Dječja Udruga Hrabrost

Dječja Udruga Hrabrost, udruga

Bukovačka cesta 301

Petra Milavec

0951983777

10985916_820322588053667_76899219287356634_n.jpg Predstavljanje rada Dječje Udruge Hrabrost (DUH) u OŠ Otona Ivekovića
22.05.2015. 17:30
Zagreb

Dječja udruga Hrabrost neprofitna je udruga kojoj je cilj poboljšanje društvene kvalitete života djece i mladih s teškoćama u razvoju i s invaliditetom *. Trudimo se podići razinu njihove samostalnosti i samopouzdanja, a svima ostalima osvijestiti važnost njihova dostojanstva i jednakosti u društvu. 

 

Volonteri Dječje Udruge Hrabrost predstavit će učenicima, članovima volonterskog kluba, rad udruge, upoznati ih s mogućnostima sudjelovanja u našim zagrebačkim aktivnostima te iz prve ruke svjedočiti o prekrasnom osjećaju pomaganja djeci i mladima s teškoćama u razvoju. S nama će biti i naši prijatelji iz škola i domova s kojima surađujemo (COO Prekrižje, COO Goljak, OŠ Nad lipom, COO Dubrava, Caritas Brezovica) te će nakon predavanja biti upriličeno i prigodno druženje. smiley

 

* Vrhunac naše volonterske, ali i kalendarske godine je Uskrs kada putujemo na hodočašće u Lourdes. Tamo se tjedan dana družimo sa tisućama ljudi- djece, mladih, volontera iz cijeloga svijeta koji dolaze s istom idejom. To je jedinstvena prilika da naši mali prijatelji iskuse radost putovanja, druženja i tjedan dana intenzivnih duhovnih, ali i zabavnih aktivnosti, dok je nama volonterima upravo njihova radost i ljubav koju dajući primamo najbolji znak da činimo pravu stvar. Na put smo dosad imali prilike povesti 130 djece i mladih s posebnim potrebama. Krenuli smo skromno- nekoliko entuzijasta, vođenih jednostavnom mišlju kako su sva djeca i mladi aktivni i ravnopravni članovi zajednice u kojoj žive, preuzeli su obrazac irske udruge koja promiče jednake vrijednosti. Priča se zakotrljala, dobar se DUH pročuo, iz godine u godinu smo rasli pa tako trenutno brojimo šezdesetak aktivnih volontera. Različite smo dobi, zanimanja i struka, no sve nas povezuju hrabrost i požrtvovnost, međusobno poštivanje, zajedništvo i želja da pomognemo drugome. Za svoj rad i vrijeme nismo nagrađeni novcem, niti upisivanjem staža u radne knjižice- dobivamo nešto mnogo bolje. Spoznaju da smo nečiji tjedan učinili posebnim, nečiji osmijeh radosnijim, da smo nekome omogućili aktivnosti kakve su nama svakodnevnica. Prečesto ljudi ne razmišljaju o tome kako je onima bez tjelesnih poteškoća najnormalnija stvar otići nekamo, družiti se s vršnjacima, uopće kretati bez prepreka.
Naše aktivnosti ne staju povratkom u Zagreb, nakon prekrasnih tjedan dana u Francuskoj. Osim hodočašća, organiziramo mnoštvo zagrebačkih aktivnosti kao što u odlasci u kina, kazališta, na kuglanje, plesne radionice i razna druga edukativna društvena događanja.