ulične.jpg

PROMOCIJA ČASOPISA "ULIČNE SVJETILJKE"

Hrvatska volontira 2020

FRANJEVAČKI SVJETOVNI RED MJESNO BRATSTVO TRSAT

Rijeka

Dunja Osojnak Marinović

0912712688

ulicne.svjetiljke@gmail.com

Frankopanski trg 12

Časopis "Ulične svjetiljke"je naziv prvog hrvatskog časopisa o beskućništvu i srodnim društvenim temama. Ovo je projekt kojemu je cilj smanjenje broja beskućnika i poboljšanje životnih uvjeta socijalno ugroženih osoba.Časopis je 2008. godine pokrenut u Rijeci, nakon što je naša organizacija otvorila prihvatilište za beskućnike „Ruže sv. Franje“. Časopis je bio slijed u procesu resocijalizacije beskućnika i ostalih potrebitih ljudi.  

Prilikom izlaska novog broja časopisa, volonteri kroz sat vremena časopis prodaju zajedno s prodavačima ne bi li im pružili podršku u njihovin nastojanjima za bolju budućnost. Porebno je najaviti svoj dolazak na promociju dan ranije, te biti na Korzu 15 minuta prije događaja koji počinje u 9 sati. Svaki volonter dobiti će svog prodavača s kojim će otići na točno određeno mjesto na Riječkom Korzu koje će mu netom prije dodjeliti koordinator akcije. Kroz sat vremane potrebno je stajati kraj prodavača, te provesti vrijeme u ugodnom i zasigurno zanimljivom društvu naših prodavača.

 

 

 

 

 

Broj volontera : 20

Početak volontiranja: 25.09.2020. 09:00

Kraj volontiranja : 25.09.2020. 10:00

Vrijeme volontiranja : 9:00 do 10:00

Ukupno sati: 20.00

Otvoreno za volontiranje: Potreba za volonterima je stalna. Svi oni koji žele surađivati sa svojim tekstovim, fotografijama ili sugestijama pozvani su da to učine u svako doba putema maila. Ova izdvojena akcija povodom događaja "Hrvatska volontira"prilika je da se upoznate s našim časopisom i što je najažnije, s našim prodavačima koji su duša i srce ovog projekta.