Eko centar Latinovac

Eko centar Latinovac, udruga

Latinovac 11 34350 Latinovac

Andrea Rutnik

0989782928

biciklsti Bike&Like Latinovac - Bicikliram i volontiram u Latinovcu
30.05.2015. 10:00
Čaglin

Bike&Like Latinovac: bicikliram i volontiram u Latinovcu

VAŽNO! ZBOG NAJAVE KIŠE I GRMLJAVINSKOG NEVREMENA VOLONTERSKE AKCIJE PREBAČENE NA SLIJEDEĆU SUBOTU 30.5.2015.

Dragi ljubitelji volontiranja, vožnje na dva kotača, aktivnog odmora, zabave i druženja!

Pozivamo vas da nam se 23. svibnja 2015. godine pridružite u proljetnoj vožnji biciklima Zelenom stazom i volonterskoj akciji koju organiziraju Zaklada Slagalica i Eko centar Latinovac.
Pod sloganom „Zajedno smo jači“ ove godine smo dio velike manifestacije Hrvatska volontira i stoga u subotu, 23. svibnja 2015. godine dođite volontirajte, biciklirajte i aktivno se posvetite prirodi zajedno s nama!
Oni iskusniji u sklopu volontiranja mogu uživati u lijepoj i izazovnoj brdovitoj vožnji na dva kotača kapilarnom stazom Duboka te u postavljanju oznaka na stazi, a oni koji su željni aktivnog odmora na dvije noge u prirodi imat će mogućnost sudjelovati u volonterskim aktivnostima čišćenja vrela pitke vode Grujino brdo i iscrtavanja karte kapilarne staze na imanju Livadak.
Nakon svega slijedi druženje uz kavu i zajednički ručak.

Program događanja

10:00 sati okupljanje u Latinovac
10:00-14:00 Volonterske akcije: a) bicikliranje i održavanje biciklističke kapilarnoj staze Duboka, duljina staze 18,5 km; b) šetanje i čišćenje kapilarne šetačke rute prema vrelu Grujino Brdo, duljina staze 2,5 km. 
14:00 sati Zajednički ručak i druženje na imanju Livadak
Iza 17,00 sati: Odlazak iz Latinovca

O biciklističkoj ruti
Zelena kapilarna staza Duboka prolazi raznolikim terenom te predstavlja pravi užitak za iskusnije bicikliste.
Kapilarna staza je duga 18,5 km a potrebno vrijeme je oko 2 sata (za iskusne vozače) ili 3-4 sati (za manje iskusne ili one s isključivo ravničarskim iskustvom). Vožnja se ne preporuča ako nemate terenski bicikl s besprijekornim kočnicama. Kaciga i reflektirajući prsluk su obavezni! Staza slijedi put Latinovac-Milanlug-Jasik-Duboka-Izvor „Svetinja“-Duboka-Milanlug-Latinovac i odlična je za uživanje u prirodi. Umjerena uzbrdica duga oko 3 km pruža očaravajući panoramski pogled prema dolini i brežuljcima na zapadu.
Staza jednim kraćim dijelom izlazi na županijsku cestu koja nije previše prometna, ali se ipak treba paziti. Nakon kratkog vremena ponovno ste natrag u prirodu i vraćate se ka Latinovcu.

test Volonteri u jarku
24.05.2019. 09:00
Čaglin

 

U suradnji s udrugom OPPIDUM iz Požege, planira se čišćenje smeća i divljih odlagališta u okolici Latinovca uz cestu prema Požegi. Akciju će svojim sudjelovanjem podržati volonteri Eko centra Latinovac i međunarodni volonteri trenutno smješteni u centru, te lokalno stanovništvo Latinovca.

Akcija se provodi uz podršku Općine Čaglin čija će komunalna služba po završetku akcije sav prikupljeni otpad prevesti na službena odlagališta otpada.

Akcija je planirana za petak, 24.05.2019. u periodu od 9:00 do 14:00 sati u Latinovcu.