DSCN7807.JPG

Festival alternativnih oblika rehabilitacije " Zvoni zvono "

Hrvatska volontira 2015.

Inkluzivna kuća Zvono

Belišće

Nada Velte

0981764651

zvono@os.t-com.hr

Belišće, A. Hebranga 12

U sklopu manifestacije Hrvatska volontira održan je 7.Festival alternativnih oblika rehabilitacije Zvoni zvono koji organizira Udruga djece i mladih s poteškoćama u razvoju ZVONO. Na Festivalu je ukupno sudjelovalo 350 djece i mladih s područja Valpovštine, Osijeka i Orahovice koji su sudjelovali na 15-ak radionica različite tematike: vege hrana, žonglerska, plesna, zmajarska, DJ, trka sa zadacima, likovna, dramska i druge.

Na manifestaciji je sudjelovalo 40 volontera koji su svojim predanim radom pomogli održavanje cjelokupnog sadržaja Festivala te su omogućili svim sudionicima praćenje radionica i usvajanje novih vještina.

Volonteri su sudjelovali u poslovima postavljanja šatora za radionice i opremanje radionica potrebnim materijalima, održavanja radionica, pomoć u praćenju djece i mladih kod promjene mjesta održavanja radionice, pripremi i posluživaju ručka za sudionike, pospremanju i fotografiranju.

Zahvaljujemo svim volonterima što su svojim radom i zalaganjem pomogli održavanju ove tradicionalne manifestacije.

Broj volontera : 40

Početak volontiranja: 21.05.2015. 08:00

Kraj volontiranja : 23.05.2015. 15:00

Vrijeme volontiranja : 10-14

Ukupno sati: 664.00

Otvoreno za volontiranje: Udruga Zvono traži volontere za pomoć prilikom organizacije i održavanja Festivala alternativnih oblika rehabilitacije "Zvoni zvono". Festival će se održati od 21. do 23.05.2015. Cilj manifestacije je promoviranje izvaninstitucionalnih oblika odgoja i obrazovanja, razvoj alternativnih oblika rehabilitacije kroz inkluzivne i suradničke metode. Na festivalu će se održati 20-ak radionica za sudionike iz različitih kreativnih područja (pr. dramska, glazbe, trka sa zadacima, izviđači, vatrogasci, slikari i dr.) a planira se sudjelovanje oko 250 djece i mladih. Potrebna nam je pomoć volontera prilikom prilagođavanja i opremanja prostora za radionice, pratnje djece na radionicama i raspremanje prostora nakon festivala. Molimo sve zainteresirane volontere koji imaju iskustva u sličnim aktivnostima i sve ostale koje motivira sudjelovanje na festivalu i kreativni rad s djecom i mladima da nam se jave osobno u Lokalni volonterski centar Zvono (Belišće, Radnička 14) ili na e-mail zvono@os.t-com.hr ili na telefon 629-911 do 15.05.2015. Trajanja volonterskog angažmana: 7 sati na dan