Centar RAM za podršku i razvoj osobnih potencijala
21.06.2018
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Volonteri sa iskustvom u pisanju projekata za bespovratna ili druga sredstva za Ministarstva

Centar za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači Split
21.05.2018
Split, Splitsko-dalmatinska, Južna

Pomoć fizioterapeutima i rehabilitatorima Centra za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači - Split, pri izvođenju fizioterapeutskih vježbi sa korisnicima Centra.

Udruga IKS
30.05.2018
Sunja, Sisačko-moslavačka, Sjeverna

Osnovna škola Sunja, djelatnici i volonteri Volonterskog kluba škole u suradnji s Udrugom IKS i Općinom Sunja organizirali su akciju čišćenja na obalama rijeka Sunja i Sava. Akcija je započela s ukrašavanjem "Šarenog autobusa" koji je za potrebe prijevoza 32 učenika/ica i ostalih sudionika volontera morao biti veseo! Svi mali i veliki volonteri uspješno su uklonili smeće uz rijeke Sunja i Sava, družili se, promicali vrijednosti volonterstva, brigu i odgovornost u svojoj zajednici. 

Osnovna škola Franje Horvata Kiša
18.05.2018
Zabok, Krapinsko-zagorska, Sjeverna

"Moj prijatelj i ja" su sportske igre pod geslom: „Zajedno možemo brže, više i jače!“. U njima se natječu parovi učenika koje čine učenik posebnoga razrednog odjela ili ustanove i učenik redovnoga razrednog odjela. Ove godine tema igara je (zagorska) tradicija, pa su discipline: poligon dekoriran tradicijskim predmetima (uključivao je simuaciju berbe grožđa i krumpira), alkarenje, tjeranje koluta, gađanje praćkom, slaganje tornja od granja i kuglanje. Natjecanje će započeti mimohodom i kratkom ceremonijom, a natjecateljima će identične medalje uručiti Ivica Kostelić. Volonteri će se uključiti kao voditelji natjecateljskih skupina, natjecatelji, pružatelji informacija gostima i koordinatori volontera (odrasli).

# Djeca # Osobe s invaliditetom # Sport
Udruga udomitelja Nada
30.05.2018
Ivanec, Varaždinska, Sjeverna

Druženje djelatnica Udruge udomitelja "Nada" Ivanec s korisnicama Caritasovog doma u Ivancu. Djelatnice Udruge uživale su s bakama igrajući društvene igre u kojima su ih bake uvjerljivo pobijedile. Ali ono najvažnije, uživale su u druženju kroz koje su im bake iznijele svoje bogato životno iskustvo.

# Stari i nemoćni
Društvo Naša djeca Slatina
25.05.2018
Slatina, Virovitičko-podravska, Sjeverna

Polaznicima Dječjeg kutka "Veseli sat" Slatina voditeljica Ivana Strupar pripremit će radionicu vezanu uz iskrenost i poštenje - story cube. Djecu će upoznati s Erasmus+ projektom Seeing and reading the values koji je OŠ Josipa Kozarca provodila zajedno s još pet država partnerica (Turskom, Italijom, Rumunjskom, Poljskom i Španjolskom).

# Djeca # Obrazovanje
Društvo Naša djeca Slatina
18.05.2018
Slatina, Virovitičko-podravska, Sjeverna

Povodom Dana obitelji organizirat ćemo Peti obiteljski višeboj koji će se održati 18. svibnja planiran u okviru manifestacije "Hrvatska volontira". Obiteljski višeboj je natjecanje roditelja i djece u sportskim i zabavnim aktivnostima. Ovogodišnji višeboj suorganiziraju i volonteri iz Volonterskih klubova OŠ Eugena Kumičića, OŠ Josipa Kozarca i Industrijsko-obrtničke škole Slatina, u okviru projekta "Volontiram, srce diram". Ne propustite ovaj događaj.

# Djeca # Mladi # Sport
Osnovna škola Grohote
14.05.2018
Grohote, Splitsko-dalmatinska, Južna

Uz ovogodišnji slogan manifestacije Hrvatska volontira 2018!: „Volontiramo = zajedno gradimo bolju i snažniju zajednicu“ učenici OŠ Grohote, uz vodstvo svojih učitelja i Udruge 4 GRADA Dragodid i njihovih voditelja i volontera, a uz financijsku podršku Ministarstva kulture i stručnu pomoć Konzervatorskog odjela u Splitu grade model šoltanske bunje (u omjeru 1:2) u školskom dvorištu. Pozvani su svi ljubitelji vještine gradnje kamenom bez vezivnog sredstva da se aktivno pridruže radionicama bilo kao majstori s iskustvom ili početnici.

# Djeca # Mladi # Zaštita okoliša # Umjetnost i kultura # Obrazovanje
Osnovna škola Grohote
25.05.2018
Grohote, Splitsko-dalmatinska, Južna

Uz ovogodišnji slogan manifestacije Hrvatska volontira 2018!: „Volontiramo = zajedno gradimo bolju i snažniju zajednicu“ učenici i zaposlenici OŠ Grohote, uz podršku roditelja i zainteresiranih stanovnika otoka Šolte pripremaju se za humanitarnu akciju povodom 21. Dana volonterskog rada u RH.

Priprema za humanitarno-prodajnu akciju (25.5.2018. od 7 - 15 h) i

Humanitarno-prodajna akcija : Štandovi u Strossmayerovom parku (Đardinu) u Splitu, 26.5.2018. od 9 do 13 h

# Djeca # Mladi # Zaštita okoliša # Obrazovanje
Udruga za razvoj lokalne zajednice i promicanje kvalitete življenja ŠIŠLJAVIĆ U SRCU
26.05.2018
Karlovac, Karlovačka, Sjeverna

Ususret manifestaciji Hrvatska volontira 2018. Udruga za razvoj lokalne zajednice i promicanje kvalitete življenja "Šišljavić u srcu" organizira čišćenje obale i korita rijeke Kupe. Ova akcija provodi se u suradnji sa Ronilačkim klubom Geronimo iz Zagreba, u subotu, 26.05.2018. s početkom u 11:00 sati. 

Plan je očistiti korito od smeća, očistiti obalu od naplavina koje su posljedica čestih poplava na tom području, te urediti obalu na području lokalnog kupališta. Provođenjem ove akcije omogućilo bi se ljepše i ugodnije provođenje slobodnog vremena u nadolazećim ljetnim danima.  

# Djeca # Mladi # Zaštita okoliša
KKK Odra
26.05.2018
Sisak, Sisačko-moslavačka, Sjeverna

U organizaciji Javne ustanove Zaštita Prirode SMŽ provodi se čiščenje dijela rijeke Odre od naplavina. Ova akcija se provodi u suradnji s Kakak-kanu klubom Odra  iz Siska, Ronilačkim klubom Sisak i HGSS-a iz Siska u subotu 26.05.2018. godine s početkom u 08,00 sati.

Namjera je provesti djelomično uklanjanje naplavina i izvaljenog drveća na dionici toka rijeke Odre od drvenog mosta na gredskom polju do ušća u rijeku Kupu. Čiščenjem bi se omogućilo posjećivanje zaštićenog područja Odranskog polja rijekom Odrom.

Volonterski centar Zagreb
21.05.2018
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Ususret manifestaciji Hrvatska volontira 2018., kako bolje početi dan nego zdravim volonterskim doručkom?

Kao najavu manifestacije 21. svibnja 2018. u prostorijama Volonterskog centra Zagreb (Ilica 29) od 9:30 do 11:00h održat ce se volonterski doručak gdje ćemo se uz zdrave i organske proizvode, kavu, čaj i voće podružiti s volonterima, pojedincima, zaposlenicima tvrtki, poznatim osobama te domaćinima volonterskih akcija, te ćemo nakon doručka svi zajedno krenuti u volonterske akcije u Zagrebu!

Volonteri će pomagati oko organizacije i pripreme doručka, i pospremanja. A za vrijeme doručka će zajedno s nama uživati.

# Mladi
HCK GDCK OPATIJA
24.05.2018
Lovran, Primorsko-goranska, Zapadna

U dječjem vrtiću Lovran djelatnici i volonteri Crvenog križa Opatije su mališanima pokazivali osnove prve pomoćin prikladne njihovoj dobi kako bi ih osvjestili o postojanju opasnosti.

# Djeca # Zdravstvo
SPORT ZA SVE CENTAR
25.05.2018
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

“JARUNSKI SUSRETI” su tradicionalna manifestacija Zagrepčana „zlatne dobi“, gdje se kroz različite sadržaje i aktivnosti „seniori“ iz cijelog grada natječu, vježbaju i druže jedan dan. Cilj je potaknuti sve na redovito uključivanje u neki od programa kretanja i vježbanja, te popularizirati i prikazati pozitivni utjecaj tih programa na zdravlje i vitalnost i u trećoj dobi!“JARUNSKI SUSRETI” su tradicionalna manifestacija Zagrepčana „zlatne dobi“, gdje se kroz različite sadržaje i aktivnosti „seniori“ iz cijelog grada druže jedan dan. Cilj je potaknuti sve na redovito uključivanje u neki od programa kretanja i vježbanja, te popularizirati i prikazati pozitivni utjecaj tih programa na zdravlje i vitalnost i u trećoj dobi!

 

# Stari i nemoćni # Sport
SPORT ZA SVE CENTAR
23.05.2018
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Programi vježbanja u bazenima Mladosti, Jarunska 5

Vježbe su posebno pogodne za osobe s problemima koštano - zglobnoh sistema, te osobe koje zbog različitih razloga, ne mogu vježbati " na suhom". Uz trenera kineziologa provodi se vježbanje u trajanju od 45 minuta. Za zagrijavanje koristei se kretanje i plivanje u bazenu, uz različite zadatke te vježbe disanja.

U glavnom dijelu sata, koristeći rekvitite plivaće spužve, ciljano se djeluje na: 

- kompletno razgibavanje tijela

- snagu i fleksibilnost trupa i ruku

- snagu nogu

U završnom dijelu sata primjenjuju se vježbe istezanja i relaksacije. 

srijeda - četvrtak         10 -  11h            Zdravstveni fitnes u dubokom bazenu

                                   od  11, 12 i 13 h Aerobik i korektivna gimnastika u toplom bazenu

                                   od 12 - 13h         Zdravstveni fitnes u dubokom bazenu

PROGRAM Program Wake up  petak 25.5.2018.  od 8:30 - 9:30   Palmotićeva 22

 

# Sport
Zeleni klik
26.05.2018
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

U sklopu projekta Mali zeleni vrtlari će mali i veliki volonteri udruge Zeleni klik! dijeliti presadnice u sklopu Dana susjeda. To je dan kada susjedi mogu jedni s drugima podijeliti svoje vještine, darovati neka znanja, pokazati čime se bave i tako potaknuti druge na aktivan doprinos.

U 10 ujutro će u sklopu Dana susjeda, ali i globalne manifestacije Jane's Walk volonteri udruge provesti građane kroz tri organska vrta u Prečkom: školski vrt OŠ Nikola Tesla, društveni vrt EkoEkipa Prečko i gradski vrt Savska opatovina.

Više informacija o svim događanjima možete pronaći na poveznici:

http://www.cekate.hr/dom-kulture-precko/dan-mjesnog-odbora-precko-dan-susjeda/

# Djeca # Mladi # Zaštita okoliša # Obrazovanje
HCK GDCK OPATIJA
22.05.2018
Opatija, Primorsko-goranska, Zapadna

Priprema i podjela ručka (donirane namirnice od glavnog volontera-donatora) korisnicima usluga Gradskog društva Crvenog križa Opatije po socijalnom konsenzusu u prostorima GDCK Opatija.

Hrvatska škola Outward Bound
25.05.2018
Gospić, Ličko-senjska, Zapadna

17 volontera će u petak 25.5.2018. u sklopu Dana otvorenih vrata udruga uređivati urbani permakulturni vrt u Gospiću. Bojati će stupove visećih vrtova i stolove i stolice od paleta te uređivati senzorijalnu stazu.

# Mladi # Zaštita okoliša
Udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije
25.05.2018
Karlovac, Karlovačka, Sjeverna

Učenici OŠ Dragojle Jarnević, Karlovac posjetit će Udrugu osoba s invaliditetom Karlovačke županije - UOSIKAŽU. Kreativne radionice aktivnost su koja se provodi u kontinuitetu već niz godina u UOSIKAŽU. Korisnici, zaposlenici i učenici uz kreativno druženje izrađivat će ukrasno uporabne predmete od gline. Cilj ove volonterske aktivnosti je kroz kreativan pristup educirati učenike o potrebama i mogućnostima osoba s invaliditetom. Ujedno je to prilika i poziv učenicima da se aktivno uključe u volonterstvo u UOSIKAŽU.

# Mladi # Osobe s invaliditetom
Gimnazija Antuna gustava Matoša
21.05.2018
Zabok, Krapinsko-zagorska, Sjeverna

Učenici Gimnazije su u organizaciji volonterskog kluba Gimnazije tijekom ožujka sakupili oko 2000 kn za kupnju hrane i potrepština za skloništa za nezbrinuze životinje. U prikupljanju sredstava je sudjelovalo desetak volonterki, a u posjetu skloništu njih 5. Prilokom posjeta skloništa smo razgledali uvjete u kojima životinje borave, razgovarali o mogućnostima udomljavanja, pomaganja i volontiranja. O navedenoj akciji smo izvjestili ostale učenike i javnost putem naše facebook stranice. 

SOS Dječje selo Ladimirevci
25.05.2018
Valpovo, Osječko-baranjska, Istočna

SOS Dječje selo Ladimirevci 25. svibnja obilježit će 21 godinu od službenog otvaranja i početka rada. Radi toga, a u sklopu akcije Hrvatska volontira, 6 djelatnika Mesne industrije Ravlić d.o.o. tog će dana u periodu od 9:00 do 15:00 sati volonterski organizirati druženje s djecom i radionicu pripreme roštilja. Rezultat radionice bit će pripremljenih 200 burgera za djecu kao rođendanski poklon, a zahvaljujući donaciji mesa koju je osigurala Mesna industrija Ravlić d.o.o. 

# Djeca # Mladi
Deveta gimnazija
22.05.2018
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

22. svibnja, utorak započinje akcija pripreme zidova dviju učionica IX. gimnazije za farbanje. Zidovi će se strugati i impregnirati. 

Deveta gimnazija
22.05.2018
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

23. svibnja 2018., srijeda od 12 do 17 sati nastavljaju se poslovi pripreme zidova dviju učionica IX. gimnazije za farbanje - impregnacija i gletanje.
Poveznica na 1. dio akcije

# Mladi # Obrazovanje
Dubrovačka udruga skrbnika bolesnika i prijatelja Alzheimerove bolesti i ostalih oblika demencije
22.05.2018
Dubrovnik, Dubrovačko-neretvanska, Južna

Udruga DUSAB  - Dubrovačka udruga skrbnika, bolesnika i prijatelja Alzheimerove bolesti i ostalih demencija

DUSAB kroz svoj Klub svaki utorak okuplja skrbnike i “prijatelje” Alzheimerove bolesti i ostalih demencija, za druženje, potporu i obrazovanje kroz razgovor i uzajamnu podjelu iskustvava; mjesečna predavanja o bolesti i najboljoj njezi; kao i radionice za fizičku i mentalnu opuštenost.

# Stari i nemoćni # Osobe s invaliditetom # Zdravstvo # Obrazovanje
Školski volonterski klub Škole za dizajn grafiku i održivu gradnju Split
24.05.2018
Split, Splitsko-dalmatinska, Južna

Učenici Školskog volonterskog kluba Škole za dizajn, grafiku i održivu gradnju Split posjetit će Dom za starije i nemoćne Split. U planu je ugodno druženje uz natjecanje u društvenim igrama: tomboli i briškuli, a sve će se dodatno začiniti i glazbenim dijelom. Volontersku akciju i aktivnosti unutar nje, osmislili su sami učenici kroz niz radionica koje su prethodile akciji. 

Radionice i akcija odvijaju se kao dio projekta VolON - pojačaj volontiranje koji u suradnju s navedenom školom i njenim profesorima provode udruge SKAC Palma, SKAC Split te Svjetski savez mladih Hrvatska. Projekt se provodi u još 4 odgojno - obrazovne ustanove u Splitu, Zagrebu, Dugom Selu i Vukovaru.

# Mladi # Stari i nemoćni # Osobe s invaliditetom
Učenički dom Maksimir
25.05.2018
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Učenici volonterskog kluba Učeničkog doma Maksimir i udruga Isusovačka služba za izbjeglice (JRS) osmislili su zajedničku akciju druženja i međusobnog upoznavanja srednjoškolaca, članova volonterskog kluba i srednjoškolaca, izbjeglica i tražitelja azila smještenih u Zagrebu! Zajednička im je barem prva karakteristika - i jedni i drugi novoprdošli su u Zagreb i sada su tu "doma", a tijekom susreta otkrit ćemo ih sigurno još! Kako to izgleda u odnosu na život otkuda dolaze saznat će u zajedničkom susretu! 

Volonterska akcija osmišljena je u okviru projekta "VolON: pojačaj volontiranje" koji Učenički dom Maksimir provodi u suradnji s udrugom SKAC Palma iz Zagreba u sklopu širega projekta koji uključuje partnerske škole u Splitu, Zagrebu i Vukovaru te partnerske udruge SKAC St i Svjetski savez mladih Hrvatska. Više o projektu pročitajte na www.volon.skac.hr. 

 

# Mladi
Srednja škola Dugo Selo
21.05.2018
Dugo Selo, Zagrebačka, Sjeverna

Učenici volonterskog kluba Srednje škole Dugo Selo osmislili su niz volonterskih akcija koje započinju u ponedjeljak, 21. svibnja odlaskom volonterskog tima u Crveni križ grada Dugog Sela gdje će pomoći u preslagivanju stvari za potrebite i pripreminim aktivnostima početka rada socijalne samoposluge. Zatim će u srijedu, 23. svibnja posjetiti dom za starije osobe "Vuković" gdje planiraju "nabaciti osmijeh" svojim starijim sugrađanima kroz društvene igre i međusobno upoznavanje putem zabavnih igara koje su zajedno prethodno osmislili.

Tijekom svih ovih dana jedan od timova kluba priprema akciju uređenja školske knjižnice gdje će učenici uz pomoć mentora izraditi paletni kut za sjedenje kako bi knjižnica još više postala ugodno mjesto susreta. U srijedu 23. svibnja u poslijepodnevnim satima svi sudionici akcija i članovi volonterskog kluba imat će završnicu uređenja knjižnice, podijeliti međusobna iskustva svih akcija i zajedničko druženje! 

Pripreme i akcije odvijaju se kao dio projekta "VolON: pojačaj volontiranje" koji Srednja škola Dugo Selo provodi u suradnji s udrugom SKAC Palma iz Zagreba u sklopu širega projekta koji uklučuje partnerske škole u Splitu, Zagrebu i Vukovaru te partnerske udruge SKAC St i Svjetski savez mladih Hrvatska. Više o projektu pročitajte na www.volon.skac.hr. 

# Mladi # Stari i nemoćni
Koprivnička inicijativa volontera i aktivista
26.05.2018
Koprivnica, Koprivničko-križevačka, Sjeverna

U sklopu ovogodišnje manifestacije Hrvatska volontira, Koprivnička inicijativa volontera i aktivista - Udruga Kopriva kroz svoj program "Volonterski centar Koprivnice" na lokaciji projekta "Zajednički eko vrtovi" planira provesti sljedeće aktivnosti: 

Izrađivanje hotela za kukce na lokaciji projekta "Zajednički eko vrtovi"

Izradio bi se hotel za kukce od različitih materijala koji su se planirali baciti (drvene letve ili palete, stare cigle, suhog lišća, grančica, kore drveta..), koji će privlačiti razne korisne kukce na eko vrtovima. Takvi kukci su bitni za vrtove jer smanjuju broj štetnika i bolesti a i prirodni su oprašivači koji povećavaju prinose te na taj način vraćaju prirodnu ravnotežu i čuvaju biološku raznolikost.

Uređenje i obnavljanje dječjeg igrališta postavljenog na lokaciji projekta "Zajednički eko vrtovi"

Planira se bojanje metalne konstrukcije sprava, zamijenili bi se dotrajali djelovi i popravljali eventualni nedostaci kako bi sprave bile što sigurnije i privlačnije za korištenje. 

Udruga Kopriva će kroz planirane aktivnosti povezati nekoliko kontinuiranih programa i projekta koje udruga provodi: projekta Zajednički eko vrtovi (projekt društvenih urbanih vrtova), programa Volonterskog centra Koprivnice (lokalni volonterski centar) te programa Produkcija Nije bitno (video aktivistička produkcija).

# Djeca # Mladi # Zaštita okoliša
Školski volonterski klub Graditeljsko geodetske tehničke škole Split
23.05.2018
Split, Splitsko-dalmatinska, Južna

Učenici Školskog volonterskog kluba Graditeljsko - geodetske tehničke škole Split posjetit će udrugu Down 21 te se kroz niz osmišljenih aktivnosti družiti s korisnicima udruge. Bit će tu pjevanja, crtanja, gledanja utakmice, ali i spremanja slastica. Akciju i aktivnosti osmislili su sami učenici kroz niz radionica koje su prethodile akciji.

Radionice i akcija odvijaju se kao dio projekta VolON - pojačaj volontiranje koji u suradnji s navedenom školom i njenim profesorima provode udruge SKAC Palma, SKAC Split te Svjetski savez mladih Hrvatska. Projekt se provodi u još 4 odgojno - obrazovne ustanove u Splitu, Zagrebu, Dugom Selu i Vukovaru. 

# Djeca # Mladi # Osobe s invaliditetom
Udruga za pomoć osobama s IT Jaglac Orahovica
23.05.2018
Orahovica, Virovitičko-podravska, Sjeverna

Udruga Jaglac u suradnji sa školskim volonterskim klubom "In Spe" SŠ Stjepan Ivšić Orahovica organizira volontersku akciju čišćenja polica u prostorijama Gradske knjižnice u Orahovici, Trg pl. Mihalovića 1, 33515, Orahovica.

Akcija će se održati 23.05. 2018. godine s početkom u 9:00 sati, predviđeno vrijeme trajanja akcije je do 12:00 sati.

Inkluzivni volonteri udruge Jaglac i učenici članovi školskog volonterskog kluba pomoći će djelatnicima Gradske knjižnice u čišćenju polica i sortiranju knjiga, te na taj način dali svoj doprinos kroz volonterski rad.

 

 

 

# Umjetnost i kultura
Dom za starije i nemoćne osobe NOVINŠČAK
21.05.2018
Čakovec, Međimurska, Sjeverna

Volonterski klub korisnika Doma NOVINŠČAK, jedinstven u svojem djelovanju jer okuplja osobe vrlo visoke životne dobi koji volontiraju u različitim projektima i akcijama, osnovan je u sklopu prošlogodišnje manifestacije Hrvatska volontira i u godinu dana postojanja bilježi vrlo uspješno djelovanje na različitim poljima. Nekoliko mjeseci unatrag Volonterski klub korisnika priključio se je kampanji Knit a Square Hrvatska, a radi se o humanitarnom štrikanju i heklanju za djecu Afrike. Članovi našeg Volonterskog kluba od vune izrađuju kvadrate 20x20cm koji se u Južnoafričkoj Republici spajaju u dekice za napuštenu djecu oboljelu od AIDS-a. Radionicom štrikanja otvorenom za javnost upoznali bi zainteresirane sa samom akcijom, ali i pokazali osnove štrikanja. U radionicu ćemo uključiti i djelatnike Doma NOVINŠČAK, kojima ćemo posredovanjem svojih vještina omogućiti da nauče nešto novo i da se i sami priključe akciji. 

U sklopu kampanje izrađuju se i kape, grijači za ruke i igračke, ali i prikupljaju plišane igračke, stoga ćemo izradom informativnih materijala namijenjenih djelatnicima Doma NOVINŠČAK i obiteljima, odnosno posjetama naših korisnika, potaknuti sve da daju doprinos ovoj globalnoj akciji, a prostorije Doma NOVINŠČAK poslužiti će kao mjesto prikupljanja navedenih predmeta. 

 

 

# Djeca
Autonomni centar ACT Čakovec
24.05.2018
Čakovec, Međimurska, Sjeverna

Volonterski ured Međimurja i Centra za mlade (CeZam) organiziraju već tradicionalno Međugeneracijsko Gameboradnje te će ovog puta začiniti druženje i jednim zanimljivim Pub kvizom.

Za to tražimo volontere koji će provesti par sati družeći se s korisnicima Doma za starije i nemoćne osobe Novinščak u Čakovcu, dopuniti znanje seniora u pub kvizu i igrati se dobre, stare i provjerene društvene igre: Čovječe ne ljuti se, Mlin, Domino, a možda i neku koja vas iznenadi!

Škola za umjetnost dizajn grafiku i odjeću Zabok
23.05.2018
Zabok, Krapinsko-zagorska, Sjeverna

Članovi Volonterskog kluba Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok 23.5. 2018. od 10 do 12 sati uređivati će prostor školskog dvorišta. Planiraju se posaditi sadnice oraha, postaviti žardinjere (u koje će se posaditi cvijeće i ukrasno bilje)  te montirati i postaviti dvije klupe za sjedenje.

Akcija će imati i edukativni karakter jer će se učenici upoznati s postupcima pripreme  zemlje za sađenje te s postupcima pri sadnji i održavanju cvijeća i ukrasnog bilja.

Deveta gimnazija
19.05.2018
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

19. svibnja 2018. organizira Otvoreni dan Devete, na kojem će uz informiranje o rezultatima, prezentiranje aktivnosti i projekata, zabavu uz pokuse i nagradne kvizove i igre, djelom pokazati svoju dvadesetgodišnju tradiciju volontiranja. Preko dvadeset volontera iz IX. gimnazije pomagat će volonteru - grafiteru, Mariju Miličiću u grafitiranju tribina školskog sportskog igrališta. Znatiželjni smo kako će tribine izgledati u subotu u 13:00 :)

Hrvatska volontira - Otvoreni dan Devete

# Mladi # Umjetnost i kultura # Obrazovanje
Udruga za pomoć osobama s IT Jaglac Orahovica
24.05.2018
Orahovica, Virovitičko-podravska, Sjeverna

 

Dani otvorenih vrata Udruge Jaglac Orahovica: 

24.-25. svibnja 2018. 10-12 h u prostoru Udruge Jaglac, Kralja Zvonimira 53. Orahovica 

Okviri program Dana otvorenih vrata:

10-12 h – upoznavanje i pružanje podrške korisnicima udruge Jaglac za vrijeme radionica: krojačka, drvna, informatička, radovi u vrtu i kuharska

10-12 h – izložbeni štand s radionica 3. godišnjeg programa “Jaglac” – moj drugi dom i predstavljanje rada udruge Jaglac (promo-video i prezentacija programa i projekata udruge Jaglac)

Dobro došli!!!

# Osobe s invaliditetom
Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju Pčelice
26.05.2018
Gospić, Ličko-senjska, Zapadna

I ovu godinu pridružit ćemo se zajedno s DND-om grada Gospića Udruzi LEA iz Gospića koja organizira natjecanje u krosu u Park šumi Jasikovac - Kros Jasikovac 2018. Kao i prošle godine planiramo organizirati niz igara za sudionike krosa i posjetitelje pod nazivom Čarolija igre. Igre će provoditi volonteri Udruge "Pčelice" pa će se sudionici moći okušati u gađanju i rušenju limenki, pogađanju predmeta skrivenih u kutiji pomoću osjeta opipa, te u iskušavanju preciznosti ubacivanja lopti u odgovarajući obojani krug. Cilj svih igara bit će da se sudionici uključe i aktivno okušaju u igrama, ali najvažnije od svega je da se pri tome i zabave. Za kraj čitavog događaja volonteri će organizirati igru hvatanja vodenih balona smiley.

Na Kros Jasikovcu obično promotivnim materijalima predstavimo rad  Udruge "Pčelice". Također, moramo napomeuti da imamo odlične volontere koji se rado uključuju u aktivnosti koje Udruga "Pčelice" organizira i provodi te zahvaljujući njima i njihovu vremenu i angažmanu rad Udruge "Pčelice" je postao još poznatiji i kvalitetniji.

Pomorsko tehnička škola Dubrovnik
24.05.2018
Dubrovnik, Dubrovačko-neretvanska, Južna

Učenici Pomorsko-tehničke škole Dubrovnik demonstriraju stečene strukovne vještine primjenjive u svakodnevnom životu učenicima Osnovne škole Marina Getaldića: vezanje i primjena različitih vrsta čvorova, korištenje pojasa za spašavanje i ružu vjetrova.

# Mladi
Streljačko društvo Dragovoljac
21.05.2018
Dubrovnik, Dubrovačko-neretvanska, Južna

Streljačko društvo Dragovoljac Mokošica poziva sve zaineresirane da im se pridruže na treningu otvorenog tipa kako bi se uz mentorstvo volontera Društva okušali u streljaštvu.

 

 

Streljačko društvo Dragovoljac
25.05.2018
Dubrovnik, Dubrovačko-neretvanska, Južna

Streljačko društvo Dragovoljac Mokošica poziva sve zaineresirane da im se pridruže na treningu otvorenog tipa kako bi se uz mentorstvo volontera Društva okušali u streljaštvu.

Udruga za zaštitu prava psihijatrijskih pacijenata i unapređenje duševnog zdravlja i kvalitete života Lukjernica
26.05.2018
Dubrovnik, Dubrovačko-neretvanska, Južna

Korisnici i volonteri Udruge na kulinarskoj radionici pripremiti će svoje specijalitete.

Udruga za zaštitu prava psihijatrijskih pacijenata i unapređenje duševnog zdravlja i kvalitete života Lukjernica
25.05.2018
Dubrovnik, Dubrovačko-neretvanska, Južna

Čitanje literarnih uradaka naših korisnika i razmjena dojmova uz kavicu najbolji je način da započnete dan.

Udruga za zaštitu prava psihijatrijskih pacijenata i unapređenje duševnog zdravlja i kvalitete života Lukjernica
24.05.2018
Dubrovnik, Dubrovačko-neretvanska, Južna

Kreativne radionice dio su stalnih aktivnosti Udruge. Ove godine naši vrijedni korisnici, volonteri i gosti izrađivati će i bojati magnete s morskim motivima od fimo mase.

Hrvatska udruga korisnika parkirališnih usluga
24.05.2018
Dubrovnik, Dubrovačko-neretvanska, Južna

Članovi udruge informirati će zainteresirane građane o njihovom iskustvu u ostvarenju temeljnih ljudskih prava ali i ekonomskih i socijalnih prava. Predstaviti će zainteresiranima i primjere dobre prakse te presedane iz područja prava na obrazovanje te zaštite prava potrošača. Objasniti će i koncept te korisnost prava na pristup informacija u kontekstu ostvarivanja temeljnih prava građana odnosno postizanja ciljeva i misija organizacija civilnog društva.

 

Udruga gluhoslijepih osoba grada Osijeka i Osječkobaranjske županije
25.05.2018
Osijek, Osječko-baranjska, Istočna

Sigurno se želite informirati o radu i aktivnostima Udruge gluhoslijepih osoba grada Osijeka i Osječko-baranjske županije. Zbog toga Vas pozivamo da sudjelujte u raznovrsnim radionicama: informatičkoj radionici za osobe sa senzoričkim oštećenjima, radionici o hrvatskome znakovnome jeziku i kulturi gluhoslijepih osoba, informativno-kulturnim radionicama... Na ovaj način dobit ćete priliku da se upoznate s različitim društveno korisnim projektima i programima koje provodi UGsO Osijek a od interesa su za opće dobro u lokalnoj i široj zajednici kao i načinima volontiranja u udruzi.

Vidimo se, čujemo se, znakujemo se ;-) 

# Osobe s invaliditetom
Trgovačka škola Zagreb
22.05.2018
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

- razvrstavanje vraćenih udžbenika, prije podjele u novoj školskoj godini, radi lakše distribucije

- izdvajanje starih predmeta uporabne vrijednosti u svrhu korištenja kod obilježavanja prigodnih datuma u našoj školi

# Obrazovanje
Udruga za razvoj civilnog društva Bonsai
19.05.2018
Dubrovnik, Dubrovačko-neretvanska, Južna

U prostoru Centra za mlade grada Dubrovnika održavati će se volonterske poduke djeci osnovnoškolske dobi. Cilj ovih volonterski aktivnosti je kroz kreativan pristup podržati edukaciju korisnika i njihovu prirodnu znatiželju usmjeriti u vještine učenja prilagođene njima optimalnom stilu. Ove aktivnosti dio su volonterskog programa koji omogućuje dugotrajno volontiranje i stjecanje potvrde o kompetencijama.

# Djeca
Hrvatski Crveni kriz Gradsko društvo Crvenog kriza Cakovec
22.05.2018
Čakovec, Međimurska, Sjeverna

U sklopu projekta Za zajednicu - volonterski interventni timovi GDCK Čakovec, ACT Grupa i Srednja škola Čakovec će u tjedno od 21. do 25. svibnja u sklopu akcija darivanja krvi u Međimurskoj županiji organizirati volontersku aktivnost promocije darivanja krvi.

Volonteri će tako na dan akcija darivanja krvi dijeliti letke, pisati zahvalnice i dijeliti prihodne poklone darivateljima krvi.

AKTIVNOSTI:

22.05.2018. godine u PRELOGU od 10,00 do 13,00 i od 13,30 do 17,00 sati u prostorijama Gradske kavane “Lovac”.

23.05.2018. godine u ČAKOVCU od 9,00 do 13,00 i od 13,30 do 17,00 sati u prostorijama Međimurske hiže (Ljudevita Gaja 35).

24.05.2018. godine u DONJEM VIDOVCU od 11,00 do 14,00 i od 14,30 do 17,00 sati u prostorijama Hotela Golf (Glavna 79).

25.5.2018. godine u MALOJ SUBOTICI od 11,00 do 16,00 sati u prostorijama Matičnog ureda.

# Zdravstvo
centar za rehabilitaciju sv Filip i Jakov
21.05.2018
Zadar, Zadarska, Južna

TKO? Centar za rehabilitaciju sv.Filip i Jakov

ŠTO? Akcija uređenja okoliša (šišanje grmlja, košenje trave...)

GDJE? Sv. Filip i Jakov, put primorja 56

KADA? 21.svibnja - 26.svibnja

 

# Mladi
Hrvatski Crveni kriz Gradsko društvo Crvenog kriza Cakovec
21.05.2018
Čakovec, Međimurska, Sjeverna

GDCK Čakovec u suradnji sa Srednjom školom Čakovec te ACT Grupom organizira volontersku aktivnost Pomoć u učenju koja će se održati u Romskom obiteljskom Centru Kuršanec.

Volonteri će s djecom koja pohađaju dnevni boravak udruge Sfera učiti i pisati zadaće te kvalitetno provoditi slobodno vrijeme uz edukativne i zabavne igre. 

# Djeca
Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije
24.05.2018
Čakovec, Međimurska, Sjeverna

Lokalni volonterski centar "Za zajednicu" osnovan je 2017. godine, u okviru projekta "Mijenjam svijet, volontiram" koji provodi Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije, a koji financira MDOMSP. U okviru manifestacije "Hravtska volontira" građanima i članovima naše udruge predstaviti će se rad centra i mogućnosti ukljućivanja u volonterske aktivnosti, kao i zakonodavni okvir vezani uz volontiranje. 

Društvo u svoje volotnerske aktivnosti uključuje i volontere - osobe s invaliditetom, u takozvano inkluzivno volontiranje, prilikom kojeg oni postaju osobe koje volontiraju i pomažu drugima, i osjećaju se korisno u društvenoj zajednici.

# Osobe s invaliditetom
Udruga za dobrobit i zaštitu mačaka i pasa 9 života
26.05.2018
Osijek, Osječko-baranjska, Istočna

Posjet stacionaru Udruge 9 života, upoznjavanje s radom Udruge, te brigom o skrbi za ozlijeđene i bolesne mačke. 

Udruga 9 života nema sklonište, već ima mali stacionar opremljen za prihvat i njegu bolesnih mačaka, koji je inače zatvoren za javnost, kako bi mace imali mir tijekom oporavka. U prostor stacionara ulaze samo volonteri koji se brinu o macama i veterinar po potrebi.

Dana 26. svibnja 2018. godine u vremenu od 16 do 19 sati u sklopu Dana otvorenih vrata Udruga, odlučili smo otvoriti vrata stacionara i dopustiti građanima da ga posjete, naravno pod uvjetima s kojima će biti upoznati pri ulasku u isti.

# Zaštita životinja
UDRUGA ZA PODRŠKU ŽRTVAMA I SVJEDOCIMA
25.05.2018
Varaždin, Varaždinska, Sjeverna

25.5,2018. UDRUGA ĆE OTVORITI VRATA SVOJIH UREDA U VUKOVARU, OSIJEKU I VARAŽDINU ZA GRAĐANE I ZAINTERESIRANE. GRAĐANI ĆE MOĆI SAZNATI O RADU UDRUGE, ISKUSTVIMA, PROJEKTIMA, USLUGAMA KOJE PRUŽAMO, VOLONTERSKOG PROGRAMU.

UDRUGA ZA PODRŠKU ŽRTVAMA I SVJEDOCIMA
25.05.2018
Osijek, Osječko-baranjska, Istočna

25.5,2018. UDRUGA ĆE OTVORITI VRATA SVOJIH UREDA U VUKOVARU, OSIJEKU I VARAŽDINU ZA GRAĐANE I ZAINTERESIRANE. GRAĐANI ĆE MOĆI SAZNATI O RADU UDRUGE, ISKUSTVIMA, PROJEKTIMA, USLUGAMA KOJE PRUŽAMO, VOLONTERSKOG PROGRAMU.

UDRUGA ZA PODRŠKU ŽRTVAMA I SVJEDOCIMA
25.05.2018
Vukovar, Vukovarsko-srijemska, Istočna

25.5,2018. UDRUGA ĆE OTVORITI VRATA SVOJIH UREDA U VUKOVARU, OSIJEKU I VARAŽDINU ZA GRAĐANE I ZAINTERESIRANE. GRAĐANI ĆE MOĆI SAZNATI O RADU UDRUGE, ISKUSTVIMA, PROJEKTIMA, USLUGAMA KOJE PRUŽAMO, VOLONTERSKOG PROGRAMU.

Udruga PETROZE KRUSLJEVO SELO
21.05.2018
Oroslavje, Krapinsko-zagorska, Sjeverna

Povodom obilježavanja Svjetskog dana bioraznolikosti, 22.05. udruga PETROŽE-KRUŠLJEVO SELO provodi ekološke i volonterske akcije kojom se priključuje u svibanjske volonterske akcije i „Hrvatska volontira“ a pod okriljem akcija i aktivnosti Hrvatskog centra za razvoj volonterstva.

Udruga će sa svojim članovima, suradnicima i volonterima u rasponu od 3 dana uređivati okoliš u centru Krušljevog Sela i okoliš kod Područne škole. Pritom ćemo  na temu bioraznolikosti sa djecom crtati lik ježa čiji migracijski put prolazi pokraj Područne škole u Krušljevom Selu; saditi cvijeće; obojiti betonski okvir ograde i cvjetnjaka; oslikavati betonski okvir sa detaljima (slove,brojka,cvijeće,likovi); orezivati ćemo živicu i drveće; očistiti okoliš od smeća i urediti ga; educirati i osvještavati o važnosti flore i faune u našoj zajednici i šire; poticati na volontiranje djecu, mlade  i zajednicu.

Tom akcijom mjesto i okoliš okolo zgrada područne škole i kapele Sv.Petra i Pavla u Krušljevom Selu dobiti će ljepši i prepoznatljivi izgled, sam prostor će imati veću kulturnu, društvenu i estetsku ljepotu čime će udruga i njezini sudionici dati svoj obol zajednici te time uz ekološki angažman potaknuti na volontiranje i priključivanje ostalih u takvim sličnim akcijama koje organiziramo. Ujedno na taj način organiziramo, pokrećemo i ispunjavamo slobodno vrijeme djece, mladih i zainteresiranih volontera.

# Djeca # Mladi # Zaštita okoliša # Obrazovanje # Zaštita životinja
Hrvatski Crveni križ
22.05.2018
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Tečaj hrvatskog jezika, početni i napredni stupanj, za tražitelje azila i azilante u RH.

Hrvatski Crveni križ
21.05.2018
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Naši volonteri će obilaziti knjižnice Grada Zagreba i dijeliti označivače stranica kojima se podiže svijest i informiraju građani o destigmatizaciji osoba zaraženih HIV/AIDS-om. Na taj način želimo doprijeti do ljudi koji možda nisu upoznati o načinu života ljudi zaraženih HIV/AIDS-om te koje su istine i mitovi o prijenosu infektivnog virusa. Volonteri će odgovarati na pitanja ukoliko ih bude bilo te upućivati na moguće dodatne edukacije u našem novom edukacijskom centu u ulici Crvenog križa.

Agencija lokalne demokracije Sisak
25.05.2018
Sisak, Sisačko-moslavačka, Sjeverna

Pozivamo Vas da se uključite u organiziranje "Dana udruga 2018.“ koji se održava 26. svibnja 2018. godine na sisačkoj šetnici uz Kupu.

Tijekom ove manifestacije predstaviti će se udruge i ustanove koje u svoj rad uključuju volontere te sportske udruge s područja Siska i okolice, kako bi građanima predstavili svoj rad i motivirali ih da se uključe u brojne aktivnosti koje udruge i ustanove nude.

Program je zamišljen na način da izlagači imaju interakciju s posjetiteljima na način da organiziraju radionice, izložbe i slično, a sportske udruge demonstraciju sportova i vještina na improviziranim sportskim borilištima.

„Dan udruga 2018.“ je manifestacija koja se održava u okviru programa „U srcu grada“, a uključuje „9. Sajam udruga i ustanova“ i predstavljanje različitih sportova u Sisku. Osim toga, ovom prigodom se obilježava nacionalna manifestacija „Hrvatska volontira 2018.“, Dani otvorenih vrata udruga te 26. Svjetski dan sporta.

Organizatori „Dana udruga 2018.“ su Agencija lokalne demokracije Sisak, Zajednica sportskih udruga grada Siska, Bodybuilding klub Sisak, Grad Sisak,  i Turistička zajednica grada Siska.

Potrebni su volonteri za: dijeljenje osvježenja izlagačima, registraciju izlagača, pruženje informacija posjetiteljima i izlagačima, pomoć u predstavljanju mogućnosti volontiranja u Sisku, fotografiranje, logistička pomoć i slično. 

Uvjet za volontiranje: punoljetne osobe koje mogu sudjelovati na pripremnom sastanku 25.5. te tijekom cijelog programa 26.5.2018. godine.

Svi volonteri će dobiti osvježenje i upisane sate u volontersku knjižicu.

# Djeca # Mladi # Stari i nemoćni # Osobe s invaliditetom # Zdravstvo # Zaštita okoliša # Umjetnost i kultura # Obrazovanje # Sport # Zaštita životinja
Agencija lokalne demokracije Sisak
23.05.2018
Sisak, Sisačko-moslavačka, Sjeverna

Pozivamo vas da se pridružite akciji Hrvatska volontira u Domu za starije i nemoćne osobe Sisak u srijedu 23. svibnja od 9:00 do 13:00 sati i doprinesete razvoju volonterstva u našem gradu kroz nezaboravni sportski turnir s korisnicima Doma.

 

Rok za prijavu: 21. svibanj 2018. 

Organizatori volontiranja: Volonterski centar Sisak (ALD Sisak)

Mjesto rada: Dom za starije i nemoćne osobe Sisak (adresa: Oktavijana Augusta 3, Sisak)

Učinak volontera/ke

Doprinijeti kvaliteti života korisnika Doma za starije i nemoćne osobe Sisak i sudjelovanje u nacionalnoj manifestaciji „Hrvatska volontira 2018.“ kako bi se promoviralo volonterstvo kao pozitivna vrijednosti koja doprinosi razvoju lokalne zajednice.

Odgovornosti i dužnosti volontera/ke

Potrebno 5 volontera.

Sudjelovanje na pripremnom sastanku u prostorijama ALD Sisak i sudjelovanje na sportskom turniru i druženje s korisnicima Doma – čovječe ne ljuti se, vrtni šah, bellot i pikado.

Potrebne kvalifikacije volontera/ke

Punoljetna pozitivna osoba koja dio svog vremena želi pokloniti korisnicima Doma.

Potrebna predanost

Kratkoročno volontiranje -  4 sata tijekom 1 dana (po volonteru)

Okupljanje u Domu: 9:00 sati (popisivanje volontera, potpis ugovora i dogovaranje zadataka, priprema osvježenja za sudionike turnira)

Početak turnira: 9:30 sati

Završetak turnira i pospremanje: 11:30 sati

Evaluacija i gablec za volontere: 11:30-13:00 sati

 1. Opis edukacije koju će dobiti volonter/ka

Službena edukacija nije potrebna; volonteri će u razgovoru s djelatnicima ALD Sisak i Doma biti upoznati sa svojim angažmanom i potrebama korisnika.

Korist koju volonter/ka dobiva od volontiranja

Novo i zanimljivo volontersko iskustvo, druženje s osobama različitih dobnih skupina, upoznavanje s životom korisnika Doma. Svi volonteri će dobiti majice, potvrde o volontiranju i volonterske knjižice u koje će im se upisati odrađeni volonterski sati.

Praćenje rada i evaluacija

Po završetku aktivnosti volonteri će imati mogućnost iznijeti vlastite dojmove/kritike/prijedloge u razgovoru s osobljem ALD Sisak i koordinatoricom volontera.

Financijska sredstva: Sve materijale za potrebe provođenja volontiranja osigurava organizator volontiranja.

Kontakt: Volonterski centar Sisak 044/521-227 ili na e-mail: vcs@Lda-sisak.hr

Volonterska akcija se održava u okviru projekta “Q25-Jačanje sustava volontiranja u ruralnim zajednicama središnje Hrvatske”.

# Stari i nemoćni # Sport
Udruga za djecu i mlade Kocka
22.05.2018
Rab, Primorsko-goranska, Zapadna

Volonterka će sa zainteresiranim polaznicima odraditi plesnu radionicu kojom će polaznicima pokušati približiti ples. Naučit će plesnu koreografiju te zajedno pripremiti i raspremiti korišteni prostor kako bi ih naučila važnosti zajedničkog rada.

# Djeca # Mladi # Sport
Udruga za djecu i mlade Kocka
22.05.2018
Rab, Primorsko-goranska, Zapadna

Volonter će održati dvije besplatne radionice ruske borilačke vještine Systeme u kojoj će osvještavati o važnosti zdravog načina života, pravilnog kretanja i rada u grupi. Zajednički će svi polaznici počistiti rekvizite i prostor nakon korištenja.

# Mladi # Sport
Udruga za djecu i mlade Kocka
21.05.2018
Rab, Primorsko-goranska, Zapadna

Volonterka će održati 2 besplatne radionice step aerobica za 12 zainteresiranih polaznika. Osvjestit će važnost zdravog načina života i bavljenja sportom. Na kraju radionice svi će polaznici timski pospremiti i počistiti korištene rekvizite i prostor.

# Mladi # Zdravstvo # Sport
Glas mladih Križevci Volonterski centar Link
26.05.2018
Križevci, Koprivničko-križevačka, Sjeverna

Volonterski centar "Link", projekt udruge Centar za mlade Križevci, organizira akciju prikupljanja namirnica i higijenskih potrpeština za socijalnu samoposlugu "Sveti Marko Križevčanin" u Križevcima. Pravni nositelj projekt socijalne samoposluge je Gradsko društvo Crvenog križa s partnerima među kojima je i VCL. Samoposluga funkcionira od travnja 2015. godine i u međuvremenu podijeljeno je oko 2000 paketa pomoći te broji preko 450 korisnika. Volonteri su uključeni u sve poslove u samoposluzi od prikupljanja do sortiranja i dijeljenja hrane i higijenskih potrepština korisnicima.

U projekt su uključeni trgovački centri u kojima se namirnice prikupljaju. 

Pozivamo sve da se 26.05. odazovu akciji kako bi prikupili što više namirnica.

Udruga IKS
24.05.2018
Petrinja, Sisačko-moslavačka, Sjeverna

Volonteri iz Volonterskog centra Petrinja već dugi niz godina provode aktivnosti u suradnji s Domom za psihički bolesne odrasle osobe u Petrinji. Tijekom Hrvatska volontira organiziramo aktivnosti na otvorenom te smo tako i ove godine organizirali Sportski poligon. Igre će biti zabavne i potreban je svakako natjecateljski duh, prisutan u ovom krasnom domu gdje smo imali priliku kroz godine dobro upoznati drage ljude, korisnike volonterskih usluga. 

# Osobe s invaliditetom # Zdravstvo
Udruga IKS
23.05.2018
Petrinja, Sisačko-moslavačka, Sjeverna

Uz kuglanje s bakama i dedama Doma za starije i nemoćne osobe Petrinja, dobar provod je zagarantiran! U partnerstvu s Volonterskim centrom Petrinja, Dom za starije i nemoćne osobe u Petrinji provodi volonterske programe od 2012. godine. S našim mudrim građanima - korisnicima doma, uvijek se dobro zabavimo, čujemo nešto novih viceva i dobrih priča a oni jedva čekaju da im uljepšamo dan. Volonteri redovito odlaze u dom provoditi aktivnosti a posebno povećamo broj aktivnosti tijekom manifestacije Hrvatska volontira. 

# Stari i nemoćni # Zdravstvo
Udruga IKS
26.05.2018
Sunja, Sisačko-moslavačka, Sjeverna

Osnovna škola Sunja u partnerstvu s udrugom IKS i lokalnim udrugama u Sunji organizira Humanitarnu utrku u sklopu manifestacije Hrvatska volontira. OŠ Sunja je u sklopu projekta udruge IKS i 7 škola na području Banovine osnovala Volonterski klub s ciljem odgoja za volonterstvo. Mali volonteri provode program pomoći u učenju te brojne humanitarne akcije kako bi pomogli potrebitima na slabo razvijenom ruralnom području Općine Sunja. Lokalni i strani volonteri udruge IKS raditi će sa školskom zajednicom na organizaciji i provedbi utrke u ovom prekrasnom malom mjestu, uz podršku i pomoć lokalnih udruga. Svi dobrodošli! 

# Djeca # Mladi # Obrazovanje # Sport
Udruga IKS
25.05.2018
Donji Kukuruzari, Sisačko-moslavačka, Sjeverna

Osnovna škola Katarina Zrinska Mečenčani u suradnji s Udrugom IKS provodi volontersku akciju tijekom proslave Dana škole. Zaposlenici škole, roditelji te domaći i strani volonteri udruge IKS organizirati će brojne sportske i edukativne aktivnosti na otvorenom za učenike i učenice osnovne škole. Aktivnost se provodi u projektu "Moja škola - zajednica sa srcem" u kojem udruga IKS, zajedno sa 7 osnovnih škola u ruralnim područjima Banovine, provodi dodatne aktivnosti u sklopu manifestacije Hrvatska volontira. Kroz aktivnosti koje provode volonteri radimo na promicanju vrijednosti volonterstva i aktivnom angažmanu šire školske zajednice s ciljem razvoja ovih malih ruralnih sredina. 

# Djeca # Mladi # Obrazovanje # Sport
Udruga IKS
24.05.2018
Petrinja, Sisačko-moslavačka, Sjeverna

Osnovna škola Ivan Goran Kovačić Gora u suradnji s Dobrovoljnim vatrogasnim društvom Gora i udrugom IKS provode Volontersku akciju s ciljem osvještavanja, educiranja i animiranja djece i mladih. Volonteri DVD Gora provest će svoju interaktivnu radionicu upoznavanja djece s radom društva dok će domaći i strani volonteri udruge IKS provoditi radionice s ciljem učenja stranih jezika na zabavan način, upoznavanja drugih kultura i različitosti te provjerom znanja djece iz geografije. 

# Djeca # Mladi # Obrazovanje
Udruga IKS
23.05.2018
Petrinja, Sisačko-moslavačka, Sjeverna

Osnovna škola Jabukovac, na prekrasnom ruralnom području Banovine, pripremila je volontersku akciju u partnerstvu s udrugom IKS i udrugom Humanika - Centrom za poboljšanje kvalitete življenja i razvoj ljudskih vrijednosti. Volonteri Humanike će provesti djecu kroz edukativno-zabavni program pripremanja zdrave hrane dok će strani i domaći volonteri udruge IKS uz pomoć vrijedne djece pomagaća i zaposlenika OŠ Jabukovac raditi na uređenju dijela školskog prostora. Nakon toga slijedi nagrada. Pogodili ste! Vrlo zdrava ali i fina gozba! 

# Djeca # Mladi # Obrazovanje
Udruga IKS
22.05.2018
Hrvatska Kostajnica, Sisačko-moslavačka, Sjeverna

Osnovna škola Davorina Trstenjaka Hrvatska Kostajnica povodom Dana škole u Gradskom parku predstaviti će postignuća i rad škole kao i svoj volonterski angažman kroz projekt "Moja škola - zajednica sa srcem". Lokalni i strani volonteri nositelja projekta, udruge IKS, provest će zajedno sa zaposlenicima škole volontersku akciju "Volontiranje na djelu". Kroz brojne interaktivne igre i kreativne aktivnosti, djecu i mlade iz OŠ ćemo animirati, poticati na razmišljanje, informirati i educirati o volontiranju i vrijednostima koje kroz aktivni angažman razvijamo u lokalnim zajednicama. 

# Djeca # Mladi # Obrazovanje
Udruga IKS
21.05.2018
Petrinja, Sisačko-moslavačka, Sjeverna

Lokalni i strani volonteri udruge IKS s malim i velikim volonterima I.Osnovne škole Petrinja - Područna škola Hrastovica, zaposliti će se oko uređenja vrta i okoliša Područne škole Hrastovica i igre namijenjene učenju Engleskog jezika. Ova zabavna, radna i edukativna volonterska akcija povodom manifestacije Hrvatska volontira, provodi se u sklopu projekta udruge IKS "Moja škola - zajednica sa srcem" zajedno s partnerima iz 7 škola na Banovini. 

# Djeca # Mladi # Obrazovanje
Udruga za razvoj civilnog društva Bonsai
21.05.2018
Dubrovnik, Dubrovačko-neretvanska, Južna

Zajednička volonterska akcija uređenja unutrašnjosti i okoliša Centra za mlade Dubrovnik, udruga korisnika prostora i njihovih volontera. Ovim želimo pripremiti prostor i okoliš da što više bude u funkciji onih kojima je namjenjen - mladima sa područja grada Dubrovnika i onima koji se njima bave.

Udruga Mi Split
24.05.2018
Split, Splitsko-dalmatinska, Južna

Volonteri članovi kluba Centar "Zlatno doba" Udruge "MI" - Split odlaze u Dom za starije i nemoćne osobe u Splitu (objekt Zenta) da ih malo razvesele i uljepšaju im dan pjesmom i plesom. :) 

# Stari i nemoćni
Udruga Mi Split
21.05.2018
Split, Splitsko-dalmatinska, Južna

Ove godine Dane volonterskog rada obilježavamo 21. i 26. svibnja 2018. godine i to:
• Konferencijom na temu školskog volontiranja i velikih volonterskih akcija koji će se održati u ponedjeljak, 21. svibnja 2018. godine, u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Marka Marulića, Ul. slobode 2, od 10 do 13 sati
• Humanitarno-prodajnom izložbom uz prigodni zabavni program u Strossmayerovom parku (Đardinu) koja će se održati u subotu, 26. svibnja 2018., od 9 do 13 sati

Osnovna vrijednost ove tradicionalne manifestacije je solidarnost koja osnažuje pojedinačni trud različitih organizacija i osoba. Kao i prethodnih godina, novac od donacija pojedinih organizacija nakon samog događanja bit će usmjeren jednoj udruzi u potrebi. Odlukom Savjeta Volonterskog centra Split, ove godine će donacije biti usmjerene Udruzi Dyxy, za kupnju uređaja Neurofeedback.(NFB). Radi se o neinvazivnoj suvremenoj metodi stimuliranja neuralnih regija koja se koristi kao jedna od vodećih metoda u ublažavanju smetnji čitanja i pisanja osoba s disleksijom. Udruga Dyxy na našem je području jedina koja se bavi isključivo ovim teškoćama i kojoj gravitiraju djeca iz cijele Splitsko-dalmatinske županije.

Ove godine Dane volonterskog rada organiziramo u sklopu nacionalne manifestacije "Hrvatska volontira".

 

Više informacija na linku: 

https://www.facebook.com/events/1331550073655511/

# Djeca # Mladi # Osobe s invaliditetom
Udruga IKS
23.05.2018
Glina, Sisačko-moslavačka, Sjeverna

Učenici i zaposlenici Osnovne škole Glina, u suradnji s Volonterskim centrom Glina, predstavit će svoj volonterski projekt na info-štandu u Glini. Projekt "Moja škola - zajednica sa srcem" provodi udruga IKS u partnerstvu s OŠ Glina i još 6 osnovnih škola u ruralnim područjima Banovine, Sisačko-moslavačke županije. OŠ Glina osnovala je u sklopu projekta Volonterski klub pomoću već aktivnih učenika/ca kroz koji provode brojne akcije i programe tijekom godine. Ovom prilikom će mladi volonteri promicati volonterstvo na Korzu u Glini i informirati građane o projektnim aktivnostima školske zajednice. 

# Djeca # Mladi # Obrazovanje
Udruga ZvoniMir
20.05.2018
Knin, Šibensko-kninska, Južna

Udruga ZvoniMir tijekom godine organizira volonterske akcije pomoći starijim i nemoćnim osobama u njihovim domaćinstvima. Radi se o sezonskim poslovima koje starije osobe same ne mogu odraditi pa im naši volonteri rado pomognu. Uglavnom su to poslovi krečenja životnih prostorija, košenja trave ispred kuće, čišćenje dimnjaka i sl. Cilj ove volonterske akcije je poticanje međugeneracijske solidarnosti i volonterizma, smanjenje socijalne isključenosti te poboljšanje kvalitete života starih koji žive u ruralnim sredinama Šibensko-kninske županije. Predviđeno trajanje akcije je sveukupno 450 sati tijekom godine.  U periodu od 20.05.2018. do 24.05.2018. 7 volontera će odraditi sveukupno 112 sati.

# Stari i nemoćni
Udruga IKS
21.05.2018
Glina, Sisačko-moslavačka, Sjeverna

Učenici 5. i 6. razreda Osnovne škole Glina, u suradnji s Dječjim vrtićem Bubamara i Knjižnicom u Glini, čitat će priče predškolskoj djeci i djeci Male škole s ciljem poticanja čitanja. Osnovna škola Glina u sklopu projekta "Moja škola - zajednica sa srcem" u partnerstvu s udrugom IKS, pokrenula je Volonterski klub s preko 80 članova, učenika volontera. Volonteri video aktivisti snimati će volontersku akciju kako bi izradili kratke filmiće o volonterstvu. 

# Djeca # Mladi # Obrazovanje
Udruga Srma
24.05.2018
Sinj, Splitsko-dalmatinska, Južna

Povodom Europskog dana parkova 24.5. u sinjskom gradskom parku Đardin organizirat će se radionica crtanja na otvorenom za djece osnovnoškolske dobi. Tema će biti ''Kako zamišljam naš mali park Đardin?'' Riječ je o parku u centru grada koji se malo koristi iako je pun prelijepih stabala, s valikim spomenikom, 3 klupice, bez označenih staza i šetnica. Prije toga će se djecu upoznati sa samim parkom pa će ona dati svoje viđenje onoga što bi tu moglo biti. 

Pozvat će se i građane da daju svoje prijedloge za uređenje Đardina, te će se na kraju najbolji prijedlozi uputiti Gradu Sinju kao poticaj za promišljanje o uređenju ovog parka u kojem za najveći sinjski blagdan Veliku Gospu spava veliki broj hodočasnika, pa bi se i njima uljepšao i olakšao boravak u Sinju.

# Djeca
Centar za pružanje usluga u zajednici Izvor Selce
25.05.2018
Kostrena, Primorsko-goranska, Zapadna

MATP (Motor activity training program) – Program treninga motoričkih vještina, pokrenut je kao potreba da se u motoričke aktivnosti uključe i osobe sa najvećim stupnjem psiho-fizičkih teškoća, koje zbog istih ne mogu zadovoljiti stroga pravila Specijalne olimpijade. Domaćin ovog programa je Centar za rehabilitaciju Fortica – Kraljevica.

I ove godine, kao i dosada, na MATP-u će sudjelovati korisnici Centra za pružanje usluga u rehabilitaciji "Izvor" Selce kao volonteri pomagači. 

Udruga Srma
15.05.2018
Sinj, Splitsko-dalmatinska, Južna

Povodom međunarodnog dana biološke raznolikosti i Dana zaštite prirode u RH 22.5. održat ćemo u Sinju EDUKATIVNU ŠETNJU ZA UPOZNAVANJE LOKALNE BIORAZNOLIKOSTI.

Građanje će u šetnju do prigradske šume Pavića nebesa i izvora potočića Gorućica povesti poznati sinjski prirodoslovac učitelj u mirovini Slaven Kardoš koji će najviše pažnje posvetiti autohtonim vrstama, te raznolikosti biljnog i životinjskog svijeta spomenute mikro lokacije.

Mjesto polaska je kod sinjskog groblja u 17 sati 22.5., prema zapadnom ulazu. Sudionicima se preporučuje da se obuku sportski, slojevito, i da ponesu sa sobom dovoljno tekućine.

U slučaju lošeg vremena edukativna šetnja će se odgoditi za drugi datum koji ćemo naknadno javiti.

# Zaštita okoliša
Udruga Žene kosovske doline
15.05.2018
Knin, Šibensko-kninska, Južna

kućanski poslovi- volonter/ka u kući stare osobe  pomaže u kućanskim poslovima (čišćenje, pranje, spremanje jela i u drugim poslovima koji su  korisniku neophodno)

uređenje okućnice- volonter/ka obavlja niz radova u uređenju okućnice (kosidba, čišćenje, uređenje isl.)

drugi tehnički poslovi- volonter/ka obavlja niz drugih potrebitih radova u kući osobe treće dobi (sitni kućanski popravci, cijepanje drva, i sl.)

# Stari i nemoćni
Udruga invalida rada Zagreba
24.05.2018
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

U okviru manifestacije "Hrvatska volontira"  promovirat ćemo dobrobiti volontiranje članovima UIR Zagreba, članovima njihovih obitelji i prijateljima te svim našim građanima koji će biti voljni doći u četvrtak, 24.05.2018. u 15.30 u prostorije UIR Zagreba na Novoj cesti 86 u Zagrebu. Naša dugogodišnja volonterka, Sabina Stepić, magistra psihologije, održat će interaktivno predavanje "Zašto volontiramo? Psihologija volontiranja" Također, prisutno će biti i dvadesetak volontera na koje je UIR Zagreba izuzetno ponosna, a koji će svjedočiti o svojim iskustvima volontiranja. Istoga dana UIR Zagreba otvara svoja vrata cijeloj lokalnoj zajednici u okviru Dana otvorenih vrata udruga, a nakon predavanja i razgovora o volontiranju nastavit ćemo s neverbalnom komunikacijom u plesnoj čaroliji argentinskog tanga koju će voditi volonterka UIR Zagreba - Jasna Jung. Satnica je sljedeća: od 15.30 do 16.45 sati;  predavanje, razgovori, razmjena iskustava;  17.00-19.30 sati, plesni događaj - Milonga - argentinski tango za sve
 

# Osobe s invaliditetom
Centar tehničke kulture Rijeka
25.05.2018
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

CTK Rijeka će se predstaviti demonstracijom rada micro:bit-ova, mBot-ova, littleBits. Predstavljanje i demonstraciju vodit će zaposlenik Centra i dvoje dugogodišnjih volontera.

# Djeca # Mladi # Obrazovanje
Centar tehničke kulture Rijeka
25.05.2018
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Naši volonteri, u subotu, 26. svibnja održat će tri radionice programiranja za djecu i mlade, s sklopu projekta Budi++. Polaznici će moći naučit programirati ili usavršiti svoja znanja u programskim jezicima Logo, Python ili C++.

​Također, u petak, 25. svibnja, naši volonteri održavaju radionice u sklopu Code Club-a, svjetske mreže besplatnih volonterskih klubova programiranja za djecu. 

 

# Djeca
Udruga udomitelja Nada
15.05.2018
Ivanec, Varaždinska, Sjeverna

Volontiranje u Caritasovom doma za starije i nemoćne osobe. Druženje s korisnicima u prirodi.

# Stari i nemoćni
UDRUGA RODITELJA DJECE S POTEŠKOĆAMA U RAZVOJU Moje dijete SOLIN
24.05.2018
Solin, Splitsko-dalmatinska, Južna

 

U četvrtak 24. svibnja u prostorijama naše UDRUGE RODITELJA DJECE S POTEŠKOĆAMA U RAZVOJU Moje dijete SOLIN upriličit ćemo Dan otvorenih vrata Udruge , a sve u sklopu manifestacije Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske, a tog  dana ćemo se priključiti i  manifestaciji HRVATSKA VOLONTIRA i sve pod nazivom 

TU SMO ZBOG VAS!

 Posjetitelji će imati priliku pobliže upoznati  s čime se bavimo i kakve usluge pružamo našim korisnicima. Djelatnici i vanjski suradnici Udruge će zainteresiranima biti na raspolaganju za pitanja i pomoć, te će ih upoznati s mnogobrojnim  projektnim aktivnostima koje trenutno provodimo (likovna radionica, fizioterapijske vježbe, logopedski i defektološki tretmani, pomoćnici u nastavi, volonterstvo…)

Zainteresirani volonteri nam se mogu priključiti u vremenu od 10-13 sati na druženju u sklopu likovne radionice s koje  ćemo radove izlagati na   Danima volonterskog rada u Splitu 26. (subota) svibnja.

 

Radujemo se vašem dolasku!

# Djeca # Mladi # Osobe s invaliditetom
Knjižnice grada Zagreba
21.05.2018
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Projekt polazi od učenja i podučavanja djece i mladih temeljenih na principima jednakosti, solidarnosti te shvaćanju obrazovanja ne kao trošku nego razvojnom resursu društva u cjelini. Projekt okuplja volontere obrazovane u području iz kojeg pružaju pomoć u učenju (hrvatski jezik i književnost, matematika, engleski jezik, te predmeti razredne nastave), čime se teži najvišim standardima u radu s djecom i mladima.

# Djeca # Mladi # Obrazovanje
Udruga cerebralne i dječje paralize doline Neretve
21.05.2018
Ploče, Dubrovačko-neretvanska, Južna

Udruga cerebralne i dječje paralize doline Neretve provodi kreativne radionice s ciljem povećanja samostalnosti i podizanja kvalitete života. Korisnici naše udruge su različite dobi pa su prema tome i prilagođeni načini rada i same kreativne radionice. Rad se odvija kroz igre, likovne i dramske aktivnosti.

# Osobe s invaliditetom
Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu
21.05.2018
Varaždin, Varaždinska, Sjeverna

U sklopu svjetskog projekta Knit-a-Square za pomoć djeci u Africi mogu se izrađivati vuneni kvadratići 20x20cm koji se kasnije u Africi spajaju u pokrivače za djecu, kao i drugi predmeti. Također se mogu slati plišane igračke ili se može donirati novac, a skupinama koje izrađuju predmete može se donirati i vuna. Akciju je u Hrvatskoj pokrenula gđa. Andreja Jagačić, koja surađe s Centrom za volontiranje i humanitarni rad Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu. U sklopu ove volonterske akcije volonteri će pakirati donirane plišane igračke koje će se slati djeci u Afriku. Prije pakiranja, od 21.do 24.05. će u Studentskom domu Varaždin te u zgradama FOI1 i FOI2 biti postavljene vreće za prikupljanje plišanih igračaka, kvadratića, ostataka vune i konca, vrećice za vakuumiranje odjeće i kutije za slanje.

# Djeca
Tehnička škola i prirodoslovna gimnazija Ruđera Boškovića
24.05.2018
Osijek, Osječko-baranjska, Istočna

Nekolicina Eko volontera Ruđerice, gimnazijalaca trećih razreda Tehničke škole i prirodoslovne gimnazije Ruđera Boškovića iz Osijeka će u četvrtak 24. svibnja, u vremenu od 10,00 do 12,00 sati sudjelovati u aktivnostima Udruge Breza.

Na Gajevom trgu dijelit će kupcima ekološke tekstilne vrećice s progodinim porukama  kako bi ih motivirali da u kupnjama što više koriste višekratne tekstilne vrećice i time se odgovorno ponašaju prema planeti Zemlji.

Labin Art Express XXI
22.05.2018
Labin, Istarska, Zapadna

Spomenik kulture - podlabinski "šoht" četvrtu godinu za redom izabran je za akciju čišćenja povodom manifestacije "HRVATSKA VOLONTIRA" kako bi se mladima, a i ostalim građanima pokazala njegova važnost kako sa kulturnog tako i sa turističkog aspekta. Za ovu akciju planira se tri volontera koji će u dva sata čišćenja šohta i njegovih prilaza omogućiti posjetiteljima što bolji vizualni dojam prilikom razgledavanja.

# Mladi # Zaštita okoliša # Umjetnost i kultura
Centar za rehabilitaciju Silver
24.05.2018
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Zašto ne biste zamijenili jedan dan u uredu za dan u Centru Silver?

Ove godine u sklopu manifestacije Hrvatska volontira orijentirani smo na korporativno volontiranje. Dovedite ekipu iz ureda na druženje sa psima pomagačima, pomognite nam oko uređenja dvorišta i održavanja prostora za pse, upoznajte se s aktivnostima i programima Centra i opustite se. Naše volonterske aktivnosti primjenjive su na sve poslovne organizacije, bez obzira na veličinu, lokaciju i područje djelovanja.

# Osobe s invaliditetom # Zaštita životinja
Osmijeh udruga za terapijsko jahanje
21.05.2018
Peteranec, Koprivničko-križevačka, Sjeverna

U Udruzi Osmijeh-terapijsko jahanje već treću godinu uspješno provodimo projekt "Terapijskim jahanjem do osmijeha djece" za 23 djece s teškoćama u razvoju/ osobe s invaliditetom, članove koprivničke udruge Latice i članove udruge Osmijeh-terapijsko jahanje. Terapije se provode radnim danom od 16:00 sati. 

Terapijom na konju, uz osobno zadovoljstvo svih sudionika projekta,  korisnicima se želi povećati kvaliteta života i cjelokupnog psihofizičkog stanja sukladno njihovim dijagnozama, aktivirajući niz pozitivnih učinaka.

U provedbi terapije nezaobilazni su volonteri koji su pomagači u terapijskom jahanju.

Odgovornosti i dužnosti educiranih volontera su: pomaganje u pripremi konja (čišćenje, sedlanje, kupanje i sl.) prije i nakon završetka terapija, pomaganje u pojahivanju i sjahivanju korisnika, vođenje konja ili biti postrani pomagači prilikom terapije te pomaganje u svim ostalim situacijama koje se vežu na provedbu programa terapijskog jahanja.

# Djeca # Osobe s invaliditetom # Zdravstvo
Dom za starije osobe Centar
24.05.2018
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

U Domu za starije osobe Centar organiziraju se rekreativne i kreativne radionice u dvorištu doma. Koristeći sportske sadržaje, poput boćališta, viseće kuglane, vrtnog šaha, te provodeći kreativne radionice pletenja, slikanja i izrade kozmetike, okupit će se velik broj korisnika i volontera u dvorištu Doma.

Udruga za terapijsko jahanje Moj prijatelj
23.05.2018
Njivice, Primorsko-goranska, Zapadna

Dana 23. 5. 2018 organiziraju se volonterske aktivnosti na ranču Moj prijatelj u Udruzi Centar za aktivnosti i terapije uz pomoć životinja Moj prijatelj. 

13 - 16 sati - čišćenje prilaza od grana i smeća nanesenog kroz zimu, čišćenje prostora ranča

17 - 20 - provedba terapijskog jahanja te sudjelovanje volontera u terapijama uz pomoć 

20 - 21 - upoznavanje novih volontera sa hranjenjem konja 

# Djeca # Mladi # Osobe s invaliditetom # Zdravstvo # Zaštita okoliša # Obrazovanje # Zaštita životinja
Udruga za mlade Agora
22.05.2018
Duga Resa, Karlovačka, Sjeverna

Kreativne tematske radionice za djecu i mlade.

# Djeca # Mladi # Obrazovanje
Udruga za mlade Agora
25.05.2018
Duga Resa, Karlovačka, Sjeverna

Znanstveni kutak za djecu predškolske i školske dobi. Igre, pokusi i edukacija o pokusima.

# Djeca # Obrazovanje
Udruga za mlade Agora
24.05.2018
Duga Resa, Karlovačka, Sjeverna

Code Club Agora organizira za djecu i mladeedukaciju iz osnova programiranja.

# Djeca # Mladi # Obrazovanje
Tehnička škola i prirodoslovna gimnazija Ruđera Boškovića
21.05.2018
Osijek, Osječko-baranjska, Istočna

I ove godine ponovno želimo razveseliti naše četveronožne prijatelje iz Azila te svoje slobodno vrijeme provesti u njihovom društvu. Organizirali smo šetnju pasa u kojoj će sudjelovati tridesetak učenika volontera. Osim toga, prikupili bismo i nešto hrane za pse.

 

# Zaštita životinja
Udruga za mlade Agora
25.05.2018
Duga Resa, Karlovačka, Sjeverna

Pripreme za maturu iz matematike u Organizaciji Udruge za mlade Agora.

# Mladi # Obrazovanje
Udruga za mlade Agora
25.05.2018
Duga Resa, Karlovačka, Sjeverna

Pomoć u učenju iz područja matematike u organizaciji Udruge za mlade Agora.

# Djeca # Mladi # Obrazovanje
Udruga za izvannastavne i izvanškolske aktivnosti CINAZ
25.05.2018
Zadar, Zadarska, Južna

Dijeljenje promotivnih materijala ususret oblježavanje Svetskog dana multiple skleroze i organiziranja 2.Zadarskog đira za MS 29.5.2018.

Centar za majke anđela
15.05.2018
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Centar je osnovan u cilju pružanja pomoći, podrške i nade članicama i drugim majkama koje su izgubile bebu, majkama koje su izgubile dijete, majkama koje su izgubile trudnoću; bilo da se radi o spontanom ili izazvanom pobačaju, ukoliko žena ima poteškoća, žaluje zbog gubitka i ima potrebu o tome razgovarati. Ciljevi su duhovna i psihološka pomoć majkama nakon gubitka; psihološko savjetovanje i razmjena iskustava žena koje su doživjele navedeni oblik gubitka i traume.

# Zdravstvo
Udruga BIOM
22.05.2018
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

S ciljem aktivnog uključivanja građanstva u znanost i zaštitu prirode provodi se akcija monitoringa piljaka, ptica iz skupine lastavica koja nastanjuju urbana područja diljem teritorija Republike Hrvatske

Piljak je mala ptica pjevica koja pripada porodici lastavica. Piljci su se prvobitno gradili gnijezda na liticama, stijenama ili ulazima u pećine, dok su se vremenom prilagodili životu u blizini čovjeka, gdje najčešće na ljudskim građevinama formiraju gnijezda pojedinačno ili češće kolonijalno. 

Vaš zadatak će biti da obiđete jedan kvadrant 1km x1km unutar vašeg grada i prebrojite sva aktivna gnijezda piljaka. Veoma lako ćete prepoznati njihova gnijezda, ona su okruglasta s jednim otvorom na vrhu. Uglavnom su izgrađena od blata. 

Mapu s kvadrantima u kojima ćete prebrojavati gnijezda možete pogledati ovdje goo.gl/a78ykR i kada odaberete kvadrant koji vam pogoduje njegovu šifru upišite u ovu tablicu goo.gl/Ccro8C.

Za ovu aktivnost bit će potrebno izdvojiti između 4 i 6 sati. 

Detaljan protokol o prebrojavanju gnijezda piljaka možete pogledati na našoj web stranici http://www.biom.hr/vijesti/7729/

Za dodatne informacije ili pitanja javi se na jovana.koturov@biom.hr

 

# Zaštita okoliša # Zaštita životinja
Ekonomska škola Mije Mirkovića Rijeka
22.05.2018
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Volonteri kluba "Vitamin V" čistit će 22.5.2015.g. u utorak od 8,00 do 10,00 sati okoliš dječjeg doma "I.B.mažuranić". Poslovi će biti podjeljeni u dvije grupe.

# Mladi # Zaštita okoliša
Ekonomska škola Mije Mirkovića Rijeka
23.05.2018
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Volonteri kluba "Vitamin V" čistit će 23.5.2018.g. u petak od13,30 do 16,30 sati okoliš Škole. Poslovi će biti podjeljeni u dvije grupe:        1) Ispred škole te uređenje vrta 

                  2) Iza škole

# Mladi # Zaštita okoliša
Ekonomska škola Mije Mirkovića Rijeka
24.05.2018
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Volonterke "Vitamina V" volonterskog kluba Ekonomske škole Mije Mirkovića Rijeka održat će prezentaciju učenicima/cama Prirodoslovno-grafičke škole volontiranju te o radu volonterskog kluba "Vitamin V".

# Mladi
Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Županja
24.05.2018
Županja, Vukovarsko-srijemska, Istočna

Cjelodnevni boravak za odrasle osobe s intelektualnim i mentalnim oštećenjem Gradskog društva Crvenog križa Županja poziva Vas na kreativne radionice i druženje s našim korisnicima i volonterima.

Donesite samo dobru volju. Veselimo se vašem dolasku!

# Osobe s invaliditetom
Ekonomska škola Mije Mirkovića Rijeka
20.05.2018
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Volonteri i volonterke školskog kluba Ekonomske škole Mije Mirkovića Rijeka "Vitamin V" prikupljat će u prstoriji unutar škole (u prizemlju ispred knjižnice) potrpštine (stara odjeća, dekice, metle, hranu..) za Azil za pse "Društvo za zaštitu životinja Rijeka", koje ćemo 27.05.2018g. (nedjelja) donirati.

# Mladi # Zaštita životinja
Osnovna škola Omišalj
24.05.2018
Njivice, Primorsko-goranska, Zapadna

Učenici volonteri Osnovne škole Omišalj i Područne škole Dobrinj upoznaju se s radom Centra za aktivnosti i terapiju konja "Moj prijatelj" Njivice pod vodstvom Ive Dorčić Ljutić, predsjednice Centra, odgojiteljice predškolske djece, ujedno i voditeljice programa terapijskog jahanja za licencom PATH Intl. instruktora terapijskog jahanja. Kroz radionicu u trajanju od 4 sata učenici će imati priliku saznati sve o djelovanju Centra, s posebnim naglasnom na volontiranje, razgovarati i promišljati o osobama s invaliditetom i raznim poteškoćama s kojima se suočavaju i naučiti nešto o konjima, njihovoj opremi te će imati priliku timariti i voditi konje. 

 

# Djeca # Mladi # Osobe s invaliditetom # Zaštita okoliša # Obrazovanje # Zaštita životinja
Osnovna škola Omišalj
21.05.2018
Omišalj, Primorsko-goranska, Zapadna

Članovi Vijeća učenika Osnovne škole Omišalj i Područne škole Dobrinj pomažu učenicima s teškoćama u učenju i učenicima koji se iz određenih okolnosti nisu uklopili u razrednu sredinu. Čine to na način da ponude učenicima da s njima sjede u klupi za vrijeme sata, da se druže pod odmorima, da im pomognu oko domaće zadaće i/ili učenja te ih uvode u svoje društvo unutar škole.

Aktivnost uključuje angažman ukupno 36 učenika članova Vijeća učenika te dvije stručne suradnice. Volontiranju prethodi edukacija u suradnji s Udrugom Delta, potom dogovor oko obaveza koje učenici imaju i na kraju evaluacija. 

Stručne suradnice koje provode projekt Petra Naranđa i Ana Rudić Miljanović  te učenici volonteri educiraju se iz područja volonterstva u suradnji s Udrugom Delta i Udrugom za razvoj civilnog društva SMART u sklopu projekta VOLLUMEN.

# Djeca # Mladi # Osobe s invaliditetom # Obrazovanje
DRUŠTVO NAŠA DJECA OZALJ
25.05.2018
Ozalj, Karlovačka, Sjeverna

Pričaonica DND Ozalj je program pričanja i čitanja priča djeci sa svrhom stvaranja dobre navike čitanja kod djece predškolske dobi te ukazivanja i djeci i roditeljima na važnost čitanja od najranije dobi. S ponosom ističemo da smo zato i dio nacionalne kampanje „Čitaj mi!“ – kampanje za poticanje čitanja djeci naglas od najranije dobi.  Pričaonica je namijenjena prvenstveno djeci uzrasta od 3. do 7. godine, no dobrodošli su i oni mlađi i stariji. Sastavni dio svake Pričaonice je i likovna radionica kroz koju potičemo kreativno izražavanje djece.

 

U okviru Pričaonice koja je dio ovogodišnje manifestacije Hrvatska volontira, kroz priču, ali i sportske aktivnosti, obilježit ćemo Međunarodni dan sporta (31.5.) te tako djeci ukazati na važnost zdravog načina života, a kroz priču i prigodne natjecateljske igre, i na važnost sudjelovanja te fer igre.  

Stoga, pozivamo svu djecu i roditelje da nam se pridruže u Gradskoj knjižnici i čitaonici Ivana Belostenca Ozalj, 25.5.2018., s početkom u 18:00 sati. 

# Djeca
Društvo Naša djeca Karlovac
24.05.2018
Karlovac, Karlovačka, Sjeverna

Dan igara je tradicionalna aktivnost koju provodi Društvo Naša djeca Karlovac. Ovom aktivnošću želi se potaknuti roditelje i djecu na zajedničko druženje, učenje i kreativno stvaralaštvo kroz igru kako bi kvalitetno proveli slobodno vrijeme. Tema ovog Dana igara su sportske igre.

Ovogodišnji Dan igara je jedna od aktivnosti koja se provodi u parku koji je odabran za uređenje u sklopu projekta "Živjeti zdravo" – volonteri u parku koji provodi Hrvatski zavod za javno zdravstvo, u kojem Društvo Naša djeca Karlovac ima ulogu koordinatora aktivnosti.

# Djeca # Zdravstvo
HRVATSKI CRVENI KRIŽ GRADSKO DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA RIJEKA
25.05.2018
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Kroz zdrastveno-edukativni program provest će se slijedeće radionice koje će voditi volonteri: Prevencija trgovanja ljudima, Kodovi na vodi, Osnove prve pomoći, Dan i noć (igra za prevenciju ovisnosti), Dobrovoljno darivanje krvi, Realistični prikaz ozljeda, Otklanjanje straha od odlaska kod doktora.

Cilj radionica zdrastveno edukativng programa je usvajanje pravilnih oblika ponašanja kod djece kako bi se mogla zaštititi od opasnosti.

ESN Rijeka
26.05.2018
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Udruga ESN  Rijeka (Erasmus Student Network Rijeka)  i Erasmus+ studenti će u subotu (26.5.)  u jutarnjim satima u suradnji sa udurgom Žmergo krenuti u akciju pod nazivom plogging- rekreativno trčanje u kombinaciji sa čiščenjem okoliša. Cilj ove aktivnosti biti će povezivanje Erasmus studentata i lokalne zajednice te čišćenje okoliša u području Trsata,  Filozofskog fakulteta i okolnim zelenim površnama. 

# Zaštita okoliša
HRVATSKI CRVENI KRIŽ GRADSKO DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA RIJEKA
14.05.2018
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Crveni križ Rijeka 22. i 24.5. od 16:00-18:00 sati organizira Dane otvorenih vrata Centra za darivanje krvi u Domu Crvenog križa Rijeka, Cilj aktivnosti je promovirati Centar i potaknuti nove darivatelje, naročito mlade da u Centru daruju krv. Atmosfera i okruženje Centra je poticajno i smirujuće naročito za one koji daruju krv po prvi put. Osim promocije Centra, Crveni križ Rijeka tih dana promovira i druge volonterske aktivnosti, promiče klubove koji djeluju unutar Društva te prikazuje ulogu Crvenog križa u kriznim sitacijama predstavljajući interventni tim čiji su članovi educirani volonteri.

Očekujemo od 100-200 osoba koji će se odazvati pozivu na Dane otvorenih vrata.
 

Prva gimnazija
26.05.2018
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Tijekom Dana otvorenih vrata I. gimnazije koji će se održati 26. 5. 2018. učenici, nastavnici i tehničko osoblje te članovi Volonterskog kluba I. gimnazije bojiti će vrata učeničkih garderobnih ormarića kako bi boravak učenika u prostoru škole učinili ugodnijim. 

# Mladi # Obrazovanje
Prva gimnazija
26.05.2018
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

U sklopu Dana otvorenih vrata I. gimnazije koji će s održati 26. 5. 2018. čanovi Volonterskog kluba I. gimnazije posjetiteljima će predstaviti Volonterski klub I. gimnazije kroz izlaganje o Klubu koje će održati u prostorijama Kuba za zainteresirane posjetitelje u nekoliko navrata u razdoblju od 9.00 do 13.00 sati te kroz promotivni volonterski štand koji će pripremiti u tu svrhu.

# Mladi # Obrazovanje
Sindikat biciklista
24.05.2018
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Četvrto izdanje bienalnog međunarodnog biciklističkog festivala „Pedalafest“ nudi sadržaje i aktivnosti vezane za pitanje razvoja održivog prometa i transformacije grada „po mjeri čovjeka“ te je jedini takav festival u Hrvatskoj. Festival promiče kulturu korištenja bicikla kao prijevoznog sredstva i prijenos znanja o održivom urbanom prometu te se želi upoznati širi krug građana s prednostima korištenja javnog prijevoza, pješačenja i bicikliranja. Internacionalni program sastoji se od koncerata, radionica, panela, predavanja, izložbi i filmskih projekcija te je namijenjen svim skupinama građana. Kulturno-umjetničke komponente festivala bit će akustični koncerti, ali i privremena interaktivna konstrukcija bicikala kojom će posjetitelji postati aktivni sudionik u stvaranju programa. Festival se održava u dogovoru s udrugom „Preuredi moju pumpu“, koja je organizator manifestacije „Ljeta u Art parku“. Program festivala imat će s naglasak na smanjenje zagađenja zraka, na korištenje bicikla kao izvora energije te na razvoj cikloturizma u regiji, a namijenjen je svim dobnim skupinama građana, široj javnosti te lokalnim i međunarodnim stručnjacima za promet i održivi razvoj, aktivistima, umjetnicima, udrugama i gradskoj vlasti. Kulturno-umjetničke komponente festivala bit će akustični koncerti i projekcije filmova te privremena interaktivna konstrukcija bicikala. Suradnjom između domaćih i međunarodnih „uradi-sam“ kolektiva, konstrukcija bicikala omogućit će proizvodnju struje potrebne za akustični koncert i projekciju filma, a okretanjem pedala na konstrukciji sami posjetitelji će tome pridonijeti.

# Mladi # Zdravstvo # Zaštita okoliša
Udruga za ljudska prava i građansku participaciju PaRiter
25.05.2018
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Udruga za ljudska prava i građansku pritcipaciju PaRiter na festivalu Gledaj (u)druge u Rijeci predstavit će posjetiteljima aktivnosti koje mogu podržati svojim volonterskim radom od aktivističkih akcija, radionica u školama do pisanja na web portalu. Dođite i saznajte na koji način se možete uključiti u rad udruge. 

Udruga za ljudska prava i građansku participaciju PaRiter
25.05.2018
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Koje prilike su otvorene za mlade ljude kako bi volontirali u inozemstvu? Jedna od mogućnosti je Europska volonterska služba! Dođi na štand udruge PaRiter i informiraj se o mogućnostima volontiranja u Europi te drugim mogućnostima razmjene, treninga i edukacija u sklopu Erasmus+ programa za mlade. EVS - Europska Volonterska Služba (European Voluntary Service) dio je programa Erasmus+ koji omogućuje mladima u dobi od 17 do 30 godina da volontiraju u državama Europske unije i drugim zemljama  na kratkoročnom (do 2 mjeseca) ili dugoročnom projektu (do najviše 12 mjeseci). Sudjelovanje u EVS-u je besplatno, a volonterima/kama su pokriveni troškovi puta, smještaja, hrane, zdravstvenog osiguranja, izdavanja vize itd. Osim toga, volonter/ka dobiva i mjesečni džeparac te besplatni tečaj jezika.

Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb
01.05.2018
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Volonteri Gradskog društva Crvenog križa Zagreb te sva zainteresirana javnost prikupljat će PET povratnu ambalažu mjesec dana, od početka svibnja do kraja manifestacije Hrvatska volontira.S prikupljenim iznosom, kao i prošle godine, bit će kupljena oprema i potrepštine za Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba u Dumovcu.

Klub osoba s invaliditetom volontera Crvenog križa „Daj 7!“ i Klub mladih GDCK Zagreb pozivaju Vas na uključivanje do 24. svibnja!

Za darivanje ambalaže posjetite nas na lokacijama u Gradu Zagrebu svakoga radnog dana od 08:00 do 15:00 sati: Črnomerec, Ilica 223; Dubrava, Grižanska 19; Novi Zagreb, Siget 18a; Susedgrad, Bolnička 96; Trešnjevka, Našićka 4.

# Mladi # Stari i nemoćni # Zaštita okoliša # Zaštita životinja
Udruga za ljudska prava i građansku participaciju PaRiter
25.05.2018
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

PaRiter provodi različite projekte s mladima i za mlade, među kojima je i portal hopacupa.org. Ovim portalom želimo približiti informacije o kontracepciji i odgovornom spolnom ponašanju mladim ljudima, a sve kako bi donosili odluke temeljene na znanstvenim činjenicama. Posjetitelje/ice festivala Gledaj (u)druge informirat ćemo o sadržaju stranice, važnosti zdravstvenog odgoja, a oni koji budu htjeli odgovoriti na par pitanja dobit će i male korisne nagrade. Pozivamo mlade (i ostale) da nas posjete na festivalu!

# Mladi # Zdravstvo
Dječji centar Logos
23.05.2018
Slavonski Brod, Brodsko-posavska, Istočna

U Dječjem centru Logos će u  sklopu projekta "Volonteri iz školskih klupa" volonteri obavljati slijedeće aktivnosti:

 • Individualna pomoć djetetu pri izvođenju aktivnosti
 • Pomoć u izradi didaktičkog materijala

# Djeca
Udruga za ljudska prava i građansku participaciju PaRiter
25.05.2018
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Inicijativa Radno i ravnopravno tijekom studenog 2017. provela je akciju #znatelištosunamrekli? kojoj je cilj osvijestiti javnost o prisutnosti seksizma, kršenju prava žena, nezakonitim postupanjem od strane poslodavaca i rodnoj diskriminaciji s kojom se žene svakodnevno susreću na tržištu rada te potaknuti građane i građanke da reagiraju na ovaj problem. Akcija će se ponovno održati 25.05.2018. na festivalu Gledaj (u)druge. Na majice, torbe i bedževe će se (sprejevima) prenositi poruke žena koje smo prikupile, a prikazuju na koje se sve načine svakodnevno krše njihova radna prava. Dođite i podržite akciju!

Delta
25.05.2018
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Na 3. festivalu udruga u Rijeci, "Gledaj(u)druge - jer tu smo s razlogom", Udruga Delta namjerava prezentirati svoj rad zainteresiranim građanima i građankama. Također, namjerava predstaviti internet stranicu "Boo?" koju pišu srednjoškolci za srednjoškolce te prikupiti potencijalne volontere-novinare srednjoškolske dobi koji su zainteresirani za priključivanje redakciji. Prezentacija rada planira se provesti putem letaka i izravnih razgovora volontera s građanima i građankama.

 

# Mladi # Obrazovanje
Društvo Naša djeca Pazin
25.05.2018
Pazin, Istarska, Zapadna

Društvo Naša djeca Pazin planira i ove godine volonterske akcije u razdoblju od 24.5.-26.5.2017.  uređenja okoliša iza zgrade Društva Naša djeca Pazin, a sve da bi djeca imala prostor za igru i veselje te vrtlarenje. Planira se poravnati teren, pokositi trava, očistiti tunel za igru, popraviti gume za igru (zakopati ih dublje u zemlju) i očistiti korov u vrtu. 

Svi koji žele mogu se pridružiti ovoj akciji.

# Djeca
Dom za starije osobe Trešnjevka
21.05.2018
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Posaditi će se trajnice u vrtu podružnice, te brusiti i bojati drvene klupe, stolovi i kante za smeće. Aktivnost ćemo provesti zajedno sa volonterima INA-e u Podružnici Doma za starije osobe Trešnjevka Zagreb.

Dom za starije osobe Trešnjevka
21.05.2018
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Posaditi će se 200 sadnica cvijeća u parku i na balkonima, te brusiti i bojati drvene klupe i stolovi u parku Doma. Akcija će se održati zajedno sa djecom iz Motessori vrtića i škole "Barunica Dedee Vranyczany" i radnicima INA-e.

Udruga osoba s invaliditetom Agape
23.05.2018
Omiš, Splitsko-dalmatinska, Južna

U suradnji s Srednjom školom "Jure Kaštelan" Omiš organiziramo 23.05.2018. terenski posjet učenika s profesorima mentorima u dom korisnika odnosno osoba s invaliditetom koji su nepokretni, ili teško pokretni. U terenskom posjetu učenici će osobama s invaliditetom pružiti masaže cijelog tijela, masaže lica, refleksologija stopala, muško-žensko šišanje, te ostale frizerske usluge te im svojim volontiranjem uljepšati svakodnevnicu. Ujedno uz učenike, profesore  mentore kao volonteri sudjelovat će i djelatnici Udruge. Također 25.05.2018. u prostoru udruge također  iste  ove usluge organiziramo za sve članove i umirovljenike. 

Knjižnice grada Zagreba
25.05.2018
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Aktivnost igranja društvenih igra omogućava djeci i mladeži kvalitetno provođenje slobodnog vremena i tako potiče razvoj kognitivne sposobnosti, logičkog  razmišljanja i kreativnost.

# Djeca # Mladi
Dom za odrasle osobe Zemunik
21.05.2018
Zemunik, Zadarska, Južna

Korisnici Doma za odrasle osobe Zemunik pod vodstvom radne terapeutkinje, prof. Snježane Knežević, uključili su se u globalni humanitarni projekt Knit A Square Croatia (KAS). Projektom se pozivaju  svi volonteri, zaljubljenici u heklanje i štrikanje, a prvenstveno zaljubljenici u humanitarni rad prema djeci napuštenoj i zaraženoj virusom HIV u Africi, da se uključe u akciju pletenja.

Cilj humanitarne kampanje KAS je štrikanje ili heklanje kvadratića koji se spajaju u deke, izrada kapa i grijača za ruke, a sve kako bi se napuštena djeca, koja su većinom već rođena s virusom HIV, ogrnula, osjetila toplinu i brigu koju im svi zajedno, svakim kvadratićem izražavamo.

Kvadratići se rade od bilo koje vrste toplog prediva, bilo kojim bodom, bilo koje debljine. Veličine su 20x20cm s niti od 50cm ostavljenom za spajanje, a dekica se sastoji od 35 komada. Kvadratići se sakupljaju i šalju pokretačicama akcije, Andreji Jagačić i Ivani Milković, koje ih na kraju svakog mjeseca šalju  u JAR. Tamo ih žene spajaju za simboličnu naknadu, tako da se dobrobit širi i na druge slojeve društva.

Korisnici Doma za odrasle osobe Zemunik u sklopu radno-terapijskih aktivnosti marljivo i svakodnevno pletu kvadratiće za napuštenu djecu Afrike. Povodom održavanja nacionalne manifestacije „Hrvatska volontira“ pozivamo sve volontere koji znaju plesti, da se pridruže korisnicima Doma, te da kvadratiće zadanih dimenzija koje ispletu u tjednu manifestacije od 21. do 26. svibnja, dostave na adresu Volonterskog centra Zadar. Ispletene kvadratiće dostavit ćemo u sabirni centar zajedno s kvadratićima koje su ispleli korisnici Doma.

Dragi volonteri, učinite dobro djelo na kvadrat J!

(Za više informacija: http://www.knit-a-square.com/)

# Djeca
Udruga za promicanje dobrobiti djece Portić
22.05.2018
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Radionica za mame, tate i bebe namijenjena je djeci od 18 do 24 mjeseca. Cilj radionice je poticati roditelje na aktivnosti koje doprinose razvoju djeteta te u ugodnom i poticajnom okruženju osnaživati roditeljske kompetencije. 

# Djeca
Knjižnice grada Zagreba
21.05.2018
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Djeca će kroz priču i igru usvajati jednostavnije riječi i rečenice njemačkog jezika.

# Djeca
Dom za odrasle osobe Zemunik
21.05.2018
Zemunik, Zadarska, Južna

Korisnici Doma za odrasle osobe Zemunik pod vodstvom radne terapeutkinje, prof. Snježane Knežević, uključili su se u globalni humanitarni projekt Knit A Square Croatia (KAS). Projektom se pozivaju  svi volonteri, zaljubljenici u heklanje i štrikanje, a prvenstveno zaljubljenici u humanitarni rad prema djeci napuštenoj i zaraženoj virusom HIV u Africi, da se uključe u akciju pletenja.

Cilj humanitarne kampanje KAS je štrikanje ili heklanje kvadratića koji se spajaju u deke, izrada kapa i grijača za ruke, a sve kako bi se napuštena djeca, koja su većinom već rođena s virusom HIV, ogrnula, osjetila toplinu i brigu koju im svi zajedno, svakim kvadratićem izražavamo.

Kvadratići se rade od bilo koje vrste toplog prediva, bilo kojim bodom, bilo koje debljine. Veličine su 20x20cm s niti od 50cm ostavljenom za spajanje, a dekica se sastoji od 35 komada. Kvadratići se sakupljaju i šalju pokretačicama akcije, Andreji Jagačić i Ivani Milković, koje ih na kraju svakog mjeseca šalju  u JAR. Tamo ih žene spajaju za simboličnu naknadu, tako da se dobrobit širi i na druge slojeve društva.

Korisnici Doma za odrasle osobe Zemunik u sklopu radno-terapijskih aktivnosti marljivo i svakodnevno pletu kvadratiće za napuštenu djecu Afrike. Povodom održavanja nacionalne manifestacije „Hrvatska volontira“ pozivamo sve volontere koji znaju plesti, da se pridruže korisnicima Doma, te da kvadratiće zadanih dimenzija koje ispletu u tjednu manifestacije od 21. do 26. svibnja, dostave na adresu Volonterskog centra Zadar. Ispletene kvadratiće dostavit ćemo u sabirni centar zajedno s kvadratićima koje su ispleli korisnici Doma.

Dragi volonteri, učinite dobro djelo na kvadrat J!

(Za više informacija: http://www.knit-a-square.com/)

# Djeca
Lokalni volonterski centar Zelina
25.05.2018
Sveti Ivan Zelina, Zagrebačka, Sjeverna

Udrugu Srce posjetit će djeca četvrtih razreda dviju osnovnih škola te će biti organizirane zajedničke likovne radionice i zajednička kreativna radionica u glini gdje će se osmišljavati suvenir grada i izraditi glineni predlošci. Izrađeni predlošci dovršit će se u kreativnoj radionici Udruge Srce od strane volontera.

Na taj način se direktno doprinosi inkluziji u zajednici, uključeno je više društvenih skupina, osnovnoškolci, djeca s teškoćama, mlade osobe s invaliditetom i volonteri, građani iz zajednice. Djeca osnovnih škola imat će priliku upoznati se s radom Udruge te mogućnostima djece s teškoćama i osoba s invaliditetom, a zajednička radionica doprinijeti će prihvaćanju invaliditeta kao dijela ljudske raznolikosti. Jedna od aktivnosti biti će i informiranje svih prisutnih posjetitelja o radu Udruge i uslugama koje pruža u lokalnoj zajednici.

# Djeca # Mladi # Osobe s invaliditetom
Dom za odrasle osobe Zemunik
21.05.2018
Zemunik, Zadarska, Južna

Korisnici Doma za odrasle osobe Zemunik pod vodstvom radne terapeutkinje, prof. Snježane Knežević, uključili su se u globalni humanitarni projekt Knit A Square Croatia (KAS). Projektom se pozivaju  svi volonteri, zaljubljenici u heklanje i štrikanje, a prvenstveno zaljubljenici u humanitarni rad prema djeci napuštenoj i zaraženoj virusom HIV u Africi, da se uključe u akciju pletenja.

Cilj humanitarne kampanje KAS je štrikanje ili heklanje kvadratića koji se spajaju u deke, izrada kapa i grijača za ruke, a sve kako bi se napuštena djeca, koja su većinom već rođena s virusom HIV, ogrnula, osjetila toplinu i brigu koju im svi zajedno, svakim kvadratićem izražavamo.

Kvadratići se rade od bilo koje vrste toplog prediva, bilo kojim bodom, bilo koje debljine. Veličine su 20x20cm s niti od 50cm ostavljenom za spajanje, a dekica se sastoji od 35 komada. Kvadratići se sakupljaju i šalju pokretačicama akcije, Andreji Jagačić i Ivani Milković, koje ih na kraju svakog mjeseca šalju  u JAR. Tamo ih žene spajaju za simboličnu naknadu, tako da se dobrobit širi i na druge slojeve društva.

Korisnici Doma za odrasle osobe Zemunik u sklopu radno-terapijskih aktivnosti marljivo i svakodnevno pletu kvadratiće za napuštenu djecu Afrike. Povodom održavanja nacionalne manifestacije „Hrvatska volontira“ pozivamo sve volontere koji znaju plesti, da se pridruže korisnicima Doma, te da kvadratiće zadanih dimenzija koje ispletu u tjednu manifestacije od 21. do 26. svibnja, dostave na adresu Volonterskog centra Zadar. Ispletene kvadratiće dostavit ćemo u sabirni centar zajedno s kvadratićima koje su ispleli korisnici Doma.

Dragi volonteri, učinite dobro djelo na kvadrat J!

(Za više informacija: http://www.knit-a-square.com/)

Dom za odrasle osobe Zemunik
21.05.2018
Zemunik, Zadarska, Južna

Korisnici Doma za odrasle osobe Zemunik pod vodstvom radne terapeutkinje, prof. Snježane Knežević, uključili su se u globalni humanitarni projekt Knit A Square Croatia (KAS). Projektom se pozivaju  svi volonteri, zaljubljenici u heklanje i štrikanje, a prvenstveno zaljubljenici u humanitarni rad prema djeci napuštenoj i zaraženoj virusom HIV u Africi, da se uključe u akciju pletenja.

Cilj humanitarne kampanje KAS je štrikanje ili heklanje kvadratića koji se spajaju u deke, izrada kapa i grijača za ruke, a sve kako bi se napuštena djeca, koja su većinom već rođena s virusom HIV, ogrnula, osjetila toplinu i brigu koju im svi zajedno, svakim kvadratićem izražavamo.

Kvadratići se rade od bilo koje vrste toplog prediva, bilo kojim bodom, bilo koje debljine. Veličine su 20x20cm s niti od 50cm ostavljenom za spajanje, a dekica se sastoji od 35 komada. Kvadratići se sakupljaju i šalju pokretačicama akcije, Andreji Jagačić i Ivani Milković, koje ih na kraju svakog mjeseca šalju  u JAR. Tamo ih žene spajaju za simboličnu naknadu, tako da se dobrobit širi i na druge slojeve društva.

Korisnici Doma za odrasle osobe Zemunik u sklopu radno-terapijskih aktivnosti marljivo i svakodnevno pletu kvadratiće za napuštenu djecu Afrike. Povodom održavanja nacionalne manifestacije „Hrvatska volontira“ pozivamo sve volontere koji znaju plesti, da se pridruže korisnicima Doma, te da kvadratiće zadanih dimenzija koje ispletu u tjednu manifestacije od 21. do 26. svibnja, dostave na adresu Volonterskog centra Zadar. Ispletene kvadratiće dostavite ćemo u sabirni centar zajedno s kvadratićima koje su ispleli korisnici Doma.

Dragi volonteri, učinite dobro djelo na kvadrat! :)

(Za više informacija: http://www.knit-a-square.com/)

Lokalni volonterski centar Volontiraj s Osmjehom Pleternica
24.05.2018
Pleternica, Požeško-slavonska, Istočna

U sklopu Dana otvorenih vrata udruga 2018. prezentirat ćemo rad Lokalnog volonterskog centra "Volontiraj s Osmjehom" na organiziranim danima otvorenih vrata udruga s područja Grada Pleternice u Hrvatskoj knjižnici i čitaonici Pleternica, 24. svibnja 2018. od 16 do 20 sati. Sa svim prijavljenim udrugama provest ćemo aktivnost u kojoj ćemo ih upoznati sa svom potrebnom dokumentacijom za volontiranje, prednostima volontiranja, osmisliti s njima daljnje akcije u kojima možemo povezati Lokalni volonterski centar Pleternica i planirane akcije udruga izlagača. Volonteri uključeni u Lokalni volonterski centar Pleternica iznijeti će svoja iskustva u volontiranju te i na taj način promovirati udrugama prednosti volontera i volonterskog rada.  

# Djeca # Mladi # Stari i nemoćni # Osobe s invaliditetom # Zaštita okoliša # Umjetnost i kultura # Obrazovanje # Sport
Forum za kvalitetno udomiteljstvo djece
18.05.2018
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

DOM ZA DJECU-DOM ZA PTICE projekt je u sklopu Ininog programa Zeleni pojas - natječaja za sufinanciranje projekata u području zaštite okoliša i prirode, a provedba volonterskih akcija održati će se u dva dječja doma, Zagreb i A.G.Matoš. 

petak 18.05.2018. održati će se volonterska akcija u Dječjem domu A.G.Matoš (Selska cesta 132) pri čemu ćemo u suradnji s udrugom BIOM urediti dvorište dječjeg doma te izraditi i postaviti kućice za ptice u dvorištu doma. Ista akcija održati će se tjedan kasnije u Dječjem domu Zagreb (Nazorova).

U volonterskoj akciji sudjelovati će volonteri iz INA Kluba volontera, no pozivamo i ostale zainteresirane da nam se pridruže.

  

# Djeca # Zaštita okoliša
udruga slijepih karlovačke županije
26.05.2018
Karlovac, Karlovačka, Sjeverna

Jedna volonterka će pomoći kao pratnja na kazališnu predstavu slijepim osobama. Tom prilikom će im pomoći pri keretanju u kazalištu i izvan njega.

# Osobe s invaliditetom
Društvo tjelesnih invalida grad Rijeka
14.05.2018
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

U Rijeci, na adresi Ivana Ćikovića Belog 8a nalazi se ured Udruge kao i Klub osoba s invaliditetom u čijem će okolišu volonteri udruge očistiti i urediti zelene površine.

Forum za kvalitetno udomiteljstvo djece
25.05.2018
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

DOM ZA DJECU-DOM ZA PTICE projekt je u sklopu Ininog programa Zeleni pojas - natječaja za sufinanciranje projekata u području zaštite okoliša i prirode, a provedba volonterskih akcija održati će se u dva dječja doma, Zagreb i A.G.Matoš. 

Za vrijeme održavanja manifestacije Hrvatska volontira, u petak 25.05.2018. održati će se volonterska akcija u Dječjem domu Zagreb (Nazorova 49) pri čemu ćemo u suradnji s udrugom BIOM urediti dvorište dječjeg doma te izraditi i postaviti kućice za ptice u dvorištu doma. Ista akcija održati će se tjedan prije u Dječjem domu A.G.Matoš.

U volonterskoj akciji sudjelovati će volonteri iz INA Kluba volontera, no pozivamo i ostale zainteresirane da nam se pridruže.

  

# Djeca # Zaštita okoliša
Udruga DOBRA
25.05.2018
Metković, Dubrovačko-neretvanska, Južna

Volonterski centar DOBRA organizira jednodnevnu kreativnu radionicu.

Cilj radionice je izraditi društvenu igru s kojom se želi potaknuti sudjelovanje starijih osoba u društvenim aktivnostima što je jedan od načina njihove socijalne integracije, čime će se i unaprijediti kvaliteta njihovog života. 

Aktivnosti radionice povezati će starije osobe, djecu i mlade (volontere) koji će biti uključeni u izradu svih potrebnih materijala vezanih za društvenu igru, tj. kviz, čime će se i unaprijediti međugeneracijska solidarnost.  

Materijali izrađeni na kreativnoj radionici biti će prezentirani za vrijeme obilježavanja Međunarodnog dana starijih i nemoćnih osoba.

 

 

# Djeca # Mladi # Stari i nemoćni
udruga slijepih karlovačke županije
23.05.2018
Karlovac, Karlovačka, Sjeverna

Asistenti će pomoći pri organizaciji preventinog zdravstvenog pregleda i edukativne radionice: dva volontera će

pomoć pri prijevozu slijepih osoba u prostor udruge na pregled i predavanje, te kasnije vraćanje kućama,

tri volontera će asistirati pri samom zdravstvenom pregledu i pomoć korisnicima prilikom njega.

 

# Osobe s invaliditetom
Medicinska škola u Rijeci
24.05.2018
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Medicnska škola u Rijeci organizira kratkotrajnu volontersku akciju čišćenja stepeništa pored škole. Stepenište se vrlo rijetko čisti, a njime svakodnevno prolazi veliki broj učenika, djelatnika i građanina. Kako bi svima nama učinili boravak u ovom području ugodnijim, organiziramo kratkotrajnu akciju.

Udruga za ruralni razvoj Đola
25.05.2018
Darda, Osječko-baranjska, Istočna

Dana 25. svibnja 2018. godine, petak, Udruga za ruralni razvoj Đola održava Otvorene dane na kojima će predstaviti projekte u izradi i projekte u provedbi, kao i projekte koje je udruga provela u protekle 3 godine. 

Cilj predstavljanja je promovirati rad udruge, kao i rad samih volontera. Na taj bi se način pozvalo sve posjetitelje da nam se priključe u radu udruge, bilo kao članovi ili kao volonteri. 

Neki od projekata su TardaFest, Advent na dvoru, Šareni korzo, V.R.I.S.A.K. Baranje. Cilj svih projekata je razvoj ruralnog turizma, lokalne zajednice, promocija društveno korisnog rada i uključivanje mladih u volonterstvo.

# Djeca # Mladi # Umjetnost i kultura
Udruga za ruralni razvoj Eko Brezna
19.05.2018
Slavonski Brod, Brodsko-posavska, Istočna

U okviru projekta Eko-Eko Volonterko kojeg finacira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, a provodi udruga Eko Brezna u partnerstvu s OŠ A.M.Reljković iz Bebrine i OŠ A. Mihanović iz Slavonskog Broda, provodi se velika volonterska akcija pod nazivom "Uvod u zeleni svijet - stvaranje Eko parka u matičnoj školi" koja ima za cilj vratiti školi stari sjaj kroz mini akcije uređenja okoliša oko matične škole. Kako će ova akcija uključiti različite dionike poput učenika, nastavnika, roditelja, predstavnika udruga i u ovoj školi postavit će se jedna kvalitetna zajednička suradnja u isticanju volonterskih vrijednosti i važnosti očuvanja okoliša škole kao drugog "doma" za učenike. Ova volonterska akcija imat će i edukativni karakter jer će se učenici upoznati s postupcima pripreme zemlje za sađenje, ali i koracima pri sadnji i održavanju različitih vrsta ukrasnog bilja i cvijeća, promovirat će ekologiju kao sastavni dio svog života, kroz rad i učenje u prirodi, boravak na svježem zraku, ostvariti povezanost tehnike, društva i prirode kroz fokusirane i osmišljene volonterske akcije uređenja okoliša škole - uređivanje i bojanje ograde škole, sadnja različitog začinskog bilja, cvijeća i voćaka, priprema terena za postavljanje sjenice kao zelene učionice. U ovu akciju bit će uključeno oko 60 učenika OŠ A. Mihanović - školski volonteri volonterskog kluba OŠAM, 30 nastavnika, 5 roditelja, 2 domara.

# Djeca # Mladi # Zaštita okoliša # Obrazovanje
Mreža udruga Zagor
24.05.2018
Zabok, Krapinsko-zagorska, Sjeverna

Akcija će se održati u prostoru Zagorskog centra urbane kulture Regenerator, a ista uključuje izmjenu drvenih gazišta (stepenica), postavljenje novih gazišta, te farbanje postojećih i novo postavljenih. 

# Mladi
Centar za participaciju žena u društvenom životu
21.05.2018
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Centar za participaciju žena u društvenom životu će svaki dan od 21.-25. svibnja 2018. god. provoditi različite volonterske aktivnosti.

21.05. Edukativno predavanje o ljudskim pravima, cilj je informirati građane i osvijestiti ih o ljudskim pravima, posebno ženskim pravima, pravo na život bez nasilja. Provođenje Konvencije VE o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji. SPRIJEČITI-PROGONITI-OTKLONITI nasilje nad ženama i obiteljsko nasilje.

22.05. Radionica za osobe treće životne dobi "Aktivno starenje". Vodič za prevenciju, zaštitu i integraciju starijih osoba u društvu.

23.05. Sadnja maslina na Kampusu Sveučilišta u Rijeci kako bi se potaklo stvaranje kutka gdje će studenti i građani moći govoriti o ljudskim pravima ili komentirati aktualne događaje, u suradnji sa Parkovi plus d.o.o. i Sveučilištem u Rijeci. 

24.05. Dani otvorenih vrata Udruge građanima, informacije građanima o programima/projektima Udruge, "Prava za sve", "Kako izaći iz nasilnih veza", "Psihosocijalna pomoć žrtvama nasilja i žrtvama obiteljskog nasilja".

25.05. Dani otvorenih vrata Udruge mladima u suradnji sa OŠ Eugen Kumičić i dr. "Prijavi se i volontiraj" informacije mladima o mogućnosti volontiranja, korisnosti volontiranja za sebe, društvo i zajednicu. 

 

 

 

# Djeca # Mladi # Stari i nemoćni
Udruga apstinenata za pomoć pri resocijalizaciji Porat
26.05.2018
Zadar, Zadarska, Južna

U sklopu programa smanjenja šteta Minus virus, povodom dana Hrvatska volontira, udruga Porat svake godine organizira akciju čišćenja infektivnog otpada (iskorištenih igala i šprica) na području Grada Zadra. Za potrebe akcije volonteri će biti educirani i opremljeni zaštitnom opremom potrebnom za sigurno obavljanje ovakve aktivnosti. Sav iskorišteni pribor koji se prikupi u akciji odlaže se u posebne spremnike i kasnije odlazi na spaljivanje. Cilj ovakvih akcija je smanjiti opasnosti od uboda, a time i smanjiti opasnost od zaraze hepatitisom B i C i tetanusom. 

# Zdravstvo # Zaštita okoliša
Udruga Vida
20.05.2018
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

POZIV ZA VOLONTIRANJE

"Snažni, zdravi, sigurni“

 

Udruga “Vida” uz “Klub liječenih alkoholičara Otočac” partner je na Projektu “SNAŽNI, ZDRAVI, SIGURNI…” financiran je od strane Ministarstva zdravstva, a čiji je nositelj Zavod za javno zdravstvo Ličko-senjske županije.

Projekt „SNAŽNI, ZDRAVI, SIGURNI…“ zamišljen je kao skup modularno koncipiranih aktivnosti kojima se želi adresirati što širi spektar okolnosti i rizičnih faktora koji doprinose razvoju ili održavanju ovisničkih ponašanja kod djece i mladih te povećavaju rizik za njihovo zdravlje

Ciljevi ovog projekta su:

 • Zaštita zdravlja partijanera na području Ličko-senjske županije, vezano uz eksperimentiranje sa sredstvima ovisnosti podizanjem razine osposobljenosti i ojačane svijesti osoblja klubova u kojima se odvija noćni život vezano uz smanjenje štete, prevenciju i upravljanju sukobima
 • edukacija i osnaživanje najvažnijih dionika iz okruženja mladih (nastavnika, roditelja, stručnih suradnika) za preventivno djelovanje i ranu intervenciju s djecom i mladima koji manifestiraju rizična ponašanja
 • razvoj sustava rane detekcije rizičnih faktora i otvaranju mogućnosti za pravovremenu i sveobuhvatnu intervenciju za otklanjanje i/ili sprečavanje produbljivanja teškoća mentalnog zdravlja kod djece i mladih
 • jačanje multidisciplinarnog pirstupa i međuresorne suradnje
 • sprječavanje zlouporabe droga među djecom i mladima,
 • smanjenje zdravstvenih i socijalnih rizika vezanih za zlouporabu droga
 • usporavanje trenda raširenog konzmiranja legalnih sredstava ovisnosti i razvijanja ovisničkog ponašanja

 

Volonterski poslovi i obaveze:

*Volonterke i volonteri sudjelovat će u pripremi edukativnih materijala o rizicima korištenja ilegalnih supstanci i njihovih kombinacija.

*Volonterke i volonteri mogu se naknadno uključiti u terenski rad (koji podrazumijeva noćenje) na Zrću, gdje će uz zaposlenike Udruge distribuirati promotivni materijal posjetiteljima noćnih događanja.

 

Projektne aktivnosti odvijat će se od svibnja do rujna ove godine. Angažman u projektnim aktivnostima bit će zabilježen u volonterskim knjižicama, a točne aktivnosti bit će propisane volonterskim ugovorom. Projekt obuhvaća najviše deset volonterki i volontera. Molimo sve zainteresirane da ispune  prijavnicu na web stranici udruge Vida - http://www.droga-online.com.hr/ (na dnu home pagea!) te da svoju kratku biografiju pošalju na mail udrugavida.rijeka@gmail.com s naznakom: volontiranje na projektu "Snažni, zdravi, sigurni...“ Osigurali smo nagrade za volonterke i volontere, pokrivanje troškova marende,smještaja i dnevnica ukoliko se odlazi izvan mjesta prebivališta.

* Volonteri koji se žele uključiti u terenski rad (koji podrazumijeva noćenje) na Zrću, gdje će uz zaposlenike Udruge distribuirati promotivni materijal posjetiteljima noćnih događanja. Moraju biti stariji od 21.godinu!

 

# Mladi # Umjetnost i kultura
Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Pula
21.05.2018
Pula (Pola), Istarska, Zapadna

Proslava rođendana Crvenog križa, sudjeluju dječji vrtići, osnovne i srednje škole sa svojim spremnim točkama za scenski nastup. Cilj je promovirati načela Crvenog križa kao što su humanost, nepristranost, neovisnost, dragovoljnost, univerzalnost, jedinstvo, neutralost ali isto tako i ljubav, tolerantnost i prijateljstvo....

Udruga Vida
21.05.2018
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

POZIV ZA VOLONTIRANJE

"Lady" – istraživanje nasilja nad starijim ženama

 

Udruga Vida u suradnji s Centrom za ženske studije pri Filozofskom fakultetu u Rijeci poziva sve zainteresirane da se prijave za volontiranje u sklopu projekta "Lady" – istraživanje nasilja nad starijim ženama, kojeg financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u 2018. godini.

U vrijeme demografskog trenda starenja europskog stanovništva, pitanje prava starijih osoba postaje iznimno važno. Heterogenost starije populacije, ageism i specifične potrebe starijih osoba utječu na izloženost ove populacije kršenjima ljudskih prava. Projekt se odnosi na socijalna prava starije populacije, naročito starijih žena. Cilj istraživanja je pridonijeti izgradnji jednakosti spolova i pravednijem društvu te utjecati na smanjenje stigmatizacije starijih osoba, ojačati njihov položaj unutar obitelji te njihov cjeloviti građanski status.

 

Volonterski poslovi i obaveze:

*Volonterke i volonteri sudjelovat će u realizaciji devet fokus skupina u tri županije: Primorsko-goranskoj, Istarskoj i Ličko-senjskoj. Fokusnim skupinama mapiramo svjetonazor i stavove triju društvenih skupina – starijih žena, njihovih obitelji i stručnjaka/inja koji dolaze u doticaj sa starijim osobama o problematici obiteljskog psihičkog nasilja nad starijim ženama.

*Volonterke i volonteri mogu pomoći u obradi informacija fokusnih skupina i pridonijeti razumijevanju onoga što smo čuli putem neformalnih razgovora.

*Volonterske i volotneri će pomagati u organizaciji jednodnevne interdisciplinarno-znanstvene konferencije na temu nasilja nad starijim osobama.

 

Projektne aktivnosti odvijat će se od svibnja do prosinca ove godine. Angažman u projektnim aktivnostima bit će zabilježen u volonterskim knjižicama, a točne aktivnosti bit će propisane volonterskim ugovorom. Projekt obuhvaća najviše dvadeset volonterki i volontera koji moraju zadovoljiti kvotu od 200 volonterskih sati. Stoga molimo sve zainteresirane da ispune  prijavnicu na web stranici udruge Vida - http://www.droga-online.com.hr/ (na dnu home pagea!) te da svoju kratku biografiju pošalju na mail udrugavida.rijeka@gmail.com s naznakom: volontiranje na projektu "Lady" – istraživanje nasilja nad starijim ženama. Prijave traju do 5. svibnja 2018. godine. Osigurali smo nagrade za volonterke i volontere, pokrivanje troškova marende i dnevnice ukoliko se odlazi izvan mjesta prebivališta.

Volonterski angažman doprinijeti će unaprjeđenju Vašeg praktičnog, organizacijskog i kritičkog znanja te osnaživanju socijalne svijesti o problematici nasilja nad starijim ženama!

# Stari i nemoćni # Zdravstvo
PRONI Centar za socijalno podučavanje
25.05.2018
Petrinja, Sisačko-moslavačka, Sjeverna

 Volontersku akciju provodi OŠ Dragutina Tadijanovića Petrinja, Volonterski klub Tadija, u okviru projekta "Školontiranje" PRONI Centar za socijalno podučavanje. Akciju provode članovi Volonterskog kluba u suradnji sa zainteresiranim učenicima, roditeljima i učiteljima.

Cilj volonterske akcije je bojanje školskih ormarića čime se osvježiti i urediti školski unutarnji prostor; škola će postati toplija i učenici će se u njoj ugodnije osjećati.

Volonterski centar Osijek
21.05.2018
Osijek, Osječko-baranjska, Istočna

Volonteri uključeni u program "Pomoć u učenju dostupna je i meni" pružat će pomoć učenicima u Osnovnoj školi "Antunovac" i Osnovnoj školi Franje Krežme u Osijeku kako bi učenici spremnije dočekali kraj školske godine.

 

# Djeca
CARPE DIEM
26.05.2018
Karlovac, Karlovačka, Sjeverna

Udruga Carpe Diem u sklopu projekta "Zavrti promjenu - projekt usmjeren razoju volonterskih programa srednjoškolaca" organizira volontersku akciju u prostoru Centra za pružnje usluga u zajednici Vladimir Nazor, gdje će volonteri i djeatnici dm-drogerie markt iz Karlovca zajedno sa korisnicima doma i volonterskog kluba zajedno reciklirati i uređivati namještaj samog doma kako bi odgovorili na potrebe njihove zajednice.

# Djeca # Mladi
PRONI Centar za socijalno podučavanje
24.05.2018
Vukovar, Vukovarsko-srijemska, Istočna

Ekološka i volonterska akcija „Zelena čistka“ provest će se u četvrtak, 24.5.2018. od 8 do 13 sati u okolišu blizu Osnovne škole Nikole Andrića Vukovar (stepenice koje vode od škole do rijeke Vuke u središtu grada i područje oko njih).
Cilj akcije je razvijanje svijesti o važnosti čuvanja i uređenja okoliša, ljubavi prema prirodi i brige za naš zajednički dom, planetu Zemlju.
Akciju  provodi  Volonterski klub OŠ Nikole Andrića  u okviru projekta "Školontiranje"  PRONI Centra. Na akciji će sudjelovati učenici - članovi Volonterskog kluba, roditelji, djelatnici škole te predstavnicima lokalnih udruga i institucija.

Udruga socijalnih radnika
24.05.2018
Zadar, Zadarska, Južna

U Dom za starije i nemoćne osobe Zadar pozvali smo učenike i učenice OŠ Šime Budinića

koji će zabaviti sa sarijim sugrađanima zajedničkom pjesmom i igranjem društvenih igara yesheart

# Djeca # Osobe s invaliditetom # Umjetnost i kultura
PRONI Centar za socijalno podučavanje
23.05.2018
Sisak, Sisačko-moslavačka, Sjeverna

Nositelj volonterske akcije „Nove boje naše škole“ je Školski volonterski klub „Iskra“ Osnovne škole „Braća Bobetko“ Sisak. Cilj volonterske akcije je uređenje ulaza u školu i pročelja škole koji su trenutno neugledni i dotrajali, kako bi učenicima, roditeljima i radnicima škole i sam ulazak u školu bio vedar i ugodan. Akcija se provodi u okviru projekta „Školontiranje“  čiji je nositelj PRONI Centar za socijalno podučavanje.

# Djeca # Mladi # Obrazovanje
Ante Kolanović
21.05.2018
Zadar, Zadarska, Južna

Profesori i učitelji pomažu učenicima osnovnih i srednjih škola ispraviti negativne ocjene iz matematike, engleskog, fizike i hrvatskog. 

Ante Kolanović
26.05.2018
Zadar, Zadarska, Južna

Završno druženje sudionika programa. 

PRONI Centar za socijalno podučavanje
19.05.2018
Glina, Sisačko-moslavačka, Sjeverna

Volonterska akcija „Hod za obrazovanje djece“ provest će se kao humanitarni događaj učenika i nastavnika Srednje škole Glina u sklopu projekta „Školontiranje“ PRONI Centra za socijalno podučavanje. Događaj je potaknut UNICEF-ovom inicijativom "Škole za Afriku" koja se već trinaest godina uspješno proteže kroz mnoge države svijeta i pruža pomoć najugroženijim prostorima tropskoga kontinenta.

Cilj volonterske akcije je pružiti djeci  priliku za obrazovanje kroz prikupljanje sredstava kako bismo osigurali mladim nadama da sjednu u školske klupe kao što smo i svi mi. Dio prikupljenih sredstava namijenit ćemo i djeci s područja grada Gline slabijeg imovinskog statusa kako bi mogli sudjelovati u izvannastavnim aktivnostima u vidu terenske nastave i stručnih posjeta.
U volonterskoj akciji sudjelovat će volonteri Školskog volonterskog kluba  Srednje škole Glina Manus Aperta, učenici i nastavnici Srednje škole Glina, građani te roditelji učenika Osnovne škole Glina i Srednje škole Glina.

U samom hodu i aktivnostima pridružit će  nam se: Dječji vrtić Bubamara Glina, Osnovna škola Glina, Crveni križ Glina, DVD Glina i Planinarsko društvo Pogledić. O našim će aktivnostima izvijestiti Radio Televizija Banovina i Petrinjski radio, a očekuje se i dolazak predstojnice Ureda UNICEF-a Valentine Otmačić. 

Pored pružanja prilike djeci za obrazovanje, ciljevi su također tjelesna aktivnost, zabava i kvalitetno druženje svih generacija, što znači da je poželjno da pozovete svoje roditelje, djecu, bake, djedove, rodbinu i prijatelje da nam se pridruže i na zabavan i opuštajući način pripomognu onima najpotrebitijima.

# Djeca # Mladi # Obrazovanje
Humanitarna udruga Duga Vukovar
21.05.2018
Vukovar, Vukovarsko-srijemska, Istočna

Animiranje i uključivanje djelatnika u institucijama da se angažiraju i priključe u prikupljanju namirnica i higijenskih potreština za potrebe Socijalne samoposluge te se na taj način i upoznaju sa radom Udruge i potrebama njenih korisnika.

Dječji dom Ivana Brlić Mažuranić Lovran
21.05.2018
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

igre za poticanje motoričkog razvoja djece

igre za poticanje govora djece

kreativne igre

edukacijske igre

# Djeca
Dom za starije i nemoćne osobe Poreč
23.05.2018
Poreč (Parenzo), Istarska, Zapadna

Šetnja korisnika Doma i volontera. Manifestaciju "Hrvatska volontira" obilježiti ćemo druženjem volontera i korisnika na svježem zraku.

# Stari i nemoćni # Osobe s invaliditetom
CARPE DIEM
21.05.2018
Plaški, Karlovačka, Sjeverna

U Općini Plaški, 21. svibnja, ponedjeljak, održat će se volonterska akcija sa 100-ak sudionika iz Karlovačke i Sisačko-moslavačke županije. Okupljanje počinje od 10 sati kod Osnovne škole Plaški, Ulica 143. Domobranske pukovnije 1a. Volonteri iz obje županije sudjelovat će u uređenju školskog okoliša. Volonterska akcija održava se u sklopu projekta "Volonterska školica". 

Udruga Carpe Diem započela je 1. lipnja 2017. provođenje EU projekta ''Volonterska školica'' koji traje do 31. svibnja 2019. Ukupna vrijednost projekta iznosi 948.086,07 kuna te ga sufinanciraju Europska unija kroz Europski socijalni fond i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Opći cilj projekta je doprinijeti povećanju društvenog i gospodarskog rasta te demokratskog razvoja u Karlovačkoj i Sisačko-moslavačkoj županiji kroz jačanje partnerstva organizacija civilnog društva i odgojno-obrazovnih ustanova u području volontiranja, dok je specifični cilj projekta uključiti kvalitetne volonterske programe u školski kurikulum i potaknuti razvoj odgoja i obrazovanja za volontiranje na području Karlovačke i Sisačko-moslavačke županije

Projekt se provodi na području Karlovačke i Sisačko-moslavačke županije u partnerstvu s Agencijom lokalne demokracije Sisak, LAG-om Vallis Colapis, udrugom Slobodna škola, Osnovnom školom Grabrik i Gimnazijom Karlovace Hrvatske.  

# Djeca # Mladi # Obrazovanje
Dječji dom Ivana Brlić Mažuranić Lovran
21.05.2018
Lovran, Primorsko-goranska, Zapadna

Pomoć korisnicima pri izvršavanju školskih obveza.

# Djeca
Udruga za ruralni razvoj Eko Brezna
18.05.2018
Bebrina, Brodsko-posavska, Istočna

U okviru projekta Eko-Eko Volonterko kojeg finacira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, a provodi udruga Eko Brezna u partnerstvu s OŠ A.M.Reljković iz Bebrine i OŠ A. Mihanović iz Slavonskog Broda, provodi se velika volonterska akcija pod nazivom "Dan planeta zemlje". Toga dana učenici će organizirati različite radionice na temu ekologije i očuvanja okoliša. Mali organizatori su učenici - školski volonteri iz školskog volonterskog kluba  "Volonteri dobrog srca". Radionice imaju za cilj pobuditi svijest o važnosti očuvanja okoliša škole ali i lokalne zajednice u kojoj žive, pa će tako te radionice obuhvaćati puno kreativnog rada poput obnavljanja starih predmeta, izrada ukrasa, sadnju aronije i drugih voćaka, biljaka i sadnica cvijeća, izradu makramea za viseće lončanice, izrade vjetrenjače, kućica za ptice i sl. U ovu volontersku akciju bit će uključeno više od 160 učenika OŠ A. M. Reljković iz Bebrine, te nastavnici, roditelji, predstavnici civilnog sektora te učenici partnerske škole OŠ A. Mihanović iz Slavonskog Broda.

# Djeca # Mladi # Zaštita okoliša # Obrazovanje
Udruga za očuvanje kulturne i prirodne baštine Zora Prilišće 1925
26.05.2018
Netretić, Karlovačka, Sjeverna

Jedna od važnijih aktivnosti kojima udruga ostvaruje svoje ciljeve je i očuvanje kulturne i prirodne baštine te će se tako 26. svibnja, u vremenu od 9 do 14 sati uređivati prostor registriranog arheološkog nalazišta oko kapele Sv. Leonarda. Sama kapela je spomenik kulture najviše kategorije, nakon obnove mještani-volonteri redovito uređuju prostor oko nje. Ovogodišnjom akcijom, koja je nastavak prošlogodišnje, žele se otvoriti nove vizure između sadašnjeg groblja, stare mrtvačnice, kapele Sv. Leonarda. Također nastavit će se s uređenjem parka s oko 30 starih borova u kojem se planira postaviti drvene klupe i stol za odmor. S ovog prostora vidi se Klek, u blizini rijeka Kupa i preko Kupe Slovenija.

# Zaštita okoliša
Dom za starije i nemoćne osobe Poreč
22.05.2018
Poreč (Parenzo), Istarska, Zapadna

Zajedno s korisnicima Doma za starije i nemoćne osobe Poreč, volonteri će sudjelovati u kreativnoj radionici. Izrađvati ćemo ukrase od papira, predmete koje kasnije poklanjamo gostima u Domu ili njima ukrašavamo panoe i prostorije u Domu.

# Stari i nemoćni
Kulturno umjetničko društvo Antun Klasinc Lasinja
26.05.2018
Lasinja, Karlovačka, Sjeverna

Ovom aktivnošću izrađivati ćemo tradicionalne suvenire i ukrase u svrhu promocije Društva i našeg kraja.

Školski volonterski klub Gimnazije Vukovar
07.05.2018
Vukovar, Vukovarsko-srijemska, Istočna

Školski volonterski klub Gimnazije Vukovar organizira akciju pod nazivom Ne gađaj mlađe, donirati je slađe - akcija u kojoj učenici kluba žele osvijestiti maturante Grada Vukovara o nepotrebnom bacanju hrane tijekom norijade. Akcija je pokrenuta u sklopu projekta VolON - pojačaj volontiranje. Cilj je, VolON projekta, razviti i provesti kvalitetne i održive programe školskog volontiranja i odgoja za volontiranje u partnerskim odgojno - obrazovnim institucijama putem osnivanja školskih volonterskih klubova te osnažiti partnerske udruge i institucije, organizatore volontiranja, za učinkovit menadžment volontera. O samom projektu, obrazovnim institucijama partnerima, više na našoj mrežnoj stranici: http://volon.skac.hr/

Akcija Ne gađaj mlađe, donirati je slađe, krenula je početkom svibnja osmišljavanjem same akcije. Učenici su osmislili naziv, aktivnosti te raspored istih. Neke od aktivnosti su: odlazak u socijalnu samoposlugu,  razgovori sa zaposlenicima i korisnicima iste, snimanje video materijala, priprema prezentacije, osmišljavanje  letaka, posjet školama i svim maturantskim razredima Grada Vukovara te poticanje učenika na sudjelovanje u akciji i doniranje namirnica, osmišljavanje platna s poticajnim porukama i pozivom na sudjelovanje, postavljanje štandova za prikupljanje namirnica 22. 5. 

# Mladi
Udruga djece i mladih s poteškoćama u razvoju Zvono
21.05.2018
Belišće, Osječko-baranjska, Istočna

Volonterska akcija održat će se u kampu udruge Zvono, Citadeli, 21. svibnja s početkom u 16 sati. Povodom manifestacije "Hrvatska volontira" planiramo urediti veliko dvorište oko dvije kuće koje se nalaze na Citadeli, te raskrčiti jedan dio neprohodne staze. Kamp Citadela služi kao rehabilitacijski kamp za osobe s invaliditetom u kojem svakodnevno u sklopu radno okupacijskih radionica uređuju vrt, uzgajaju eko povrće, začinsko i ljekovito bilje. Također, jednom godišnje, u rujnu, na Citadeli se održava i Forest Art festival, namijenjen mladim umjetnicima koji izrađuju svoja umjetnička djela od materijala koje pronađu isključivo iz prirode. Ovom volonterskom akcijom želimo našim članovima udruge Zvono, osobama s invaliditetom i svim posjetiteljima učiniti boravak na Citadeli što ugodnijim.

# Zaštita okoliša
Srednja škola Marka Marulića Slatina
13.05.2018
Slatina, Virovitičko-podravska, Sjeverna

Članovi novoosnovanog školskog volonterskog kluba naše škole predstavit će građanima djelovanje našeg kluba i podsjetiti na važnost volontiranja u lokalnoj zajednici. Posjetit ćemo neke od udruga u gradu koje imaju potrebu za volonterima te im ponuditi suradnju. Također ćemo, kao bismo potakli i ostale učenike da se uključe u rad našeg kluba, urediti okoliš škole, kako bismo se svi osjećali zadovoljnije i što ugodnije provodili vrijeme u školi.

# Obrazovanje
Volonterski centar Istra
26.05.2018
Pula (Pola), Istarska, Zapadna

Sportski dan za Udrugu Institut Pula održat će se u subotu, 26. svibnja 2018. godine, od 15 do 19 sati, na prostoru pored skate parka u Društvenom centru Karlo Rojc u Puli (adresa Gajeva 3).

Ovaj događaj organiziraju vrijedni volonteri i volonterke Kluba mladih volontera/ki Pula, kojeg vode Volonterski centar Istra te Udruga ZUM.

Cilj samog događaja jest promocija zdravog i aktivnog načina života te sprječavanje rizičnih oblika ponašanja, na način da će se tijekom četiri sada događaja predstaviti šest različitih treninga, odnosno rekreacija, u koje će se moći uključiti, i na licu mjesta isprobati, svi prisutni građani i građanke. Također, na info-štandu će se predstaviti rad Udruge Institut Pula, pri čemu će predstavnici Udruge dijeliti informativne i promotivne letke i brošure, informirati građane i građanke te odgovarati na moguća pitanja.

Ovim putem pozivamo sve gospodarstvenike koji prepoznaju važnost ovog događaja da nam se obrate te podrže ovaj događaj, u obliku donacija ili sponzorstva.

Također, pozivamo sve zainteresirane građane i građanke da se pridruže i uključe 26. svibnja te učine nešto dobro za sebe - vježbajući na događaju, te svoju zajednicu - podržavajući rad jedne vrijedne i važne udruge.

Ako se želite volonterski uključiti u ovaj događaj - pročitajte poziv volonterima u detaljima događaja.

Za više informacija o programu događaja, samom događaju te udrugama koji ga organiziraju, posjetite:

Web stranice:
Volonterskog centra Istra
Udruge ZUM
Udruge Institut Pula


Facebook stranice:
Volonterskog centra Istra

Udruge ZUM
Udruge Institut Pula

# Mladi # Zdravstvo # Sport
Društvo Naša djeca Zabok
26.05.2018
Zabok, Krapinsko-zagorska, Sjeverna

Društvo „Naša djeca“ Zabok povodom Europske godine kulturne baštine organizirat će tradicijske igre za djecu pod nazivom „Mi smo djeca vesela rado bi se igrala“ na Trgu K.Š. Đalski u Zaboku. Tradicijske igre vodit će članovi i članice Dječjeg gradskog vijeća i volonterke DND-a Zabok.

Cilj:

- približiti djeci starinske igre

- druženje djece

- odgoj za volontiranje

# Djeca # Umjetnost i kultura
Udruga Ri Rock
25.05.2018
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Održavanje:

a) koncerta polaznika Music Box radionica

b) jam sessiona

 

Aktivnosti će biti dio događanja Gledaj (u)druge koja će se održati 25.5. u Kružnoj ulici u Rijeci.

Udruga će ponuditi i tehničku podršku događanju.

# Mladi # Umjetnost i kultura
Dom za starije i nemoćne osobe Sveti Antun
25.05.2018
Karlovac, Karlovačka, Sjeverna

Učenici - volonteri Šumarske i drvodjelske škole Karlovac urediti će cvjetnu gredicu u Domu "Sv. Antun". Po završetku uređenja družiti će se s korisnicima Doma i odigrati zajednički  turnir u visećoj kuglani.

# Stari i nemoćni
Katolička osnovna škola Josip Pavlišić
22.05.2018
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Djelatnici Katoličke osnovne škole "Josip Pavlišić" će pribaviti namirnice i zajedno s korisnicima kuhati večeru i desert u Prihvatilištu za beskućnike "Ruže sv. Franje". Nakon zajedničke večere uslijedit će druženje uz pjesmu i ples. 

Katolička osnovna škola Josip Pavlišić
23.05.2018
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Djelatnici Katoličke osnovne škole "Josip Pavlišić" će sudjelovati u radnoj akciji Prihvatilišta za beskućnike "Ruže sv. Franje" pri čemu će se provesti sljedeće aktivnosti: čišćenje dvorišta, sadnja trajnica, uređenje travnjaka i sjenice, branje bazge i priprema za izradu soka.

Katolička osnovna škola Josip Pavlišić
22.05.2018
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

U okviru cjelogodišnjeg projekta "Ruže milosrđa", učenici trećega razreda Katoličke osnovne škole "Josip Pavlišić", s dvije učiteljice će organizirati druženje i igre s korisnicima Prihvatilišta za beskućnike "Ruže sv. Franje" u Rijeci. Učenici će s korisnicima igrati društvene igre, nogomet, graničar i posjet završti zajedničkim druženjem uz zakusku koju će učenici pripremiti.

Srednja škola Delnice
21.05.2018
Delnice, Primorsko-goranska, Zapadna

Učenici i nastavnici započet će s uređivanjem i oslikavanjem učinoca iz Hrvatskog jezika i Biologije. Nakon osmišljaavanja idejnog rješenja primjerenog  za prostoriju, započet će pripremne aktivnosti poput izrade nacrta, skidanja stare žbuke, premještanja namještaja, čišćenja i pripremanja podloge te nabave i dopreme materijala kako bi se aktivnost mogla nastaviti i tijekom lipnja.

# Obrazovanje
Srednja škola Delnice
23.05.2018
Delnice, Primorsko-goranska, Zapadna

- organiziran posjet Skloništu za napuštene i nezbrinute pse u Liču

- edukacija i druženje s djelatnicama, upoznavanje s radom Skloništa

- druženje, njega i šetnja pasa u kontroliranim uvjetima radi poboljšanja socijalizacije i zdravlja životinja

 

# Zaštita životinja
Udruga slijepih USKA
26.05.2018
Karlovac, Karlovačka, Sjeverna

Povodom 50. godišnjice Taekwondo kluba Karlovac, u subotu, 26.5.2018. u Športskoj Dvorani Mladost u Karlovcu, održat će se međunarodni turnir u taekwodnou "Croatia Karlovac Open (1968-2018)". Početak je planiran u 9:00 sati! Udruga slijepih USKA i Taekwodno Klub Karlovac njeguju dogodišnje partnerstvo i suradnju na promicanju sporta i rekreacije te borilačkih sportova posebice za osobe s invaliditetom te zajednicu u cjelini, s ciljem uključivanja što većeg broja građana u sport i rekreaciju u cilju podizanja kvalitete življenja svih građana. Također predsjednik Udruge slijepih USKA Mirsad Bećirović prva je slijepa osoba koja se natječe u taekwodno tehničkim formama, višestruki je državni prvak u parapoomsama, tehničkim taekwodno formama te jedina slijepa osoba nositelj crnog pojasa 3. DAN u taekwodnou u svijetu. U sklopu natjecanja održat će se natjecanje za osobe s invaliditetom u taekwodno tehničkim formama u organizaciji Hrvatskog Parataekwodno Saveza, pod pokroviteljstvom Hrvatskog Paraolimpijskog Odbora i Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

# Osobe s invaliditetom
Graditeljska škola za industriju i obrt Rijeka
21.05.2018
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Izradom edukativnih kartica formata A4 na temu:

70 glagoljskih brojeva za 70 ljekovitih biljaka "Čajnog trga" u Rijeci,

Trg Matije Vlačića Flaciusa) koji je dio projekta Zelenog vala Grada Rijeke i inicijative Rijeka 2020 EPK u kojem sudjeluju naši učenici koji se školuju za zanimanje vrtlar/vrtlarica i cvjećar/cvjećarica zajedno sa svojim profesoricama mentoricama, obilježavamo Europsku godinu kulturne baštine.

Cilj nam je promovirati našu glagoljsku baštinu te motivirati učenike/učenice za različitim kreativnim izražavanjem.

Socijalna Samoposluga Kruh sv Elizabete OFS Gospa Lurdska Žabica
21.05.2018
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Donirane namirnice, prikupljene ispred trgovačkog centra dovozimo u Socijalnu samoposlugu, popisujemo i sortiramo ih na police. 

Socijalna Samoposluga Kruh sv Elizabete OFS Gospa Lurdska Žabica
21.05.2018
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

U suradnji s odvjetnicom Tomislavom Furčić, korisnicima Socijalne samoposluge, potrebiti građani imaju mogućnost dobiti besplatni pravni savjet. 

CARPE DIEM
22.05.2018
Karlovac, Karlovačka, Sjeverna

Udruga Carpe Diem u sklopu projekta "Zavrti promjenu-projekt usmjeren razvoju volonterskih programa srednjoškolaca" i u suradnji sa Javnom ustanovom NATURA VIVA  za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Karlovačke županije organizira oslikavanje drvenih klupica u Vrbanićevom perivoju u Karlovcu.

# Mladi # Zaštita okoliša # Umjetnost i kultura
Socijalna Samoposluga Kruh sv Elizabete OFS Gospa Lurdska Žabica
25.05.2018
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

 Besplatna podjela odjeće, obuće i kućanskih potrepština potrebitima. 

Socijalna Samoposluga Kruh sv Elizabete OFS Gospa Lurdska Žabica
21.05.2018
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Svi oni koji žele mogu doći vidjeti, donirati i dobiti informacije o našem radu, prijaviti se za volontiranje i podržati nas. 

Socijalna Samoposluga Kruh sv Elizabete OFS Gospa Lurdska Žabica
21.05.2018
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Besplatna podjela hrane potrebitim građanima, u Socijalnoj samoposluzi Kruh Sv. Elizabete, uz razgovor s novim korisnicima i naručivanje za sljedeći put. 

Socijalna Samoposluga Kruh sv Elizabete OFS Gospa Lurdska Žabica
26.05.2018
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Volonteri Sopcijalne samoposluge prikupljati će namirnice i druge potrepštine ispred Supermarketa Cash & Carry, u tri smjene, koje se nakon smjena prevoze u skladište. 

DEŠA Dubrovnik
25.05.2018
Dubrovnik, Dubrovačko-neretvanska, Južna

DESA Dubrovnik u sklopu manifestacije Hrvatska volontira organizira aktivnost "Druženje s volonterima". Tom prilikom naši volonteri prenijet će svoja znanja i iskustva stečena kroz projekt pružanja podrške žrtvama i svjedocima svim zainteresiranim građanima. Naši volonteri već treću godinu zaredom pružaju podršku ljudima koji su prestrašeni, pod stresom, bez informacija i znanja od detaljima sudskog postupka te u strahu od počinitelja. Htjeli bismo naši sugrađanima ukazati koliko im davanje podrške zapravo može obogatiti život i ponukati ih da nam se pridruže u ovakvoj nesebičnoj vrsti volontiranja!

Socijalna Samoposluga Kruh sv Elizabete OFS Gospa Lurdska Žabica
23.05.2018
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Prikupljena odjeća, obuća, kućanske potrepštine se pregledavaju i sortiraju ovisno o vrsti i  uptrebljivosti. 

Društvo Naša djeca Opatija
26.05.2018
Opatija, Primorsko-goranska, Zapadna

Uređenje vanjskog prostora DND-a Opatija

Društvo Naša djeca Opatija
22.05.2018
Opatija, Primorsko-goranska, Zapadna

Društvo "Naša djeca" Opatija poziva Vas na volontiranje u sklopu Radionice/igraonice Kolibrići i Kolibrići plus za djecu s teškoćama u razvoju  na slijedećim aktivnostima:

 • Likovno-kreativne aktivnosti, dramsko –scenske aktivnosti, plesne aktivnosti
 • Klub roditelja – grupne radionice, roditeljska druženja, razmjena iskustva
 • Akcije za promicanje kvalitetnijeg života djece s teškoćama u razvoju u njihovim lokalnim sredinama

Raspored: Utorak i četvrtak 16,30 - 19,00 sati (22. i 24. svibnja) 

 

Društvo Naša djeca Opatija
22.05.2018
Opatija, Primorsko-goranska, Zapadna

Predavnje za roditelje pod nazivom "Postavljanje gradnica". Predavanje je otvoreno za širu javnost. 

Udruga žena operiranih dojki Nada Rijeka
23.05.2018
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Rehabilitirane članice - volonterke Udruge odlaze u posjet bolesnicama na Odjel kirurgije KBC-a Rijeka koje su operirale rak dojke kako bi pomogle u suočavanju sa bolesti.

# Zdravstvo
Udruga žena operiranih dojki Nada Rijeka
24.05.2018
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Članice Udruge, pod stručnim vodstvom, izrađuju kreativne ukrase. Radionice služe i kao oblik radne terapije osobama koje su preboljele rak dojke.

# Osobe s invaliditetom # Umjetnost i kultura
Udruga za promicanje dobrobiti djece Portić
21.05.2018
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Volonteri tete i barbe pričalice svake večeri od 19 do 20 sati odlaze na Odjel hematonkologije, Kliniku za dječju kirurgiju, Zavod za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, Odjel pulmologije te na Zavod za dječju neurologiju i psihijatriju Dječje bolnice Kantrida u Rijeci te čitaju/pripovijedaju djeci priče s ciljem ublažavanja posljedica hospitalizacije.

# Djeca # Mladi # Zdravstvo
Udruga žena operiranih dojki Nada Rijeka
21.05.2018
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Učenici-volonteri Medicinske škole u Rijeci izmjerit će tlak i razinu šećera u krvi članicama Udruge. Na taj način pridonose podizanju svijesti i brizi o vlastitom zdravlju.

# Mladi # Zdravstvo # Obrazovanje
Udruga za promicanje dobrobiti djece Portić
23.05.2018
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Radionice šivanja namijenjene su svim zainteresiranim volonterima i članovima, bez obzira na predznanje šivanja. Na radionicama iskusne "tete šivalice" podučavaju volontere tehnikama šivanja - ručno i na šivaćoj mašini. Na radionici će se izrađivati torbe te različiti ukrani predmeti koji se potpom prodaju na sajmu. Sav prihod od prodanih proizvoda namijenjen je projektu "Pripovjedač/ica priča za laku noć".

# Djeca # Mladi # Umjetnost i kultura
Udruga za promicanje dobrobiti djece Portić
25.05.2018
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

 Riječ je o radionicama inspirativne i zabavne vještine presavijanja papira, namijenjene osnovnoškolcima.

# Djeca # Umjetnost i kultura # Obrazovanje
Udruga ZvoniMir
22.05.2018
Kistanje, Šibensko-kninska, Južna

U srijedu 22. svibnja 2018. godine udruga ˝ZvoniMir˝ u suradnji sa Osnovnom školom Kistanje organizira volontersku eko-radionicu koja će se održati u prostorijama škole. Predviđeno trajanje radionice je tri sata u vremenu od 14:00 do 17:00, a osnovni cilj radionice je podizanje svijesti o ekologiji i ekološkom razmišljanju među mladima te kao krajnji cilj ovakvih i sličnih aktivnosti uključivanje ekologije u kurikulum škole. Volonterska aktivnost je usmjerena na zaštitu okoliša, važnost izdvajanja korisnog materijala iz otpada, kao i njegovo ponovno korištenje, te buđenje svijesti kod najmlađih o dobrobiti reciklaže za planet na kojem živimo. 

# Djeca # Zaštita okoliša
Volonterski centar Osijek
22.05.2018
Osijek, Osječko-baranjska, Istočna

U suradnji s Domom za odgoj djece i mladeži i Ekonomskom i upravnom školom Osijek, Volonterski centar Osijek organizira druženje volontera s mladim izbjeglicama i migrantima. Kroz igranje društvenih igara te sportske aktivnosti mladi će imati priliku međusobno se upoznati, steći jedno novo iskustvo i pritom se dobro zabaviti.

# Mladi # Sport
Udruga za promicanje dobrobiti djece Portić
23.05.2018
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Knjižnica Udruge Portić otvorena je za članove i volontere udruge jednom tjedno. Prvenstveno je posjećuju tete i barbe pričalice koji biraju knjige za pričaonice na Kantridi. Knjižnicu vode dvije volonterke od kojih se uvijek može zatražiti savjet ili preporuka.

# Djeca # Mladi # Obrazovanje
Liga za prevenciju ovisnosti
24.05.2018
Split, Splitsko-dalmatinska, Južna

Volonteri/-ke Lige za prevenciju ovisnosti na jedan dan postat će soboslikari/-ice i u zajedničkom druženju s korisnicima/-icama Centra za pružanje usluga u zajednici oličiti prostore u kojima korisnici/-ice borave.

Bit će to prilika za sudionike/-ice akcije da pokažu prepoznavanje važnosti aktivnog djelovanja u lokalnoj zajednici i njeguju vrijednosti solidarnosti, prihvaćanja različitosti i tolerancije te daju svoj doprinos u smislu povezivanja i inkluzije.

Mreža udruga Zagor
25.05.2018
Zabok, Krapinsko-zagorska, Sjeverna

Volonterska akcija održat će se kod Zagorskog centra urbane kulture Regenerator, a ista će se održati u suradnji s udrugom Regenerator. U provedbu akcije uključit će se međunarodni volonter/ke (sudionici Međunarodnog volonterskog kampa u Zaboku) te lokalni volonteri/ke. Akcija će uključivati uređenje zida centra. Volonteri/ke će napraviti prijedlog skice koju će oslikati na samom zidu te ga obojati. Ovom akcijom uredit će se prostor samog centra u kojem se okupljaju mladi ali i drugi građani/ke te provode svoje slobodno vrijeme.  

# Mladi
Udruga za promicanje dobrobiti djece Portić
23.05.2018
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Sudionici radionice "Bajkaonica za velike" imat će priliku doznati kako mogu sami napisati bajku, a tijekom radionice i okušati se u stvaranju bajke koja može imati iscjeljujuću ulogu za njih same ili osobu kojoj žele tu bajku namijeniti.

# Djeca # Mladi # Umjetnost i kultura # Obrazovanje
Udruga za promicanje dobrobiti djece Portić
23.05.2018
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Radionica pletenja okuplja sve zainteresirane volontere koji imaju ili nemaju predznanje pletenja. Materijal je osiguran. Predmeti koji se naprave daruju se u humanitarne svrhe (do sada su darivani dječjim domovima, za potrebe izbjeglica i sl.) i prodaju na božićnom štandu Udruge.

# Djeca # Mladi # Umjetnost i kultura
Udruga socijalnih radnika
22.05.2018
Zadar, Zadarska, Južna

U volonterskoj akciji uređenja dvorišta Doma za odrasle osobe Sv. Frane Zadar uključiti ćemo

volontere, srednjoškolce koji će obojati ogradu dvorišta te iscrtati zidove dvorišta kako bi uljepšali

prostor za boravak korisnika Doma Sv. Frane. Osim toga ćemo im i  uljepšati vrt sadnicama limuna.

 

Ova akcija je i prilika da se mladi podruže s kroisnicima Doma te osim što će im uljepšati prostor,

pridonijet će i dobrom ugođaju ustanove.

 

 

# Mladi # Osobe s invaliditetom # Umjetnost i kultura
Knjižnice grada Zagreba
21.05.2018
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Edukativne radionice informatičkog i informacijskog opismenjavanja namijenjene su osobama starije dobi i prilagođene su njihovim željama i potrebama, a mogu sadržavati: osnove korištenja računalom, pretraživanja interneta, dopisivanja e-poštom, korištenje društvenih mreža te rada u tekstualnim dokumentima. Radionice se provode individualno, a vode ih educirani volonteri.

# Stari i nemoćni # Obrazovanje
Udruga socijalnih radnika
21.05.2018
Zadar, Zadarska, Južna

Na okruglom stolu sudjelovat će predstavnici Volonterskog centra Velika Gorica koji nam dolaze u studijski posjet zajedno s koordinatorima volontera s područja grada Velike Gorice. Svoja iskustva će im prenijeti organizatori volontiranja s područja Grada Zadra (ustanova socijalne skrbi i osnovna škola). 

Cilj je razmijeniti primjere dobre prakse i predstaviti suradnju volonterskih centara i organizatora volontiranja radi podizanja kvalitete volonterskih programa i osmišljavanja novih.

 

 

# Mladi # Stari i nemoćni # Osobe s invaliditetom # Obrazovanje
Udruga za promicanje dobrobiti djece Portić
21.05.2018
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Na radionici volonteri mogu naučiti izrađivati bookmarkere, a pritom se dobro i zabaviti. Predznanje šivanja nije potrebno, a radionica je ujedno i humanitarnog karaktera budući da se lutkice prodaju na sajmovima na kojima sudjeluje Udruga Portić. Sva sredstva prikupljena od prodaje su namijenjena projektu "Pripovjedač/ica priča za laku noć".

# Djeca # Mladi # Umjetnost i kultura
Udruza za obitelj i roditeljstvo Izvor
23.05.2018
Zadar, Zadarska, Južna

Posudionica dječje robice i opreme je mjesto gdje se donira uščuvana rabljena dječja oprema, odjeća i obuća koju zatim trudnice i obitelji s malom djecom mogu posuditi i koristiti dok djeca posuđeno ne prerastu. Ona odjeća i oprema koja je neoštećena i čista se zatim vraća u posudionicu kako bi se sve moglo ponovno posuditi. Prikupljanje opreme i odjeće krenulo je organizirano od veljače ove godine i odvija se u prostorijama udruge Izvor svaku prvu srijedu u mjesecu. Dosad je donirana veća količina rabljene opreme poput kolica, krevetića, nosiljki, autosjedalica, dekica i posteljina, prematalica, ogradica, hranilica, hodalica, izdajalica i sl.; zatim razna sezonska dječja odjeća i obuća. Sve navedeno će se uz pomoć volontera pregledati i sortirati prema veličinama i vrsti opreme kako bi korisnici dobili neoštećenu opremu i uščuvanu odjeću. 

Liga za prevenciju ovisnosti
25.05.2018
Supetar, Splitsko-dalmatinska, Južna

Ligini volonteri srednjoškolci - educirani vršnjaci edukatori,  primijenit će svoja znanja i vještine pod mentorstvom Liginog stručnog tima te održati dvije preventivne radionice za učenike 8. razreda osnovne škole Supetar na Braču na temu Kockanje i klađenje.

Kroz preventivne radionice koje uključuju interaktivnu prezentaciju, igre i diskusiju podići ćemo svijest i informiranost učenika o vrstama ovisničkih ponašanja te negativnim učincima istih. Također, uz naše volontere, suvoditelje radionica dat ćemo dobar primjer učenicima i promicati volontiranje kao mogućnosti za aktivan angažman i kvalitetno provođenje slobodnog vremena učenicima iz OŠ Supetar.

# Djeca # Mladi # Obrazovanje
Udruga Zora
23.05.2018
Čakovec, Međimurska, Sjeverna

Sajam u Čakovcu je mjesto gdje se tjedno okuplja velik broj građana/ki pa ga to čini idealnim za javnu akciju u kojoj ćemo ih informirati o problematici vršnjačkog nasilja. Udruga Zora trenutno provodi projekt "Aktivni mladi protiv nasilja" pa ćemo u sklopu njega 23.05. na Sajmu u Čakovcu informirati građane o vršnjačkom nasilju, važnosti prevencije vršnjačkog nasilja, kako prepoznati mlade koji su žrtve vršnjačkog nasilja, kako im pomoći te kome se možemo javiti u slučaju da se vršnjačko nasilje dogodi. Informiranjem građana težimo stvaranju zajednice s nultom stopom tolerancije na nasilje.

# Mladi # Obrazovanje
Lokalna akcijska grupa Vallis Colapis
18.05.2018
Ozalj, Karlovačka, Sjeverna

"Clean - Up in Ozalj" volonterska je akcija osmišljena kao osobni projekt od strane EVS volontera naše organizacije, a provest će se u suradnji s Osnovnom školom "Slava Raškaj" iz Ozlja. Akcija će se provesti na kupalištu u Ozlju (kupalište ispod HE "Munjara").          

Cilj akcije je promovirati volontiranje te manifestaciju Hrvatska volontira i slične takve manifestacije diljem Europe. Volonterska akcija ima odgojno-obrazovnu svrhu, sa specifičnim ciljem osvještavanja o ekologiji, s obzirom da će u nju biti uključeni učenici Osnovne škole Slava Raškaj iz Ozlja. Aktivnost će se sastojati od prikupljanja otpada na kupalištu u Ozlju, prezentacije i predavanja o volontiranju, ekologiji, recikliranju i sl. Nakon čega će uslijediti kreativna radionica izrade predmeta od prikupljenog otpada. Učenici će u pratnji i pod nadzorom učiteljica sudjelovati u navedenoj aktivnosti te samim time učiti o volontiranju i važnosti volontiranjaekologiji, važnosti pravilnog odvajanja otpada te recikliranja..

# Djeca # Mladi # Zaštita okoliša # Obrazovanje
Udruga mladih Feniks
21.05.2018
Oroslavje, Krapinsko-zagorska, Sjeverna

Volonteri će s korisnicima programa Pomoć u učenju odraditi instrukcije iz matematike, hrvatskog jezika, engleskog jezika i njemačkog jezika. Ukupno će sudjelovati deset učenika iz Osnovne škole Oroslavje i Srednje škole Oroslavje. Učenici će kroz pet dana u prostorijama udruge  prolaziti, učiti i vježbati školsko gradivo pripremajući se za ispite znanja, ispravke i rješavajući domaću zadaću. Svaki volonter imat će svoju grupu učenika s kojom će raditi ovisno o individualnim potrebama učenika za određenim predmetom. Ukupno će se odraditi 20 volonterskih sati.

Pomoć u učenju provodi se u sklopu projekta Lokalni volonterski centar „Orkas“ koji financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

 

Predviđeni raspored instrukcija:

Ponedjeljak, 18:00 - 20:00: Njemački jezik (osnovna škola, predmetna nastava)

Utorak, 18:00 - 20:00: Engleski jezik  (osnovna škola, predmetna nastava; srednja škola)

Srijeda,18:00 - 20:00: Razredna nastava

Četvrtak, 18:00 - 20:00: Razredna nastava; Matematika (osnovna škola, predmetna nastava; srednja škola)

Petak, 18:00 - 20:00: Matematika (osnovna škola, predmetna nastava; srednja škola)

Udruga Biovrt u skladu s prirodom
26.05.2018
Čakovec, Međimurska, Sjeverna

Srdačno vas pozivamo na biovrtlarsko druženje:

9.30 -13:00  volonterska radna akcija. Na biovrt ćemo sijati, presađivati, malčirati ili pljeviti – ovisno o vremenskim prilikama uoči 26.05.

13.00 – 14.00 zajednički ručak (grah u kotliću)

14:00-14:30 Razmjena presadnica. Pozivamo vas da donesete i razmijenite presadnice koje su vama višak, te nabavite nove.

14.30 neformalno druženje i projekcija filma "Moć zajednice: Kako je Kuba preživjela naftnu krizu"

 

 

 

 

# Mladi # Zaštita okoliša
GRADSKO DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA DUGA RESA
21.05.2018
Duga Resa, Karlovačka, Sjeverna

KOŠNJA TRAVE I UREĐENJE OKUĆNICE STARIJIM I NEMOĆNIM OSOBAMA

# Stari i nemoćni
Gimnazija Andrije Mohorovičića Rijeka
24.05.2018
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Prošle godine, naša, sada već bivša učenica, u Nantesu je na Konferenciji za mlade predstavljala našu školu i prošlogodišnju akciju prikupljanja namirnica za Prihvatilište za beskućnike "Ruže svete Elizabete", GAMcija. U Nantesu se Marina povezala s mladim ljudima iz još četiri europske države te su zajedno osmislili projekt vezan uz hranu.

Dio tog projekta odviti će se u suradnji s Maticom umirovljenika, gdje će umirovljenici pričati priče o hrani, svome djetinjstvu, o svemu onome što vezuju uz pojam hrane i sjećanja. Tu nastupaju naši učenici, članovi Filmske skupine, koji će snimati i montirati priče umirovljenika te im postavljati pitanja o hrani.

Cilj priključivanja naših učenika u ovaj projekt je povezivanje učenika škole s udrugama, u ovom slučaju Maticom umirovljenika, učenje novih vještina, rušenje predrasuda o jazu između starije i mlađe generacije, i slično.

Gimnazija Andrije Mohorovičića Rijeka
14.05.2018
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Svake školske godine naši učenici dva puta prikupljaju namirnice za Socijalnu samoposlugu "Kruh sv. Elizabete". Ove godine prikupljanje će započeti 14. svibnja i trajati do 25. svibnja, a učenici će prikupljati suhe namirnice poput pašte, riže, palente, brašna, konzerve i higijenske proizvode.

Cilj prikupljanja namirnica je osvijestiti učenike o tome da postoji velik broj ljudi koji si ne mogu priuštiti najosnovnije namirnice te ih senzibilizirati da djeluju i pomažu u vlastitoj lokalnoj zajednici ranjivim skupinama građana.

Gimnazija Andrije Mohorovičića Rijeka
21.05.2018
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Kao i svake godine u razdoblju od 21. do 30. svibnja, kada se obilježava Svjetski dan oboljelih od multiple skleroze, naši učenici prikupljati će čepove za Društvo multiple skleroze Primorsko-goranske županije. Prikupljanjem čepova učenici će se informirati što je to multipla skleroza, a posjetom Društvu moći će se upoznati i porazgovarati s članovima Društva. Kroz ovakve jednostavne aktivnosti, upoznajemo učenike s različitim ljudima, informiramo ih i senzibiliziramo prema drugima te potičemo na humanitarno djelovanje u lokalnoj zajednici.

učenički dom Moravice
23.05.2018
Moravice, Primorsko-goranska, Zapadna

Učenici učeničkog doma moravice pomagat ce u pripremi hranae za potrebite u pučkoj kuhinji u Vrbovskom.Isto tako u sklopu projekta "Wollumen" pučkoj kuhinji donirat će se potrebne namjernice.

# Stari i nemoćni
Udruga Oppidum
26.05.2018
Požega, Požeško-slavonska, Istočna

Udruga Oppidum organizira akciju uređenja parka za pse koji vode volonteri Udruge za zaštitu životinja Sirius. Planirana akcija jedna je u nizu aktivnosti u sklopu projekta "Pokreni se! Volontiraj" koju Udruga Oppidum uz financijsku potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, provodi s partnerima udrugom Zvono iz Belišća, Gradom Požega i Požeško-slavonskom županijom. Cilj projekta je povećati broj mladih koji volontiraju u lokalnoj zajednici. Tijekom školske godine, mlade se kroz niz edukativnih radionica upoznavalo s vrijednostima i mogućnostima volontiranja, te kakav je njegov utjecaj na osobni razvoj. Na taj ih se način nastojalo potaknuti na aktivniji pristup volontiranju i osvijestiti ih da postanu nositelji promjena u lokalnoj zajednici.

U sklopu ove aktivnosti planira se košnja parka za pse te popravak i bojanje sprava pse. Akcija je planirana za subotu, 26.05.2018. u periodu od 9:00 do 13:00 sati na prostoru parka za pse koji je smješten u odvojku Osječke ulice iza šetnjice uz rijeku Orljavu u Požegi.

# Mladi # Zaštita životinja
Ženska grupa Karlovac Korak
23.05.2018
Karlovac, Karlovačka, Sjeverna

Ženska grupa Karlovac „KORAK“ osnovana je u cilju zaštite ljudskih, a posebno ženskih i dječjih prava, zaštite obitelji i zaštite od nasilja. Uz djelatnosti poput: vođenja Skloništa i Savjetovališta za žene i djecu žrtve nasilja, SOS telefona za žene i djecu žrtve nasilja, savjetodavnog rada s počiniteljima obiteljskog nasilja i dr., bavimo se i informiranjem o nasilju uopće te osvještavanjem i prepoznavanjem  uzroka i posljedica nasilja kroz različite projekte i edukacije pa tako i one usmjerene djeci školske dobi.

Jedan od takvih projekata je i „Tolerancija na full jer nasilje nije cool“, usmjeren prevenciji nasilja u partnerskim vezama među mladima kroz kojeg učenici koji su prošli Trening za trenere, sa vršnjacima u svojim srednjim školama, provode radionice sa ciljem edukacije o vrstama, uzrocima i posljedicama nasilja kao i kako ga prepoznati te kako reagirati i kome se u tom slučaju obratiti za pomoć.

U okviru ovogodišnje manifestacije „Hrvatska volontira“ ŽGK „KORAK“ prijavljuje tri ovakve radionice koje će provesti učenici -  treneri Mješovite industrijsko - obrtničke škole za vršnjake iz svoje škole, kroz dva dana, uz prisustvo mentorice volonterke iz ŽGK "KORAK" .  

 

 

# Djeca # Mladi # Obrazovanje
Udruga Pobjede
21.05.2018
Osijek, Osječko-baranjska, Istočna

Naš Azil ima veliku sreću jer je zemljopisno lociran uz prekrasnu obalu rijeke Drave koja je pretvorena u šetnicu azilskih pasa.

Sve što je potrebno jest doći do Azila u starijoj, prigodnoj za šetnju šumom, odjeći. Nakon obilaska Azila (ukoliko je nekomu prvi posjet Azilu) volonteri dobiju pse s kojima se mogu uputiti u šetnju uz Dravu ili šumom. Minimalno trajanje jedne šetnje je 45 min.

# Zaštita životinja
Prva riječka hrvatska gimnazija
23.05.2018
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

U okviru Projekta Vollumen - širenje mreže školskog volontiranja, čiji je nositelj Udruga Delta i Volonterski centar Udruge Smart iz Rijeke, članovi Volonterskog kluba Prve riječke hrvatske gimnazije osmislili su i dogovorili akciju u Centru za autizam Rijeka gdje će 23. i 24. svibnja 2018. od 9 do 14 sato farbati ogradu u dvorištu.  25.5.2018. 6 volontera sudjelovat će u volonterskoj akciji Čista Žica čiji je organizator OŠ Vežica

 

 

 

Dom za starije osobe Maksimir
25.05.2018
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Pikado i viseća kuglana igre su vještine popularne u cijelom svijetu pa ni naš Dom nije iznimka. Naime, tu postoji grupa "mala, ali odabrana" koja jednom tjedno pokazuje svoju preciznost bacajući strelice i kuglu nastojeći postići što bolji rezultat. 

Svi igrači sa žarom i maksimalno ozbiljno sudjeluju u igri, a pri tome se i dobro druže, popiju kavicu i našale se. 

Ovim putem pozivamo volontere da nam se pridruže povodom manifestacije Hrvatska volontira u Domu za starije osobe Maksimir u petak 25.05.2018. od 9:00 do 13:00 sati i pokažu mirnu ruku i oštro oko, makar je nama važna uzrečica „važno je sudjelovati, a i pri tome se dobro zabaviti. :)

Nakon sportskog dijela druženje će se nastaviti uz šetnje Maksimirom sa teže pokretnim korisnicima Doma.

Veselimo se zajedničkom druženju!

# Stari i nemoćni # Sport
Udruga tjlesnih invalida Međimurja
24.05.2018
Čakovec, Međimurska, Sjeverna

Udruga tjelesnih invalida Međimurja će 24. svibnja 2018. u razdoblju od 10 do 14 sati otvoriti svoja vrata građanima, volonterima, članovima i ostalim zainteresiranim osobama.

Ispred Udruge će biti postavljen informativni štand na kojem ćemo informirati zainteresirane o aktivnostima i projektima koje Udruga provodi kao što su "Na zajedničkom putu", "Osnovna djelatnost", "Sportsko rekreacijske aktivnosti u vodi", a imat će i priliku sudjelovati u izradi keramičkih predmeta koristeći glinu kao materijal.

Na informativnom štandu će biti dostupni promotivni materijali, različite verzije časopisa "Listek" te će biti predstavljene mogućnosti volontiranja u našoj Udruzi (volontiranje - prilika za stjecanje novih kompetencija). Na štandu će također biti predstavljeni keramički i kreativni radovi naših članova i volontera.

Manifestacija je uklopljena u Dane otvorenih vrata udruga.

Gradsko društvo Crvenog križa Ozalj
23.05.2018
Ozalj, Karlovačka, Sjeverna

Gradsko društvo Crvenog križa Ozalj i LAG Vallis Colapis u suradnji s Udrugom dobrovoljaca i veterana Domovinskog rata (UDVDR) ogranak Ozalj-Žakanje provest će volontersku akciju "Zajedno smo jači!". Cilj volonterske akcije je urediti i osviježiti prostor Doma hrvatskih branitelja, popularnu "Baštu" u Ozlju kako bi bila što ugodniji prostor druženje i društvene događaje te humanitarne aktivnosti.

Volonterska akcija se provodi u sklopu projekta " Q25 - Jačanje sustava volontiranja u ruralnim zajednicama središnje Hrvatske" financirano iz Europskog socijlanog fonda. Nositelj projekta je LAG Vallis Colapis.

Knjižnice grada Zagreba
21.05.2018
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Radionica informacijske pismenosti za osobe treće životne dobi u okviru projekta 65 plus Knjižnica grada Zagreba.

# Stari i nemoćni
Knjižnice grada Zagreba
26.05.2018
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Radionica engleskog jezika za osobe treće životne dobi u okviru projekta 65 plus Knjižnica grada Zagreba.

# Stari i nemoćni
Knjižnice grada Zagreba
25.05.2018
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Program tjelovježbe posebno namijenjen i prilagođen starijim osobama.

# Stari i nemoćni
Knjižnice grada Zagreba
24.05.2018
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Besplatan edukativni program učenja engleskoga jezika za starije sugrađane.

# Stari i nemoćni
Knjižnice grada Zagreba
23.05.2018
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Besplatna radionica za informatičko i informacijsko opismenjavanje osoba treće životne dobi prilagođena individualnim potrebama pojedinih korisnika.

# Stari i nemoćni # Obrazovanje
Knjižnice grada Zagreba
24.05.2018
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Radionica omogućava djeci, mladima i odraslima da uz stručno vodstvo volontera nauče igru koja razvija maštu, koncentarciju i kognitivne sposobnosti.

# Djeca # Mladi # Stari i nemoćni
Knjižnice grada Zagreba
21.05.2018
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Starije osobe uz pomoć volontera uče osnove rada na računalu, pretražuju internet i otkrivaju mogućnosti novih društvenih medija.

# Stari i nemoćni