uli.jpg

OSVIJETLIMO ULICE "ULIČNIM SVJETILJKAMA"

Hrvatska volontira 2021

FRANJEVAČKI SVJETOVNI RED MJESNO BRATSTVO TRSAT

Zagreb

Ana Fruk

0995324680

ulicne.svjetiljke@gmail.com

Trga bana Josipa Jelačića

"Ulične svjetiljke" su projekt kojem je osnovna zadaća briga o beskućnicima i osobama koje su u riziku od beskućništva. U sklopu projekta izdaje se časopis "Ulične svjetiljke" koji je prije 13 godina bio prvi u Hrvatskoj takve prirode. Časopis svojim tekstovima nastoji približiti socijalnu problematiku građanstvu, a u njegovu nastajanju sudjeluju svojim tekstovima i sami korisnici ovog projekta. Časopis korisnici nude na ulicama gradova te na taj način zarađuju sebi za osnovna životna sredstva i dolaze u izravan kontakt s kupcima koji se imaju prilike susresti s osobama na margini. Kako bi popularizirali naš projekt promoviramo časopis najčešće izravno organiziranjem promocija na ulicama gradova. 

Pozivamo sve zainteresirane volontere da se uključe u promociju na način da dođu 02.10.2021.u 9 sati na Trga bana Josipa Jelačića kod kipa. Svaki će volonter imati priliku iskušati kako je to prodavati časopis na ulicama grada, a u tome će ih voditi korisnici našeg projekta. Nakon dodjele volontera našim korisnicima, odlaze na određeni punkt oko Trga gdje će kroz dva sata moći doživjeti svakodnevnicu naših korisnika. 

Broj volontera : 10

Početak volontiranja: 02.10.2021. 09:00

Kraj volontiranja : 02.10.2021. 11:00

Vrijeme volontiranja : 9:00-11:00

Ukupno sati: 20.00

Otvoreno za volontiranje: Cijenjeni volonteri, radosno vas pozivamo na promociju časopisa "Ulične svjetiljke" na ulicama grada Zagreba. Priliku da iskušate život beskućnika i osoba u riziku od beskućništva nećete dobiti svaki dan stoga dođite! Prihvatite izazov!