MALI

Mali i veliki volonteri u akciji

Hrvatska volontira 2021

Udruga Sakramenski

Medulin

Sonja-Barbara Bader

098786680

centarsantadur@gmail.com

Katikulić 1, 52203 Medulin

Događaj naziva "Mali i veliki volonteri u akciji" održati će se u organiizaciji udruga Sakramenski, Mutila i Format u subotu, 25. 09. 2021. Tom prilikom održati će se radna akcija uređenja dvorišta i okućnice objekta "Šantadura" - centra baštine i održivog razvoja u Medulinu, u trajanju od 10 do 14 sati.

Svoj su dolazak već najavili učenici OŠ dr. Mate Demarina Medulin u pratnji profesorice likovne kulture, a oni će u sklopu događaja oslikati mural i njime uljepšati ogradni zid unutar dvorišta centra "Šantadur".

Uz članove udruga organizatora, dobrodošli su i mještani i ostali zainteresirani svih generacija, jer ovo neće biti isključivo radna akcija, već će to biti prilika i za zabavu i neformalnu razmjenu iskustava i edukaciju.

Farbati će se ograda i zid, uređivati dječji kutak, zasaditi pokoju biljku, održati će se i pokazna radionica pripreme prirodnih sredstava za čišćenje kuće i za korištenje u vrtu.

Održat će se i mini sajam razmjene sjemena, sadnica i presadnica, pa stoga poziv organizatori upućuju i svim ljubiteljima bilja i cvijeća, da donesu upravo sjeme i biljke koje mogu i žele razmjeniti s drugima.

Ovim se događajem centar Šantadur i udruge Sakramenski, Mutila i Format uključuju u obilježavanje dva značajna datuma, odnosno manifestacije, prvi je "Europski tjedan održivog razvoja 2021.", a drugi upravo "Hrvatska volontira 2021.".  

Članovi navedenih udruga događaj "Mali i veliki volonteri u akciji" organiziraju i provode volonterski, a troškove za potrebe realizacije iste financira iz svoga proračuna Općina Medulin.

Broj volontera : 20

Početak volontiranja: 25.09.2021. 10:00

Kraj volontiranja : 25.09.2021. 14:00

Vrijeme volontiranja : 10-14

Ukupno sati: 80.00

Otvoreno za volontiranje: Svi su dobrodošli, mještani i posjetitelji, mali i veliki - volonteri u akciji!