uličneee.jpg

Promotivni štand -prezentacija projekta "Ulične svjetiljke"

Hrvatska volontira 2020

FRANJEVAČKI SVJETOVNI RED MJESNO BRATSTVO TRSAT

Zagreb

Dunja Osojnak Marinović

0912712688

ulicne.svjetiljke@gmail.com

FRANKOPANSKI TRG 12

Projekt „Ulične svjetiljke“ je način socijalnog zapošljavanja ljudi u kojem beskućnici i druge socijalno ugrožene osobe dobivaju posao kolportera istoimenih uličnih novina. To je način na koji se izravno djeluje na materijalnu i psihičku dobrobit korisnika-prodavača, koji prodaju časopise te zarađuju polovinu od cijene koja iznosi osam kuna. Beskućnici i druge socijalno ugrožene osobe motivirane su za prodaju časopisa jer to je posao koji mogu odmah dobiti te za njega nisu potrebne posebne kvalifikacije. Prodajom dobivaju financijsku mogućnost za osiguranje krova nad glavom i zadovoljavanju osnovnih životnih potreba. Prodavači koji nisu beskućnici, nego osobe slabog imovinskog statusa koje već imaju smještaj, dobiju priliku za poboljšavanjem životnog standarda te mogućnost cjelovite brige o sebi i obitelji.

Ovom akcijom omogućava se budućim volonterima upoznati s načinom na koji mogu pomoći u ostvarivanju ovog projekta. Podjelom letaka upoznavati će se građani o ovom projektu. Pruža se mogućnosti razgovora s prodavačima koji će biti na raspolaganju za kontakt tijekom cijelog vremena održavanja štanda. Moći će se kupiti novi broj časopisa te na poklon dobiti još jedan broj.

 

Broj volontera : 10

Početak volontiranja: 25.09.2020. 09:00

Kraj volontiranja : 25.09.2020. 19:00

Vrijeme volontiranja : 9 do 19, svakih sat vremena promjena volontera

Ukupno sati: 10.00

Otvoreno za volontiranje: Otvoren je poziv volonterima da se priključe u radu štanda na način da se izmjenjuju svakih sat vremena, njihova uloga je podjela letaka građanstvu kako bi se upoznali s projektom.