20211004_085751.jpg

Informacija jednako orijentacija

Hrvatska volontira 2021

Udruga Oppidum

Požega

Sanja Stojanović

098/176-3838

info@oppidum.hr

Vukovarska 4

Informacija jednako orijentacija program je udruge Oppidum koji je kroz trogodišnje razdoblje provedbe osigurao mladima s područja Požeško-slavonske županije pristup objektivnim, razumljivim i pouzdanim informacijama o njima važnim područjima kako bi ih se osvijestilo i osnažilo za uključivanje u gospodarske i društvene procese. Uz informiranje o programima mobilnosti, mogućnostima zapošljavanja, formalnog i neformalnog obrazovanja, veliki je fokus posvećen volonterstvu i mogućnostima volontiranja u lokalnoj zajednici ali i inozemstvu.

U tjednu provedbe kampanje Hrvatska volontira, osmislili smo niz interaktivnih prezentacija na temu kriznog volontiranja koje planiramo provesti za volontere školskih volonterskih klubova lokalnih srednjih škola, korisnike i volontere suradničkih OCD-a te zainteresirane članove lokalne zajednice. 

U doba pandemije i učestalih elementarnih nepogoda, kada je pomoć mnogima bila potrebna, isplivala je nova volonterska snaga ljudi koji su se po prvi puta odlučili volontirati. Edukativnim prezentacijama, želimo istaći neke osnovne specifičnosti u slučajevima kriznog volontiranja, ali i pozitivne primjere iz prakse, kako bi sudionike osvijestili o zakonskim okvirima takvog volontirala ali ih i ohrabrili da se i sami uključe u slične aktivnosti.

Broj volontera : 39

Početak volontiranja: 29.09.2021. 10:00

Kraj volontiranja : 01.10.2021. 14:00

Vrijeme volontiranja : 10-12

Ukupno sati: 39.00

Otvoreno za volontiranje: