test

HandbALL IN

Hrvatska volontira 2021

HandbALL IN

Metković

Maida Arslanagić

0915655298

handball@handball-in.com

Gradska sportska dvorana Metković, Trg doktora Franje Tuđmana

HandbALL IN  je sportski program koji je drugačija od drugih jer u svoje redove upisuje djecu i mlade s teškoćama u razvoju. Program je započeo s radom prije tri godine u Zagrebu, a od ove jeseni i djeca iz Metkovića i okolice će moći uživati u njemu. Zahvaljujući podršci gradonačelnika Dalibora Milana i grada Metkovića koji sufinancira ovaj projekt, program će biti potpuno besplatan za svu djecu i mlade s teškoćama u razvoju.

Program je okupio mnoge poznate rukometaše i rukometašice pa osim začetnice i voditeljice programa bivše hrvatske rukometne reprezentativke Maide Arslanagić, ambasadori su proslavljeni rukometaši Domagoj Duvnjak i Jelen Grubišić, koordinatorica je bivša rukometna reprezentativka Ivanka Momčilović poznatija kao Hrgović, dok je koordinatorica programa u Metkoviću nekadašnja rukometašica, magistra kineziologije, Romana Ćuže.

U partnerstvu sa Športskom zajednicom Grada Metković HandbALL IN će imati svoj prvi trening 2.listopada od 9 do 10 sati u Gradskoj sportskoj dvorani Metković.

Treninzi s elementima rukometne igre prilagođeni su svakom djetetu individualno prema njegovim sposobnostima, a kako bi se lakše nosili s izazovima u rad programa uključeni su asistenti u treningu. Djeca koja ne mogu samostalno trenirati imaju svog asistenta u treningu čija je uloga osigurati individualizirani pristup svakome djetetu te prilagoditi mu zadani zadatak.

Asistenti u treningu su volonteri iz različitih sfera, od studenata do bivših sportaša, učiteljica u školi i roditelja djece

 

Broj volontera : 10

Početak volontiranja: 02.10.2021. 09:00

Kraj volontiranja : 02.10.2021. 10:00

Vrijeme volontiranja : 9-10

Ukupno sati: 10.00

Otvoreno za volontiranje: Ovim putem pozivamo i sve zainteresirani volontere da se jave i uključe u program te na taj način nesebično pomognu svojoj zajednici. Neke od poželjnih kompetencija koje bi trebali imati, osim dobre volje, su etičnost, želja za učenjem, kreativnost u rješavanju problema, snalažljivost u nepredvidivim situacijama, fleksibilnost i empatija. Znanje o sportu nije nužno.