IMG_20211012_150345

Zajedno za bolji Ozalj

Hrvatska volontira 2021

Lokalna akcijska grupa Vallis Colapis

Ozalj

Martina Guštin

0915885642

martina.gustin@vallis-colapis.hr

Ozalj

„Zajedno za bolji Ozalj“ volonterska je akcija osmišljena kao aktivnost unutar projekta „Aktiviraj se u mirovini“ (financiranog iz Europskog socijalnog fonda) u okviru Programa međugeneracijske suradnje s ciljem smanjenja međugeneracijskog jaza između mlađih osoba i umirovljenika te poticanja na međusobno razumijevanje i solidarnost.

Ova volonterska akcija provest će se u suradnji s nositeljem projekta Gradskim društvom Crvenog Križa Ozalj, partnerima Maticom umirovljenika Ozalj i Taekwondo klubom Ozalj te sa Savjetom mladih Grada Ozlja i Udrugom dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske Ogranak Ozalj (UDVDR Ogranak Ozalj).

Akcijom sakupljanja otpada na Gradskom kupalištu u Ozlju (kupalište ispod HE "Munjara") cilj je promovirati volontiranje i manifestaciju Hrvatska volontira te podići svijest lokalne zajednice o važnosti suradnje i solidarnosti, povezati različite generacije te istovremeno pridonijeti očuvanju okoliša naše lokalne zajednice.  

Volonterskom akcijom „Zajedno za bolji Ozalj“ također nastojimo podsjetiti na važnost volontiranja za razvoj otpornosti zajednice u izvanrednim situacijama poput pandemije koja je u tijeku te kako zajedništvo i suradnja mogu ubrzati proces oporavka zajednice. Upravo iz tog razloga ova akcija bit će provedena na otvorenom i u skladu s epidemiološkim mjerama.

Broj volontera : 20

Početak volontiranja: 30.09.2021. 15:00

Kraj volontiranja : 30.09.2021. 17:00

Vrijeme volontiranja : 15-17

Ukupno sati: 40.00

Otvoreno za volontiranje: -