55555.jpg

"Kroz igru odgajamo društveno odgovorne građane"

Hrvatska volontira 2021

Udruga Eko Brezna

Slavonski Brod

Ana Marić

098 975 14 75

eko.brezna.info@gmail.com

Mirka Turčinovića 4a

Udruga Eko Brezna u suradnji s Udrugom Vivak - udruga za kreativni razvitak djece i mladih iz Slavonskog Broda, OŠ. Vladimir Nazor Slavonski Brod te Obrtom za čuvanje djece Smješko organizira volontersku aktivnost "Kroz igru odgajamo društvno-odgovorne građane". 

Učenici osnovne škole i članovi udruge Vivak (osnovnoškolska djeca) u suradnji sa svojim nastavnicima i članovima udruge osmislit će i izvesti priredbu (igrokaz) "Mali ljudi velikog srca" putem koje će najmlađe (djecu od 1. -  6. godina koja se nalaze u dnevnom boravku Obrta za čuvanje djece Smješko) upoznati s važnosti međusobnog pomaganja, prijateljskog razumijevanja, suosjećanja za druge (svoje prijatelje) i svoju lokalnu zajednicu u potrebi. Također će učenici, uz pomoć volontera, s djecom igrati razne igre i pjevati pjesmice koje će ih motivirati na pomaganje, važnost druženja, čuvanja i brigu o okolišu te o važnosti prijateljstva i poznavanja potreba svoje lokalne zajednice. Volonteri u ovoj aktivnosti (predstavnici Udruge Eko Brezna, Udruge Vivak i OŠ V. Nazor) pored pripreme programa volonterske aktivnosti pripremiti će kolačiće i kiflice za sudionike aktivnosti.

Ovakvom aktivnosti želi se najmlađe upoznati s važnošću pomaganja drugima, prijateljima u nevolji i upoznati ih s pojmom volontiranja u lokalnoj zajednici. Učenike i članove udruge Vivak (osnovnoškolska djeca) koja će sudjelovati u aktivnostima također se želi usmjeravati u području volontiranja (odgoj za volontiranje) tako da po završetku osnovne škole kod njih zadržimo/potaknemo želju za aktivnim volontiranjem u lokalnoj zajednici te da ih odgajamo u društveno odgovorne građane.

Broj volontera : 6

Početak volontiranja: 01.10.2021. 10:00

Kraj volontiranja : 01.10.2021. 13:00

Vrijeme volontiranja : 10:00 - 13:00

Ukupno sati: 30.00

Otvoreno za volontiranje: