, pomaže slijepim i slabovidnim osobama u proslavi i obilježavanju dana grada Lipika. Naši volonteri će asistirati  pri organizaciji tradicionalnog turnira u pikadu, podjeli hrane te imati prilike uljepšati osobama s posebnim potrebama ovaj dan. Po završetku turnira, odlazi se na proslavu i na fišijadu.

Volontirati će se s osobama koje rijetko kad imaju priliku sudjelovati u sportskim aktivnostima i proslavama, pa ćemo ih ovim događanjem razveseliti. Lijepo je pomagati, pa postanite i vi nositelji filantropije u Pakracu!

# Osobe s invaliditetom # Sport
OŠ Slava Raškaj
29.09.2021
Ozalj, Karlovačka, Sjeverna

Od 29.9. do 1.10. bit će organizirano oslikavanje zida na igralištu Osnovne škole „Slava Raškaj“ Ozalj te uređenje i oslikavanje vanjskog prostora Područne škole „Mali Erjavec“. U akciji će sudjelovati učenici volonteri školskog volonterskog kluba „Krug“ te djelatnici škole.

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica
29.09.2021
Koprivnica, Koprivničko-križevačka, Sjeverna

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, 29. rujna 2021. godine organizirat će u Socijalnoj samoposluzi za svoje korisnike redovnu podjelu prehrambenih namirnica i higijenskih potrepština koje će djeliti volonteri. Sljedeći dan 30. rujna 2021. godine u Klubu umirovljenika koji je osnovan u sklopu projekta 'Volonter penzioner' održat će se informatička radionica za članove Kluba, a volonteri će im pomagati u praktičnom djelu predavanja. 

# Mladi # Stari i nemoćni
HCK Gradsko društvo Crvenog križa Nova Gradiška
29.09.2021
Nova Gradiška, Brodsko-posavska, Istočna

Od samog početka cijepljenja protiv virusa COVID 19 volonteri Gradskog društva Crvenog križa Nova Gradiška pomažu pri organizaciji akcija cijepljenja građana. 

Tako se i u mjesecu rujnu nastavljaju redovne asistencije pri provođenju akcije cijepljenja koje će biti organizirane u Društvenom Domu 29. i 30. 09.2021. god.

# Zdravstvo
Centar za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači
29.09.2021
Split, Splitsko-dalmatinska, Južna

Pridružite nam se u našim kreativnim radionicama – u sklopu keramičke radionice zajedno s našim korisnicima ćemo izrađivati suvenir keramičku vazu koja će se  upotrijebiti za mediteransko bilje/dalmatinske začine,

Vjerujemo da će  keramička  vaza naći mjesto u našim domovima !

- pod vodstvom radne instruktorice u keramičkoj radionici Anke Bartičević

Budući da će se radionice održavati u zatvorenom prostoru, kako bi poštivali epidemiološke mjere broj volontera je ograničen na 5.

# Osobe s invaliditetom
Inkluzivna kuća Zvono
29.09.2021
Belišće, Osječko-baranjska, Istočna

Lokalni volonterski centar Zvono i ove školske godine nastavlja s besplatnom pomoći u učenju za učenike osnovnih škola. Pomoć u učenju pokazala se izuzetno važnom u razdoblju pandemije, za vrijeme online nastave. Tijekom manifestacije Hrvatska volontira svi zainteresirani volonteri mogu nam pomoći i uključiti se u rad s učenicima, pisati zadaće, pripremati se za provjere znanja, učiti i ponavljati gradivo.

Volonteri će s korisnicima aktivnosti Pomoć u učenju odraditi instrukcije iz različitih predmeta ovisno o potrebama učenika. Svaki volonter imat će svog učenika s kojom će raditi ovisno o individualnim potrebama za određenim predmetom. Ukupno će se odraditi 20 volonterskih sati.

Pomoć u učenju provodi se u sklopu programa Zvono inclusive koji financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

# Djeca # Obrazovanje
Centar za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači
29.09.2021
Split, Splitsko-dalmatinska, Južna

POZIVAMO VOLONTERE DA ZAJEDNO OŽIVIMO NAŠ PLASTENIK, SADNJOM I PIKIRANJEM SADNICA MIRISNOG  MEDITERANSKOG BILJA  

 / što će nam omogućiti da u proljeće  pokrenemo novu volontersku  akciju, sadnicama ćemo oplemeniti  vrtove u sklopu našeg Centra mirisnim mediteranskim biljem./

-kroz cijelu akciju će nas voditi radna instruktorica za hortikulturu Danijela Reić-Šarić

 

# Osobe s invaliditetom
Centar za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači
29.09.2021
Split, Splitsko-dalmatinska, Južna

Epidemija virusa Covida-19 zaustavila je naša druženja i otuđila nas je od radosti zajedničkog susreta zbog toga pokrećemo akciju rekreacijsko druženje u prirodi pod nazivom:

Zajedno u prirodu –zapedalirajmo na Marjanu"

 - pod vodstvom prof. kineziologije Ivane Miline Šiklić

 

 

# Osobe s invaliditetom # Sport
Udruga Sakramenski
25.09.2021
Medulin, Istarska, Zapadna

Događaj naziva "Mali i veliki volonteri u akciji" održati će se u organiizaciji udruga Sakramenski, Mutila i Format u subotu, 25. 09. 2021. Tom prilikom održati će se radna akcija uređenja dvorišta i okućnice objekta "Šantadura" - centra baštine i održivog razvoja u Medulinu, u trajanju od 10 do 14 sati.

Svoj su dolazak već najavili učenici OŠ dr. Mate Demarina Medulin u pratnji profesorice likovne kulture, a oni će u sklopu događaja oslikati mural i njime uljepšati ogradni zid unutar dvorišta centra "Šantadur".

Uz članove udruga organizatora, dobrodošli su i mještani i ostali zainteresirani svih generacija, jer ovo neće biti isključivo radna akcija, već će to biti prilika i za zabavu i neformalnu razmjenu iskustava i edukaciju.

Farbati će se ograda i zid, uređivati dječji kutak, zasaditi pokoju biljku, održati će se i pokazna radionica pripreme prirodnih sredstava za čišćenje kuće i za korištenje u vrtu.

Održat će se i mini sajam razmjene sjemena, sadnica i presadnica, pa stoga poziv organizatori upućuju i svim ljubiteljima bilja i cvijeća, da donesu upravo sjeme i biljke koje mogu i žele razmjeniti s drugima.

Ovim se događajem centar Šantadur i udruge Sakramenski, Mutila i Format uključuju u obilježavanje dva značajna datuma, odnosno manifestacije, prvi je "Europski tjedan održivog razvoja 2021.", a drugi upravo "Hrvatska volontira 2021.".  

Članovi navedenih udruga događaj "Mali i veliki volonteri u akciji" organiziraju i provode volonterski, a troškove za potrebe realizacije iste financira iz svoga proračuna Općina Medulin.

# Djeca # Umjetnost i kultura # Obrazovanje
Mali zmaj
29.09.2021
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Do sada je Mali zmaj opremio i namjestio dječje sobe za oko 90 djece s područja pogođenog potresom. Iduću etapu ovog projekta planiramo provesti u sklopu "Hrvatska volontira". U planu je opremanje 18 dječjih soba u obiteljskim kućama koje se obnavljaju i u kontejnerskim naseljima. Akcija će se provoditi u ekipama po minimalno 3 osobe i u svakoj ekipi je vozač kombija ili manjeg dostavnog vozila i još dvije osobe koje će pomoći sa sklapanjem dostavljenog namještaja ukoliko je to potrebno. Bitno je da svaka ekipa nosi sa sobom osnovni alat. Ako obitelji ne trebaju pomoć pri sastavljanju, zadatak je samo dostaviti i istovariti sve potrebno. Naša procijena je da će biti potrebno 6 ekipa po 3 osobe i da će svaka ekipa dobiti 3 adrese (dvije za dostavu + jednu adresu za dostavu i sastavljanje namještaja). Preduvjeti koji se traže: spremnost na fizičku aktivnost, iskustvo u sastavljanju namještaja ili bas snalažljivost u praćenju uputa, osnovni alat
Dobrodošli su i vozači kombija te posebno pozivamo one koji imaju svoj kombi ili manje dostavno vozilo da se uključe i pomognu sa prijevozom.

# Djeca
Mreža udruga Zagor
20.09.2021
Zabok, Krapinsko-zagorska, Sjeverna

Mreža udruga Zagor u partnerstvu s Multimedijalnim centrom "STUB-KLUB" te suradnicima udrugom Petrože - Krušljevo Selo organizira volontersku akciju izrade klupa od paleta. Izrađene klupe oslikat će se te postaviti kod osnovne škole.

# Djeca # Mladi
Osnovna škola Klana
01.10.2021
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Prikupljanje namirnica za potrebite grada Rijeke i okolice na glavnoj gradskoj ulici u Rijeci, Korzo. Prikupljanje se odvija u suradnji sa Socijalnom samoposlugom. 

# Djeca # Stari i nemoćni
DRAGODID
27.09.2021
Cavtat, Dubrovačko-neretvanska, Južna

U okviru 17. međunarodnog suhozidnog kongresa, 20-ak sudionika iz Grčke, Francuske, Hrvatske, Crne Gore, Poljske i Slovenije od 27. do 30.9.2021. obnovit će suhozidnu lokvu koja lokalnom stanovištvu Pločica i okolnih konavoskih sela služi za navodnjavanje.

Radove će voditi Kallokva, obrt koji se u posljednjih nekoliko godina specijalizirao za obnovu i zaštitu malih vodenih staništa na kršu, a organizatori su DRAGODID i francuska mreža S.P.S.

Cilj radionice je osvijestiti važnost očuvanja močvarnih staništa i očuvanja graditeljske baštine koji su nam ostavljeni na korištenje, promovirati važnost samoodrživosti malih zajednica u dobrom gospodarenju vodom i očuvati bioraznolikost močvarnog staništa koje je i dalje u uporabi.

Projekt podržavaju Ministarstvo kulture i medija, Općina Konavle, LUSH i Hrvatske vode.

Napomena: prijave za sudjelovanje na radionici su zatvorene zbog ograničenog broja sudionika.

# Zaštita okoliša # Umjetnost i kultura
Mirovna grupa Oaza
28.09.2021
Beli Manastir, Osječko-baranjska, Istočna

"Oazin" Volonterski centar u ovogodišnjoj kampanji Hrvatska volontira,  učestvuje sa obiteljskim volontiranjem u  Domu za starije i nemoćne osobe Beli Manastir. Volonterska akcija pod nazivom -  Tu smo za Vas! će biti druženje sa  štićenicima Doma  na otvorenom  u njihovom lijepom parku uz  priču, šetnju, igranje društenih igara, razgledanje starih fotografija sa mogućnosti sadašnjeg fotografiranja radi jedne manje  izložbe do kraja godine u njihovom prostoru na temu "nekead i sad".

Osnovna škola Davorin Trstenjak Čađavica
26.09.2021
Čađavica, Virovitičko-podravska, Sjeverna

Učenici će u školi donijeti prehrambene namirnice, školski pribor i higijenske potrepštine. Nakon prikupljanja, iste će učenici sortirati i složiti u pakete koje ćemo usmjeriti obiteljima s našeg područja koji su u potrebi.

Osnovna škola Davorin Trstenjak Čađavica
29.09.2021
Čađavica, Virovitičko-podravska, Sjeverna

Učenici OŠ " Davorin Trstenjak" Čađavica će uz pomoć voditelja i članova volonterskog kluba te domara izraditi drvene klupe. Iste će zaštiti bojom i lakom te postaviti u dvorište škole, na prostoru gdje učenici čekaju autobus i u blizini igrališta.

# Djeca # Mladi
Udruga Oppidum
29.09.2021
Požega, Požeško-slavonska, Istočna

Informacija jednako orijentacija program je udruge Oppidum koji je kroz trogodišnje razdoblje provedbe osigurao mladima s područja Požeško-slavonske županije pristup objektivnim, razumljivim i pouzdanim informacijama o njima važnim područjima kako bi ih se osvijestilo i osnažilo za uključivanje u gospodarske i društvene procese. Uz informiranje o programima mobilnosti, mogućnostima zapošljavanja, formalnog i neformalnog obrazovanja, veliki je fokus posvećen volonterstvu i mogućnostima volontiranja u lokalnoj zajednici ali i inozemstvu.

U tjednu provedbe kampanje Hrvatska volontira, osmislili smo niz interaktivnih prezentacija na temu kriznog volontiranja koje planiramo provesti za volontere školskih volonterskih klubova lokalnih srednjih škola, korisnike i volontere suradničkih OCD-a te zainteresirane članove lokalne zajednice. 

U doba pandemije i učestalih elementarnih nepogoda, kada je pomoć mnogima bila potrebna, isplivala je nova volonterska snaga ljudi koji su se po prvi puta odlučili volontirati. Edukativnim prezentacijama, želimo istaći neke osnovne specifičnosti u slučajevima kriznog volontiranja, ali i pozitivne primjere iz prakse, kako bi sudionike osvijestili o zakonskim okvirima takvog volontirala ali ih i ohrabrili da se i sami uključe u slične aktivnosti.

# Mladi # Osobe s invaliditetom
Srednja škola Glina
01.10.2021
Glina, Sisačko-moslavačka, Sjeverna

Članovi školskog volonterskog kluba Srednje škole Glina Manus Aperta sudjelovat će u volonterskoj akciji popisa knjižne građe u školskoj knjižnici koja je tijekom potresa izgubila dio svog knjižnog fonda. Akcijom želimo potaknuti razvijanje zajedništva i pozitivan odnos prema volontiranju te dati doprinos razvoju kulture čitanja. Također želimo potaknuti i ostale učenike na odgovoran odnos prema čuvanju i postupanju s knjigom te ih motivirati za volontiranje.

# Mladi # Obrazovanje
Udruga distrofičara Krapina
20.09.2021
Krapina, Krapinsko-zagorska, Sjeverna

20. rujna od 13 sati Udruga distrofičara Krapina obilježavala je Europski tjedan mobilnosti te je provela šetnju Krapinom sa svojim članovima i volonterima i na taj način provjerila trenutno stanje pristupačnosti grada. 
Proteklih nekoliko godina radilo se na prilagodbi prijelaza osobama sa invaliditetom te je prilagođen prijelaz jednog mosta, a istovremeno upozorili smo i na mjesta i prilaze institucijama koje još uvijek treba prilagoditi. 

# Osobe s invaliditetom
Srednja škola Delnice
20.09.2021
Delnice, Primorsko-goranska, Zapadna

Uređenje učionice 29

Učenici i nastavnici započet će s uređivanjem i oslikavanjem učinice 4.a razreda. Nakon osmišljavanja idejnog rješenja primjerenog  za prostoriju, započet će pripremne aktivnosti poput izrade nacrta, skidanja stare žbuke, premještanja namještaja, čišćenja i pripremanja podloge te nabave i dopreme materijala kako bi se aktivnost mogla nastaviti i tijekom 1. polugodišta.

# Mladi # Obrazovanje
Srednja škola Delnice
20.09.2021
Delnice, Primorsko-goranska, Zapadna

- organiziran posjet Skloništu za napuštene i nezbrinute pse u Liču

- edukacija i druženje s djelatnicama, upoznavanje s radom Skloništa

- druženje, njega i šetnja pasa u kontroliranim uvjetima radi poboljšanja socijalizacije i zdravlja životinja

# Mladi # Zaštita životinja
Udruga za terapiju i aktivnosti pomoću konja MOGU Osijek
29.09.2021
Osijek, Osječko-baranjska, Istočna

U Udruzi "MOGU" Osijek uvijek se nešto novo događa. Izgradili smo nove štalice za naše životinje koje bi trebalo obojati, no to nije sve. Također, tijekom ove volonterske akcije planiramo urediti i obližnje jahalište te su novi volonteri i više nego dobrodošli.

Volonteri mogu prema svojim željama sudjelovati u sljedećim aktivnostima:

1. bojanje novoizgrađene štalice

2. uklanjanje / čupanje trave iz jahališta

Sve što je potrebno je naići u nekoj starijoj odjeći prikladnoj za prirodu i rad, a sav alat, materijal te boje biti će osigurane u Udruzi.

# Osobe s invaliditetom
Druga gimnazija Zagreb
01.10.2021
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Nakon godinu dana pauze od naših lijepih druženja sa štićenicima Doma za starije i nemoćne sv.Josip, veselimo se ponovnom susretu. Prijašnjih godina družili smo se na plesnim i kretaivnim radionicama, zajedno smo kartali , šetali ili jednostavno sjedili i razgovarali na klupicama ispred Doma. Ove godine planiramo druženje na otvorenom. Uz prigodnu zajedničku pjesmu 'Sve će biti dobro' zajedno ćemo šetati, vježbati korektivnu gimnastiku i glasno zapjevati. Vjerujemo da štićenici jedva čekaju druženje s nama jer nam je svake godine dosad bilo prelijepo.

# Stari i nemoćni
OŠ Vladimira Nazora
01.10.2021
Nova Bukovica, Virovitičko-podravska, Sjeverna

Ovom aktivnošću, akcijom želimo urediti dvorište i okoliš područne škole.

Predvidjeli smo:

- bojanje ograde oko škole 

- bojanje sprava na dječjem igračištu.

- uređenje travnjaka na malonogometnom igralištu

- ucrtavanje i bojanje poligona za djecu.

U planu nam je nabavka mobilnog koša za košarku

# Obrazovanje
Udruga socijalnih radnika
29.09.2021
Zadar, Zadarska, Južna

Volonterski centar Zadar svake godine, povodom Međunarodnog dana volontera 5. prosincadodjeljuje nagradu najvolonteru/ki i organizaciji koji su se posebno istaknuli u području volontiranja.  Nagradu izrađuju volonteri/ke - učenici/e Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar.

Volonterski centar se na ovaj način želi upoznati s radom organizacija na području volonterstva i potaknuti budući volonterski rad. Ujedno, želja nam je potaknuti da se organizacije što više usmjere volonterskom potencijalu i da se njihov dotadašnji i budući rad i trud cijeni i nagrađuje. Vrednovanjem doprinosa pojedinca i organizacija doprinosi se afirmaciji volonterstva. Cilj nagrade koju je osmislio Volonterski centar Zadar je uspostavljanje kvalitetnog odnosa suradnje i međusobne potpore razvoju neprofitnih organizacija koje djeluju na području Zadarske županije i vrednovanje njihovog rada u razvoju civilnog društva Zadarske županije. Nagrada za volontera/ku je oblik vrednovanja volonterskog angažmana volontera i njihovog doprinosa kako civilnom društvu Zadarske županije, tako i civilnom društvu Hrvatske. 

 

# Mladi # Umjetnost i kultura # Obrazovanje
Zelena mreža aktivističkih grupa
01.10.2021
Dubranec, Zagrebačka, Sjeverna

Jesenjske aktivnosti u vrtu, na svježem zraku u Vukomerićkim goricama. Čistimo vrt od ostataka stabljiki rajčica, bundeva, suncokreta, cvijeća. Rahlimo tlo, prignojavamo, popravljamo stazice oko gredica, malčiramo.

Udruga IKS
29.09.2021
Petrinja, Sisačko-moslavačka, Sjeverna

Kroz navedenu edukativno-kulinarsku radionicu volonteri će imati priliku iskusiti aktivnosti svakodnevnog življenja osoba sa invaliditetom koji su korisnici Dnevnog centra Udruge slijepih i slabovidnih Sisak. Pružiti kratkoročni dojam volonterima kako izgledaju svakodnevne aktivnosti slijepih osoba, kretanje s povezom kroz prostor kao i same aktivnosti pripreme i kuhanja pod povezom. Nakog završene kulinarske radionice aktivnosti se nastavljaju u obliku sportskih i kreativnih aktivnosti(pikado, društvene igre, izrada nakita.)

# Mladi # Osobe s invaliditetom
Lokalna akcijska grupa Vallis Colapis
30.09.2021
Kravarsko, Zagrebačka, Sjeverna

Od 30.9. do 2.10. će u Kravarskom biti organizirano oslikavanje zida lokalne Osnovne škole Slavko Kolar zidnim muralom s likom književnika po kojem škola nosi ime. Volonterska akcija se provodi u sklopu projekta "Pokrenimo KOK" koji se financira potporom ESF, a provode ga udruge Pet Plus iz Zagreba, LAG Vallis Colapis iz Ozlja, KUD Kravarsko i Udruga umirovljenika iz Kravarskog te Općina Kravarsko. Poznati umjetnik iz Duge Rese, Leonard Lesić: https://www.red-sparrow.net/, će mentorirati rad lokalnih volontera koji će sudjelovati u izradi zidnog murala.

# Djeca # Mladi # Umjetnost i kultura
Udruga Srma
01.10.2021
Sinj, Splitsko-dalmatinska, Južna

1. 10 . će volonteri organizirano posjetiti 5 starijih osoba na području Sinja koje su u potrebi, provesti s njima u razgovoru sat vremena i ako je potrebno nešto počistiti, pospremiti, kupiti

Udruga Srma
29.09.2021
Sinj, Splitsko-dalmatinska, Južna

Kroz 3 sata volonterske aktivnosti volonteri će slagati skladište za Socijalnu samoposlugu Grada Sinja, i potom spojiti pakete za socijalno ugrožene obitelji i radno nesposobne samce

Hrvatski Crveni kriz Gradsko društvo Crvenog kriza Cakovec
30.09.2021
Čakovec, Međimurska, Sjeverna

Podjela humanitarne pomoći u obliku odjeće, deka i dječjih igračaka osobama u potrebi. Podjela se održava u uredu Gradskog društva Crvenog križa Čakovec od 08 do 10 sati. Procjena je da će u navedenom roku po svoju donaciju doći 20-tak potrebitih osoba. 

Opis volonterskih aktivnosti: vođenje evidencije izdane donacije, priprema i izdavanje donacije, razgovor s korisnicima

Potrebna predanost: 2 sata

Srce za Volosko
02.10.2021
Opatija, Primorsko-goranska, Zapadna

Zeleni Volos je mini zeleni festival koji su u potpunosti osmislila djeca iz Voloska (dob od 7 do 12 godina) uz pomoć članova udruge Srce za Volosko i podršku MO Volosko. Zeleni Volos odvit će se u subotu 2. listopada 2021. od 11 do 18 sati Aktivnosti: - čiščenje Malog mula i platoa vaterpolo - čiščenje grota na Velom mulu - čiščenje dječjeg igrališta Brajdica - oplemenjivanje dječjeg igrališta Brajdica s autohtonim biljem - likovne eko-radionice i izložba - poligon spretnosti

# Djeca # Mladi # Zaštita okoliša # Umjetnost i kultura # Obrazovanje # Sport
CARITAS ZAGREBAČKE NADBISKUPIJE
28.09.2021
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Pozivamo zainteresirane volontere za pomoć u uređivanju, prijeko potrebnog, dodatnog prostora Caritasove Kuće „EMAUS“ za djecu bez adekvatne roditeljske skrbi – s ciljem podizanja kvalitete skrbi i njihovog života, obzirom da postojeći prostor ne omogućava radno okupacijske aktivnosti (provođenje raznih kreativnih i tehničkih radionica) ili manje sportske sadržaje (prostor za stolni tenis, pikado..i sl).

Uređivanje dopunskog prostora (prizemlje kuće preko puta matičnog objekta) obuhvaćalo bi sljedeće poslove: raskrčiti prostor od nagomilanih stvari, očistiti, gletanje i ličenje zidova, premještaj arhive iz matične Kuće, preslagivanje stvari, uređivanje po stalažama, uređivanje vanjskog prostora ispred matične kuće.

Cilj ove akcije jest proširenje životnog prostora uz podizanje kvalitete odrastanja djece u Caritasovoj Kući „Emaus“.

 

# Mladi
Udruga slijepih SMŽ Sisak
29.09.2021
Sisak, Sisačko-moslavačka, Sjeverna

Udruga slijepih Sisačko-moslavačke županije -Sisak organizira "Kuhanje na slijepo"  kroz  koje će svi zainteresirani imati priliku bolje upoznati slijepe osobe i načine funkcioniranja unutar aktivnosti svakodnevnog života. Kroz aktivnost kuhanja pod povezom, bez vidnih podražaja pružit ćemo volonterima jedinstvenu mogućnost senzibilizacije za potrebe slijepih i visokoslabovidnih osoba. Kroz interaktivnu edukaciju volonteri će steći nova znanja i vještine o tome kako se slijepe osobe kreču, koji su preduvjeti sigurne i efikasne mobilnosti, kako slijepe osobe koriste računala i mobilne uređaje, te mnoge druge asistivne tehnologije  koje olakšavaju svakodnevni život slijepih osoba.

# Mladi # Stari i nemoćni # Osobe s invaliditetom
Udruga žena operiranih dojki Nada Rijeka
01.10.2021
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Udruga žena operiranih dojki Nada - Rijeka već tradicionalno dugi niz godina obilježava Dan ružičaste vrpce koji je posvećen oboljelima od raka dojke u Hrvatskoj. Navedena akcija je uvijek humanitarnog karaktera te očekujemo odaziv volontera i naših članica koji će dijeliti građanima ruže i informativno-edukativne letke na štandu. Obilježavanju Dana ružičaste vrpce priključuju se mnogobrojni gradovi i općine diljem PGŽ sa kojima udruga Nada surađuje.

# Stari i nemoćni # Osobe s invaliditetom # Zdravstvo
Udruga Nada Zadar
30.09.2021
Zadar, Zadarska, Južna

Udruga za suzbijanje zlouporabe droga i pomoć obiteljima ovisnika "Nada" Zadar organizirat će akciju čišćenja zadarskog kvarta Bili brig od infektivnog i ostalog otpada. U akciji će osim članova Udruge sudjelovati i MO Bili brig.

# Zdravstvo # Zaštita okoliša
Gimnazija Andrije Mohorovičića Rijeka
26.09.2021
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Učenici naše škole prikupljat će školski pribor za učenike Srednje škole Petrinja. Plan je da učenik priprema paket za učenika istog razreda iz Petrinje. Nakon završetka akcije sukladno količini prikupljenog organizirat ćemo prijevoz do Petrinje. 

# Djeca # Mladi # Obrazovanje
Udruga mladih Feniks
26.09.2021
Oroslavje, Krapinsko-zagorska, Sjeverna

Volonteri će s korisnicima programa Pomoć u učenju odraditi instrukcije iz matematike, hrvatskog jezika i engleskog jezika (i ostalih predmeta po potrebi). Ukupno će sudjelovati 15 učenika iz Osnovne škole Oroslavje i Srednje škole Oroslavje. Učenici će kroz pet dana u prostorijama udruge  prolaziti, učiti i vježbati školsko gradivo pripremajući se za ispite znanja, ispravke i rješavajući domaću zadaću. Svaki volonter imat će svoju grupu učenika s kojom će raditi ovisno o individualnim potrebama učenika za određenim predmetom. Ukupno će se odraditi 20 volonterskih sati.

Pomoć u učenju provodi se u sklopu projekta Lokalni volonterski centar „Orkas“ koji financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

# Djeca # Mladi # Obrazovanje
Socijalna Samoposluga Kruh sv Elizabete OFS Gospa Lurdska Žabica
01.10.2021
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Prikuplja se hrana po školama i vrtićima  . Prikupljenu hranu na kraju tijedna preuzimaju volonteri koji s autima dovoze u Socku.  

Gradsko Društvo Crvenog križa Ivanic Grad
29.09.2021
Ivanić-Grad, Zagrebačka, Sjeverna

Uz pomoć djelatnika i naših vjernih volontera planirano je uređenje baraka koje nam služe kao pomoćna skladišta u Ivanić - Gradu. Planirana radna akcija je od 29.09. do 01.10.2021. u tom razdoblju plan je preseliti sve stvari te ih pravilno popisati i urediti radi lakšeg snalaženja te brže i bolje pristupačnosti. 

Socijalna Samoposluga Kruh sv Elizabete OFS Gospa Lurdska Žabica
30.09.2021
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Imamo 30 korisnika kojima nosimo jednom mjesečno paket hrane na adresu. Ne mogu doći sami; invalidi su i nemoćni a sami.  

CeZaM Zaprešić
01.10.2021
Zaprešić, Grad Zagreb, Sjeverna

Provođenjem volonterske akcije Superjunaci za solidarnost planiramo kod zainteresiranih prolaznika/ca i građana/ki grada Zaprešića potaknuti promišljanje o važnosti volonterstva, tolerancije, empatije i brige o drugima. U volontersku akciju uključit ćemo učenike nižih razreda osnovnoškolskog uzrasta (MINI volonteri), kao i ostale zainteresirane građane, koji će na području oko škole pomagati osobama starije životne dobi u nošenju vrećica, mlađoj djeci oko prelaska ceste na pješačkom prijelazu. U sklopu akcije građanima Zaprešića podijelit ćemo kartice s motivirajućim porukama.

# Djeca # Mladi # Stari i nemoćni
Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba (Ustanova Zoološki vrt grada Zagreba)
29.09.2021
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Volonteri iz tih tvrtki u srijedu 29. rujna 2021. godine od  do 13 sati mogu popravljati i uređivati pseće kućice te u šetnju izvesti pse koji u Dumovcu čekaju svoje ljude i odlazak u novi dom

 

Žmergo
18.09.2021
Opatija, Primorsko-goranska, Zapadna

Od 2012. godine, Zelena čistka motivira brojne građane diljem cijele zemlje, čini od njih volontere i okuplja u akcije čišćenja divljih odlagališta otpada, ujedinjene u zajedničkom cilju -   okolišu bez otpada.

To uzbudljivo putovanje počelo je davne 2011. godine. Oduševljene akcijama u Sloveniji i Estoniji, dvije Žmergice ponesene idejom o volonterskoj akciji čišćenja divljih odlagališta otpada u isti dan diljem cijelog svijeta u malom Žmergov ured od svega 17m2, rekle su same sebi: "Mi to moramo napraviti u Hrvatskoj!" 

I tako je sve krenulo. Vrlo brzo su se istomišljenici počeli javljati, okupljati i zajedno promišljati kako doprijeti do čim većeg broja građana i dignuti na noge svih i sve. Potpuno oslonjeni na volonterske snage, bez financija i proračuna, dogodilo se čudo i prva godini kampanje postiže uspjeh kojem su se svi potiho nadali, ali nisu usudili pomisliti da bi se mogao ostvariti.   

U prvoj Zelenoj čistki 2012. godine sudjelovalo je 41.558 građana iz 161 grada i općine, iz svih županija Hrvatske, u najvećoj akciji ikada provedenoj na ovim prostorima, koji su u jednodnevnoj petosatnoj akciji očistili 3.746 t otpada sa 729 divljih odlagališta diljem Lijepe naše! 

Na tom valu pozitive, Zelena čistka se uspješno nastavlja narednih 9 godina te ove, 2021. godine slavi važan jubilej, kako za Udrugu Žmergo kao inicijatora i koordinatora kampanje te predstavnika Hrvatske u sklopu globalne akcije World Cleanup Day u društvu 186 zemalja svijeta, tako i za Opatiju, kao i brojne dosadašnje volontere, partnere i suradnike.

Srce Zelene čistke su upravo aktivni građani, volonteri bez kojih ona nije moguća. Više od 380.000 volontera iz svih dijelova Hrvatske u proteklih 9 godina odvojilo je svoje vrijeme, energiju, a ponekad i financije očistivši iz okoliša preko 33.500 tona otpada! 

Vrhunac ovogodišnje kampanje očekuje nas 18. rujna 2021. kada će se brojni volonteri Zelene čistke po deseti put zaredom, razliti po Hrvatskoj, okupljeni u zajedničkom cilju - čistom okolišu. 

Pridruži se obitelji Zelene čistke! 

Potraži organiziranu akciju čišćenja u  svom kvartu, gradu. Nema takve? Okupi obitelj, prijatelje, susjede i organizirajte svoju. Sretno svima! 

 

# Zaštita okoliša
Socijalna Samoposluga Kruh sv Elizabete OFS Gospa Lurdska Žabica
02.10.2021
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Volonteri sa letkom stoje na ulazu u supermarket i animiraju kupce za donaciju namirnica, a drugi volonteri stoje kod kolica i primaju donaciju.

 

Socijalna Samoposluga Kruh sv Elizabete OFS Gospa Lurdska Žabica
01.10.2021
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Animiramo Socku na Korzu i prikupljamo namirnice -svaki prvi petak u mjesecu 

Socijalna Samoposluga Kruh sv Elizabete OFS Gospa Lurdska Žabica
29.09.2021
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

sortiranje, slaganje, primanje donacija odjeće, obuće, kućne potrepštine

 

Socijalna Samoposluga Kruh sv Elizabete OFS Gospa Lurdska Žabica
29.09.2021
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Volonterka odvjetnica Tomislava Furčić zauzeto pomaže našim korisnicima u svim pravnim savjetima. Svakako ako bi bilo više ljudi koji bi volontirali bilo bi olakšavajuće. 

# Stari i nemoćni
Socijalna Samoposluga Kruh sv Elizabete OFS Gospa Lurdska Žabica
29.09.2021
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Volonter prima korisnike na ulazu po četvero, zbog preventivnih mjera i izvršavanje istih mjera (maskice i rukavice).Dva volontera na kompjutoru djele hranu korisnicima i tu hranu upisuju u komp. KOrisnik dolazi u prostor s iskaznicom na kojoj napisan datum kad treba doći. Volonter daje hranu i potpisuje kod datuma da je paket dodjeljen. Korisnik poslje dodjeljenog paketa odlazi do volonera koji naručuje za drugi put.   

# Mladi
Udruga mladih Mladi u EU
29.09.2021
Šibenik, Šibensko-kninska, Južna

Udruga mladih "Mladi u EU" zajedno sa svojim Volonterskim centrom "POZITIVA" organizira veliku akciju čišćenja i uređenja okoliša na području grada Šibenika. Naime, u suradnji sa Zelenim gradom Šibenik odabrat će se dvije lokacije na području grada Šibenika koje su "kritične" točke grada i narušavaju cjelokupan dojam ljepote, uređenosti i brige o gradu koji je jedan od pet svjetskih gradova koji imaju dva spomenika na UNESCO-voj listi.

U akciju će biti uključeno veliki broj volontera koji će skupljati proizvodni,komunalni i ambalažni otpad te će na taj način građanima grada Šibenik omogućiti kvalitetniji i ugodni život u gradu, a također će potaknuti na podizanje razine svijesti o brizi za okoliš, ali i o samoj važnosti i ulozi volontiranja kao doprinosa lokalnoj zajednici.

# Djeca # Mladi # Zaštita okoliša
Udruga Mi Split
18.09.2021
Split, Splitsko-dalmatinska, Južna

Volontersko-humanitarna akcija 24. Dani volonterskog rada održat će se 18. rujna u splitskom Strossmayerovom parku (Đardinu).

# Djeca # Mladi # Stari i nemoćni # Osobe s invaliditetom # Umjetnost i kultura
Centar za pružanje usluga u zajednici Osijek JA kao i TI
29.09.2021
Osijek, Osječko-baranjska, Istočna

  • Predstavljanje naših aktivnosti zajednici kao uvod u Međunarodni dan mentalnog zdravlja. Predstavljanje časopisa "JA kao i TI", Kreativnog Kutka-izložbenog prostora u samom centru grada te programa zapošljavanja naših korisnika u zajednici putem podjele letaka/časopisa na prometnijim punktovima u gradu zajedno sa našim korisnicima. Volonteri će sudjelovati i u samoj pripremi materijala-kopiranju/presavijanju/klamanju te dogovoru oko načina prezentacije. Otvoreni smo za sve kreativne načine prezentacije. Aktivnost će se provoditi -29.9. i 2.10.
  • Izrada rekvizita za obilježavanje Međunarodnog dana mentalnog zdravlja- 29.09.
  • Bojanje parkinga u vrtu-30.09.
  • Bojanje bine u vrtu-30.09.
  • Sudjelovanje u vrtlarskoj radionici-sadnja začinskog bilja u 4 povišene gredice te unos gnojiva u plastenike-01.10.

Prijatelji životinja
02.10.2021
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Svjetski dan životinja s farmi obilježava se na rođendan vegetarijanca Mahatme Gandhija (2.10.) kako bi se skrenula pozornost na patnju milijardi krava, svinja, pilića i drugih svjesnih bića koja godišnje stradavaju na farmama i u klaonicama diljem svijeta. 

Povodom tog dana postavit ćemo edukativni štand u centru Zagreba čija je svrha upoznavanje građana sa Svjetskim danom životinja s farmi te njihovo informiranje o tome što sve spada pod njihovu zaštitu, poučavanje zašto je taj dan bitan i na koji način dobrobit svih životinja pridonosi društvenom napretku. 

Volonteri će dijeliti informativne letke, pomagati u postavljanju štanda i u radu na štandu te upoznavati ljude sa zaštitom životinja.

# Zaštita životinja
Udruga apstinenata za pomoć pri resocijalizaciji Porat
30.09.2021
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

U sklopu programa smanjenja šteta Minus virus, povodom dana Hrvatska volontiraudruga Porat svake godine organizira akciju čišćenja infektivnog otpada (iskorištenih igala i šprica) na području Grada Zadra.

Za potrebe akcije volonteri će biti educirani i opremljeni zaštitnom opremom potrebnom za sigurno obavljanje ovakve aktivnosti. Sav iskorišteni pribor koji se prikupi u akciji odlaže se u posebne spremnike i kasnije odlazi na spaljivanje.

Cilj ovakvih akcija koje udruga Porat uspješno provodi već duži niz godina je prevenirati moguće ubode građana, a posebice djece te ih time zaštititi i smanjiti opasnosti od zaraze virusnim hepatitisom B i C i tetanusom. Također, cilj ove akcije je i upozoriti javnost na opasnosti koje prijete od odbačenog infektivnog otpada.

Izuzetna opasnost sastoji se u tome što je nerijetko skriven od pogleda građana i djece u prašini, gustoj travi ili pod lišćem.

# Zdravstvo # Zaštita okoliša
Hrvatski Crveni križ
30.09.2021
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Pomoć u svladavanju školskog gradiva djeci u programu integracije Hrvatskog Crvenog križa

Program integracije namijenjen je osobama koje su dobile međunarodnu zaštitu u Republici Hrvatskoj te njihovim članovima obitelji u svrhu što bržeg, boljeg i kvalitetnijeg uključivanje u svakodnevni život i lokanu zajednicu. U programu integracije veliki je naglasak na pomoć u savladavanja školskog programa djeci  pod međunarodnom zaštitom.

Volonteri u programu provode aktivnosti prvenstveno savladavanja Hrvatskog jezika, ali pružaju podršku i pomoć i u drugim predmetima ovisno o potrebama pojedinaca.

 

# Obrazovanje
Udruga za pomoć osobama s IT Jaglac Orahovica
03.10.2021
Orahovica, Virovitičko-podravska, Sjeverna

3. listopada 2021. godine u organizaciji Grada Orahovice i Turističke zajednice Grada Orahovice održava se 28.prventsvo u kuhanju čobanca, a od 18 h  je koncert  tamburaškog sastava "Gazde". Ovogodišnje događanje je humanitarnog karaktera za udrugu "Jaglac". 

Program i potreba za volonterima:

1. Kuhanje čobanca - ekipa udruge "Jaglac" - podrška u pripremi - 3 volontera

2. Igre u organizaciji udruge Piccollo - asistenti u provedbi igara - 5 volontera 

3. Priprema kokica i lepinja -  10 volontera

 

Udruga za pomoć osobama s IT Jaglac Orahovica
27.09.2021
Orahovica, Virovitičko-podravska, Sjeverna

U tjednu od 27.rujna do 2.listopada 2021. pratite naš FB na kojem ćemo predstaviti neke od naših volontera angažirane na različitim volonterskim pozicijama udruge "Jaglac" te na taj način promovirati primjere dobre prakse kroz njihove  volonterske priče. Udruga "Jaglac" je i dalje otvorena za prijem novih volontera koji nam se mogu javiti porukom u Inbox na FB ili na mail udruge:udruga.jaglac@gmail.com 

 

GRADSKO DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA DUGA RESA
29.09.2021
Duga Resa, Karlovačka, Sjeverna

Cilj je ovogodišnje akcije okupiti volontere svih dobnih skupina te tako kroz međugeneracijsku solidarnost  pomoći starim i nemoćnim osobama cijepanjem i slaganjem drva za ogrijev.

Planinarsko društvo Kamenjak Rijeka
02.10.2021
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Mjesto događaja je Poučna planinarska staza Šuma Striborova u riječkom kvartu Bivio/Kantrida. Aktivnosti su dio stalnog programa Male planinarske škole za predškolce, školarce, roditelje, ostale građane...Osim članova Kamenjaka, volontiraju suradnici iz Gradske knjižnice Rijeka, Srednje škole za primijenjenu umjestnost, Akademije primijenjenih umjetnosti i drugi.    

Savjetovalište Lanterna Makarska
30.09.2021
Makarska, Splitsko-dalmatinska, Južna

Ovogodišnja volonterska akcija planirana je u trajanju od dva dana, 30.09. i 01.10. Planirane aktivnosti su sređivanje životnog prostora od 25 metara kvadratnih u kojem živi mlada obitelj s petoro maloljetne djece. Kroz nekoliko posjeta obitelji, došli smo do zaključka kako je životni prostor neadekvatan za dobar i kvalitetan život. S obzirom da je u obitelji 4 školaraca, planiramo im kroz sitne popravke i nabavku dodatnog potrebnog namještaja, olakšati ispunjavanje školskih obaveza. 

# Djeca # Mladi
Zaklada Sandra Stojić
29.09.2021
Kutina, Sisačko-moslavačka, Sjeverna

Prvi dan 29.09.2021. od 08:00 sati u trgovini dm-a djelatnice će dijeliti letke, brošure Zaklade  a isto tako će snimiti kratki video prilog o kriznom volontiranju. Također volonteri Zaklade koji su volontirali u kriznim situacijama snimit će kratki video film koji ćemo puštati na našim internet stranicama.

Drugi dan 30.09.2021. od 08:00-15:00 biti će Dani otvorenih vrata Zaklade, gdje će se posjetitelji moći informirati o samom radu Zaklde i Volonterskom centru i ostalim stvarima koje ih budu zanimale.

Marija Kaić Zvijerac
16.09.2021
Knin, Šibensko-kninska, Južna

Aktivnost će se sastojati od krečenja prostorija i unošenja drva za ogrjev starim i nemoćnim osobama. Volonterima će biti osiguran prijevoz, hrana i osvježenje, te mogu zatražiti potvrdu o volontiranju od strane Volonterskog centra "Iskra" Udruge ZvoniMir.

# Stari i nemoćni
Tehnička škola Karlovac
30.09.2021
Karlovac, Karlovačka, Sjeverna

Učenici i djelatnici Tehničke škole Karlovac kontinuirano prikupljaju plastične čepove iz domaćinstva za Udrugu oboljelih od leukemije i limfoma iz Čakovca koja ih sortira i vozi na otkup te dobivenim sredstvima pomaže svojim članovima i štićenicima. Za vrijeme ove akcije učenici će preuzeti prikupljene čepove, pregledati ih kako bi se izdvojilo ono što ne ulazi u obzir, te ih pakirati u kutije i pripremiti za prijevoz. Zadnjeg dana akcije, volonteri će čepove odvesti i predati Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma.

SAVEZ IZVIĐAČA HRVATSKE
02.10.2021
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

U velikim požarima, koji sve češće haraju hrvatskom obalom i priobaljem, stradavaju izrazito velike površine šuma.

Globalno povećanje temperatura i sušnih perioda, uzrokovano klimatskim promjenama, dodatno utječe na pojavu i širenje požara. Vatrene stihije, koje su već postale ljetna svakodnevica, iza sebe ostavljaju pustoš s katastrofalnim prirodnim posljedicama. Nestankom šuma nestaju i naši najveći prirodni saveznici u borbi protiv klimatskih promjena. Priroda je nemoćna sama se obraniti i brzo obnoviti te joj je zato potrebna naša pomoć.

Savez izviđača Hrvatske pokrenuo je 2018. godine najveće volontersko pošumljavanje i obnovu opožarenih područja Dalmacije, kampanju simbolično nazvanu Boranka.

Boranka je interaktivna kampanja s ciljem podizanja svijesti građana, pogotovo djece, o važnosti šuma, zaštiti prirode, posljedicama globalnog zatopljenja te prevenciji i zaštiti od požara.

I ove godine nastavljamo s akcijama pošumljavanja.

Pridruži nam se 2. listopada u Splitu :).

# Zaštita okoliša
Centar za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata
01.10.2021
Split, Splitsko-dalmatinska, Južna

Centar za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata organizira večernju filmsku projekciju na otvorenome 1.10.2021. u Ljetnom kinu Bačvice, Split. 

Prikazivat će se film Žaoka (The Sting) iz 1973. godine redatelja George Roy Hilla. Projekcija počinje u 20:30h, a ulaz je slobodan za sve posjetitelje. 

# Umjetnost i kultura
Centar za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata
30.09.2021
Split, Splitsko-dalmatinska, Južna

U ljetnom kinu Bačvice u Splitu organizirat će se filmska projekcija na otvorenome.

U četvrtak 30.9.2021. prikazat će se filmski klasik Kineska četvrt (Chinatown) iz 1974.godine redatelja Romana Polanskog.

Početak projekcije je u 20:30h. Film traje 130 minuta. Ulaz slobodan.

# Umjetnost i kultura
Udruga Mi Split
01.10.2021
Split, Splitsko-dalmatinska, Južna

Dana 1.10.2021. Udruga "MI - Split obilježit će Međunarodni dan starijih osoba u Splitu u parku Zvončac od 11:00 do 13:00. 

Predstavit će se rezultati istraživanja (prezenterice dr.sc. Gorana Bandalović, dr.sc. Marija lončar i dr.sc. Zorana Šuljug Vučica) o osobnim procjenama vještina, mogućnosti i interesa za uključivanje umirovljenika u život zajednice kroz različite sadržaje i aktivnosti.

Tijekom obilježavanja ovog dana organizirat će se i profesionalno vođena tjelovježba za starije osobe na svježem zraku te druženje uz pjesmu i prigodno osvježenje. 

# Stari i nemoćni
Kršćanska humanitarna udruga Putevi milosti
29.09.2021
Osijek, Osječko-baranjska, Istočna

Volonteri će raditi slijedeće poslove: obilazak starijih i nemoćnih osoba, pomoć u pospremanju, pripremanju obroka, odlazak u trgovinu, ljekarnu, pratnja pri odlasku liječniku, razgovor i druženje s starijim osobama.

Problem koji udruga prepoznaje da su starije osobe često same, napuštene, te se o njima često nema tko brinuti, zbog svoje poodmakle dobi i bolesti nisu u stanju obavljati svakodnevne aktivnosti ili su im one u većoj mjeri otežane. Udruga u svojoj evidenciji ima takve osobe, a planiramo priključiti i neke nove. Volonteri će u svom  obilaziti obitelji ili pojedince i pomagati im u njihovim potrebama. 

# Stari i nemoćni
Udruga Pobjede
29.09.2021
Osijek, Osječko-baranjska, Istočna

Naš Azil ima veliku sreću jer je zemljopisno lociran uz prekrasnu obalu rijeke Drave koja je pretvorena u šetnicu azilskih pasa :)

Sve što je potrebno jest doći do Azila u starijoj, prigodnoj za šetnju šumom, odjeći. Nakon obilaska Azila (ukoliko je nekomu prvi posjet Azilu) volonteri dobiju pse s kojima se mogu uputiti u šetnju uz Dravu ili šumom. Minimalno trajanje jedne šetnje je 45 min.

# Mladi # Zaštita životinja
Agencija lokalne demokracije Sisak
02.10.2021
Sisak, Sisačko-moslavačka, Sjeverna

Agencija lokalne demokracije Sisak i Zajednica sportskih udruga grada Siska u suradnji s Gradom Siskom i Turističkom zajednicom Sisak, sa zadovoljstvom Vas pozivaju na 12. Sajam udruga i ustanova koji se održava 2. listopada 2021. godine na sisačkoj šetnici uz Kupu s početkom u 10:00 sati s predviđenim trajanjem do najduže 13:00 sati.

Sajam se održava u okviru nacionalne manifestacije “Hrvatska volontira 2021.” 

Tijekom Sajma predstaviti će se udruge i ustanove koje u svoj rad uključuju volontere te sportske i tehničke udruge s područja Siska i okolice, kako bi građanima predstavili svoj rad i motivirali ih da se uključe u brojne aktivnosti koje udruge i ustanove nude.

 

Udruga Depaul Hrvatska
01.10.2021
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Udruga Depaul Hrvatska djeluje u Rijeci, u dnevnom centru za beskućnike, Kuća utočišta. Naši korisnici su beskućnici i ostale marginalizirane osobe. Tijekom manifestacije "Hrvatska volontira" uz pomoć zainteresiranih volontera organizirat ćemo akciju čišćenja i obnove smještaja jednog od naših korisnika. 

# Mladi # Osobe s invaliditetom
Udruga Depaul Hrvatska
29.09.2021
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Be - vrt ili Vrt beskućnika projekt je Depaul Hrvatske usmjeren na povećanje mogućnosti zapošljavanja i umanjivanje rizika od socijalne iskučljenosti i siromaštva. Tijekom manifestije "Hrvatska volontira" organiziramo volonterske akcije u našem vrtu, gdje će zainteresirani volonteri volontirati s korisnicima Depaul Hrvatske. Volonterske aktivnosti koje će se održati tijekom manifestacije su: polaganje kamenja na prilazni put (funkcionalna namjena), ograđivanje matičnjaka kamenčićima (ukras kad svrha), čišćenje gredica od korova, okopavanje gredica (priprema za uzgoj zimskih sjetvenih kultura), čišćenje terena od korova (invanzivnog bilja) i smeća.

Udruga Depaul Hrvatska
30.09.2021
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Kao dio ovogodišnje manifestacije "Hrvatska volontira" održati ćemo radionicu "Kruh sv. Vinka". Navedena radionica je aktivnost koja obuhvaća proizvodnju i pakiranje hrskavih aromatiziranih krutona raznih okusa, prehrambenog proizvoda Udruge Depaul Hrvatska. Na radionici će sudjelovati korisnici Udruge i zainteresirani volonteri.  

# Mladi # Stari i nemoćni # Osobe s invaliditetom
Osnovna škola Stjepana Radića Čaglin
08.09.2021
Čaglin, Požeško-slavonska, Istočna

Cilj ove aktivnosti nam je urediti zeleni kutak dvorišta naše škole, koji se nalazi na samom ulazu u dvorište te ga učiniti lijepim i ugodnim mjestom za boravak i igru naših učenika. U planu je sadnja raznih biljnih vrsta (trajnica), izmiještanje staroga te stvaranje novoga kamenjara, uklanjanje starih i bolesnih stabala čempresa.

# Zaštita okoliša
Zasadi stablo ne budi panj
01.11.2021
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Udruga na području cijele Hrvatske koordinira zajedno sa ostalim dionicima projekta lokacije za sadnju, sa ciljem ozelenjavanja zelenih površina te povećanja socijalnog uključenja i dizanje svijesti o potrebi za djelovanjem.

Sadnja se u skladu sa vremenom održava svake jeseni u mjesecu stuednome.

Sve informacije se mogu pronaći na webu www.zasadistablonebudipanj.hr

# Djeca # Mladi # Zaštita okoliša # Obrazovanje
Pokreni se
15.07.2021
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Pokreni se! traži pojačanje! ❤️

✨Ko smo mi?
Pokreni se! je internacionalna grupa mladih koja se zalaže za različita bitna pitanja mladih. Želimo da napravimo kreativno mesto ideja i da malim koracima dođemo do velikih promena! Pokreni se! se bavi različitim bitnim temama i aktivnostima. Teme koje smo pokrili do sada i pokrivamo su: obrazovanje, demokratija, ljudska prava, ravnopravnosti,  feminizam, medijska pismenost, dijalog, edukacije, itd...

✨Ko nam je potreban?
Potrebna nam je mlada osoba koja ima između 15 i 30 godina, koja živi na prostorima Srbije, Bosne i Hercegovine ili Hrvatske (nije bitno koje si nacionalnosti, bitno je da si čovek

Hrabri telefon
27.09.2021
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Zanima te rad s djecom i mladima? Svoje slobodno vrijeme želiš uložiti u društveno koristan rad? Želiš razvijati praktične vještine za rad u struci? Voliš upoznavati nove ljude? Ako je tvoj odgovor na ova pitanja pozitivan, javi nam se!

POZIV ZA VOLONTIRANJE U DRUŠTVENOM CENTRU BOROVJE

Drage studentice i dragi studenti,

Hrabri telefon Vas poziva na volontiranje na programu Društveni centar Borovje.

Pročitajte u nastavku detaljnije o programima u sklopu kojih možete volontirati i prijavite se na vrijeme!

  1. Volonterski program: VODITELJI PREVENTIVNO-SOCIJALIZACIJSKIH RADIONICA

Ako vas uveseljavaju šareni zidovi, dječji osmijesi i priče o problemima u vrtiću i prvim ljubavima, ako volite pjevati, plesati, glumiti, govoriti strane jezike ili jednostavno biti kreativni, pozivamo vas da postanete dio naše male zajednice! U veseloj kućici u Borovju već se dugi niz godina provodi ovaj grupni oblik rada s djecom.

Cilj programa je primarna prevencija poremećaja u ponašanju djece i mladih, kao i zlostavljanja i zanemarivanja, kroz različite kreativne sadržaje. Osim kreativnih, s djecom se provode različite preventivne aktivnosti poput osvještavanja emocija, tolerancije različitosti i podizanja samopoštovanja. Program zahtijeva vašu dobru volju, strpljenje, malo kreativnosti, želju za rad s djecom i pomaganjem te vaše slobodno vrijeme. J

Kako se prijaviti?

Ako se pronalazite u opisu, pozivamo Vas da ispunite Obrazac za prijavu i pošaljete na e-mail drustvenicentar@hrabritelefon.hr do 12.6.2021. s naznakom volonterskog programa za koji se prijavljujete. Po primitku prijave kontaktirat ćemo vas za termin individualnog razgovora koji će biti moguće obaviti dolaskom u Društveni centar Borovje ili putem Zoom-a.

Prijaviti se mogu studenti psihologije, pedagogije, socijalnog rada i Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta koji su završili minimalno 2. godinu studija.

Što nakon toga?

Edukacija za program održat će se početkom rujna 2021., u trajanju od 5 dana (18h), a tijekom nje volonteri će se upoznati s osnovnim načelima grupnog rada s djecom, različitim obiteljskim pozadinama koje utječu na djetetovo ponašanje i doživljavanje te nizom kreativnih načina rada s djecom. Nakon edukacije volonteri će u paru tijekom cijele školske godine 2021./2022. raditi s grupom djece predškolskog ili osnovnoškolskog uzrasta, jednom tjedno u trajanju od 60 minuta u prostoru Društvenog centra Borovje. Provedba grupnog rada počinje 27. rujna 2021. Volonteri će također kroz redovitu mjesečnu supervizijsku podršku i dodatne edukacije, koje Udruga organizira u skladu s njihovim potrebama i interesima, moći raditi na svom osobnom i profesionalnom rastu.

 

  1. Volonterski program: POMOĆ PRI UČENJU

Aktivnosti se održavaju u veseloj kućici u kvartu Borovje, a u njoj se već dugi niz godina provodi  ovaj  individualni  oblik  rada  s  djecom  koji  se  zasniva  na  razvijanju  i  unapređenju  vještina učenja, razvijanju različitih pristupa učenju, radu na djetetovoj motivaciji i koncentraciji, a sve s naglaskom na razvoju samopouzdanja i gradnji odnosa djeteta i volontera. Program zahtijeva vašu dobru volju, strpljenje, malo kreativnosti, želju za rad s djecom i pomaganjem te vaše slobodno vrijeme.

Cilj programa je osnažiti dijete za samostalno učenje i razvijati radne navike.

Kako se prijaviti?

Pronalazite li se u opisu, pozivamo vas da ispunite Obrazac za prijavu i pošaljete na e-mail drustvenicentar@hrabritelefon.hr  do 12.6.2021. s naznakom volonterskog programa za koji se prijavljujete. Po primitku prijave kontaktirat ćemo vas za termin individualnog razgovora koji će biti moguće obaviti dolaskom u Društveni centar Borovje ili putem Zoom-a.

Prijaviti se mogu studenti i studentice 2. i 3. godine preddiplomskog te obje godine diplomskog studija psihologije, pedagogije, socijalnog rada, ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, kao i Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta i Učiteljskog fakulteta.

Što nakon toga?

Edukacija za program održat će se početkom rujna 2021., u trajanju od 3 dana (12h), a tijekom nje volonteri će se upoznati s osnovnim načelima grupnog rada s djecom, različitim obiteljskim pozadinama koje utječu na djetetovo ponašanje i doživljavanje te nizom kreativnih načina rada s djecom. Volonteri na programu Pomoć pri učenje, nakon edukacije počinju raditi s djetetom s kojim se nalaze jednom tjedno  po  60  minuta tijekom cijele školske godine 2021./2022.. Samostalno pripremaju materijale i planiraju susrete s djetetom. Provedba individualnog rada s djecom počinje 27. rujna 2021. Osim toga, volonteri su obvezni sudjelovati na jednom supervizijskom susretu mjesečno te prisustvovati dodatnim  edukacijama koje su potrebne kako bi se osigurao profesionalni napredak volontera, a koje se organiziraju   u   skladu s potrebama i interesima volontera, a cilj im je, kao i supervizijama, omogućiti profesionalni napredak volontera. _________________________________________________________________________________

 

Volontiranje   na   Hrabrom telefonu je vremenski zahtjevno, a naši volonteri nam kažu da su ovdje stekli vrijedne vještine, iskustva i nova prijateljstva.

Više informacija o volontiranju i Udruzi  te Društvenom centru Borovje  kao i dodatne informacije o prijavi, možete pronaći na našoj web stranici www.hrabritelefon.hr.

Ukoliko imate dodatna pitanja, slobodno nam se javite na mail: drustvenicentar@hrabritelefon.hr ili na broj telefona 091/2221-719.

tim Društvenog centra Borovje