Volonterski centar Istra

Volonterski centar Istra, udruga

Gajeva 3

Elvis Fekete

099 211 07 54

IMG_7333.JPG Bojama u Bujama - Buie con i colori
22.05.2015. 10:00
Buje (Buie)

Bojama u Bujama - Buie con i colori volonterska je akcija izrade, oslikavanja i postavljanja u prostor klupica za odmor.

Volonterska akcija je u potpunosti osmišljena od učenika srednjih škola Vladimir Gortan, Gospodarske škole i Talijanske srednje škole Leonardno da Vinci iz Buja kroz radionice u projektu "Razvoj volonterstva u Istri - Umag i Buje povezani volontiranjem" kojega Volonterski centar Istra provodi u partnerstvu s Gradovima Buje i Umag i Pučkim otvorenim učilištem Buje.

Cilje je akcije osmisliti, izraditi, oslikati i postaviti klupice za odmor na području grada Buje i u akciju uključiti građane i javna poduzeća, posebno komunalno poduzeće Civitas Bulearum kako bi se zadovoljili svi sigurnosni kriteriji.

Akcija je usmjerena na poticanje učenika i građana na volontiranje, promicanje volonterstva i aktivnog sudjelovanja u društvu, a očekivani rezlutati, postavljene klupice građanima i turistima će uljepšati boravak u Bujama.

IMG_7094.JPG Okrugli stol “Volontiranje- (Ne)iskorišteni potencijal za razvoj zajednice” i volonterska akcija
21.05.2015. 14:00
Pula (Pola)

 U organizaciji Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, Grada Pule, Istarske županije i Volonterskog centra Istra dana 21.05. s početkom  u 14:00 u Vijećnici Grada Pule održati će se Okrugli stol                                           s temom "Volontiranje - (Ne)iskorišteni potencijal za razvoj zajednice" .

Cilj okruglog stola je donijeti zaključke za unapređenje procesa valoriziranja volonterstva u zajednici, učinkovitije upravljanje volonterima i ravnomjerni razvoj volonterstva na području cijele Istarske županije. 

(Više o programu okruglog stola i temama možete pratiti na web stranicama organizatora i kroz medije)

Volonterska akcija_ koja je drugi dio programa odnosi se na volontiranje sudionika okruglog stola s ciljem promocije volonterstva u zajednici i održati će se u prostoru Crvenog križa Pula gdje će sudionici okruglog stola pomoći u poslovima u skladištu i uredskim poslovima kod pripreme donacija za građane.

20160520_112720.jpg Otvaramo mogućnosti!
20.05.2016. 09:00
Poreč (Parenzo)

U petak, 20. svibnja 2016., Društvo invalida Poreč, u suradnji s Volonterskim centrom Istra, ugostit će učenice i učenike Srednje škole Mate Balote koji u Danima otvorenih vrata posjećuju različite organizacije u svojoj lokalnoj zajednici. Kroz radionicu i druženje s volonterima i korisnicima, mladima ćemo ponuditi (dodatne) informacije i senzibilizirati ih za teme volontiranja i prava osoba s invaliditetom, a zainteresirani će moći više čuti o mogućnostima volontiranja u Društvu invalida Poreč i na drugim volonterskim mjestima iz baze Volonterskog centra Istra.

Otvaramo mogućnosti! - mladima mogućnosti za volontiranje i aktivni doprinos boljem društvu, osobama s invaliditetom više mogućnosti za jednakopravno sudjelovanje u svakodnevnom životu zajednice uz podršku volontera, a i jednima i drugima otvaramo mogućnosti za upoznavanje bogatstva različitosti, osobni razvoj i veselije življenje :)

IMG_8428.JPG Volontiranje mladih: zašto i kako?
22.05.2017. 12:00
Pula (Pola)

Volonterski centar Istra i udruga ZUM - Info-centar za mlade održat će ukupno tri radionice s mladima u Gimnaziji i u Ekonomskoj školi u Puli. Srednjoškolci će kroz radionice promišljati volontiranje kao aktivnost koja doprinosi zajednici i istovremeno pozitivno utječe na osobni razvoj i jačanje specifičnih vještina samih volontera. Uz mogućnosti lokalnog volontiranja, predstavit će se i program Europske volonterske službe.

sportski Sportski dan za Udrugu Institut Pula
26.05.2018. 13:00
Pula (Pola)

Sportski dan za Udrugu Institut Pula održat će se u subotu, 26. svibnja 2018. godine, od 15 do 19 sati, na prostoru pored skate parka u Društvenom centru Karlo Rojc u Puli (adresa Gajeva 3).

Ovaj događaj organiziraju vrijedni volonteri i volonterke Kluba mladih volontera/ki Pula, kojeg vode Volonterski centar Istra te Udruga ZUM.

Cilj samog događaja jest promocija zdravog i aktivnog načina života te sprječavanje rizičnih oblika ponašanja, na način da će se tijekom četiri sada događaja predstaviti šest različitih treninga, odnosno rekreacija, u koje će se moći uključiti, i na licu mjesta isprobati, svi prisutni građani i građanke. Također, na info-štandu će se predstaviti rad Udruge Institut Pula, pri čemu će predstavnici Udruge dijeliti informativne i promotivne letke i brošure, informirati građane i građanke te odgovarati na moguća pitanja.

Ovim putem pozivamo sve gospodarstvenike koji prepoznaju važnost ovog događaja da nam se obrate te podrže ovaj događaj, u obliku donacija ili sponzorstva.

Također, pozivamo sve zainteresirane građane i građanke da se pridruže i uključe 26. svibnja te učine nešto dobro za sebe - vježbajući na događaju, te svoju zajednicu - podržavajući rad jedne vrijedne i važne udruge.

Ako se želite volonterski uključiti u ovaj događaj - pročitajte poziv volonterima u detaljima događaja.

Za više informacija o programu događaja, samom događaju te udrugama koji ga organiziraju, posjetite:

Web stranice:
Volonterskog centra Istra
Udruge ZUM
Udruge Institut Pula


Facebook stranice:
Volonterskog centra Istra

Udruge ZUM
Udruge Institut Pula

Sportski Sportski turnir u Domu za starije Alfredo Štiglić Pula
24.05.2019. 09:30
Pula (Pola)

Klub volontera Gimnazije Pula, uz podršku Volonterskog centra Istra, organizira volontersku akciju u Domu za starije Alfredo Štiglić Pula.

U aktivnost će se uključiti volonteri volonterke iz Kluba volontera Gimnazije Pula te iz Kluba mladih volontera kojeg vode Volonterski centar Istra i udruga ZUM.

Volonteri/ke će sudjelovati na sportsko-rekreativnom turninu s korisnicima/cama Doma za starije Alfredo Štiglić Pula u nekoliko disciplina i na taj način upoznati korisnike/ce, steći uvid u njihovu perspektivu života i aktivnosti te svojim sudjelovanjem uljepšati im svakodnevnicu.

20200928_145016.jpg Osvježavanje prostora udruga Volonterski centar Istra i ZUM
24.09.2020. 15:00
Pula (Pola)

Volonterski centar Istra i udruga ZUM u svojem prostoru održavaju različite edukativne, informativne i druge zabavne aktivnosti usmjerene građanima/kama, organizatorima volontiranja, volonterima/kama te drugim zainteresiranim grupama i pojedincima/kama. Također, prostor je glavno mjesto okupljanja članova i članica Kluba mladih volontera/ki koji na sastancima osmišljavanu volonterske aktivnosti kojima se želi doprinijeti razvoju aktivnosti kvalitetnog provođenja slobodnog vremena mladih, te promociji volontiranja kao jednog od oblika iskustvenog učenja i njegovih vrijednosti. Prostor je potrebno osvježiti: bojanjem zidova i namještaja te reorganizacijom namještaja u prostoru, kako bi što bolje odgovarao provedbi planiranih aktivnosti te potrebama mladih, ali i drugih posjetitelja/ica. 

Volonterska Volonterska akcija čišćenja ovale i priobalja, uvala Kale, Šišan
02.10.2021. 11:00
Ližnjan (Lisignano)

Volonterski centar Istra i Udruga ZUM u sklopu projekta solidarnosti "Za održivu budućnost" te u sklopu manifestacije Hrvatska volontira 2021. organiziraju volontersku akciju čišćenja obale i priobalja kod uvale Kale u Šišanu, u subotu, 02. listopada 2021., od 11 do 15 sati.